Washington Post - Senatno poročilo tako med sredstvi za širjenje ruskih dezinformacij omenja YouTube, Tumblr, Instagram, Facebook in Twitter, zaradi pomoči pri zbiranju sredstev pa tudi PayPal. Gre sicer za analizo nekaj milijonov objav, ki so jih senatu priskrbeli Twitter, Google in Facebook, poročilo pa so izdelali v okviru projekta Computational Propaganda na Univerzi v Oxfordu, s pomočjo podjetja za analizo družabnih omrežij Graphika.
V poročilu je nadrobno opisana kampanja pod vodstvom zdaj že razvpite troll farme oz. Agencije za raziskave interneta, ki naj bi bila povezana z oblastmi v Kremlju. Med drugim, da so bili njihov osrednji cilj konservativci, s temami o orožju, imigracijah in rasah, na drugi strani pa so ciljali tudi na temnopolte prebivalce ZDA, ki so jih poskušali zavajati glede samega poteka volitev in jih na ta način odvrniti od odhoda na volišča. Do podobnih ugotovitev je prišlo še eno poročilo senata, prav tako objavljeno včeraj, izdelalo pa ga je podjetje New Knowledge.
Poročilo še pravi, da je bil cilj vseh objav jasen: pomagati na oblast republikancem in še zlasti Donaldu Trumpu, kritizira pa podjetja Facebook, Twitter and Google, zlasti glede njihovega obotavljivega in nekoordiniranega odziva na rusko kampanjo.
V Kremlju so se že odzvali na obtožbe in jih ostro zanikali. Poročilo so označili za premalo natančno, po njihovem mnenju pa tudi ni dovolj jasno pokazalo, kako naj bi bilo dogajanje med volitvami 2016 povezano z ruskimi oblastmi.
Ti levičarski mediji še zdaj niso preboleli, da niso spravili Killary na oblast, kljub vsemu trudu.
Ampak zdaj je dal Facebook za dokaz objave, tako da je sigurno res. Se pravi mediji, ki so odkrito nasprotovali Trumpu, so priskrbeli dokaze. Prepričan sem, da je res nekaj na tem, glede na to, da kar ne poneha, ampak je precej smešno vse skupaj. Da se je Rusija vmešavala je problem, da je Facebook, kot daleč največji influencer odkrito navijal za nasprotnika, pa ne :)
Ravno danes sem pogledal spodnji video o dezinformacijski vojni. Zanimiv video. Kar sem jaz odnesel od videa: informacij, ki so ti servirane kritično pretehtaj (in preveri, če je možnost/volja/čas) preden jih vzameš za resnične.
Samo Reddit frontpage pogledaš, pa dobiš, že od samih predvolilnih bojev, poste upvotane do onemoglosti, ki pljuvajo po Trumpu. Se trudijo na vse pretege in brez prestanka.
Rusi so v tej igri bistveno boljši, ker ta igra terja ogromno discipline. Če Putin ne bi bil antidemokratičen diktator oligarhije, bi bil vesel, da prehitevajo ZDA, ki so malce manj antidemokratična oligarhija z izrazito surovo, antidemokratično zunanjo politiko, a to žal ne drži.
Newsflash idioti: Trump ni zmagal zaradi ruskih hekerjev ampak ker ga je bilo bolj zabavno gledat kot druge. Jaz sem prav užival v tistem showu, ki ga je naredil. Tako zabavnih soočenj se že dolgo ne spomnim.
Newsflash idioti: Trump ni zmagal zaradi ruskih hekerjev ampak ker ga je bilo bolj zabavno gledat kot druge. Jaz sem prav užival v tistem showu, ki ga je naredil. Tako zabavnih soočenj se že dolgo ne spomnim.
Trump je zmagal zaradi kopice dejavnikov. Low IQ idioti ste padali na show, jasno, ter niste kritično presojali vseh reči, ki so se dogajale.
Bi še lahko verjel, če ne bi bil sam en izmed "anti-Trump" plačancev. Sicer mi ni bilo všeč kaj se upvota, samo lažjega in hitrejšega zaslužka (10 centov za en klik) še nisem imel nikoli.
Ravno danes sem pogledal spodnji video o dezinformacijski vojni. Zanimiv video. Kar sem jaz odnesel od videa: informacij, ki so ti servirane kritično pretehtaj (in preveri, če je možnost/volja/čas) preden jih vzameš za resnične.
Predvsem pa ne spremljaj režimskih medijev ker lažejo kot pes teče...
Ne, ni nujno, ti pa povem, da je to tisto oglušujoče kričanje, ki ti onemogoča, da bi slišal za stotisoče priseljencev v Nemčiji, ki brez težav delajo, bivajo in se šolajo tam.
Ne, ni nujno, ti pa povem, da je to tisto oglušujoče kričanje, ki ti onemogoča, da bi slišal za stotisoče priseljencev v Nemčiji, ki brez težav delajo, bivajo in se šolajo tam.
Ja točno to, skrajni odkloni so problem eni bi odprli na polno drugi pa zaprli na polno...Teh stotisoče ustvari srednja pot("kontrolirano odprtje")..
Med drugimi novicami statistične službe oblasti v ZDA sporočajo, da po 7 letih upadanja populacije brezdomcev v zadnjih dveh letih zopet beležijo rast. MAHA.
@jype Pa tudi če bi rusi objavljali fake komentarje po družbenih medijih... a levičarji jih pa niso? Torej eni lahko (ker imajo po tvojih standardih prav), drugi ne (iz obratnega razloga), itak pa so ljudje taki debili, da bodo naredili točno to, kar je nekdo zapisal v nekem kometarju, in iz same dobrote je potrebno zato poskrbeti, da so objavljeni samo "pravilni" komentarji? In ne da zagovarjam trumpa samo za koga točno si pa ti navijal? Za hillary, ki bi poleg čimprejšnjega napada na iran (že tako se vse pripravlja na to počasi, glavni ukazi prihajajo od zadaj tako ali tako) najraje tudi lastnoročno zadavila putina, ali za bernija, ki je pokleknil takoj, ko ga je obama poklical k sebi? Dobre ali vsaj normalne ali vsaj delno zadovoljive izbire itak ni in je ne bo ker so v eliti samo pokvarjeni in so to vse igrice za rajo pred katerimi si nekateri še vedno zatiskate oči. Btw, kako pa rečeš levičarju, ki je za zapiranje mej?
Torej eni lahko (ker imajo po tvojih standardih prav), drugi ne (iz obratnega razloga), itak pa so ljudje taki debili, da bodo naredili točno to, kar je nekdo zapisal v nekem kometarju, in iz same dobrote je potrebno zato poskrbeti, da so objavljeni samo "pravilni" komentarji?
Ne. Treba je ljudi izobraziti. Ruska strategija ni objavljanje laži - cilj ruskih enot za informacijsko bojevanje je ljudi naučiti, da ne morejo zaupati ničemur in da ne vedo več, kaj so dejstva, kaj pa neumnosti z interneta.
@jype Če rabiš za to vire, boš moral malo bolj obširno premisliti, kaj se na svetu sploh dogaja...
@Poldi Če so praktično vsa ostala prepričanja leva, samo glede meje se ne strinjaš, si še vedno precej bolj na levem kot na desnem polu. Res pa je, da je sodoben čas opran s fašizmom in si ljudje niti zdravorazumsko ne upajo več razmišljati, kaj šele kaj takega reči, tako da sem mogoče po novih standardih res skrajni desničar :D Saj vemo gremo v smer idiocracy filma, saj je bil že večkrat omenjen na tem portalu
Če rabiš za to vire, boš moral malo bolj obširno premisliti, kaj se na svetu sploh dogaja...
Ne, ne, kar ti razloži. Če pišeš samo v meglenih približkih, je jasno, da ne moremo zapisati argumentirane kritike tvojih pozicij, vemo pa, da levičarjem ni treba pisati fake komentarjev (in jih tudi ne). Desničarji, po drugi strani, ustanavljajo fake medije, ki pišejo fake članke in novice, se financirajo iz denarja organizacij, ki poizkušajo uvesti nov totalitarizem 21. stoletja, ter v procesu še absurdno zaslužiti.
Kaj pa zate pomeni odpret meje, že če smo pri tem?
Dovoliti tistim par sto milijonom, ki niso zadovoljni s svojim trenutnim ekonomskim in eksistencialnim položajem, da za azil prosijo na lokalni izpostavi EU v bližini njihovega trenutnega prebivališča, ter v domovini počakajo na morebitno ugodno rešitev prošnje, potem si pa kupijo poceni letalsko karto in se priselijo sem. Za začetek.
Simple, odprto mejo dojemam kot prost pretok ljudi in kapitala, nekaj takega kot smo imeli v evropi, predno se ni kot posledica sirjenja demokracije na bližnjem vzhodu zaradi beguncev v evropi dvignil smard islamofobije/xenofobije.
Jaz sem levičar in nekako težko shajam z dejstvom, da bi se isto identificiral nekdo, ki zagovarja politiko preprečevanja civilnim iniciativam reševati begunce, ki se utapljajo v sredozemlju.
Zato me zanima, kaj točno definira onega levičarja levo in kako se to tepe z ostalimi vidiki.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.