» »

Galaksije so črne luknje

Galaksije so črne luknje

Gh0st ::

Nekaj dni nazaj sem gledal oddajo, kjer so povedali kao najnovejše odkritje, da naj bi bile galaksije v bistvu posledica črnih lukenj. To se je meni zdelo sicer že kar dolgo časa logično. Kakor so že oni povedali je razlog za doslej nepojasnjen pojav vrtenja galaksij. Črna luknja na sredini galaksije privlači pline, ki se zgoščajo in tako se rojevajo zvezde. OK ql.

Ampak znano je tudi to, da se Andromeda in naša galaksija približujeta. A je to mogoče zaradi tega, ker se membrane in p-brane med njima krčijo zaradi črnih lukenj?

A je možno, da je rob vesolja na ustju vsake črne luknje? Da je dejanska oblika vesolja zelo popačena in nepravilna? Ker se lahko prostor-čas ob masivnem telesu ukrivi, ravno tako se potem svetloba odkloni.

Predstavljajmo si, da imamo že zelo napredno tehnologijo potovanja po vesolju. Možno je da bi mi potovai po ukrivljenem prostor-času, pa tega sploh nebi vedeli oziroma čutili. Teorija o inflaciji vesolja kot exponento širjenje potem kmalu ne bo več držala.

Možno je (po moji teoriji), da bi bila singularnost ob vsaki črni luknji, dokler ne bi pošle vse "zaloge" materiala v vesolju in bi črne luknje začele požirati same sebe, se pravi bi se prostor tako skrčil, da bi na koncu nastala ena orjaška črna lunkja, ki bi pomenila tudi konec časa -- singularnost.

Kaj mislite vi misleci?
Tokrat me lahko do konca skritizirate, ker je vse moje razmišljanje...:) :O
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
  • zaklenilo: OwcA ()

Maria ::

Vsebnina se že nahaja v temi.

Maria

OwcA ::

@Gh0st: odgovor sem ti skopiral v temo Paralelna vesolja - ne samo sci-fi, kot je predlagala Maria, ker tam že poteka podobna debata. Tole zaklepam, če pa bi raje, da ostaneta temi ločeni mi pošlji ZS in bom odklenil.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobili prve posnetke črnih lukenj in okolice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6418676 (840) bajker
»

Kako je s svetlobo ob masivnem telesu?

Oddelek: Znanost in tehnologija
162553 (1982) Thomas
»

Konec vesolja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
12012318 (10327) CaqKa
»

Paralelna vesolja - ne samo sci-fi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1139701 (8065) Thomas

Več podobnih tem