» »

Prenosnik z firewire do 400eur

Prenosnik z firewire do 400eur

Meizu ::

Imam en problem.

Odločam se za nakup eksternega studijskega zvočnega vmesnika (po domače studijske zvočne kartice) in sem si svoje zahteve že določil, zataknilo se mi je le pri eni izbiri in sicer po načinu komunikacije, ki jo zvočna ima:

Firewire ali USB 2.0?

Firewire vem, da ne uporablja CPUja za prenos podatkov in uporablja pasovno širino firewire-ja izključno za zvočno kartico v tem primeru, zato dobimo konstantno hitrost. Ne zgodi se niti collision podatkov, ker si bandwidtha ne lasti še nekaj napravic (kot v primeru USB lahko zunanji USB diski, tikpovnica, miška, pa še ostale USB napravice). Zaradi vsega tega je firewire dokaj zanesljiv, oz. vsaj bolj zanesljiv kot USB. CPU afaik posveča procesno moč za pretok podatkov po USB vodilu le med njegovimi prekinitvami, zato hitrost USB vodila pada glede na intenzivnost računskih procesov v CPU. Kar je glih en drek, ker bom seveda med snemanjem uporabljal še kakšne emulatorje zvoka kot je npr. Guitar Rig, ki požere kar nekaj procesne moči.

Sam zdej pa naletim na problem - kje dobit firewire laptop? Ker je moja ideja uporabljat zvočno mobilno (torej tudi med potjo, ali nekje v naravi), jo bom večinoma uporabljal na laptopu. Kje dobit firewire laptop za manj kot 400eur? Vem, da imajo FW vmesnik nekateri Sony Vaio modeli, ampak to je predrago zame. Koliko se da rešit firewire povezljivost s kakšnimi zunanjimi FW krmilniki? Tako ali tako IMO to ne bi prišlo v poštev, ker bi podatke na laptop vseeno potem spravljal prek USB vodila in je potem vseeno kakšno zvočno uzamem.

Kakšen je dejanski interrupt latency med USB data transferjem in koliko bi to lahko posibilno vplivalo na izgubo podatkov oz. povišanje same latence zapisa zvoka na računalnik zaradi prej omenjene latence prenosa podatkov prek samega vodila?

Meizu ::

Bump - nucam odgovor čimprej, ker se moram kmalu odločit kero zvočno vzet.

Ga ni junaka, ki ve odgovor na tole? :):|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik za glazbeno produkcijo?

Oddelek: Kaj kupiti
313109 (2500) klinker
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63081 (3081) Djuro
»

Pc za demo posnetke..cubase

Oddelek: Kaj kupiti
342774 (2400) Axis69
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
494077 (3081) igor0203
»

notebook: AMD vs. Intel

Oddelek: Strojna oprema
201520 (1191) antonija

Več podobnih tem