» »

Priključitev avtoradia

Priključitev avtoradia

Venum ::

Torej imam problem z avtoradijem in sicer ne shrani nastavitev ko avto ugasnem, medtem ko radio lahko igra brez kontakta (to sicer hočem) in ko izvlečem ključ iz ključavnice se izklopi (to je tudi super). Edino kar me moti je to da ne shrani nastavitev. Sem zamenjal rdečo in rumeno žico in odklopu dimmer (zatemnitev- ko ni bil priključen je radio še kar naprej igral, tudi ko sem izvleku ključ). In ne pomaga, da bi si shranil nastavitve. Torej kaj mi je še za narediti?

Tole je pa shema za priključitev avtoradia:


tole je pa od avta, ampak si nemorem kaj dosti pomagat:

;-) ::

Nevem kako bo šlo da ko daš ključ ven in noter itd. Ker nevem kako tvoj avtoradio ve kdaj je ključ v ključavnici in kdaj ne-pomoje neve.

Saj ti piše ignition(rdeč) in battery(rumen), napajanje od avtoradia imaš sedaj samo na rdečem kablu, zato ti zbriše nastavitve ko ga ugasneš če bi rad da ti radio lahko skoz igra daš vse na rumenega saj bo imel vedno tok in shranjene nastavitve.

Venum ::

Ne to s ključem že zdej gre...

Aja priključena mam oba, rumenega in rdečega, pa si še kar ne shrani nastavitev.

;-) ::

Priključena že imaš ampak narobe vrjetno. Je rumeni iz avta na rumenem iz radia sigurno ? Potem bi moralo shranit nastavitve.

oberskitona ::

V radiu bi moral biti priklop memory, ki potrebuje stalni plus tudi ko izvleces kljuc. Se ne spomnim kaksne so pa barve v tej tvoji sliki pa to ni razvidno.

;-) ::

rumen je ponavadi memory-staln tok.

oberskitona ::

Tako je kolko se jas spomnim do sedaj vedno kaj sem priklopil avtoradijo ti lepo ta plus ki je odvisen od kljuca priklopi na rdec kabel, ta drugi plus ki pa je vedno prisoten tudi ko je kljuc iztaknjen pa priklopi na rumenega pa bi moralo delovat.

Venum ::

Na avtu je takole: tja ko pride rumen je kabel na avtu rdeč, tja ko pride rdeč je pa tut rdeč. Aja no zdej sem še enkrat zvezal, dal ključ vn malo počaku pa spet zaštartu radio in si je zapomnalo. Pol sm avto še vžgal pa si je tut..Fora je da ko sem prvič radio zvezu isto kot pa sm ga zdej je blo na začetku po teh testih vse ok pol ko sm se pa enkrat na random šou pelat pa se je resetiralo vse. Aja še neki...Na začetku sem lahko pri isti vezavo kot zdej poslušu radio tut brez ključa in se ni ugasno ko sm izklopu avto oz. dal vn ključ. Zdej ko pa dam vn ključ se pa tut radio izklopi (kar je ubistvu vredu). Zanima me zakaj kr naenkrat taka sprememba, čeprav nism spreminju kaj? Je mogoče šla varovalka na avtu?

;-) ::

Kaj si kitajc ti? 2x mas povezan kabel ki ima tok le ob kontaktu/kljucu zato ti shrani nastavitve le par sekund pa se lahko peljes okoli ekvatorja ce nebos oovezal rumenega nebo ok

Venum ::

Ja kam pa nej pol onega battery priklopim?

floyd1 ::

Pri mojem (prastarem) JVC avtoradiu je bilo treba še eno varovalko na radiu zadaj prestavit, da je potem vse pravilno delalo (spomin + vklop/izklop z vžigom). Ampak je pisalo v navodilih (oz. v KoVseDrugoOdpovePreberi knjižici)

Venum ::

Ne nism kitajc, ampak če povežem samo rdečega alpa sam rumenega zadeva ne igra sploh. Zdej sm nardiu tak: če pogledate zgornjo shemo za vžig (ko sta dva konektorja) sem na enga dau vžig na enga pa baterijo in si je zaenkrat zapomnalo, sam ne deluje z vžigom pa se ne izklopi ko ugasnem avto in vn potegnem ključ, sam ni panike, glavno je da si zapomne. Pri mojem radiu pa še nism zaslediu tega... Bom šou pogledat čez kake pol ure. Aja očitno je tut bil en slab kontakt ker ko sm meu radio zuni pa sm malo prestavo se je izklopu pa še enkrat vklopu pol sm pa malo bol fiksiro vse pa upam da bo zdej ok.

;-) ::

Preveri kontakte. Na radiu moraš povezat oba logično, od avta pa ti ni treba vseh kablov porabit. Meni je še najbolj priročno da iz avta povežem rumenega na rdečega in rumenega na radiu, to pomeni da lahko froc posluša radio v avtu brez da mu pustiš ključe noter, je pa res da ga moraš sam izklopit ko greš ven-jaz ga nikoli ne razen ko je avto doma v garaži čez noč.

Venum ::

Fora je da so od avta kontakti fiksni na prikjučku, spreminjam lahko od radia do avta, ker sem zraven dobil adapter...Uglavnem zaenkrat dela, če bo pa še kaj se bom pa javu.

Aja to je ubistvu vredu, da deluje tut ob izvlečenem ključu in brez kontakta, da lahko bp poslušaš tut ko kje čakaš alpa kaj takega. Ko pa greš iz avta se pa itak navadiš da ga ugašuješ, če pa ne pa js bom itak vedno vzemal ploščico dol pa bo..

St235 ::

Čist enostavno. Ugasni avtom, odstani ključ in zmeri na kateri žici imaš tok. Tista mora na rumeno (battery/memory) žico od avtoradia.

Venum ::

Nevem a je to čudno, ampak mi pri nobenem kontaktu ni pokazalo toka (mogoče zato ker sm nastavu da kaže napetost), multimeter pa deluje...

btw: če pogledate shemo. Od radia sta dva rdeča konektorja. Je to mogoče namenjeno prav temu? (tam mislim da more itak bit skos štrom, če gre prek ključavnice) pa če sm še tak zvezu da sm dau prvo za baterijo, za baterijo pa za vžig, torej bi po logiki mogu bit skos štrom, takrat ko pa prižgeš avto pa gre tok itak sam mimo baterije do radia.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava novega avtoradija v star avto

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2413342 (1990) cerial
»

Priključitev avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234964 (4693) dottor
»

Menjava in priklop avtoradija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
145402 (4124) c0dehunter
»

povezava avtoradia na ključ

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
113893 (3495) madviper
»

problem s pravilnim delovanjem avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
123377 (3184) _Dejan_

Več podobnih tem