» »

Nakup dlančnika

Nakup dlančnika

SkIDiver ::

No sm pršu do ugotovitve, da nucam zadevo, ker mi je postal gsm že premajhen, da pa bi kupoval neki kar je podobnega Nokiji 6210 al pa 7210 pa ne mislm zanju dnarja dajat. Zato sem se odloču, da si nabavm dlančnik. No da podam svoje zadeve in specifikacije:D :
- nism zahteven uporabnik
- ne rabim peklensko hude zadeve
- koledar, memo, organizator, opomnik, kalkulator, kak špil, pa kak program, ki je podoben MS excelu. Uglavnem delo z tabelami
- povezava z PC
- IR
- mogoče še surfanje po netu in pa pregled in pošiljanje e-pošte

Kaj mi priporočate. Lahko nova zadeva ali pa kaj rabljenega. Samo da služi brezhibno mojemu namenu ter, da ni prevelik šok za mojo denarnico:D
  • spremenil: SkIDiver ()

Loki ::

nokia 7650 (glede excela nisem 100%, najverjetneje pa ima), opis dobis na mobisux.com (/aparati) oz. tisti dlancnik z mobitelove akcije (handspring visor neo)

Reso ::

Malo poglej v revijo Monitor letnik 12 stevilka 9, tam imas teste veliko dlancnikov. Trenutno je zelo popularen FujistuSiemens Loox, ki ga dobis za 140k brez DDV. Potem imas se nekaj cenejsih modelov. Od cenejsih se mi zdi da je se najmansi,najtansi model cenejsa Toshiba.

SkIDiver ::

Ja 140k ni šok za mojo denarnco ampak je že pogreb po šoku:D Bom prečekiral monitor, če ga kje dobim. Mal sem gledov po netu in vidu da obstaja operaciski sistem windows ce različne verzije pa ne vem kaj še za eni. Kaka je razlika? Kaj je boljše? A lahko na enga palma daš gor recimo win CE?

Loki ::

kaj pa tista zadeva od palma, ki se prodaja v big bangu za 30,000 sit?
ne pricakuj kakega luksuza za to ceno.

R0K ::

Tist Palm u Bigbangu ni vredn pol p* mrzle vode.
Model je Zire in res suxa.

Pomoje pa vseeno neboš nič zgrešil, če boš nabavu enega Palma. Model 130 ali 515. Oba mata bavni ekran, dobre možnosti nadgraditve ceno pa okol 100k sit oz manj.

Elita je pač že okol 150-160k sit. To so pa Compaq iPaq, Palm Tungsten (trenutno najboljš kar lohk kupiš) in Fujitsu-Simenes Pocket Loox.

Tle je pač bolj izbira med OSi kot pa med dlančniki. Kvalitetni so vsi podobno enako, nadgradljivi tut. Odločit se bo pač treba kaj ti bolj paše. Al Palm OS al Pocket PC

SkIDiver ::

Hja. Kako pa zej ugotovit kaj men paše:D Po moje bul Pocket PC od Microsofta.

Klemenn ::

PocketPC je kot windowsi...sesuva se in sesuva se in sesuva se... :)

resn..pocketpc sux..vsaj za dlančnike...fotr ga ma na službenem dlančniku...pa moram skoz resetirat pa vse na novo delat k zašteka ;)

R0K ::

Ja sej je ubistvu res težka izbira. Pocket PC je pomojem bolj prilagodljiv in mogoče celo bolj funkcionalen. Vendar rabi za njegovo poganjanje hude mašine (tko da so ponavadi Pocket PC dlančniki precej velki in težki). Pa majo bolj slab uptime.

Palm OS je pa bolj preprost OS, lohk pa vseeno delaš z njim ubistvu vse. Prednost Palm OSa je pa vrjetno to, da je že na netu ogromno free programov. Vse od igrc in ostalih uporabnih programov.

Pač se morš odločit kaj ti bolj diši. Palm OS ki se bolj nagiba freewaru (Linux) ali Pocket PC, ki je isto kot Windowsi. Vsi majo svoje ljubitelje. Jest bi se odloču za Palm. (aja Palm Os majo še dlančniki Handspring)

SkIDiver ::

Sej u bistvu sm Handspringe gledov. Ja u bistvu bomo pol šli kr na Palm OS. Kako se je pa kj dogajalo z Windows CE? So bli tud podobni svojemu nasledniku?

Matek ::

Kaj pa če počakaš malo da se novi PalmOS razširi? Ker je dost bolj funkcionalen pa bo sigurno kdo dal hitro kak poceni model z njim ven.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

SkIDiver ::

Še mal pa bom postov zelo zahteven uporabnik:D

Še eno butasto vprašanje. A gre z temi OS na dlančnikih tako kot pr PC-jih? Formatiraš pa na novo gor naložiš al kako drugač?

Kje v Ljubljani recimo lahko nabaviš Handspringa al pa Palma?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905027 (4219) Caligula
»

dlancnik

Oddelek: Kaj kupiti
61404 (1344) R0K
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
61114 (1043) R0K
»

Palm/iPaq/KajJestVem/

Oddelek: Kaj kupiti
91327 (1170) Ziga Dolhar

Več podobnih tem