» »

Parada ponosa

Parada ponosa

Temo vidijo: vsi
««
30 / 34
»»

Vajenc ::

Keyser Soze je izjavil:

Vajenc je izjavil:

A neopredeljeni, brez izrazitega stališča so normalni, ostali geji in negeji smo pa nenormalni? Se mi je zdel, da te nisem narobe zastopu ...

Ma ti si vse narobe zastopu. Ne morem pomagat, če nočeš razmišljat in brat stvari v kontekstu. Dejte se v to debato vključevat ljudje, ki ste sposobni prebrat in razumet kaj več kot dva stavka naenkrat. ;((

Taki kot si ti, raje pišite tako, da bo vaše mnenje jasno razvidno.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PacificBlue ::

Tole sem dobil na mail, če je res presodite sami:

Prepis iz rokopisa (drugo pismo)
Pripoved o kardinalu in policaju
Nevidna moč - Boj se tistih, ki se organizirano pretvarjajo

Nedavno tega je desničarska revija Reporter lansirala zgodbo o ljubici predsednika države dr. Danila Türka. Celotna Slovenija se je ukvarjala z dr. Vasilko Sancin in moralizirala o domnevni etični spornosti predsednikovega ravnanja. Tudi če bi predsednik imel razmerje z drugo žensko, je to predvsem stvar njegove družine. Družbe ali celo države to v nobenem primeru ne ogroža, zato so bila svetohlinska zgražanja več kot bizarna.

Temu je tako še posebej zato, ker obstaja v Sloveniji mnogo nevarnejša povezava, katera je prerasla v nevidno moč. Reporter je ne bo nikoli kritizitral, kajti njegov urednik je njen del, prav tako sodelavec Vinko Vasle in njegov prijatelj Matjaž Erznožnik. Ta nevidna moč vpliva na slovensko politiko, gospodarstvo, javna občila, sodstvo, univerzitetno sceno in na katoliško cerkev.
Utelešena je v ljudeh, ki se navzven prikazujejo drugačni, kot dejansko so. Širša okolica, večina prijateljev, njihove družine, sodelavci, in kolegi ne poznajo njihove prave usmerjenosti. Ta je istospolna. Slovenska ustava jamči enakopravnost vsem državljanom ne glede na spolno usmerjenost. Diskriminacija je prepovedana. Kljub temu je v Sloveniji zelo malo znanih osebnosti, ki se javno razglašajo za homoseksualce. Verjetno je temu kriva globoko zakoreninjena konzervativnost Slovenskega življa, ki prevladuje žalibog tudi na tistem polu, ki se ima za levico.
Zaradi tega in številnih drugih vzrokov imamo tako v državi veliko številovplivnih javnih ali znanih osebnosti, predvsem moških, ki tajijo svojo spolno usmerjenost in jo izživljajo skrivaj. Mnogi med njimi so celo poročeni, imajo otroke in navzven na vse načine zakrivajo svoje bistvo. Do tu je vse skupaj tako kot pri predsedniku države in njegovi domnevni ljubici vse še vedno njihova zasebna stvar in v primeru poročenih problem njihovih partnerjev ali družin.

Za družbeno skupnost in državo problem nastopi zaradi dejstva, da se ti vplivni posamezniki v veliki meri poznajo med seboj, si pomagajo, informirajo in se ščitijo ter tako tvorijo nevidno mrežo, ki je izjemno močna in predstavlja elemente vzporedne oblasti v državi.
Glede na večjo tolerantnost levice do homoseksualnosti je posameznikov, ki prihajajo iz tega političnega pola, nekoliko manj, saj jih njihovo politično okolje bolje sprejema, so pa še vedno kar številni. Razumljivo pač je, da je takšnih prikritih oseb več na desnem polu, tradicionalno so že dolgo zasidrani predvsem v katoliški cerkvi. Opus Dei je popolnoma v njihovih rokah. Medtem ko desničarji blodijo o nekakšni udbomafiji , se mreža, ki je mnogo bolj nevarna, vsak dan krepi. Ker presega delitve na levo in desno in pokriva vse, ob tem pa je strogo tajna, je mnogo bolj nevarna za družbo kot kakšen Kučanov ali Janšin klan. In še posebej je nevarna za levoliberalno opcijo v Sloveniji, saj ima najtrdnejše temelje na desnici. To pa privede do tega, da omrežje nevidne moči krepi prav ozadje te opcije, čeprav deluje preko levodesne razmejitve.

V nadaljevanju so predstavljene nekatere najvplivnejše osebnosti omrežja Nevidne moči, razporejene po formalnem položaju in vplivu v državi in širše. Mnogi se med seboj poznajo in sodelujejo. Številni se poznajo in ne sodelujejo, nekateri so celo sprti med seboj. A o usmerjenosti svojih sovražnikov tudi oni molčijo kot grob. Celo več: kadar grozi razkritje, si med seboj pomagajo pri zakrivanju. Tipičen primer takšnega odnosa je razmerje Kresal - Golobič ali Vasle - Pogorevc. Morebitnega izdajalca čaka neusmiljeno izobčenje in maščevalnost, ki je lahko izredno kruta.

Kardinal dr. Franc Rode
Njegov položaj in njegove zveze v tujini sem opisal že v prvem pismu. V omrežju za Slovenijo je dosegel najvišji položaj, pozna mnoge vplivne istospolno usmerjene dostojanstvenike visoko v Vatikanski cerkveni hierarhiji ter v Francoski, Nemški, Italijanski, Hrvaški in Brazilski cerkvi. Njegov vpliv tudi po upokojitvi seže preko Slovenije. Velik vpliv ima vsekakor v slovenski cerkvi, kjer preko Koširja, Grila, številnih duhovnikov po župnijah in posameznikov v uredništvu katoliškega časopisa Družine uveljavlja interese omrežja. Poleg v nadaljevanju naštetih pomembnih udov Nevidne moči ima veliko še neuveljavljenih obetajočih pozicij predvsem v desni politiki. Njegov glavni manager v Sloveniji je nekdanji poveljnik Slovenske policije Marko Pogorevc.

Marko Pogorevc
Je desna roka kardinala Rodeta in njegov vezni člen za Slovenijo. Povezan je tako s posamezniki iz levega kot s posamezniki iz desnega političnega spektra. Na levici je njegov najpomembnejši adut Miroslav Senica, na desnici pa Peter Jambrek in Gregor Virant. V času, ko je bil direktor Slovenske policije, je v njej stkal gosto mrežo istospolno usmerjenih, ki mu služi še danes. Tudi Roman Rep, nekdaj komandir letalske enote policije, izhaja iz nje. Svojo moč je ta mreža v policiji in mreža Nevidne moči v celoti pokazala ob aferi Vič-Holmec, ko je odnesla z ministrskega stolčka vplivnega politika LDS Mirka Bandlja, iz policije pa prav tako vplivnega in nič krivega Draga Kosa, ki je bil s Pogorevcem v sporu še iz časov, ko sta oba službovala na Koroškem. Marko Pogorevc je v času, ko je bil kardinal Rode v Vatikanu še na položaju, organiziral pri njem številne obiske p olitikov, novinarjev in gospodarstvenikov. Med drugim je peljal k kardinalu Ivana Zidarja, Miroslava Senico, Jožeta (nečitljivo), Hildo Tovšak, Mirana Krambergerja, delegacijo novinarjev POP TV in še mnoge druge. Danes je zaposlen na Mobitelu, kjer je zadolžen za varnost. S podatki o telefonskih klicih in SMS sporočilih oskrbuje prijatelje iz omrežja in se zelo redko pojavlja v javnosti. V času zadnjih predsedniških volitev je vodil volilni štab Lojzeta Peterleta in deloval tako, da je bil Peterle napihnjen od obeta gotove zmage, hkrati pa je poskrbel, da je po prvem krogu volitev v volilnem štabu zavladala popolna zmeda, zaradi katere je Peterle v končnici skoraj poslabšal rezultat iz prvega kroga.
Ima vpliv iz ozadja na Jerneja Vrtovca, predsednika podmladka N.Si in tajnika N.Si Robija Ilca ter nekdanjega vladnega predstavnika Janševe vlade Valentina Hajdinjaka, ki prav tako skrivajo svojo istospolno usmerjenost, za katero pa Pogorevc dobro ve. Ima seznam s preko 3500 imeni istospolno usmerjenih, ki ga je naredil po navodilu kardinala Rodeta. Največ podatkov in imen so mu dostavili upravniki in vzgojitelji nekdanje policijske šole v Tacnu ter semenišča v Ljubljani. Veliko povezav pozna iz vojaške akademije JNA, ki jo je obiskoval ter iz policijskih kartotek, do katerih je imel neoviran dostop kot direktor policije.
Zanimiv je njegov odnos do Petra Jambreka, ki ni istospolno usmerjen, je pa neznansko pohlepen na denar. Pogorevc mu pomaga z nasveti in zvezami omrežja, Jambrek pa mu v zameno piše politične ocene ter plačuje nekatere Pogorevčeve intimne prijatelje. Pogorevc mu je svetoval, naj v času Pahorjeve vlade naveže tesnejše stike z Golobičem in mu to uredil s pomočjo Šoltesa, ki je v zameno postal predavatelj na Jambrekovi fakulteti. Prav tako mu je preko dr. Andreja Anžiča priskrbel stik z odvetnikom Čeferinom, ki mu pomaga iskati luknje v zakonih, v zameno pa mu je Jambrek prodal delež v svoji fakulteti. Da bi še bolj poglobil odnos z viri denarja, je kot predavatelja zaposlil celo Cirila Ribičiča, sina Mitje Ribičiča in zadnjega predsednika ZKS. Zveza med Pogorevcem in Jambrekom je dobro zakrita, obema pa prinaša velike materialne koristi.
Pogorevc je bil vmešan v prikrivanje številnih kaznivih dejanj članov omrežja, nekatera je izpeljal osebno. Pri brisanju računalnika v lasti duhovnika homoseksualca, ki je pred leti v sumljivih okoliščinah umrl v tujini, domnevno naj bi storil samomor, so ga v župnišču v Dravljah skoraj zalotili. Zaradi. (nečitljivo) . frazlična ugibanja. Pogorevc je tudi nagovoril Jambreka, da je na svoje mesto na čelo Zbora za republiko postavil velikega upa omrežja Gregorja Viranta.


Roman Rep
Je dolgoletni partner Marka Pogorevca. Z njim je potoval po svetu tudi v času, ko sta bila oba že poročena. Ko je njuna intimna zveza zaradi Repovega druženja z Žigo Debeljakom škripala in je bil Marko ljubosumen, ga je čakal po koncu delovnega časa kar pred stolpnico, kjer so domovale Delo Revije. Roman Rep je bil tam na povabilo Mateja Raščana njegova desna roka in preko partnerja Pogorevca veza do Miroslava Senice in Katarine Kresal. Na teh relacijah se je organiziralo imenovanje Kresalove za Slovenko leta v Jani in za Obraz leta po izboru revije Obrazi.
Rep je prijeten sogovornik in sposoben ter šolan operativec, ki deluje iz ozadja. Pogorevc ga pripravlja za svojega naslednika.

Matej Raščan
Velik del svojega premoženja je ustvaril s pomočjo omrežja. Gospodarska kriza je preprečila načrt, po katerem bi omrežje s pomočjo desnice in krediti NKBM skušalo prevzeti tudi Delo in Večer. V zameno za pomoč je Matej Raščan skušal v popularnih edicijah Dela Revij promovirati njene člane. Kadar so se o kateremu izmed njih razširile govorice, da je homoseksualec in je grozilo razkritje, je Raščan organiziral v Jani, Lady ali Obrazih dopadljiv prispevek o vzornem družinskem življenju te osebe iz omrežja ter ..(nečitljivo). Hkrati je Rep poskrbel, da se je poskušalo z objavami polresnic diskreditirati tiste, ki so o tej osebi širili takšne govorice. Podatke iz policijskih evidenc in klice iz njihovih GSM številk mu je priskrbel Pogorevc. Zaradi zbližanja med Repom in Raščanom ter nato Repom in Debeljakom je Pogorevca pol leta kar odnašalo in omrežje je bilo takrat prvič resno o groženo. Veliko informacij, ki so prišle v naše koluarje, bi za vedno ostalo skritih, če ne bi bilo občasnih izpadov ljubosumja med posamezniki v omrežju zaradi menjave partnerjev. Javno pa si spregovoriti ni upal nihče, kajti kazen bi bila neusmiljena.

Borut Košir
Nekoč direktor Škofovih zavodov, kjer je imel Marko Pogorevc svoj štab. Bila sta tudi partnerja. Tam je imel Pogorevc skrito pisarno v času, ko je bil direktor slovenske policije. Sedaj je prenešena v Koširjevo hišo blizu stolne cerkve v centru Ljubljane. Hiša oziroma stanovanjski del monsignorja Koširja je razkošno opremljen na stroške Mobitela. Košir poleg s prostori Pogorevca oskrbuje z informacijami o dogajanjih v nadškofiji, obiskovalcih metropolita dr. Stresa in dogajanjih po terenu, kjer imata oba med nekaterimi duhovniki prijatelje.



Miroslav Senica
Predstavlja pravni steber omrežja. Prijateljem nudi usluge zastonj, preko svojih zvez na sodiščih poskrbi tudi za pravnomočne rešitve. Izjemno sposoben pravnik in poslovnež, najbolj spreten v celotnem omrežju. Pri instaliranju Kresalove na čelo LDS mu je omrežje izdatno pomagalo. Njegov najmočnejši adut, preko katerega krepi moč omrežja, ni Kresalova, ampak pravosodni minister Aleš Zalar, ki ni članistospolnega omrežja, je pa bil nekaj časa zaposlen v njegovi pisarni. Skupaj sta izpeljala več nepremičninskih poslov, povezana sta bila tudi preko Baričevića. Manj pomembne pravne posle za omrežje Senica prepušča Mirku Bandlju, ki je odvetniško kariero pričel pri njemu, še prej pa mu je kot generalni sekretar vlade omogočil ugodno pridobitev vile v centru Ljubljane, v kateri je prej delovala vladna služba za zakonodajo. Bandelj ne prenese Pogorevca, zato i ma v nekaterih povezavah Senica odločilno besedo. V gospodarstvu so najpomembnejši aduti Senice Janez Škrabec, Žiga Debeljak in Tomaž Orešič. S Škrabcem sta bila nekaj časa intimna partnerja. Škrabec je sam pomemben del omrežja, s Senico sta skupaj izpeljala v Rusiji transferje gotovine in vlagala v nepremičnine. Senica in Pogorevc sta pred afero Baričević skovala načrt o tem, kako s kombinacijo desnih in levih strank pod vodstvom Kresalove in Viranta in neposrednim vplivom omrežja Nevidna moč v naslednjem mandatu popolnoma obvladovati bodočo vladno koalicijo. Afera Baričević je sanje o Kresalovi kot >levem< političnem stebru omrežja dokončno pokopala, vendar omrežje išče novega aduta, ki bi ga reklamirala znotraj novonastajajoče leve večinske liste ali stranke. Senica je omenjal Šoltesa, nekaj časa Petriča, tudi Škrabca, nagovarjali so direktorja Krke , nikoli pa ni omenjal Jankovića. Za omrežje on nikoli ni bil prava izbira, saj kljub javno iz raženim simpatijam v privatnem krogu o homoseksualcih govori zelo zaničljivo. Celo svojega ljubljenca v Mercatorju Debeljaka je Janković včasih v njegovi odsotnosti zbadljivo klical Pinky.

Gregor Virant
Svojo usmerjenost nekaj časa niti ni preveč skrival, kajti zaradi poročenega statusa se je počutil povsem varnega. Druženje s Pogorevcem in Repom po posebnih sobah ljubljanskih lokalov so si mnogi očividci znali razložiti po svoje, vsak dvom pa je za poznavalce odpadel, ko si je Virant v vlogi ministra v Janševi vladi po nasvetu Pogorevca za državnega sekretarja izbral ravno Romana Repa. Z njim sicer nista imela intimne zveze, kajti Virantov intimni partner je bil takrat ambasador EU v Sloveniji Foure. Ta svoje istospolne usmerjenosti ni pretirano skrival. Med drugim je bil vsako leto svojega mandata goreč govornik na ljubljanskih paradah ponosa. Po kočanem mandatu v Sloveniji je Foure služboval v Makedoniji, Virant pa si je po volitvah 2008 nemudoma organiziral svetovalno delo pri Makedonski vladi. Skopje, kjer je Virant po cele tedne učil Makednonce evropskih navad, j e bilo skupaj z rezidenco ambasadorja Foureja idealno mesto za skrivno intimno zvezo. Velikokrat pa sta se sestala tudi v Bruslju. Ustanove EU so zaradi odmaknjenosti od domačega okolja in razmeroma velike anonimnosti posameznikov v labirintih desettisočih birokratov prav tako kot druge velike mednarodne institucije ugodno okolje za prikrito zadovoljevanje skrite spolne usmerjenosti. Z Gregorjem Virantom sta Marko Pogorevc in Miroslav Senice imela velike načrte in vanje je bil do afere Barićević vključen velik del omrežja. Virant bi kot elokventen govornik in sposoben organizator ter politik umirjenih stališč ob pomoči omrežja in morebitni eliminaciji Janše z afero Patria z lahkoto Zbor za republiko preoblikoval v stranko. Afera Baričević in zavlačevanje sodnega razpleta s Patrijo je načrte prekrižala ali vsaj odložila, čeprav se imeni Pogorevca in Viranta po velikem trudu celotnega omrežja javno z Baričevićem nista povezovali. Virantov ne kdanji intimni prijatelj je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, s katerim imata sicer še vedno redne stike.

Igor Šoltes
Po strmoglavljenju Kresalove je skriti adut omrežja za levi politični pol. Sledi praktično v vsemu Gregorju Golobiču, s katerim sta občasno intimna partnerja. Veza se je za nekaj časa ohladila zaradi Golobičevih stikov z istospolnim parom iz Izole ter Šoltesovih z dr. Anžičem, s katerim skupaj predavata na Jambrekovi fakulteti. Anžič je bil pred upokojitvijo Pogorevčev namestnik v policiji in tudi eden od njegovih partnerjev. Nekaj časa je bilo napeto zaradi Vinka Gorenaka, ki je prijateljeval s Pogorevcem in Anžičem, a trikotnik je kasneje razpadel. Šoltes in Senica sta bila nedavno v konfliktu zaradi poročila o NPU, pa je Senica iz pragmatičnih razlogov na zamero večinoma že pozabil.


Pavle Gantar in Gregor Golobič s svojim pretvarjanjem delata veliko škodo naši skupnosti. O njiju bi lahko veliko napisal, a je razočaranje preveliko. Ga bom jutri premagal. Sličen občutek imam zaradi pretvarjanja Maria Galuniča in Dejana Ladike. Oseba, ki me je najbolj razočarala, pa je Franci But in tudi o njem v posebnem pismu.

Žal mi je tako za žrtve orisanih pretvarjanj kot še posebej za njihove soproge. Medtem ko se Raščan trudi, da bi svojo naivno iz Srbije uvoženo partnerko čimvečkrat pokazal javnosti, pa Pogorevc in Golobič ter nekateri drugi soproge ne kažejo v javnosti, saj one deloma poznajo dvojna življenja svojih mož in so se z njimi, tudi za ceno težkih bolezni, sprijaznile.
Zoran Janković, ki ga mnogi prikazujejo kot pokvarjenca in moralno sporno osebnost, je proti naštetim osebam v bistvu velik poštenjak. Ne skriva tega, kar je in ljudje ga sprejemajo kot takšnega. Se ne pretvarja. Zaradi tega je v teh časih pomembno upanje, da se levica v Sloveniji pobere in med drugim naredi odločen konec omrežju Nevidne moči, ki zaradi številčne prevlade dejansko pomaga pri širjenju vpliva desnice. Ta pa je bistveno bolj homofobna kot levica in s toleriranjem ter omogočanjem takšnega stanja istospolno usmerjene osebnosti z levega pola omogočajo širjenje vpliva in politične moči tistih, ki so dejansko krivi, da morajo ljudje svoja nagnjenja skrivati.

Osebno sem videl Pogorevčev seznam in poznal sem še veliko ljudi, ki jih tu ne omenjam, ker si tega ne zaslužijo, saj so žrtve Pogorevčevih izsiljevanj. Čeprav skrivajo svojo istospolno usmerjenost, ne sodelujejo v prikritih početjih Pogorevčeve mreže, razen ko so prisiljeni. Večinoma pa jih ne uporablja in sicver zato, ker niso na dovolj vplivnih položajih. Jaz sem sodeloval in bil dolgo časa prepričan, da imamo zaradi diskriminatornega odnosa večine pravico do takšne obrambe. Z leti pa sem videl, kako nekateri samo izkoriščajo omrežje za lastne koristi, bogatenje, vpliv, pridobivanje partnerjev in manipulacije. Skušal sem izstopiti, to je privedlo do konflikta z mojim prijateljem, ki sem ga imel res rad in ni se dobro končalo. Vendar ne bi o tem. Če boste to brali, pomeni, da sem že nekaj časa mrtev. Objavil pisma ne bo verjetno nihče, saj ima mreža lovke povsod. V primeru, da se bo to zgodilo, bo sprožena močna akcija zanikanja, pri kateri ne bo razlike med desnimi in levimi časopisi. Mogoče pa bo le prebral kdo, ki bo povezal eno z drugim in tudi za nazaj razumel dogodke, ki doslej niso imeli razumne razlage.

V juniju 2011, avgusta prepis

Mipe ::

Res bujna domišljija.

jype ::

tl;dr

Tudi če je vse res name ne vpliva in mi je vseeno.

imagodei ::

tl;dr here, too

Vidim, da je predvolilni boj že napočil.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Brisan offtopic. Tle se govori o Paradi ponosa in povezanih zadevah.
- Hoc est qui sumus -

Pithlit ::

PacificBlue je izjavil:

Ker če je sama homoseksualnost bolezen oz posledica napake v nevronih se lahko pojavijo negativne posledice za otroka, ki je " normalen". In tega ne smemo dovoliti.

Nisem prebrala vsega... ker mi gre homofobija močno na jetra in se bom samo skregala za brezveze. Tako da ne vem če je bil odgovor podan...

Homoseksualnost NI bolezen. Ni nevropatološko stanje. Niti ni psihopatološko stanje.
Nasprotno pa velja da homofobija JE psihopatološko stanje. Tako kot vsaka fobija.

Naprej... homoseksualnost NI priučena. Istospolni partnerji ne morejo svojega otroka naučiti homoseksualnosti. Niti tega nočejo. Je stroka nekje v 70ih letih prejšnjega stoletja to pogruntala ko zdravljenje z elektrošoki ni rodilo prav nobenih sadov. Logično, če razmisliš... kar ni priučeno se pač ne da odučiti.
Homofobija pa je priučena. Otroci se je navadijo od staršev. Pa malenkost od družbe. Ponovno... v 70ih letih prejšnjega stoletja so istospolne osebe zapirali, večina ljudi jih je dejansko sovražila. Ampak... družba se uči... Sedaj je biti istospolno usmerjen nekaj povsem običajnega... vsaj v kolikor toliko razvitih državah. Torej so se ljudje odučili homofobije.

Normalno? A je normalno to da se pojavljajo vse sorte grafitov tipa "smrt pedrom!"? Ne vem no... meni se ne zdi. A je kdo že kje videl grafite tipa "smrt heterom"? Ali pa kakšne novice o tem kako je skupina gejev skoraj do smrti pretepla enega 'normalnega' človeka?

Ne vem kakšno grožnjo vam istospolne osebe predstavljajo... Enkrat na leto je parada ponosa. Enkrat. Heteroseksulne osebe imajo svoje parade ponosa _vsak_ dan. Pa tega noben ne opazi. Če se fant pa dečva na ulici držita za roke ni pač nič narobe. Če se pa dva fanta je pa treba tako ukrepat! Halo? Verjetno najraje kar pobit...

Šola? Zajebavanje? Ne vem no... moje hčerkice nihče ne zajebava. Vsaj ne zaradi mene. Otroci se v šoli zajebavajo zaradi marsičesa... pa ne da je kakšen logičen razlog za tem.
Life is as complicated as we make it...

Vajenc ::

Nisem prebrala vsega... ker mi gre homofobija močno na jetra in se bom samo skregala za brezveze.

Ampak očitno se ti krega vseen ...

Homoseksualnost NI bolezen. Ni nevropatološko stanje. Niti ni psihopatološko stanje.

Ti že veš ... Gena za homoseksulanost niso našli, študije naj bi pokazale, da v gejevskih družinah ne vzgojijo več gejev kot v hetero (je pa ta ista študija pokazala, da v gejevskih družinah več otrok preizkusi istospolno spolnost, če te zanima kaj več, si kar preberi celo temo, da se ne boš za brezveze kregala). Gejevstvo menda ni nikakršno bolezensko stanje. Tudi ni kakšna razvada, kot so nas menda zmotno naučili za obdobje starih grkov, rimljanov ali v obdobju Lord Byrona v Angliji. Kaj hudiča potem je gejevstvo? Ste prišli z drugega planeta?

Nasprotno pa velja da homofobija JE psihopatološko stanje. Tako kot vsaka fobija.

Mogoče se kateremu od vas na forumu tako zdi, vendar jaz nisem homofob. Sem pa proti izenačitvi tradicionalne družine s homo družino. Otroci, ki živijo s homo starši imajo lahko enake pravice tudi brez takšne izenačitve. Geji posamezniki pa imajo tako ali tako po ustavi enake pravice kot ostali državljani.

A je kdo že kje videl grafite tipa "smrt heterom"?

Pomisli zakaj je večina ljudi hetero. Ali pa vsaj biseksualna. Narobe je, da primitivci reagirajo s takšnimi in drugačnimi grafiti, je pa narobe tudi to, da želijo geji imeti enako družino kot hetero. Lahko, da ste geji manj agresivni, bolj pošteni, bolj pametni, bolj bogati in podobno, nikakor pa niste boljši starši, ker bi nas evolucija v nasprotnem skrojila drugače kot zgledamo sedaj.

Tudi to smo že ugotovili, da je gejevstvo naravno in se pojavlja pri večini sesalcev in tudi drugih vrstah. Nikjer pa za potomstvo ne skrbijo gej pari. Pri pingvinih včasih kak gejgvin posvoji jajce od umrlega hetero kolega. To je pa to.

Ne vem kakšno grožnjo vam istospolne osebe predstavljajo...

Da bodo uničili osnovno človeško družbeno celico. Družino. Sej veš to je tisto oče, mati, otroci, babi, dedi, stric, teta ...

Enkrat na leto je parada ponosa. Enkrat. Heteroseksulne osebe imajo svoje parade ponosa _vsak_ dan. Pa tega noben ne opazi.

A na veselicah, protestih za pravice delavcev in študentov ni nobenega geja?

Šola? Zajebavanje? Ne vem no... moje hčerkice nihče ne zajebava. Vsaj ne zaradi mene. Otroci se v šoli zajebavajo zaradi marsičesa... pa ne da je kakšen logičen razlog za tem.

Poznaš koga, ki je star 12+ in ima dva očka in nobene mamice? Povej za tak primer. Dve mamice ni tako nenavadno. Razlogi za to so naravni.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BigWhale ::

Pšenični je izjavil:

http://www.rtvslo.si/svet/indijski-mini...
"Indijski minister za zdravje Gulam Nabi Azad je homoseksualnost označil za "nenaravno bolezen", ki je v Indijo prišla iz tujine."


Verjetno so sedaj zaceli izdatno financirati cepivo proti pedrstvu. Hkrati pa zdravijo se marsikatero drugo stvar. Recimo zlehtnobo s spuscanjem krvi.

BigWhale ::

Vajenc je izjavil:

Mogoče se kateremu od vas na forumu tako zdi, vendar jaz nisem homofob. Sem pa proti izenačitvi tradicionalne družine s homo družino. Otroci, ki živijo s homo starši imajo lahko enake pravice tudi brez takšne izenačitve. Geji posamezniki pa imajo tako ali tako po ustavi enake pravice kot ostali državljani.


Druzina je lahko:

- stars + otrok
- dva starsa + otrok

Zakaj se obremenjujes kaksnega spola je eden izmed starsev? Tebi tudi malo ne skodi, ce sta starsa nekega otroka istega spola. V gaj poroko te pa tko al tko nihce ne sili.

jype ::

Vajenc> je pa narobe tudi to, da želijo geji imeti enako družino kot hetero.

Zakaj pa?

Vajenc> Kaj hudiča potem je gejevstvo? Ste prišli z drugega planeta?

Zgolj spolna orientacija. Nič drugega.

Vajenc> Poznaš koga, ki je star 12+ in ima dva očka in nobene mamice? Povej za tak primer. Dve mamice ni tako nenavadno. Razlogi za to so naravni.

Seveda poznam, več takih, dva od njih celo Slovenca. Naravni razlogi? Ne se hecat. V naravi najdeš homoseksualne družine, ne najdeš pa homofobije (razen pri človeku, jasno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Tear_DR0P ::

Druzina je lahko:
- stars + otrok
- dva starsa + otrok


dejansko ljudje poznamo tudi večpartnerske heteroseksualne družine. tako da če poskušaš naredit neko za človeštvo relevantno definicijo družine, je smiselno da upoštevaš tudi to. v kolikor pa delaš neko definicijo družine, obarvano na lokalno versko/politino specifiko, pa go for it, samo ti bo definicija čez 15 let (izmišljena številka) padla v vodo - sploh če bodo v svetu še naprej prevladovale liberalne ali celo libertarne težnje.
če pa poznamo različno široke definicije družine, nas pa nič ne bo bolelo, če vključimo še družine s parom atijev ali mamic :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vajenc ::

Druzina je lahko:

- stars + otrok
- dva starsa + otrok

Ja, družina je lahko tudi "družina iglavcev". Po antropološki razlagi pa je človeška družina družbena skupina za katero je značilno skupno bivanje, ekonomsko sodelovanje in reprodukcija. Vključuje odrasle obeh spolov, med katerimi najmanj dva vzdržujeta družbeno priznano seksualno razmerje, in enega ali več otrok, lastnih ali posvojenih, ki živijo skupaj.

Zgolj spolna orientacija. Nič drugega.

In kaj določa spolno orientacijo? Moške privlačijo ženske zaradi reprodukcije. Nagonsko. Ta nagon je tako močan, da majhni otroci, ki še nimajo razjasnjenih sexualnih pojmov, nezavedno natepavajo kavč med gledanjem risanke ali pa psiček lastnikovo nogo. Ugasni luč pa nastavi pobrito moško in žensko rit, ti povem, da smo lahko vsi potentni hetero tudi geji, ali obratno, vsi potentni geji tudi straight.

Če nekoga nasprotni spol ne privlači, je šlo nekaj narobe. Pa nič za to, le zavedajte se, da slepi tudi ne vozijo avtomobila.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> In kaj določa spolno orientacijo? Moške privlačijo ženske zaradi reprodukcije. Nagonsko.

Ti očitno nimaš pojma o tem kaj "nagon" sploh pomeni.

Vajenc> Ta nagon je tako močan, da majhni otroci, ki še nimajo razjasnjenih sexualnih pojmov, nezavedno natepavajo kavč med gledanjem risanke ali pa psiček lastnikovo nogo.

Sveta preproščina.

Vajenc> Če nekoga nasprotni spol ne privlači, je šlo nekaj narobe.

To je seveda popolna neumnost.

Vajenc ::

A pol, k ti domišljije zmanjka greš pa po take enovrstičnice?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Žal mi je, nimam ti časa pomagat. Predelaj osnove, potem pa se lahko pogovarjamo naprej.

kriko1 ::

Vajenc>In kaj določa spolno orientacijo? Moške privlačijo ženske zaradi reprodukcije. Nagonsko.

Očitno ne popolnoma, če ne ne bi bilo homoseksualcev.
Stvar je bolj simple - ljudje radi seksamo, s tem da eni radi komplicirajo in se vtikajo v privat zadeve drugih, ker mislijo da lahko sami postavljajo neke etične meje.

Vajenc> Ta nagon je tako močan, da majhni otroci, ki še nimajo razjasnjenih sexualnih pojmov, nezavedno natepavajo kavč med gledanjem risanke ali pa psiček lastnikovo nogo.

Natepavanje pohištva je pa naravno? :D

Vajenc ::

Žal mi je, nimam ti časa pomagat. Predelaj osnove, potem pa se lahko pogovarjamo naprej.

Ko boš imel čas, lahko pogledaš na hitro na wiki ali pa si morda prebereš celo kakšno bolj detajlno literaturo našteto med viri.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

jype ::

Vajenc> ali pa psiček lastnikovo nogo.

Enkrat boš lahko razložil tvojo (napačno) teorijo o tem, čemu _psice_ natepavajo noge.

PaX_MaN ::

Natepavanje pohištva je pa naravno? :D

Mene bolj skrbi, ko pravi, da pes človeka lahko in je naravno, ko pa človek psa je pa nenaravno, pa za direkt za v zapor, pa objajčenje, pa ... (think sajvestekatera afera)

Vajenc ::

jype je izjavil:

Vajenc> ali pa psiček lastnikovo nogo.

Enkrat boš lahko razložil tvojo (napačno) teorijo o tem, čemu _psice_ natepavajo noge.

Sem že videl tak primer. Ravno tako, kot pri ljudeh se takšne situacije dogajajo pri mladih psicah.

Stvar je bolj simple - ljudje radi seksamo, s tem da eni radi komplicirajo in se vtikajo v privat zadeve drugih, ker mislijo da lahko sami postavljajo neke etične meje.

Mah nekateri seksajo dosti bolj bizarno kot večina gejev, ampak oni to svojo intimo ne izpostavljajo pri dodeljevanju pravic in zakonov.

PaX_MaN je izjavil:

Natepavanje pohištva je pa naravno? :D

Mene bolj skrbi, ko pravi, da pes človeka lahko in je naravno, ko pa človek psa je pa nenaravno, pa za direkt za v zapor, pa objajčenje, pa ... (think sajvestekatera afera)

Kdo to pravi?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

jype ::

Vajenc> Sem že videl tak primer. Ravno tako, kot pri ljudeh se takšne situacije dogajajo pri mladih psicah.

In pri starih. In pri praktično vseh psicah, če jih na pravilen način izzoveš.

Nenaravno je ravno toliko, kot če te privlačijo pripadniki istega spola.

Vajenc ::

jype je izjavil:

Vajenc> Sem že videl tak primer. Ravno tako, kot pri ljudeh se takšne situacije dogajajo pri mladih psicah.

In pri starih. In pri praktično vseh psicah, če jih na pravilen način izzoveš.

Nenaravno je ravno toliko, kot če te privlačijo pripadniki istega spola.


TEžko verjamem, da se to dogaja psicam starejšim od 5 let.

Jaz ne govorim, da je to nenaravno. Nagoni so naravni. Če pa že hočte debatirat o pojmu naravnosti, pa razmislite, koliko primerov iz narave poznate, da bi dva geja imela otroke.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> koliko primerov iz narave poznate, da bi dva geja imela otroke.

Jih je težko preštet, ker jih je preveč.

Vprašanje, ki se mi poraja, je seveda o tem, ali je naravno, da ob smrti napačnega od obeh partnerjev otroka odvzamejo drugemu partnerju?

Če ja, potem mora biti naravno tudi to, da otroka vzamejo materi, če oče umre, in obratno, saj je treba gledat predvsem na otrokovo korist!

imagodei ::

@Vajenc,

čas bo, da nehaš svojo zaplankanost tle gor prodajat kot suho zlato. Narava je polna homoseksualnosti; celo več, polna je istospolnih družin. Če iz google iskalnega niza izpustiš besede kot so "burn in hell", "church", "eternal damnation" in podobno, boš hitro prišel do ustreznih rezultatov:
- Homosexual behavior in animals @ Wikipedia
- Homosexuality in Animals and Humans
- Homosexual Parenting
- 1.500 animal species practice homosexuality
- Hoc est qui sumus -

nevone ::

Geni so pogosto močnejši od memov.

Celo homoseksualce prisilijo, da gredo v hetero zvezo, da se reproducirajo, kasneje pa jo seveda zaradi svoje spolne usmeritve zapustijo.

Geni dominirajo, pa če si eni to upajo priznati ali pa ne.

Prav tako geni pritiskajo na hetero usmerjene, da si prizadevajo prikazovat homo usmerjene kot nevarnost reprodukciji.

Ljudje pa potem z memi poskušamo korigirat, kar se da, kar se ne da, pa vsaj razlagati tako, kot da smo za vse zavestno odgovorni. Žal nismo. Geni dostikrat zastrejo razum vsaj začasno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Celo homoseksualce prisilijo, da gredo v hetero zvezo, da se reproducirajo, kasneje pa jo seveda zaradi svoje spolne usmeritve zapustijo.

No, tega jim ni treba več, odkar se reprodukcija izvaja v petrijevkah. Biološke mame jim danes še spoznat ni treba.

nevone> Geni dominirajo, pa če si eni to upajo priznati ali pa ne.

To je seveda nesmisel. Geni nič ne dominirajo. Če bi, potem homoseksualci ne bi mogli obstajat.

nevone> Prav tako geni pritiskajo na hetero usmerjene, da si prizadevajo prikazovat homo usmerjene kot nevarnost reprodukciji.

Tudi to ne drži. Na hetero usmerjene pritiska že par tisoč let zgolj cerkev, pa popolnoma nihče drug.

Pithlit ::

To, da si več kot očitno popolnoma clueless, me sploh ne moti. Moti me pa tole (oziroma se mi smeje ker je tolk blesavo):

Vajenc je izjavil:

Poznaš koga, ki je star 12+ in ima dva očka in nobene mamice? Povej za tak primer. Dve mamice ni tako nenavadno. Razlogi za to so naravni.

Torej... družine z gej starši so prepovedane.
Družine z lezbičnimi starši so pa kul?

Lej. Vzemi kak klinični priročnik v roke pa se mal pouči. Ni treba wiki linkov flikat.

Mimogrede...

Vajenc je izjavil:

Mah nekateri seksajo dosti bolj bizarno kot večina gejev, ampak oni to svojo intimo ne izpostavljajo pri dodeljevanju pravic in zakonov.

Geji seksajo bizarno? Se pa strinjam ja... mora biti pa res nekaj hudo narobe da so nekateri prisiljeni 'izpostavljati svojo intimo' zato da sploh lahko opozorijo da so _po zakonu_ drugorazredni državljani.

Vajenc je izjavil:

Ampak očitno se ti krega vseen ...

Zato ker podam dejstva v upanju da mogoče, samo mogoče, nekomu nekaj klikne v glavi... se mi kar krega?

Vajenc je izjavil:

Mogoče se kateremu od vas na forumu tako zdi, vendar jaz nisem homofob. Sem pa proti izenačitvi tradicionalne družine s homo družino.

Si proti temu da bi istospolni ljudje imeli enake pravice kot vsi ostali. Upam da veš kaj to pomeni. Naj spomnim... istospolni bi radi samo in edino to... imeli enake pravice kot vsi ostali.

Še to. Da ne bo pomote. Na paradi ponosa nikoli nisem bila in verjetno nikoli ne bom. Večina teh parad se je itak izrodila... amapak to je pač posledica neprestanega šikaniranja. Čist simpl.
Nekaj poveš... te vsi ignorirajo in se ti smejijo (če te že ne pretepejo do smrti).
Pol poveš še kaj... pa še kaj... po parih leti se ti pa strga in začneš malo bolj explicitno opozarjat da je nekaj narobe. In potem te končno opazijo... in zmerjajo na vse sorte načinov.

Da me boste lahko še bolj sovražili. Hčerke mi nihče ne more odvzeti ker je povsem legalno moja. In je prav tako povsem legalno partnerkina. Zame, osebno, družinski zakonik ne spremeni ničesar. Razen mogoče zadoščenja (in spoznanja) da živim v eni relativno normalni državi.
Life is as complicated as we make it...

nevone ::

To je seveda nesmisel. Geni nič ne dominirajo. Če bi, potem homoseksualci ne bi mogli obstajat.


To je seveda nesmisel. Homoseksulaci se prav tako razmnožujejo, saj niso vsi tako orto homo.

Tudi to ne drži. Na hetero usmerjene pritiska že par tisoč let zgolj cerkev, pa popolnoma nihče drug.


Tudi to ne drži. Geni sproducirajo miselni tok, ki podpira njihov obstoj. Ljudje pa potem to zracionaliziramo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Homoseksulaci se prav tako razmnožujejo, saj niso vsi tako orto homo.

A kje vidiš kakšnega človeka z repom?

A misliš, da so bili vsi tako orto repofobni?

nevone> Geni sproducirajo miselni tok

Ne, ga ne. Geni sproducirajo centralni živčni sistem, na to kaj z njim delaš in kako ga sprogramiraš, pa geni nimajo nobenega vpliva.

nevone ::

Ne, ga ne. Geni sproducirajo centralni živčni sistem, na to kaj z njim delaš in kako ga sprogramiraš, pa geni nimajo nobenega vpliva.


Memi so se razvili in povečini delujejo v podporo genoma, akoravno bi se zelo radi osvobodili njegovega vpliva.

Seveda pa niso vsi memi kontaminirani od genoma, samo nekateri in samo občasno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pithlit ::

nevone je izjavil:

Homoseksulaci se prav tako razmnožujejo, saj niso vsi tako orto homo.

Spolna usmerjenost je dedna?

nevone je izjavil:

Geni sproducirajo miselni tok, ki podpira njihov obstoj.

Nisem hodila na univerzo... ampak mislim da je vsakemu osnovnošolcu jasno da je to popln nesmisel.

Če bi geni imeli kakršenkoli vpliv na miselni tok bi bili mi v grooooznih težavah. To bi namreč pomenilo da je vse kar mislimo gensko pogojeno... in torej dedno. Like father like son... ane?
Life is as complicated as we make it...

jype ::

nevone> Memi so se razvili in povečini delujejo v podporo genoma

Absolutno, a to ne pomeni, da genom kakorkoli vpliva nanje.

nevone> Seveda pa niso vsi memi kontaminirani od genoma, samo nekateri in samo občasno.

Praktično nobeden ni - ne more biti, ker se memi _ne morejo zapisati_ v dedni material.

nevone ::

Spolna usmerjenost je dedna?


Ne. Eni se zavestno odločijo da bodo homoseksualci in potem v trpljenju prenašajo stigmatizacijo s strani družbe. //sarcoff

Nisem hodila na univerzo... ampak mislim da je vsakemu osnovnošolcu jasno da je to popln nesmisel.

Če bi geni imeli kakršenkoli vpliv na miselni tok bi bili mi v grooooznih težavah. To bi namreč pomenilo da je vse kar mislimo gensko pogojeno... in torej dedno. Like father like son... ane?

Lahko si domišljaš, da si od genoma povsem neodvisna, ampak nisi. Tudi sam fizični ustroj telesa daje impulze, ki vplivajo na tvoj miselni tok.

Praktično nobeden ni - ne more biti, ker se memi _ne morejo zapisati_ v dedni material.

Seveda. Memi se ne pišejo v dedni material. Se pa pišejo druge stvari, ki vplivajo na to, katerih memov od zunaj se boš bolj oprijel in katerih manj. Se pa zavedam, da je stvar precej od zunaj programibilna, ne pa povsem.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

krneki0001 ::

A niso bile včasih parade največkrat v komunističnih državah, ko so komunisti prikazovali kako strašansko so močni?
Parada ponosa je potem samo še en komunistični prikaz moči gejev.

Če že ulice imenovane po komunajzarjih prepovedujejo, naj pa še komunistične parade prepovedo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

jype ::

nevone> Se pa pišejo druge stvari, ki vplivajo na to, katerih memov od zunaj se boš bolj oprijel in katerih manj.

Nikakor ne - eksperimenti z enojajčnimi dvojčki so to možnost ovrgli že stoletje nazaj in do danes, čeprav so se izdatno trudili, nikomur še ni uspelo pokazati tega.

nevone> Se pa zavedam, da je stvar precej od zunaj programibilna, ne pa povsem.

Seveda ni povsem - obstajajo okvare dednega materiala, ki povzročijo nedelovanje nekaterih mehanizmov. Obstajajo okvare, zaradi katerih se možgani razvijejo hitreje. Ne obstajajo pa genske spremembe, ki bi povzročile, da bi bil človek nagnjen k določeni filozofski drži ali kaj podobnega.

nebivedu> A niso bile včasih parade največkrat v komunističnih državah, ko so komunisti prikazovali kako strašansko so močni?

Ne.

Pithlit ::

Se hecaš, ane?

Parade seveda poznamo iz preteklost preden se je (moderna) ideja o komunizmu sploh pojavila. Če ne drugi pred njimi so pa vsaj rimljani že paradirali. In to celo po vsem (takrat) znanem svetu.

Aja, mimogrede... parada ponosa je 'parada' le po imenu. Po namenu pa je protest.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

nevone ::

Nikakor ne - eksperimenti z enojajčnimi dvojčki so to možnost ovrgli že stoletje nazaj in do danes, čeprav so se izdatno trudili, nikomur še ni uspelo pokazati tega.


Seveda, ker je okolje zelo pomemben dejavnik in precej zablura dejanske vzroke, ni pa vedno odločilen. Tudi samo okolje, ki ga zgradijo geni se vmešava v celotno sliko.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

nevone> "Lahko si domišljaš, da si od genoma povsem neodvisna, ampak nisi. Tudi sam fizični ustroj telesa daje impulze, ki vplivajo na tvoj miselni tok."

Že res, ampak tle je zelo pomembno poudarit, da je genetski blueprint zelo pod udarom kreativne interpretacije okolja - že od najzgodnejših dni nosečnosti. Plod (in zasnova njegovih možganov) je močno pod vplivom hormonov (lastnih, materinih, zunanjih - preko vnosa v telo) ter ostalih kemikalij in dejavnikov. Pisal sem že, da so možgani transseksualcev dokazano drugačni od ostalih pripadnikov njihovega biološkega spola - bolj so podobni možganom nasprotnega spola.

Če bi bilo vse odvisno izključno (ali v veliki meri) od genov, potem takih odstopanj v razvoju možganov ne bi smeli najti.
- Hoc est qui sumus -

lambda ::

@jype, Pithlit

Dajta potem pojasnit kako je pogojena homoseksualnost. Gensko trdita, da ni. Bolezen ni. Kaj potem pogojuje to, da je nekdo homoseksualno usmerjen?

nevone ::

Če bi bilo vse odvisno izključno (ali v veliki meri) od genov, potem takih odstopanj v razvoju možganov ne bi smeli najti.


Nikakor ni izključno ali v veliki meri odvisno od genov, so pa geni tisti, ki dajo osnovo, kako se bo telo odzivalo na dražljaje. Memi pa potem to po potrebi in po zmožnostih korigirajo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nubes> Dajta potem pojasnit kako je pogojena homoseksualnost.

Z okoljem (ki pa ga seveda ni mogoče niti približno dovolj natančno kontrolirati, ne da bi pri tem šlo za precej ekstremno obliko mučenja, če želiš priti do nians, ki so odločilne za takšne lastnosti, kakršni sta spolna privlačnost, ali pa na primer občutja in odnos do določenih živalskih vrst).

nevone> so pa geni tisti, ki dajo osnovo, kako se bo telo odzivalo na dražljaje.

Ja, ampak ti geni so pri nas vseh enaki že več milijonov let (in se celo med nami in ostalimi višje razvitimi sesalci razlikujejo tako zelo malo, da lahko človeškega dojenčka zlahka naučiš pasje poslušnosti, kar je ena od največjih svinjarij, ki so jih še slabih 70 let nazaj počeli sadistični raziskovalci nekaterih evgenistično navdahnjenih režimov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

imagodei ::

nevone> "Nikakor ni izključno ali v veliki meri odvisno od genov, so pa geni tisti, ki dajo osnovo, kako se bo telo odzivalo na dražljaje. Memi pa potem to po potrebi in po zmožnostih korigirajo."

Geni so osnova, vmes je potem mnoooogo sivega področja, kjer celo v razvoju možganov (če govorimo o memih, se pač omejimo na sredstvo, ki "komputira" meme) enojajčnih dvojčkov pride do razlik ("napak"), šele potem daleč kasneje pa v zgodbo vstopijo memi.
- Hoc est qui sumus -

Pithlit ::

Ti povem ko bo vedela znanost. Zaenkrat znanost ve le to... da nima pojma zakaj do takih stvari prihaja.

Jaz ne trdim da ni gensko. Trdim da dokazov za to ni. Splošno znano je pa da spolna usmerjenost ni dedna. Trdim tudi da ni bolezen... to pa znanost že ve. Kar nekaj časa že.

Sicer se nekateri (predvsem versko obarvani) voditelji nekih ne ravno najbolj demokratičnih držav trudijo dokazati drugače. Pa jim nekako brez represije in pobojev ne uspeva.

Lahko si pa prebereš kaj ti imagodei piše. Ni vse v genih. Pravzaprav je v genih prekleto malo.
Life is as complicated as we make it...

Vajenc ::

Ne morš verjet kolk ste eni trdih glav.

imagodei, jype in še kdo. V naravi ni primera, da bi dva geja imela otroka, ker ga ne moreta imet, razen, če vzameta v oskrbo kakšno siroto. Teh primerov je jasno (vsem nefundamentalistom) malo. Tudi % homoseksualnosti v posameznih vrstah je majhen, razen če verjameš roza blogom ofc.

Na wiki npr. piše: however, this article conforms to the usage by modern research[16][17][18][19][20] applying the term homosexuality to all sexual behavior (copulation, genital stimulation, mating games and sexual display behavior) between animals of the same sex. In most instances, it is presumed that the homosexual behavior is but part of the animal's overall sexual behavioral repertoire, making the animal "bisexual" rather than "homosexual" as the terms are commonly understood in humans,[19] but cases of homosexual preference and exclusive homosexual pairs are known.[21]

Pithlit, umir se, sej te bo razgnal. Men ste v tej temi clueless in blesavi vi, ki tumbate, da je gejevstvo neki več kot spolnost in oblika izražanja ljubezni in s tem delate krivico zaljubljenemu dreserju in delfinki. Za reprodukcijo gejevtvo IN LEZBIČNOST nista nikoli bila. Če bo od sedaj naprej to kako drugače bo to nekaj novega, zato se ne čudite in ne pačite s svojimi začudenji nad začudenostjo večine državljanov.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

nevone ::

Z okoljem


Geni so tudi okolje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

@Vajenc,

trdoglav si seveda ti. Jasno je, da biološko pripadnika istega spola ne moreta spočeti otroka. Vprašanje tle pa ni, ali lahko galebja samica oplodi drugo galebjo samico, ampak ali se v naravi dogaja, da dve samici "nenaravno" vzgajata potomca.

Tudi v primeru ljudi ni dileme, da dve lezbijki ne moreta druga drugi zaploditi otroka.
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

imagodei je izjavil:

@Vajenc,

trdoglav si seveda ti. Jasno je, da biološko pripadnika istega spola ne moreta spočeti otroka. Vprašanje tle pa ni, ali lahko galebja samica oplodi drugo galebjo samico, ampak ali se v naravi dogaja, da dve samici "nenaravno" vzgajata potomca.

Tudi v primeru ljudi ni dileme, da dve lezbijki ne moreta druga drugi zaploditi otroka.

Ne trdoglav si še vedno ti!
Sej pri ljudeh se dogaja, da več ženic vzgaja na desetine otrok v sirotišnicah. Kar seveda nima veze s homoseksualnostjo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

imagodei ::

@Vajenc,

;(( :\
Se dogaja, ja. Ampak pri galebih dve samici vzgajata mladiča, ne cela jata.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Vajenc> Sej pri ljudeh se dogaja, da več ženic vzgaja na desetine otrok v sirotišnicah. Kar seveda nima veze s homoseksualnostjo.

Seveda. Saj pri ljudeh se tudi dogaja, da eden od staršev postane nesposoben skrbeti za otroka, le da mi homoseksualni par in otroke, ki odraščajo v takem gospodinjstvu, v tem primeru kaznujemo, kar je abotno.

Ravno zato je nujno, da so pravice parov izenačene, ne glede na spol.

Vajenc> Na wiki npr. piše:

Da so homoseksualci redki, kar drži.

Tudi pari invalidov so redki, pa imajo kljub temu pravico posvojiti otroka, homoseksualni pari pa ne.

Čemu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
««
30 / 34
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

parada ponosa / homoseksualnost (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Problemi človeštva
172956944 (32423) Tear_DR0P

Več podobnih tem