» »

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

««
5 / 20
»»

Icematxyz ::

potem bi vzel še pretvornik audio v L in R in dal mir s 5.1


No no!

Glede 5.1 zvoka na tvoji strojni opremi:

Nastavi tako in tako in znova zaženi računalnik. Programska oprema (predvajalnik) je pa sklepam da pravilno nastavljena, saj ob prestavljanju profilov dobiš 5.1 zvok.

echoman ::

Bom probal in seveda tudi napisal, vendar bi moral najprej rešiti problem s tistim štekanjem miši, kar mi pa res ni precej všeč.

Hvala in LP! :)

Icematxyz ::

Ubuntu 11.04 Beginners' Guide

Unity 3D deluje le na strojni opremi z ustrezno 3D podporo. To podporo mora zagotavljati ali privzet ali naknadno nameščen gonilnik za grafično kartico. Na strojni opremi brez zadostne 3D podpore vas bo pričakalo GNOME 2 namizno okolje. Preprost test s povratno informacijo pokaže, če je strojna podpora za Unity 3D zadostna:

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

Po namestitvi Ubuntu 11.04 bo večina Ubuntu uporabnikov želela in storila sledeče:

1.) Posodobila Ubuntu (ponudi Ubuntu ob prvem zagonu sam ali ALT + F2 in update-manager)
2.) Namestila dodatne gonilnike za svojo strojno opremo, ki privzeto niso na voljo (ponudi Ubuntu ob prvem zagonu sam ali ALT + F2 in jockey-gtk)
3.) Namestila podporo za Flash, Java, multimedijo in pisave, ki privzeto ni na voljo.
Ubuntu-Restricted-Extras.

Kje najdem osnovne nastavitve za Unity (3D):

1.) Namestiš CCSM (to narediš le enkrat). CCSM.
2.) Do nastavitev za Unity 3D dostopaš: ALT + F2 in vpišeš about:config ali Alt + F2 in CCSM -> Ubuntu Unity Plugin

Kje se nahajajo ostale sistemske nastavitve?

Session Menu -- System Settings



System Settings



Kako dodam aplikacijo v Launcher?

1.) Klikneš Applications Lens, poiščeš aplikacijo in izvedeš "Drag&Drop" iz Dash v Launcher.
2.) Zaženeš aplikacijo in jo dodaš s pomočjo Unity QuickList


Unity QuickList



Kako naj upravljam z Unity, da postanem bolj produktiven?

Uporabljaš Mouse Tricks in bližnjice na tipkovnici. Pri tem lahko uporabiš "Plonk Wallpaper":

Plonk Walpaper



WebUpd8

Kje najdem že nameščene aplikacije in aplikacije, ki bi jih rad namestil?

1.) Če poznaš ime nameščene aplikacije ALT + F2 in vpišeš ime aplikacije.
2.) Klik na Applications Lens odpre Dash, kjer so navedene 3 kategorije aplikacij. Najpogosteje uporabljene, nameščene in aplikacije, ki so na voljo za namestitev.


Applications Lens



Z eno iskalno vrstico upravljamo z vsemi tremi sklopi. Če ti iskalna vrstica ne odgovarja, lahko pri iskanju že nameščenih aplikacij uporabiš kategorije.

Kategorije Dash



Kategorije QuickList



Za iskanje datotek in map se uprablja Files and Folders Lens:


Files and Folders Lens



Če pritisnemo na "Ubuntu Gumb" pa dobimo iskalnik, kjer je združeno iskanje datotek, map in aplikacij:

Global Search



Slike: Raving Rick

Nadaljne branje:

OMG! UBUNTU!: A full on guide to new features in Ubuntu.
Jorge Castro: The Power User’s Guide to Unity

Pogosti so tudi vodiči "10 things to do after":

10 things to do after installing Ubuntu 11.04
Things To Tweak / Fix After Installing Ubuntu 11.04 Natty Narwhal
...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

echoman ::

Torej stvar je taka, tisto za 5.1 nisem probal, ker mi je najprej v oči ponovno padlo zatikanje. To se zgodi, kadar kliknem na login gumb na nekaj straneh - ne zašteka le kazalec ampak celotno okno (v to povezujem tudi tisto z zgornjo vrstico in indikatorjem). Mislim, da je kriv gonilnik za grafično, vendar sem naložil že dodaten gonilnik in še prej po nadgradnji, tistega iz uradne strani in ni precejšnje razlike.

Bom pa seveda počakal, če pride kakšen novejši gonilnik in potem poskusil najprej. Zaenkrat hvala za pomoč, bom pa poskusil kasneje, če bo izdan kakšen nov gonilnik.

Lep pozdrav, echoman :)

neres ::

Včeraj sem malo testiral Ubuntu (pa še ene dve sorodni distribuciji) preko live USB. Nekaj pripomb:
1. Ne da se nastavljat števila vrstic pri scrollanju s koleščkom. Po nekaj iskanja sem sicer videl da se mogoče to da rešit z nekim fajlom, ampak se nisem šel s tem ukvarjat. Se mi zdi da bi to moralo bit že tam pri nastavitvah miške. Sem res tak posebnež da mi je 3 vrstice bistveno premalo?
Kubuntu sicer ima to nastavitev, ampak ne deluje, vsaj v brskalniku ne.

2. Scrollanje s štirimi puščicami (ko klikneš/držiš srednji gumb) nima dovolj velike hitrosti in je bistveno počasnejše kot v Windowsih.

3. Če dam desni klik za context menu blizu roba zaslona se mi ta menu odpre deloma na tem, deloma na drugem zaslonu. Že če sta zaslona blizu, se mi to ne zdi v redu, če pa je drugi zaslon nek oddaljen TV pa je še dosti slabše.

4. Naslovna vrstica na vrhu brskalnika. Torej ni tabov prav do vrha, kot v Windowsih.

5. Srednji klik na tab bar v brskalniku mi prilepi text, namesto da bi odprlo nov tab kot v Win. Se mi zdi da celo obstaja neka nastavitev za to, ampak jo kasneje (mogoče v drugih *buntu verzijah) nisem našel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

Paramedic ::

Meni ni uspelo omogočit na nvidia grafični (lastniški driver) HDMI izhoda. Gonilnik zazna moj model monitorja na njem, vklopim in shranim v X, po restartu pa še vedno ne kaže slike. Sicer še nisem googlal, ampak če je že kdo poskušal, naj pove, če se da sploh in kako?
End transmission.

BigWhale ::

Paramedic je izjavil:

Meni ni uspelo omogočit na nvidia grafični (lastniški driver) HDMI izhoda. Gonilnik zazna moj model monitorja na njem, vklopim in shranim v X, po restartu pa še vedno ne kaže slike. Sicer še nisem googlal, ampak če je že kdo poskušal, naj pove, če se da sploh in kako?


Si pognal nvidia control center kot root?

BigWhale ::

PS: Nevem a je tukaj nekdo spraseval za Epson tiskalnike ali v oni drugi temi. Jaz imam dva tiskalnika, eden je laser, Brother HL-2030 priklopljen preko USBja. Drugi je pa multifunkcijski Epson BX310N priklopljen na mrezo. Po svezi namestitvi Nattija je bil 2030 ze instaliran in sem kliknil print test page, pa je ven prilezla testna stran.

Potem sem kliknil Add printer in vpisal IP stevilko tiskalnika, pa me je po nekaj trenutkih pozdravilo okno v katerem sem izral proprietary driver (imel sem na voljo dva razlicna, vzel sem recommended). Potem sem printer se poimenoval in sprintal test page. Vse je delovalo brez tezav.

axee ::

Mi lahko kdo pove, kako naj se brez ukazne vrstice povežem na z geslom zaščiten omrežni disk. Vedno, ko kliknem na nek share, mi zateži "unable to mount location".

DOOM_er ::

sambo maš naloženo?
Robots will steal your job. But that's OK

echoman ::

Icematxyz je izjavil:

potem bi vzel še pretvornik audio v L in R in dal mir s 5.1


No no!

Glede 5.1 zvoka na tvoji strojni opremi:

Nastavi tako in tako in znova zaženi računalnik. Programska oprema (predvajalnik) je pa sklepam da pravilno nastavljena, saj ob prestavljanju profilov dobiš 5.1 zvok.


Sem nazaj na 11.04, saj sem uredil nastavitve in sedaj deluje. Zvok pa še vedno ne, sem probal tudi to rešitev, vendar mi potem sploh ne prikaže zvokovnih naprav. Kaj lahko še naredim?

Hvala! :)

axee ::

DOOM_er je izjavil:

sambo maš naloženo?


Da.

BigWhale ::

Ubuntu Developer Summit - O se bo odvijal med 9. 5 in 13. 5. (se pravi od naslednjega ponedeljka, do petka) v Budimpesti. Ce je komu do kaksnega road tripa in spanja v RoachMotelih™ naj pove. Jaz se bom tja odpravil in se ne bom branil sopotnikov.

Cena prevoza je en tank bencina (al dva, al kaj vem kolk je do Budimpeste) in pa nekje do 20 EUR na nocitev v Hostlih.

Casa za razmislek je do nedelje popoldan. Takrat nekje grem na pot. :) Mogoce celo v ponedeljek zjutraj, ce bom dovolj nor... :>

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Nadgradil sem Ubuntu na poslednjo verzijo (11.04 Natty Narval). Kolikor sem do sedaj delal (nisem prav veliko), zadeve delujejo, sem pa opazil težavo, ki je prej nikoli ni bilo. Ko se vklopi ohranjevalnik zaslona, se namesto slednjega na ekranu narišejo čudni vzorci (kot da bi RAM na grafi "crknil") in iz tega se nikakor ne uspem vrniti na običajni zaslon. Kazalec miške se sicer vidi in sledi premikom miške, ni pa nobenega vidnega odziva na tipkovnico, razen na tipko "esc". V primeru slednje miškin kazalec izgine, a se ob premiku miške spet pojavi. Pomaga (zaenkrat) samo "trdi" izklop in ponovni zagon računalnika. V tem trenutku imam na sumu gonilnike grafične kartice. Ima kdo podobne izkušnje?

LP

Jože

connel ::

mhm, enako, ne pomaga nič razen reset. Če imaš Ati grafiko bi rekel da je kaj z gonilnikom narobe.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Ne, grafika je Nvidia GeForce 6200 (cel računalnik je že bolj penzionističen - Athlon XP 3000+, 1,5GB Ram, GeForce 6200 grafika...). Sem pa včeraj pri nastavitvah ohranjevalnika zaslona odstranil klujkico pri možnosti "Zakleni zaslon, ko..." in glej, danes pa ni "zaštekal". Ohranjevalnik imam nastavljen na "naključno", danes so čez zaslon začele letet "matrix style" (prej je bil samo prej omenjen vzorec) in zadeva se je ob premiku miške normalno preklopila na običajno namizje. Bom spremljal, če je pojav vezan na kakšen drug ohranjevalnik, ali pa je res to pomagalo...

LP

Jože

poweroff ::

Hm, jaz sem imel večkrat težave z enim od dveh matrix style ohranjevalnikom. Eden je dostikrat zaštekal in sem se moral ssh-jat na mašino in ubit proces (gdm-screen-saver).
sudo poweroff

Modri dirkač ::

Po 10ih dneh sem prišel do naslednjih zaključkov.
Unity v ničemer ne izboljša uporabniške izkušnje, vsaj meni ne, preklopil bom nazaj na gnome.
Zadeva se sesuva oz. zmrzne precej redno na 2-3 dni kar se mi v prejšnji verziji na istem računalniku ni nikoli dogajalo. Uptime je bil tudi po 2 meseca oz. do reboota zaradi popravkov.
Everybody lies!

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Sem preiskusil oba "matrix style" ohranjevalca zaslona (brez obkljukane možnosti "zakleni zaslon...") in ni problemov, vse normalno. Izgleda, da je težava odpravljena. Bom dokončno prepričan, ko bo preteklo več časa.

Sem pa dal skozi test računalnika za primernost strojne podpore za unity. In sem bil presenečen, da moja devet let stara kišta še zadostuje.....Bom videl, kako se bom navadil na unity, zaenkrat ne vidim neke prednosti v njem....

LP

Jože

kanzyani ::

ubuntu 11.04 je svetlobna leta pred 10.10 netbook edition.... to vsaj dela, ker prej je bla ena velika zalost.... unity mi pa je usec tko d ne grem nazaj na navadn gnome (na netbooku). na obicnem laptopu pa bo se vedno ostal 10.04.... :)

Hexx ::

Eno vprašanje glede sidebara, je možno kje določiti koliko časa naj preteče od takrat ko premaknem miško na skrajni levi rob zaslona do takrat ko se prikaže sidebar? Za mene je privzeto delovanje nekoliko prepočasno.

Upam da ste razumeli vprašanje :D

opeter ::

Imam eno vprašanje: ali je sedaj (končno) Intelov GMA 500 HD uradno podprt (v kernelu), ali pa je spet treba vpisovat preklicne ukaze v terminal? Hvala.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

GPU prihaja v Linux kernel: http://code.google.com/p/kgpu/

(podpora za eCryptFS)
sudo poweroff

GeForce ::

No, po mesecu na Winsih sem ponovno naložil Ubuntu in imam že prvo težavo. In sicer, ko sem odprl mapo sem imel na levi strani na voljo "okno za krmarjenje" oziroma nevem kako bi drugače rekel(glej sliko), in sem nekako "udaril" po tipkovnici ter zaprl to okno, sedaj pa nevem kako naj a dobim nazaj. Hvala za pomoč.
 Okno, ki je odprto na levi strani "Places"

Okno, ki je odprto na levi strani "Places"

JCD ::

Mogoče F9, ali pa poglej pod View.

GeForce ::

Uuu, res je F9. Hvala za hitro pomoč, vendar tačas sem prišel do šeenega problema. Preko sambe sem omogočil deljenje datotek med Ubuntu 11.04 in PCjem z Windows 7 po tem postopku. Pc z windowsi vidim pod mapo omrežje in noti do 4 mape - admin, C, print, User. ZA admin in C zahteva geslo (na windowsih nimam nastavljenega nikakršnega gesla) v print je še nekaj map, v User pa so mape- Default-mapa z uporabniškim imenom od WIndows 7- in Public, vendar v nobeni od map ni datotek, ki sem jih v Windowsih označil za deljenje z domačo skupino. Jih moram kako drugače dodati v skupno rabo?

Relanium ::

Zgleda da bom 11.04 preskočil, ker na prenosniku vstavim LiveCD in se sploh ne zažene. Obstane pri nalaganju (Ubuntu logo in 5 pikic spodaj)
pa to obedve (x64 in x86) deluje pa na starem AMD 3000 GF 6600GT, (na LiveCD se pogaže Gnome2, več nisem probval)

xandros ::

V beta 11.04 sem imel na gnome2 menuje v oknih na panelu.
Menuji applications places in system sta bila na ikonu ubunta.

Po instalaciji 11.04 na drugo masino, mi vsak meni od vsakega programa pokaze v samem oknu programa.
Ali lahko to spremenim, kot sem imel na beti?

Icematxyz ::

Ne vem, če pravilno razumem vprašanje, ampak Here It Goes!

1.) Če izbereš pri vpisu v sejo Klasičen Ubuntu (GNOME 2) se izbirniki nahajajo v samem oknu programa.

2.) Če izbereš pri vpisu v sejo Ubuntu (GNOME 2 + Unity 3D) se izbirniki nahajajo v "Application Menu".

To je normalno stanje.

Ti pa bi rad, če te prav razumem, izbral pri vpisu v sejo Klasičen Ubuntu, še vedno pa bi rad imel na voljo "Application Menu"? Podobno torej, kot je to v Unity? Če je temu tako:

Klikni na pult z desnim klikom miške -> Dodaj na pult... -> Aplet indikatorja za meni programov.

xandros ::

IMel bi klasicen ubuntu.
In recimo da imam odprt terminal, bi rad, da meni na oknu ni na oknu, ampak je na panelu zgoraj.
Panel zgoraj pa rabim samo ikono ubuntu, in ne menija app, places in system.

In prav to sem imel na ubuntu 11.04 beta.
KO sem na nov racunalnik dal stable 11.04 tega ne morem vec dobiti.

Icematxyz ::

In recimo da imam odprt terminal, bi rad, da meni na oknu ni na oknu, ampak je na panelu zgoraj.


Klikni na pult z desnim klikom miške -> Dodaj na pult... -> Aplet indikatorja za meni programov.

Panel zgoraj pa rabim samo ikono ubuntu, in ne menija app, places in system.


1.) Na pultu je privzeto na voljo predmet Menijska vrstica (Programi Mesta Sistem). Desni klik na predmet Menijska vrstica, ki se nahaja na pultu -> Odstrani s pulta.
2.) Dodaš nov predmet na pult. Desni klik na pult -> Dodaj na pult... -> Glavni meni.
3.) Desni klik na katerikoli predmet na pult ti ponudi še možnost Premakni, s katero si izdelaš poljuben razpored predmetov na pultu.

xandros ::

Najlepša ti dala.

xandros ::

Ubuntu 11.04,gnome clasic nautilus
kje nastavit, da mi kaze datoteke z imenom, ext, size, datum
Na direktorij, properties, ni zavihka display.

dux ::

Klikni na Pogled in Omogoči Glavno orodno vrstico.

Potem lahko za vsako mapo izbereš prikaz, ki ga želiš v orodni vrstici (če želiš videti podrobnosti izberi seznamski prikaz).
Nautilus si bo zapomnil za katere mape si izbral seznamski prikaz in jih vedno prikazal tako.
Če želiš, da je seznamski prikaz privzeta možnost to nastavi v Uredi > Možnosti, zavihek Pogledi.

Kaj je prikazano v Seznamskem prikazu pa lahko izbereš z zavihkom Stolpci prikaza (in predmete tudi urediš po svojih željah).
Upanje je v nasih odlocitvah

xandros ::

Imam vklopljen Main Menu(in ga sploh ne morem odkljukat).
Kljub temu, da je vklopljen, ni prikazan?!

Tudi Edit, properties ni, ampak je pod FIle, in tam ni zavihka pogledi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xandros ()

Icematxyz ::

S tem področjem upravljaš tako, kot je napisal @dux. Gre v tvojem primeru za običajno namestitev Ubuntu 11.04 ali "prirejeno" namestitev?

Icematxyz ::

Ubuntu uporabniki, ki se po vrhu vsega ukvarjajo še s kakšnim športom, kot je tek, pohodništvo, kolesarstvo... (tipkanje kolikor vem uradno sicer ni šport, ampak informacija, kot je na primer število udarcev srca med tipkanjem in dnevna količina porabljenih kalorij ob tem "športu" tudi komu lahko pride prav!) in bi radi uporabljali strojno opremo, ki beleži športno aktivnost v navezi z Ubuntu:

Strojna oprema:

Primerno primarno za Garmin ForeRunner modeli 205, 305 in 405!

Programska oprema:

Pytrainer is a tool to log all your sport excursion coming from GPS devices (with a focus on ForeRunnner 205, 305 and 405) or GPX ( http://www.topografix.com ) files. Pytrainer supports GPS track files and displays it in graphs, maps...


PyTrainer GMaps



Prikaz graf



Uvoz datoteka



Uvoz naprava



Pregled tedensko



Pregled naloga



Home Page & SourceForge & Programsko središče Ubuntu

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

xandros ::

Alternate CD, namestitev .
Unity dvig, preklop na clasic.
POtem pa install malo morje programov, skoraj vecino preko konzol.

Icematxyz ::

Namestitev programov ni problem. Vprašanje pa je, če si kaj odstranil.

Ti sledeč ukaz odpre Nautilus nastavitve:

nautilus-file-management-properties

O teh nastavitvah je govoril @dux.

Icematxyz ::

Na voljo je LibreOffice 3.4.0.

Ni pa le najnovejša programska oprema tista, ki je na voljo Ubuntu uporabniku.

The EeePC 1001PXD, 1011PX and 1015PX, said to be available from June 1st in Europe, ship with Ubuntu 10.10 “Maverick Meerkat” and, notably, Adobe Flash and various multimedia codecs pre-installed.


Trem modelom bi naj tekom leta sledili še drugi modeli.

EeePC 1001PXD



Prednameščen Ubuntu OS na tej strojni opremi, pa prinese zraven še sledeče ugodnosti.

"The deal with ASUS is an important one for Canonical which will put Ubuntu in the hands of a larger audience, people who would not necessarily download Ubuntu, but would be happy to buy a computer knowing that it will work perfectly on that hardware. Also, Canonical's extensive work with manufacturers helps make all future versions of Ubuntu run perfectly on specific machines and individual OEM's hardware."


Canonical & OMG & The INQUIRER

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

xandros ::

ukaz nautilus-file-management-properties mi pa odpre!

Icematxyz ::

Bom ugibal:

Namestil si Nautilus Elementary preko PPA vira? Če nisi nič potem odstranjeval/spreminjal poskusi:

sudo apt-get dist-upgrade
nautilus -q


Se pravi ob pogoju, da si pustil PPA vir omogočen boš po teh dveh ukazih imel nameščen Nautilus Elementary in vse bi moralo biti OK.

xandros ::

Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
xxx:~$ nautilus -q

(nautilus:11344): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Message did not receive a reply (timeout by message bus)

Kaj pa tole pomeni:


W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/... 404 Not Found

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/... 404 Not Found

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xandros ()

NekdoCe ::

Po parih tednih oklevanja sem naredil dokončni premik iz Windows na Linux. Namestil sem Ubuntu 11.04. Kolikor sem do zdaj opazil deluje skoraj vse kot je potrebno. Trenutno mi probleme povzročata hibernacija in pa standby. Sistem se uspešno spravi v izbrano stanje, problem nastane pri obnovitvi. Po občutku bi rekel, da se sistem vrne do prijave vendar na ekranu se nič ne pojavi - je vse črno. S pomočjo crl+alt+f1 sem se prijavil v terminal in pogledal dmesg. Edino kar mi je padlo v oči je ta napaka: drm: drm_mode_getfb: *error invalid framebuffer id (nahaja se takoj po izpisu obnovitev). Kakšna ideja kako bi to dalo popravit?

Icematxyz ::

@xandros

Nisi mi odgovoril, če si nameščal Nautilus Elementary preko PPA vira? Skratka predvidevam, da si ga. Torej:

1.) Najprej reši to zmešnjavo:

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/... 404 Not Found

W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/... 404 Not Found


Odpri Programsko središče Ubuntu -> Uredi -> Programski viri -> zavihek Drugi programi. Poišči ta dva napačno vnesena PPA vira in ju odstrani/onemogoči.

sudo apt-get update

Ta ukaz se mora zaključiti brez takšnih vrstic.

2.) Namesti Nautilus Elementary, ker v nepopolni namestitvi predvidevam, da leži vzrok tvoje težave:

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
nautilus -q


Sedaj mora biti vse OK. Če bi želel odstraniti Nautilus Elementary:

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
nautilus -q


@NekdoCe

Največkrat na tem področju težavo povzroča kakšen kos strojen opreme (gonilnik), brez podpore za to področje. Pri grafični kartici poskusi oba gonilnika (zaprto kodni/odprto kodni).

xandros ::

1.ne vem, ce sem namestil Nautilus Elem
2. sem pobrisal ta dva ven (se dan dva nazaj, nisem dobil nobenega errorja)
3.update naredi ok
4- sem dal ta nautilus-elem preko ppa
5. ko dam dist-upgrade dobim tole
(nautilus:6202): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Message did not receive a reply (timeout by message bus)

6.kaj je sploh ta nautilus elementary

Icematxyz ::

5. ko dam dist-upgrade dobim tole
(nautilus:6202): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Message did not receive a reply (timeout by message bus)


Ko vpišeš nautilus -q dobiš to si mislil?

xxx:~$ nautilus -q

(nautilus:11344): Unique-DBus-WARNING **: Error while sending message: Message did not receive a reply (timeout by message bus)


To ni NIČ POMEMBNEGA! Predolgo se že ukvarjava s to banalno zadevo. Vprašanje je, če si po tem postopku dobil nazaj Urejanje -> Nastavitve v Nautilus?

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
nautilus -q


P.S.

6.kaj je sploh ta nautilus elementary


Nautilus Elementary



Nautilus Elementary



...

Vir slik

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Icematxyz ::

šernk ::

wow, v trenutku ko sem videl video me je poslal par let nazaj v nostalgiko PS2 iger. izjemno podobna ace combat 5...katero sem preigral ene 20x skozi.

če bo demo cool, pol jo vsekakor kupim :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Icematxyz ::

@xandros

Vprašanje je, če si po tem postopku dobil nazaj Urejanje -> Nastavitve v Nautilus?


Če je odgovor DA, potem OK. Če je odgovor NE, še zadnji nasvet z moje strani:

1.)
sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa

2.)
Odpri Programsko središče Ubuntu -> Uredi -> Programski viri -> zavihek Drugi programi. Poišči ta dva PPA vira in preveri, če sta omogočena!

http://ppa.launchpad.net/am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa/ubuntu natty main
http://ppa.launchpad.net/am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa/ubuntu natty main (Izvorna koda)

3.)
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
nautilus -q

Zgodovina sprememb…

««
5 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093158819 (116412) Icematxyz
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813180317 (146256) Icematxyz
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10629662 (24939) MrStein
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20648012 (37874) Icematxyz
»

Izšel Linux 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7725528 (22761) MrStein

Več podobnih tem