Forum » Strojna oprema » CPU Power Adapter > 8pin ali 4pin???
CPU Power Adapter > 8pin ali 4pin???
galu ::
Torej, zanima me v čem je štos teh CPU power adapterjev (čist zgoraj levo na matični). Stare vidim da imajo samo 4, nove pa vse 8 (pravtako moja ASUS Maximus III Formula). Je sploh kaka razlika če noter priklopim ŠE en 4pin napajalni kabel iz napajalca (1 je že seveda notri).
Druga polovica tega 8 pinskega priklopa je pokrita z plastično zaščito ki se zlahka odstrani... Kaj sploh profitiram pri 8 pinskem napajanju proti 4 pinskem, in če se lahko kaj zgodi..?
V manualu nisem zasledil nič pametnega glede tega, pa tudi vedno sem dajal samo 4pinski kabelček noter in je delalo bp.
proc je i7 860, ki ga navijam PSU pa Corsair TX850w
lp!
Druga polovica tega 8 pinskega priklopa je pokrita z plastično zaščito ki se zlahka odstrani... Kaj sploh profitiram pri 8 pinskem napajanju proti 4 pinskem, in če se lahko kaj zgodi..?
V manualu nisem zasledil nič pametnega glede tega, pa tudi vedno sem dajal samo 4pinski kabelček noter in je delalo bp.
proc je i7 860, ki ga navijam PSU pa Corsair TX850w
lp!
Tako to gre.
- spremenil: galu ()
TechStreme ::
Če imaš možnost dveh CPU napajanj jih pač izkoristi. Škodovalo mu ne bo... Mogoče boš pridobil še kak Mhz pri navijanju na račun bolj stabilnega napajanja iz dveh linij.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Mitja358 ::
Definitivno priklopi 8-pin če imaš možnost. Linije bodo manj obremenjene in bolj stabilne bodo.
Zakaj je dalo dual-post?
Zakaj je dalo dual-post?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
galu ::
Sem priklopil oba, stabilnost pa je mogoče malo večja. Bi se verjetno bolj poznalo na bolj ekstremnih hlajenjih.
Hvala obema.
Hvala obema.
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7111 (5160) | Win8NonGrata |
» | 4 pin to 8 pin adapterOddelek: Pomoč in nasveti | 1722 (1551) | hojnikb |
» | converter 8 v 4 pin.. a bo delal?Oddelek: Strojna oprema | 2076 (1905) | mihco |
» | 8-pin 12V - problem s stabilnostjoOddelek: Pomoč in nasveti | 961 (859) | Vuli |
» | 4 oz. 8 pinski priključek na matični?Oddelek: Strojna oprema | 1777 (1448) | J`Mavr0 |