» »

perverzna lopovščina (1000 eur)

perverzna lopovščina (1000 eur)

««
15 / 24
»»

imagodei ::

Sentinel> "Še enkrat: Torej vožnja 40km/h nad omejitvijo hitrosti ni resen prekršek? Kaj je potem resen prekršek? Vožnja 100km/h nad omejitvijo (v naselju)?"

Odvisno, kje tak prekršek narediš. Če voziš 90 km/h skozi mestno središče, medtem ko se ljudje sprehajajo po pločnikih in želijo prečkat cesto; medtem ko se drugi vozniki želijo vključiti iz stranskih cest, je to zelo hud prekršek. Če pa stopiš na gas na preglednem, praznem delu ceste, kjer se naselje končuje in kjer ob cesti ni kolesarjev, pešcev in drugih avtomobilov, potem je to jako majhen prekršek. Stvar je treba postavit v perspektivo. Živalsko tuljenje, preklinjanje in žaljenje ob 23h v strnjenem naselju je kršitev JRM. Enako obnašanje sredi gozda ob 15h je lahko kvečjemu sproščanje stresa.

Jasno - po črki zakona je vožnja 90 km/h v naselju - kjerkoli v naselju, hud prekršek.


Sentinel> "Gotovo bi bilo bolj učinkovito takega kršitelja strpat za en teden na hladno. Ampak to se ne bo zgodilo, ker so zapori tako ali tako prepolni."

Brezvezne drakonske kazni ne pomagajo prav nič, kvečjemu k tvojemu (našemu) občutku svetobolja. Da je kazen učinkovita, mora biti pravična in sorazmerna. IOW, za nekoga, ki ima mesečne prihodke v rangu 2.000+ EUR, je kazen 500 EUR smešno neučinkovita. Za nekoga, ki dobi 300 EUR socialne pomoči ista kazen pomeni socialni polom. Če voziš 180 km/h po prazni avtocesti, bistveno manj ogrožaš promet, kot če vijugaš 160 med avtomobili po isti avtocesti, ko je prometna obremenitev večja. Ali pa, če hočeš, že omenjeni primer iz mestnega središča in obrobja mesta.


Sentinel> "Tako je pač tvoj kolega samo "zadel na lotu"... Ker so policaji preleni, da bi "zadel na lotu" 3x na dan..."

Resničen problem je v tem, da naši policisti niso tu zato, da "Služijo in varujejo", pač pa po večini zaradi lastnega prenapihnjenega ega. Make no mistake: poznam kar nekaj kulturnih policistov in vsi gotovo niso problematični. Po večini pa si v očeh povprečnega slovenskega policista potencialni kršitelj, ne pa potencialna žrtev. Nekorektno in pokroviteljsko obnašanje, povzročanje slabe volje in delo, ki je samo sebi namen - to je trademark slovenske policije.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Aston11> "Radar pred koncem naselja meri hitrost v naselju. Tam nadzoruje izvrševanje zakona. Ni pa tam zaradi varnosti, ker konec naselja predstavlja tablo (da jo kdo ne ukrade), naselje pa so hiše in ljudje, tam pa radarja ni, pa ne bi bilo krize, če bi bil."

Izvrsto povedano. Kratko in jedrnato.

Radarji na takšnih mestih (čeprav po črki zakona povsem upravičeni), so sami sebi namen. So načrtno iskanje bagatelnih kršiteljev in prispevajo največ k slabi volji, veliko manj pa k varnosti. Njihova vloga je ravno toliko bizarna, kot vloga zoprnih prfoksov, ki pri študentu namenoma iščejo neznanje. Zoper njih nič ne moreš, veš pa, da takšen osel nikoli ne bi smel dobiti službe na fakulteti.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Ja, ampak jaz bi vseeno rad, da tudi tam _ne kršite predpisov_, čeprav vztrajno trdite, da "s tem nikogar ne ogrožam!".

Ni res!

atubbuta ::

Če že, ogrožaš posod in pri vsaki hitrosti. Ja, predpisov pa se je treba držat. In sankcije morajo biti pravične.
:)

imagodei ::

jype> "Ja, ampak jaz bi vseeno rad, da tudi tam _ne kršite predpisov_, čeprav vztrajno trdite, da "s tem nikogar ne ogrožam!"."

Jah, glede tega se strinjam. Ampak policist, če že ima tam zasedo te lahko tudi opozori, ali pa ti napiše kazen zaradi "neupoštevanja prometnega znaka", ki je bistveno nižja od 1000 EUR. Če pač presodi, da nisi nikogar ogrožal. Če bi pa videl, da je v tistem trenutku točno tam cesto želela prečkati mamica z vozičkom, potem pa - by all means: kaznuj do amena.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Problem je v tem, da tisti del ceste ni tako zelo nedolzen in bi lahko kar vsi tam dirkali, po nekaterih besedaj je ta cesta v bistvu kar hitra cesta.

atubbuta ::

po nekaterih besedaj je ta cesta v bistvu kar hitra cesta.


Narobe si si zapomnil te besede. Ta cesta ni in ni nikoli bila hitra cesta, ampak ima izgled hitre ceste (je široka in ima izredno velike radije in prečne naklone za višje hitrosti).
:)

imagodei ::

Jah, no - tistega dela ceste ne poznam, tako da težko sodim.

Poznam pa npr. cesto iz Bleda, ki pelje na gorenjsko avtocesto. Tam sem že večkrat opazil policiste, ki merijo 20m pred tablo za konec naselja. Takoj po koncu naselja je hitrost omejena na 70 km/h in razen redkih pacientov se te hitrosti vsi držimo. A hkrati večina začne pospeševati takoj, ko se cesta spusti v klanec (kakih 150m pred znakom za konec Bleda) - t.j. takoj, ko okolica začne izgubljati izgled naselja. Dejansko tam pri hitrosti 60-70 ni neke nevarnosti za ostale udeležence, niti ne pomnim, da bi na tistem delu ceste kdaj bila nesreča (niti s skrivljenim plehom, kaj šele poškodbami). Sprehajalna pot, ki je povsem neobremenjena, je ločena od cestišča. Kljikot! (Policisti merijo vozila, ki vozijo iz vzhoda glede na puščico; takoj pod puščico vidite ločeno sprehajalno/kolesarsko stezo).

Spet: po črki zakona je merjenje tam povsem upravičeno, kaznovanje tistih, ki jim iz "nizbrdo" hitrost uide na 60, 65 km/h, pa bebasto. Roko na srce so tam večji problem kolesarji, ki imajo za svoje potrebe urejeno kolesarsko pot, pa se vseeno silijo na cesto.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

po nekaterih besedaj je ta cesta v bistvu kar hitra cesta.


Narobe si si zapomnil te besede. Ta cesta ni in ni nikoli bila hitra cesta, ampak ima izgled hitre ceste (je široka in ima izredno velike radije in prečne naklone za višje hitrosti).


Ce smo dovolj natancni zgleda kot malo manjsa pristajalna steza, mar ne?

"Prasci, so mi dal nepravicno kazen, ker sem pristal z letalom sredi ceste! Nevem, ni blo nobenga znaka, da se to ne sme, pa ta cesta izgleda kot pristajalna steza!!! Sam zepe si polnijo svinje kapitalisticne oderuske!"

A ne?

atubbuta ::

Kaj pa? Recimo bobu bob.
:)

Beli_Zajcek ::

Imagodei>Brezvezne drakonske kazni ne pomagajo prav nič, kvečjemu k tvojemu (našemu) občutku svetobolja. Da je kazen učinkovita, mora biti pravična in sorazmerna. IOW, za nekoga, ki ima mesečne prihodke v rangu 2.000+ EUR, je kazen 500 EUR smešno neučinkovita. Za nekoga, ki dobi 300 EUR socialne pomoči ista kazen pomeni socialni polom.

Ma se mi zdi, da ciljaš, da bi morale kazni biti procent od tvoje plače, da bi zadostile načelu pravičnosti. Samo zakaj potem tudi davki niso samo določen procent od plače, pa bi vsi vedno pravično plačevali. Hja to pa ljudem, ki predlagajo flat tax v kaznovalni politiki policije ni več tako všeč. Ker si bogat je pravično, da plačaš več davkov in večjo kazen za enak prekršek. No saj mogoče se pa motim in nisi ciljal na to. V tem primeru pa se oproščam.;)

imagodei ::

Sem ciljal tudi na to, ja. In flat tax kot tak me niti ne bi motil. Sicer se s tematiko nisem preveč ubadal, ampak flat tax rate še vedno absolutno bolj obdavči bogate, kot pa revne. Tko da, vsaj na prvi pogled no harm done here.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Ma se mi zdi, da ciljaš, da bi morale kazni biti procent od tvoje plače, da bi zadostile načelu pravičnosti.
Lahko bi bile tudi progresivne.

Če zaslužil 500 € na mesec, je kazen 20% - 100 €. Ostane ti samo še 400 €, kar je mogoče že premalo za vse položnice in hrano. Če zaslužiš 10.000 €, ti pri 20% kazni še vedno ostane 8000 €, več kot dovolj. Se pravi bi morala biti kazen recimo 50, 60 %, da bi bila enako učinkovita.

O.

Beli_Zajcek ::

Sem ciljal tudi na to, ja. In flat tax kot tak me niti ne bi motil. Sicer se s tematiko nisem preveč ubadal, ampak flat tax rate še vedno absolutno bolj obdavči bogate, kot pa revne. Tko da, vsaj na prvi pogled no harm done here.

Absolutno bolj obdavči bogate, vendar ti v primerjavi s sedaj plačajo dosti manj, kar bi za njih seveda bilo super, za nižje sloje pa ravno ne. Tako, da jaz nisem za uvedbo flat taxa pri prometnih prekrških, samo zato ker, umazana bogata baraba ne trpi dosti, ampak se mu smeje ko plača 1000€ kazni od 5000€ plače. Razen seveda, če ga uvedemo povsod, potem se pa strinjam. Samo zaradi tega, ker se ljudem zdi, da bogate 1000€ ne prizadene dosti, pa ne bi uvajal.

Buggy ::

Google Maps - okolica Grosuplja

A: omejitev hitrost na 40 km/h + dopolnilna tabla "naslednjih 2 Km zaradi poskodb na voziscu"
B: Zacetek naselje (konec omejitve)
c: Policijska patrulja + radar skrit - redno


Pa naj se kdo rece da to ni polnjenje proracuna in podjebavanje naroda. Verjetno se jim moram zahvalit ker so me obvarovali...cesa ze?

Aja, da ne bo kdo mislil da je to zacasni znak ali pa da je ta cesta kaj posebaj drugacna po kvaliteti kot vecina ostalih kjer se vozimo 90 km/h...NI!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

WarpedGone ::

Absolutno bolj obdavči bogate, vendar ti v primerjavi s sedaj plačajo dosti manj, kar bi za njih seveda bilo super, za nižje sloje pa ravno ne.

Zanimivo da te ne moti da ti bogataši jedo od revežev subvencioniran kruh in mleko. Še huje, pijejo nesramno draga od revežev subvencionirana vina - obdavčitev le 8,5%, revež mora pa za tisto bogo pivce plačat 20% davka.

V momentu ko uvedeš kazen v procentih si ukinil denar.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

V momentu ko uvedeš kazen v procentih si ukinil denar.
Se pravi, da so denar v ZDA in še marsikje že zdavnaj ukinili. Ker njihovo pravo temelji prav na tem, da mora biti odškodnina tako visoka, da ustrezno udari krivca. Zaradi tega Starbucks plača milijon dolarjev odškodnine, če se pri njih nekdo popari s kavo, mala mom&pop kavarnica pa mogoče tisoč dolarjev.

O.

WarpedGone ::

Okapi:
Reku sm "procent", in ne "ustrezno visoka". Pojem ustrezne višine imamo že sedaj.
Zbogom in hvala za vse ribe

imagodei ::

Buggy,

ne me držat za besedo, ampak izven naselja je omejitev 40 lahko menda samo tam, kjer je delo na cesti. Prav tako omejitev tam ne more biti stalna, ampak kvečjemu začasna. Zabunite se.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

W1> "V momentu ko uvedeš kazen v procentih si ukinil denar. "

A lahko to mal razložiš?
- Hoc est qui sumus -

Beli_Zajcek ::

Zanimivo da te ne moti da ti bogataši jedo od revežev subvencioniran kruh in mleko. Še huje, pijejo nesramno draga od revežev subvencionirana vina - obdavčitev le 8,5%, revež mora pa za tisto bogo pivce plačat 20% davka.

V momentu ko uvedeš kazen v procentih si ukinil denar.


Zanimivo, da te ne moti, da bogati sedaj relativno in absolutno plačujejo več davkov od revnih (se pravi podpirajo "nesposobne" reveže). Vse kar pravim je, da je neumnost uvajati relativni sistem plačevanja prekrškov. Še posebej, ker bogati, ki jih je manj kot nižjih slojev, povzročijo manj nesreč (jebiga, manj jih je, statistika velikih oz. malih števil opravi svoje). Ta zakon ne bi služil ničemer drugemu, kot polnjenju proračuna in razpihovanju nezadovoljstva med sloji. Pa ker vedno, ko nekdo privleče nazaj relativne kazni, to zahteva v imenu pravičnosti, sem tudi za to, da se ta "pravičnost" razširi na vsa področja, med drugim tudi davčnega. Samo kaj ko pa to nižjim slojem ne bi bilo več tako všeč.

P.S. Pa nisem ne bogat niti super plače nimam, samo neumno se mi zdi delati spremembe na slabše. In ja, skandinavske države imajo to IMHO butasto urejeno.

Kaj pa misliš z ukinitvijo denarja pa nimam pojma, razloži malce podrobneje...

BigWhale ::

Google Maps - okolica Grosuplja

A: omejitev hitrost na 40 km/h + dopolnilna tabla "naslednjih 2 Km zaradi poskodb na voziscu"
B: Zacetek naselje (konec omejitve)
c: Policijska patrulja + radar skrit - redno


Pa naj se kdo rece da to ni polnjenje proracuna in podjebavanje naroda. Verjetno se jim moram zahvalit ker so me obvarovali...cesa ze?

Aja, da ne bo kdo mislil da je to zacasni znak ali pa da je ta cesta kaj posebaj drugacna po kvaliteti kot vecina ostalih kjer se vozimo 90 km/h...NI!!!


V tem tvojem primeru je radar 400m pred tablo za zacetek naselja. Kje bi pa moral biti radar, da to ne bi bilo polnjenje proracuna? Tocno na sredini teh dveh kilometrov? Prvi kilometer itak nucas, da zmanjsas hitrost na 40km/h in potem se peljes mimo radarja, potem pa ze pospesujes naslednji kilometer?

Al kako. Daj obrazlozi.

Aston_11 ::

Globa bi morala biti narejena tako:

- prekoračitev hitrosti do 10%: ostane ti za štruco kruha in liter mleka ali as tistemu s 400 EUR bodo vzeli 350 EUR, bogatemu pisanu, mlekastemu okrog ust, presranemu okrog riti, pa bodo vzeli 2.999.950,00 EUR. Obema bo enako ostalo in bosta imela približno enake probleme. No, morda bi bogatemu pisunu pustili še za leasing obrok za tisti mesec. Pa eden bi ga po počki vžgal za specialno prevencijo.


- tudi če bogati, ker jih je manj, povzročijo manj nesreč, ni nobenega razloga, da ne bi dobili enako po pučki, kot manj bogati. Če jih je že manj, še niso ogrožena vrsta, potrebna posebne zaščite. Saj se dnevno preseravajo, pa jih tudi nič ne moti.

Če pa je denar problem, pa zapor nazaj uvest.

Utk ::

Če bi imeli dost prostora, bi morali uvest zapor ja. Magari za pol dneva. V katerem si bi seveda plačal bivanje.

Aston_11 ::

Uni s 3 MEUR bi plačal 2.999.950 EUR, uni s 300 EUR bi plačal 250 EUR za dan bivanja. Bi se izšlo. Vidi se, da se da. Ideje so. Samo čakam na prvega, ki bo vložil ustavno pritožbo na to temo.

WarpedGone ::

W1> "V momentu ko uvedeš kazen v procentih si ukinil denar. "
A lahko to mal razložiš?

Smisel denarja je abstraktna ocena vrednosti. Ko kaznuješ v procentih kazen nima več vrednosti ampak le še neko arbitrarno določeno količino "bolečine", kot se je to določenim posvečenim osebkom ZDELO primerno.

Takšnemu koraku bi nujno sledilo nadaljevanje te prakse. Zakaj mora revež za kruh plačat isto kot bogataš? Zakaj mora samska oseba za umor odsedet isto kot poročena oseba s petimi otroci? Itd itd.

Obstoječ sistem je v konceptu OK. Kazni so predpisane vnaprej in za vse enake. Hujše zadeve gredo pa do sodnika, kjer oseba, ki je za to usposobljena, presoja okoliščine in oceni kakšna je primerna kazen znotraj vnaprej predpisanega intervala.

Glavni problem tega o predloga o procentih je njegova huda huda kratkovidnost. Slovenija je ena tipičnih držav kjer je NEMOGOČE resno obogateti samo skozi plačo. To pomeni da plača pri nas ni nikoli zares hudo visoka, do bogastva se pride skozi druge poti. Boste brezposelnemu človeku zaplenili vse tri hiše in jahto v monaku ter ga prisilno preselili v garsonjero? Boste veleposestniku odvzeli 99% gozda?

A boste gledal letno plačo in upošteval tudi letno nagrado zaradi pozitivnega poslovanja? Kaj pa če je ta tip podjetnik, ki si izplačuje minimalca? Mu boste vzeli 3/4 minimalne plače al mu boste zaplenili podjetje in ga poslali pometat cesto? Kaj boste z zaplenjenim podjetjem? Prodali na dražbi in denar namenili v kaj? Proračun?

Kaj boste vzeli brezposelnemu švercerju droge, za katerega vsi vejo da šverca, objektivno dokazat mu pa tega ne morjo?

Na podlagi česa se bo določu PRIMEREN procent zaplembe? A bo kr vedno 3/4 lastnine? Kljub temu da v nekem primeru za lagodno življenje zadostuje že 0,5% prvotne lastnike? Kako boste ocenili vrednost lastnine? Po trenutni borzni vrednosti? Nominalna vrednost?

Komot je neki na pamet nabijat in zanemarjat realne okoliščine. Tipično birokratsko.

Beli Zajček:
Zanimivo, da te ne moti, da bogati sedaj relativno in absolutno plačujejo več davkov od revnih (se pravi podpirajo "nesposobne" reveže). Vse kar pravim je, da je neumnost uvajati relativni sistem plačevanja prekrškov.

Če bi me malo dlje poznal (magari samo od tu), bi vedel kako zelo me to moti in za kaj se zavzemam. Poguglaj malo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Beli_Zajcek ::

IzkrivljenEden>
Če bi me malo dlje poznal (magari samo od tu), bi vedel kako zelo me to moti in za kaj se zavzemam. Poguglaj malo.


Ja saj vidim že po tem postu, da sva na isti strani. In ja potrebne je kar nekaj birokracije in v skandinavskem primeru kršenje evropskih zakonov o varstvu osebnih podatkov, da so lahko vpeljali sistem procentualnega kaznovanja. Meni se zdi preprosteje gledati na prekrške kot na štruco kruha, ki jo kupiš v trgovini in ima enako ceno za vse. Navsezadnje gre le za prekrške. Namesto, da pa uvedemo procentualne kazni, pa bi lahko naredili kaj v smislu izobraževanja voznikov. Sem mnenja, da bi to bolj pomagalo.

WarpedGone ::

Izobraževanje v osnovnem smislu spet ni dost, ker na izpitni vožnji so vsi vozili povsem pravilno. Ni varnejšega voznika kot je voznik v svojih prvih samostojnih mesecih na cesti - to pravi statistika in stroka. Pa logika tudi. Pustmo ekstreme, ki svoje prve samostojne mesece dela 10 let po testni vožnji.

Absolutno premalo se upošteva mehanizme človeške psihe. Deklarativni boj in strašenje s kaznimi je scanje proti vetru, če ti policaji dajo jasno vedet da jih boli K za varnost, ko sami kršijo predpise nato pa z radaji lovijo na tabli za konec naselja sredi pokošenega travnika.

Človek, ki je naredu 100 al pa 200 km brez najmanjše nesreče podzavestno ve, da je vožnja pač varna reč. Človek, ki ima avto za 100k € in ga obvlada podzavestno ve, da je džek. Zavest na podzavest žal nima nobenga vpliva, obratno je pa povsem druga pesem.

Več avtomatike na ceste in avtomobile in manj zajebavanja voznikov. Naj se naglas vsem pove da je cesta namenjena avtomobilom in ne fuzbalu itd. Naj policija izvaja kontrolo kjer ima to smisel, ne pa da dobesedno lovi in daje jasno vedet da ji za varnost pravzaprav dol visi, zanima jo le denar. Naj bodo cestni znaki vsebinsko smiselni in naj se držijo principa "Manj je več".

In naj bo vozniško dovoljenje stvar, ki jo dobiš največ za pet let. Del vsakokratnega testa naj bodo tudi meritve sluha in refleksov ter obvezen "dirkaški" krog kjer te MORA na testnem poligonu vršt iz ovinka. V avtomobilu naj bo prepovedano vsakršno telefoniranje - prepovedana naj bo že sama vgradnja teh naprav v avtomobil.

Življenje je polno sivin, pravila so pa le črno bela. Znamenje liberalne države je, da se tega zaveda, znamenje totalitarne pa da črno/bel pristop tišči ljudem v goltanec. Takšne fore okol konca naselja je žalosten primer tega.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zheegec ::

Včeraj sem šel tam, kjer se naj bi to zgodilo. Moram reči, da bi te za vožnjo 90 tam kar zbrcal. Ni dovolj pregledno, vidi se da se neka cesta priključuje (je zelo jasno), samo pogled na to cesto je zelo slab. Tokrat pohvale policajem, da dejansko stojijo na mestu, ki je nevarno in kjer prevelika hitrost res lahko povzroči nesrečo - ker ponavadi stojijo na lepo preglednih delih cest in samo kasirajo.

Saj smo že predebatiral, kako je s tem. Ni nobenih varnostnih elementov. In kaj potem sploh počne tabla za konec omejitve tam? Do križišča se pripelješ dobesedno po pokrajni. Še enkrat si poglej. Stransko cesto zakrivajo le nekatera drevesa in še to ne tam, kjer se priključuje. Na priključku je postavljen stop znak (vsaj to), tako da avto preden se priključi, se na vidni točki ustavi. IN navsezadnje, ko je tako nepregleden priključek; kako pa naj nedomačin ve, da je tam sploh priključek, če je nepregleden, kot praviš ti? Daj no!

Tabla za konec omejitve je naprej od tega priključka, torej na čisto pravem mestu.
Se pripelješ po pokrajini, samo se lepo vidi, da se neka cesta priključuje. Kaj točno je tam je pa rahlo težko reči. Če greš tam ti 90 in ne opaziš avtomobila (kar se lahko zgodi), bo avto zapeljal ven, ker te zaradi tvoje prekomerne hitrosti ne bo pravočasno opazil.
Ja, stop znak se vidi že od dlje, tako da se vidi, da je tam priključek. Nedomačin mora voziti po predpisih, ker ne mora telepatsko vedeti kje so razni slabo vidni priključki, lahko je tam omejitev še vedno 50 zaradi raznih lukenj na cesti (na to pa nisi pomislil, kaj?), zožanje ceste ali kar koli drugega. To, da je tabla tam za brezveze lahko govoriš samo če si domačin in poznaš res dobro vse skupaj. Ne-domačin pa vidi stop znak obrnjen proti stranski cesti in pa se vidi, da je tam nek priključek. Več pa ne, zato je potrebno voziti previdno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

atubbuta ::

Ja res je.

Ampak 90 km/h še ne pomeni neprevidno. Če bi jaz postavljal tam omejitev, bi tam verjetno omejil na 60 km/h. Laično mnenje!

Še vedno pa ne pomeni, da more en revež pokasirat 1000€ kazni zaradi previsoke hitrosti pred tablo. BTW, tabla je tik za priključkom.
:)

Zheegec ::

Še vedno pa ne pomeni, da more en revež pokasirat 1000€ kazni zaradi previsoke hitrosti pred tablo. BTW, tabla je tik za priključkom.

Torej je tabla takoj za nevarnim delom in označuje začetek varnega dela cesta. Odlično, vsaj ena ki je prav postavljena.

Če zavedno kršiš pravila (kar je tukaj bilo tako), potem si pač pripravljen se skeširati 1000€ če te dobijo... Druge pač ni. Ali pa se voziš po predpisih, ali pa se ne voziš. Kazni so znane, omejitve tudi. Ni nobene neznanke. Edino če si totalni idiot, pri čemer mislim, da se zbudiš in misliš da si čebula.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BALAST ::

Atubbuta, spoštujem tvoje mnenje, ampak sedaj pa že pretiravaš. Prvo tvoje mnenje je bilo da je kazen nepravična, utemeljuješ da je tabla nesmiselno postavljena, potem da so policaji samo oderuški psi... Na koncu se sprijazniš da plačaš, potem da boš tankal gorivo v tujini, ne boš nosil dokumentov s sabo...

To me samo spominja na Butalce in njihovo pravico od Frana Milčinskega. Ti pa si samo en "požigalec" problemov. 8-O

Buggy ::

V tem tvojem primeru je radar 400m pred tablo za zacetek naselja. Kje bi pa moral biti radar, da to ne bi bilo polnjenje proracuna? Tocno na sredini teh dveh kilometrov? Prvi kilometer itak nucas, da zmanjsas hitrost na 40km/h in potem se peljes mimo radarja, potem pa ze pospesujes naslednji kilometer? Al kako. Daj obrazlozi.


v mojem primeru se ne gre toliko za samo razdaljo od table, temvec za pretirano "skrb" policajev za moj avto ali ce hoces zame na temu koncu. Ce postavijo tablo omejitev 40km/h z pripison naslednjih 2 KM in to sredi njiv in sredi ravnine, razlog pa navedejo poskodovano cestisce je nekako logicno da bodo z radarjem na tej cesti mastno zasluzili, saj se omejtive prakticno skoraj ne mores drzati, cesta pa ni nic slabsa kot kje drugje. Upam da ves kaj zelim povedati...ce pa se ti zdi normalno ali korektno od policajev da frekventno stojijo na tej lokaciji in talajo "bomboncke", potem ti pac ni pomoci oz. si prodana dusa.

Aja. Pa ce te razdalja tako moti. Med drugim je tabla (z majhno dopolnilno tablo razdalje) 1.6Km pred tem ko ustavljajo in na ovinku kjer jo hitro spregledas ali pa vec ne upostevas ker je vmes tudi kvazi krizisce in marsikomu ki se pelje prvic po tem koncu se zgodi da pade na policajski hot-spot.
Policaji imajo dosti manevrskega prostora ce zelijo in taksne lokacije jim niso v ponos (vsaj mene bi bilo sram). Razuma manjka v tej nasi dezeli...razuma.

Upam tudi, da vsi ki ste tukaj tako sterilni pri oznakah in z njimi povezanimi hitrostmi na polno zabremzate da lahko se isti meter ko prepeljete tablo za omejitev zmanjsate iz recimo 90 na 50km/h...to je zelo varno, samo da je zadosceno zakonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

MadMax ::

Kakorkoli, kazni za prometne prekrške so zgolj in le krpanje proračunskih in drugačnih lukenj.

Ko bo država prekategorizirala vsaj prekrške, s katerimi pridejo v kartoteko tudi kazenske točke, iz prekrškov v kriminalna/kazniva dejanja, takrat bom šele verjel, da jo zares skrbi za varnost udeležencev v prometu. Zaenkrat pa so policaji s pisanjem kazni v veliki večini zgolj navadni inkasanti.

Do takrat pa: posle jebanja nema kajanja. Če si frajer da delaš prekrške, bodi frajer tudi ko jih je treba poplačat.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

C_maniak ::

Ampak 90 km/h še ne pomeni neprevidno. Če bi jaz postavljal tam omejitev, bi tam verjetno omejil na 60 km/h. Laično mnenje!

čakaj malo, zakaj bi dal omejitev 60, če pa 90 še ni neprevidno? ne vem no, v čedalje večih izjavah se še v isti sapi negiraš in tud čez celo temo ni čist jasno kaj te sploh moti. enkrat postavitev radarja, drugič višina kazni, potem neoznačeno križišče (ampak vseeno je tam varno peljat 90), skratka na vse kriplje se trudiš dokazat neko krivico tudi če nima smisla (kar sam poveš).
za piko na i gres pa potem tankat v tujino :|

Okapi ::

Moti ga seveda samo višina kazni. Če bi onega policaji ustavili in ga prijazno opozorili, da je mogoče pa vseeno malo prehitro pritisnil na gas, ker se naselje konča šele čez par sto metrov, bi se ne pritoževal. Ampak jebiga, višino kazni so sprejeli poslanci, ki ste jih sami izvolili:P

O.

atubbuta ::

Ampak 90 km/h še ne pomeni neprevidno. Če bi jaz postavljal tam omejitev, bi tam verjetno omejil na 60 km/h. Laično mnenje!

čakaj malo, zakaj bi dal omejitev 60, če pa 90 še ni neprevidno? ne vem no, v čedalje večih izjavah se še v isti sapi negiraš in tud čez celo temo ni čist jasno kaj te sploh moti. enkrat postavitev radarja, drugič višina kazni, potem neoznačeno križišče (ampak vseeno je tam varno peljat 90), skratka na vse kriplje se trudiš dokazat neko krivico tudi če nima smisla (kar sam poveš).
za piko na i gres pa potem tankat v tujino :|


Točno. Vse to me moti. Predvsem pa NEETIČNA BREZOBTIRNOST SISTEMA, ki ti za eno malo napako prevara za 1000 eur.

Ne govorim, da ni bil prekršek. Ne govorim, da nebi bilo prav, da se to sankcionira. Oporekam pa postavitvi radarja blizu table in vedno bom. Ampak nekateri tu ste brez zdrave pameti in NOČETE RAZUMETI, ker kot je nekdo omenil ste PRODANE DUŠE. Zelo razumljivo, a sem kje morda v konfliktu s sabo. Za razliko od drugih pišem natanko tako kot mislim brez pretvarjanja.
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atubbuta ()

BigWhale ::

Točno. Vse to me moti. Predvsem pa NEETIČNA BREZOBTIRNOST SISTEMA, ki ti za eno malo napako prevara za 1000 eur.


Ena mala napaka je lahko osnovnosolec, ki ga je mama peljala v solo, ti si pa priletel v bok avtomobila kjer je otrok sedel. Z 90km/h. (Pa ne pravim, da si ti kakorkoli vozil, samo v prvo osebo te postavljam zaradi lazje predstave.) Kakorkoli se vrtis in obracas, rit imas vedno zadaj. 90km/h tam kjer je omejitev 50km/h nikakor ne more biti mala napaka.


Ne govorim, da ni bil prekršek. Ne govorim, da nebi bilo prav, da se to sankcionira. Oporekam pa postavitvi radarja blizu table in vedno bom.


Koliko stran od table pa bi bil radar se smiselen? Ne glede na konfiguracijo ceste in objektov okrog. 500m? 1500m? Kaj pa ce postavijo radar na tvojo smiselno oddaljenost + 50m? Bos potem rekel, ja za 50m me bodo zdej jahal?!?


Ampak nekateri tu ste brez zdrave pameti in NOČETE RAZUMETI, ker kot je nekdo omenil ste PRODANE DUŠE. Zelo razumljivo, a sem kje morda v konfliktu s sabo. Za razliko od drugih pišem natanko tako kot mislim brez pretvarjanja.


Takole obtozevanje kar vsepovprek je rahlo trapasto. Ti si tisti, ki je brez zdrave pameti in noces razumeti, da tisti odsek ceste pac ni tako zelo varen in voznja 50km/h je tam povsem smiselna. Tudi omejitev in kontrola prometa.

atubbuta ::

Ti si tisti, ki je brez zdrave pameti in noces razumeti, da tisti odsek ceste pac ni tako zelo varen in voznja 50km/h je tam povsem smiselna. Tudi omejitev in kontrola prometa.


Potem bi pač moral biti bolje označen preden talajo kazni. Načela etike so preprosta. Res pa je, da te Domžale nso najhujši primer. Lahko se posvečamo tudi drugim, kaj ne?
:)

atubbuta ::

Kar se tiče omejitve zaradi priključka pa je ČISTA DEMAGOGIJA. Ceste z nekontroliranimi priključki imajo omejitev 90 km/h. Le pri bolj frekventnih postavijo table, ki ponavadi znašajo 60 km/h.

Posim vas, da mi da vsak od vas odgovori na moje naslednje vprašanje: Ali je namen kaznovalne politike človeka zajebat mu lajf ali pa ga vzgojit v dobrega voznika?
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atubbuta ()

jype ::

atubbuta> Ali je namen kaznovalne politike človeka zajebat mu lajf ali pa ga vzgojit v dobrega voznika?

Nič od tega. Če hočeš postat dober voznik, se moraš naučiti upoštevati predpise, kot so ti razložili v avtošoli.

Kazni so namenjene temu, da te kršenje prometnih predpisov boli tudi takrat, ko tretji osebi ne povzročiš škode.

atubbuta ::

To me zelo spominja na prvo varjanto. Zdi se mi, da je le malo drugačen odgovor. OK. Morda nimaš sadističnega fetiša? Ali pač?
No, različni smo ljudje na svetu. Težko razumeti, ampak tako pač je.
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atubbuta ()

Senitel ::

Kazni kot take niso bile vedno tako visoke, ravno zadnje zvišanje je bilo kar občutno. Torej zakaj je prišlo do zvišanja kazni? Zato ker so od ljudi posvečeni izbranci odločili, da prometna varnost ni na takem nivoju kot bi morala bit, policija pa po zagotovilih ministrstva dela "dobro in učinkovito."

Kot rečeno obstajajo načini, ki bi bistveno izboljšali prometno varnost ampak zahtevajo bistveno povečanje frekvence policije na cesti. Če povzamemo že relacijo v debati: da te bodo torej policaji ustavili v Domžalah pred koncem naselja, če boš potem mimo Trzina vztrajal pri 90 te bodo potem ponovno ustavili tam in če ti to ne bo zadostovalo in boš še mimo industrijske cone Trzin peljal 90 jih boš fasal še tam. In če boš čez 3 dni že pozabil vse tri patrulje in vozil čez omejitev boš spet kasiral listke.

Me pa tale tvoja zgodba zelo spominja na zgodbo mojega (na žalost) sorodnika, ki je prav tako vozil 90km/h kjer je bila omejitev 50km/h nekje okrog Postojne in potem razlagal zgodbo širši familiji, da policaji niso bili nič popustljivi, čeprav je imel takrat v avtu še ženo in otroka... ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

BigWhale ::


Potem bi pač moral biti bolje označen preden talajo kazni. Načela etike so preprosta. Res pa je, da te Domžale nso najhujši primer. Lahko se posvečamo tudi drugim, kaj ne?


Ja, zakaj hudica?! Znotraj naselja si! Omejitev je 50km/h in povsem smiselna za tisti konec. A zdaj bi pa zato, "ker je to ze itak cist pred koncem naselja in bodo vsi vozili 90km/h", morali postaviti se dodatne oznacbe?

A resne vidis da, 'your logic is flawed'?

atubbuta ::


Kazni so namenjene temu, da te kršenje prometnih predpisov boli tudi takrat, ko tretji osebi ne povzročiš škode.


Da ja povejo vsem, kako KRIVIČNA DRŽAVA smo.

Hvala, ker si me podprl pri moji akciji 5000 eur odliva.
:)

atubbuta ::


Potem bi pač moral biti bolje označen preden talajo kazni. Načela etike so preprosta. Res pa je, da te Domžale nso najhujši primer. Lahko se posvečamo tudi drugim, kaj ne?


Ja, zakaj hudica?! Znotraj naselja si! Omejitev je 50km/h in povsem smiselna za tisti konec. A zdaj bi pa zato, "ker je to ze itak cist pred koncem naselja in bodo vsi vozili 90km/h", morali postaviti se dodatne oznacbe?

A resne vidis da, 'your logic is flawed'?


Če je tako zelo nevarno tam, kot vsi trdite DA! Če pani, kar jaz trdim, potem je pa kazen 1000 eur navadna LOPOVŠČINA.
:)

jype ::

Ne, ni. Višina kazni me ne skrbi. Če ima kršitelj dovolj denarja za avtomobil in vožnjo 90km/h skozi naselje, potem mu očitno ne gre slabo.

Pa table za konec naselja tudi ni spregledal, tako da ne vem kaj trabunjaš.

atubbuta ::

Ne, ni. Višina kazni me ne skrbi. Če ima kršitelj dovolj denarja za avtomobil in vožnjo 90km/h skozi naselje, potem mu očitno ne gre slabo.

Ljudi že samo to, da imajo avto finančno pokople tako, da se komaj prebijejo skozi mesece. Vožnje z avtobusom pa si mnogi ne morejo privoščiti, ker otroci po vrtcu ne morejo sami na cesto, kaj ne. Potem pa dobiš tako kazen in nimaš več za registracijo. Otroci gredo iz vrtca sami na cesto. Kako lepo.
:)

Mipe ::

kršitelj in sopotnik bi drugače piskala, če bi pri tem povozila nosečnico.

atubbuta ::

kršitelj in sopotnik bi drugače piskala, če bi pri tem povozila nosečnico.


Ja, ne odobravam prehitre vožnje. Pa še česa drugega ne.
:)
««
15 / 24
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12926754 (18548) strup121
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26152661 (41867) Oki

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48677158 (69858) Gandalfar
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25813638 (10516) jype
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18913812 (11342) Tear_DR0P

Več podobnih tem