» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
23 / 105
»»

novitibo ::

@svejk: yp, uporabiti je treba obe datoteke: install.img in fw.xtr.
nekje se da dobit samo fw.xtr, pa je premalo in X se obesi, tako kot se je meni in mi za 10min skrajšal življenje :)

drugače pa mi sedaj predvaja .MOV filme posnete z LUMIX fotoaparatom! yeeeeeee

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

misek ::

@svejk: yp, uporabiti je treba obe datoteke: install.img in fw.xtr. nekje se da dobit samo fw.xtr, pa je premalo in X se obesi
To pa ni res. Jaz sem na notranji disk preko FTP skopiral samo xtr datoteko pa je šlo vse brez problema. Ta nadgradnja mi je šla relativno hitro skozi, medtem ko je prri 1.0.3.1 trajalo kar dolgo. Ko bi se moralo rebootati je kar čakal in čakal. No, potem je uspelo.

svejk ::

@svejk: yp, uporabiti je treba obe datoteke: install.img in fw.xtr. nekje se da dobit samo fw.xtr, pa je premalo in X se obesi
To pa ni res. Jaz sem na notranji disk preko FTP skopiral samo xtr datoteko pa je šlo vse brez problema. Ta nadgradnja mi je šla relativno hitro skozi, medtem ko je prri 1.0.3.1 trajalo kar dolgo. Ko bi se moralo rebootati je kar čakal in čakal. No, potem je uspelo.

ja mišek ima čisto prav...tisti image nisem uporabil...je delovalo samo fw.xtr ;)

OldSkul ::

Ko hočem pognat kakšen film z OK gumbom, zadeva ne prime.. Moram pritisnit "play" gumb.
Pritisni še enkrat OK gumb pa bo predvajalo. Vsaj tako je pri meni z originalnim daljincem.

ni problem, da gumb ne prime. Na zaslonu se pojavi tist krogec, pa poševna črtica notr. Očitno so nekaj spreminjal komande in harmony dalinc ne dela tako kot mora.

svašta...

pri meni je pa bil .xtr premalo in se je obesil...

ko sem mu pa dodal še install.img, je pa upgradeal v parih minutah!

sam da dela, pfff

@OldSkul, saj meni se ob prvem pritisku tudi pokaže prečrtan krogec. Ob drugem pritisku pa začne predvajati.

@novitibo, in kateri file si izbral za nadgradnjo? XTR ali IMG?

telexdell ::

@OldSkul, saj meni se ob prvem pritisku tudi pokaže prečrtan krogec. Ob drugem pritisku pa začne predvajati.

@novitibo, in kateri file si izbral za nadgradnjo? XTR ali IMG?

Na starem firmwaru se to zgodi, če je vključen predogled. Dokler se ne prikaže video ali fotka ni mogoče startati projekcije (rdeč krogec s poševno črto).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

saj ti ponudi vpogled samo .xtr datotek, torej izbral sem .xtr

OldSkul ::

@misek: ok bom probal, samo vseeno mi prej tega ni delalo. Verjetno hrošč...

Ma sej, to je beta, kaj češ.

atomc ::

@Xtreamer
Ciao, pri ventilatorju Scythe popravi "pasivno" hlajenje.

Vorlon ::

A ima kdo link za FW2.0 (beta) na zs>:D (ja ja saj vem ni uradno podprt).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vorlon ()

A ima kdo link za FW2.0 (beta) na zs>:D (ja ja saj vem ni uradno podprt).

preberi kako stran nazaj...imaš ponudnike ;)

urosbe ::

Tudi sam sem ravnokar oddal naročilo, saj se mi zdi, da nimam ničesar za zgubit. Kot je že nekdo napisal, v najslabšem primeru, pač Xtreamerja ne bo in bom zgubil teh 14 dni čakanja. Prišparal sem pa 20€, pa še nakazat mi ni blo treba vnaprej + zmenil sem se, da mi bodo na podjetje napisali račun, kar pri nizozemcih ni bilo izvedljivo, da ga lahko dam v stroške.

urban99 ::

Slišal sem govorice, da prihaja nov model - Xtreamer2. Je to resnično?
Proizvajalec zagotavlja, da je do novega modela Xtreamerja še zelo daleč, saj si ne želijo nakopati slabe volje obstoječih lastnikov predvajalnika.

A to drži? Jaz namreč čakam ravno na to (oz konkreten fix ventilatorjev) :S

Xtreamer ::

Slišal sem govorice, da prihaja nov model - Xtreamer2. Je to resnično?
Proizvajalec zagotavlja, da je do novega modela Xtreamerja še zelo daleč, saj si ne želijo nakopati slabe volje obstoječih lastnikov predvajalnika.

A to drži? Jaz namreč čakam ravno na to (oz konkreten fix ventilatorjev) :S

Drži drži. Smo se dobro pozanimali pri proizvajalcu, da ne naredimo usodne napake in naročimo tako veliko zalogo, naslednji mesec pa zamenjajo model. Proizvajalec pripravlja uradno rešitev pasivnega hlajenja, ki bo na voljo kot dodatek k obstoječi rešitvi.

lp,
Xtreamer
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
http://www.xtreamer.si

@misek
Thanx;)

Sem ravno par ur nazaj bral o Xtreamer2 na uradnem forumu. Še kar nekaj časa ne mislijo narediti nov model, ampak hočejo najprej poštimati firmware z obstoječega.

MISKO_GR ::

24p deluje odlično!

24p deluje odlično!

pa zakaj se to uporablja?

kokoon ::

24p pomeni frekvenco outputa 24Hz in sicer v progresivnem nacinu. torej ne 50Hz (PAL standard) ali 60Hz (NTSC standard), ampak - precej nizjih - 24 slicic na sekundo. zakaj je to torej dobro? ker so vsi filmi (torej, material, posnet na filmski trak) snemani s tako frekvenco, tako da je potem za prikaz pri 50 ali 60 hercih potrebno neenakomerno podvajati nekatere slicice (razlicni "pulldown" algoritmi), saj 50 in 60 nista veckratnik stevila 24. to se efektivno vidi kot rahlo neenakomerno predvajanje, opazno predvsem pri scenah kjer se premika ozadje.

ce pa je output frekvenca dejansko 24Hz, se ima prikazovalnik (recimo televizor) moznost sam odlociti, kako bo to prikazoval. moj televizor, recimo, bi 24p signal prikazoval pri 96Hz, torej z 4:4 pulldownom. to pomeni, da je vsaka od slicic v filmu ponovljena enakokrat, v tem tem primeru 4krat.

je pa res, da veliko televizorjev tega ne zna.
[kokoon]

ok thanks...bom preveril če moj HD Sony to ima ;)

salesky ::

Kaj pole se splača uzet ta Xtreamer al priporočate kak drug? Popcorn,HDX?

Poskusil daljinca na P1i in dela ko bomba.

astras ::

@salesky definitivno xtreamer
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Pegart ::

Se dobi kable zraven?

@Pegart, HDMI kabel ni priložen.

Hvala za odgovor. Še podvprašanje. Kakšno priporočilo za HDMI kabel? Ali so vsi več ali manj enaki?

sasostef ::

Pegart

Zraven dobiš trenutno brezžično WIFI anteno, napajalnik, daljinec. Od kablov boš zaman iskal HDMI kabel, dobiš pa USB kabel (USB - mini USB) dolžine 1.5m za povezavo Xtremerja (USB slave) z PC-jem. Za hitrejše presnemavanje. Dobiš pa tudi dober meter trožilnega kabla, ki ima na obeh straneh Chinch priključke.

V Bofu maš za 16EUR Verzija 1.3

vrossi46 ::

salesky predlagam ti PlayON!HD

http://www.playonhd.com/en/

sasostef ::

Preveri še Technomarket! Cena 5 Eur.
http://www.technomarket.si/product_deta...

sasostef: kolkr jst vem mora bit HDMI kabl v1.3 in teli ki jih dobiš za 5EUR so v1.0 in ne dela vse...

A je kdo že naletel na kakšno aplikacijo za Xtreamerja, predvsem iščem neki download manager, ki bi mi prenesel datoteke direktno iz nekega spletnega ali FTP strežnika na interni trdi disk? Sicer se nekaj trudim s prenosom enega, ki je namenjen NMT-ju, ampak noče delati. Imam občutek, da bo Xtreamer dober predvajalnik in nič drugega. Škoda...

a mi lahko kdo pove, kje lahko trackam posiljko extreamerja? sem poskusal na dhl sajtu, pa nic ne najde...
[kokoon]

podtalje ::

Ker je bila prvotna objava zaradi reklamiranja brisanja, je pa informacija koristna za to temo, povem,
da je možno Xstreamer naročiti tudi v Sloveniji na naslovu http://www.xtreamer.si.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

x-treamer ::

In ne samo tam :) danes sem izvedel, da je pošiljka že na carini, kjer jo bodo ocarinili in o-ddv-jali (toliko o utajah!).

Ker so se pojavila določena vprašanja, so spodaj odgovori:
- ker imamo dogovor direktno z proizvajalcem, bodo lahko vsi naši kupci kupci kupi NAS po znižani ceni, vse kar je potrebno narediti je na njihovi spletni trgovini med postopkom nakupa vpisati serijsko številko Xtreamerja,
- seveda bomo predvidoma uvažali tudi ostale stvari, torej NAS in tiho hlajenje in karkoli bodo predstavili,
- predviden začetek prodaje NAS naprave je sredi-do konca novembra (vir: proizvajalec),
- predviden začetek prodaje tihega hlajenja je 1 december (vir: proizvajalec),
- zraven bomo prilagali HDMI kabel, ker ga pač proizvajalec ne :),
- cena bo 120 EUR z DDV, paket vsebuje Xtreamer, 1,5m HDMI kabel, Wi-Fi anteno,
- zaenkrat plačila po predračunu ali po povzetju, sčasoma če bo zanimanje tudi kreditne/PayPal.

kokoon, poskusi:
Gls mednarodni, če je pa pošiljka že v Sloveniji, pa uporabi slovensko verzijo.
x-treamer.com (na zalogi)

Zgodovina sprememb…

super, hvala lepa!
[kokoon]

icecube ::

eno vprašanje. Se podnapisom lahko določi višina oz. na katerem delu naj bi se predvajala (npr. v črnem robu pod filmom)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: icecube ()

In ne samo tam :) danes sem izvedel, da je pošiljka že na carini, kjer jo bodo ocarinili in o-ddv-jali (toliko o utajah!).

Ker so se pojavila določena vprašanja, so spodaj odgovori:
- ker imamo dogovor direktno z proizvajalcem, bodo lahko vsi naši kupci kupci kupi NAS po znižani ceni, vse kar je potrebno narediti je na njihovi spletni trgovini med postopkom nakupa vpisati serijsko številko Xtreamerja,
- seveda bomo predvidoma uvažali tudi ostale stvari, torej NAS in tiho hlajenje in karkoli bodo predstavili,
- predviden začetek prodaje NAS naprave je sredi-do konca novembra (vir: proizvajalec),
- predviden začetek prodaje tihega hlajenja je 1 december (vir: proizvajalec),
- zraven bomo prilagali HDMI kabel, ker ga pač proizvajalec ne :),
- cena bo 120 EUR z DDV, paket vsebuje Xtreamer, 1,5m HDMI kabel, Wi-Fi anteno,
- zaenkrat plačila po predračunu ali po povzetju, sčasoma če bo zanimanje tudi kreditne/PayPal.

kokoon, poskusi:
Gls mednarodni, če je pa pošiljka že v Sloveniji, pa uporabi slovensko verzijo.

Bo HDMI kabel priložen tudi pri akciji do 1. novembra? Da vem, če moram posebej naročati.

x-treamer ::

icecube, mislim da se da. Pritisni tipko SUBTITLES na spodnjem levem delu daljinca in odpre se ti meni, kjer lahko to nastavljaš.

Pegart, bojim se, da si nas zamešal - mi nimamo akcije :)
x-treamer.com (na zalogi)

Princo22 ::

Zdravo
Ker sem malo neučakan me zanima kdaj ga bom dobil na dom?
Hvala

Date + Time Responsible GLS Location Event No Event
20/10/2009 20:29 AT 590 , Austria 2.0 Inbound to GLS location
20/10/2009 20:28 AT 389 , Austria 2.0 Inbound to GLS location
19/10/2009 22:43 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location
19/10/2009 22:43 DE 001 Neuenstein, Germany 2.0 Inbound to GLS location
19/10/2009 13:58 DE 830 Feuchtwangen, Germany 0.0 Data transferred to GLS System

@prico22
Danes najpozneje jutri, če se ti ne bo zgubil vmes 8-O (manjka ti vpis outbount from GLS location). Jodlari posodabljajo status kak jim je (pri meni je prišel v SLO, šele kasneje se je spremenil status v Avstriji, pa še vikend je bil vmes!).

DrBaLiN ::

Pozdravljeni,

V zadnjem mesecu sem se pričel ukvarjati z NMT-ji. Ker je kolega imel željo gledati filme direktno preko interneta, mi je edina varna varijanta izgledala tako, da mu postavim nek računalnik z VPN-jem in bo preko skupne rabe datotek dostopal do filmov. Seveda je tu cena takšnega računalnika, ki je procesorsko dovolj zmogljiv za MKV-je, in še posebej daljinec moraš kupit, ki ni spet dediciran,... V glavnem sem naletel na PCH a-110 in sem ga stestiral. Preko SMB-ja deluje zadovoljivo, vendar mi je trokiral pri 720p resoluciji. Zato sem na en server postavil myihome in na tak način rešil problem zatikanja. deluje super. Vendar je še vedno težava z ceno enote.

Sedaj pa bistvo/vprašanje: Ali Xtreamer omogoča povezavo na myihome aplikacijo preko http:// strani?
In če ali omogoča avtentikacijo mac naslova preko http-ja?
Je kdo to že preveril?
Kar želim narediti je da imam pri sebi strežnike s filmi. Ta strežnik vklopim na net, in omogočim dostop do myihome aplikacije. Nato pa moj kolega, ki ima doma xtreamer-ja in dostop do interneta, direktno dostopa do http://ip_streznika:8888 strani, kjer je myihome postavljen. In preko tega diretno odpira medio?

To deluje (stestirano) preko PCH-ja. Zanima me če je kdo to že preveril na Xtreamer-ju. Ker je cena toliko boljša, da ga lahko kupil tudi komu za RD.

Hvala za odgovor.

P.S: Svojega naj bi dobil ta teden na test. :)

In kako misliš preko neta prenašati HD vsebine, če je prenos problematičen že v domačem WiFi omrežju? Drugače pa preizkušeno dela Tversity strežnik (laptop-Xtreamer). Obstaja še v nastavitvah možnost nastaviti neki live strežnik in neke RSS povezave s spletnimi mesti, kar pa še nisem testiral.

Pegart, bojim se, da si nas zamešal - mi nimamo akcije :)

Aja, pa res.:P

Princo22 ::

@prico22
Danes najpozneje jutri, če se ti ne bo zgubil vmes 8-O (manjka ti vpis outbount from GLS location). Jodlari posodabljajo status kak jim je (pri meni je prišel v SLO, šele kasneje se je spremenil status v Avstriji, pa še vikend je bil vmes!).

Hvala za info, komaj čakam da sprobam tole zadevo :D

In kako misliš preko neta prenašati HD vsebine, če je prenos problematičen že v domačem WiFi omrežju? Drugače pa preizkušeno dela Tversity strežnik (laptop-Xtreamer). Obstaja še v nastavitvah možnost nastaviti neki live strežnik in neke RSS povezave s spletnimi mesti, kar pa še nisem testiral.

Kako mislim? Za šalo. Preko Http protokola deluje brez težave. Doma imam 10 MB VDSL, strežniki so pa na optiki. Sem predvajal medio 720p resolucijo 4,5 gb datoteka. Deluje brez težav, brez zatikanja. super... Za šalo dela. 1080p mi ne dela, kar je razumljivo ker potrebuje stalno nekje med 8 in 12 mb. Špice sežejo pa od 15 do 25mbps. Kar je pa za moj net premalo. Če pa probam na 50/50 optiki dela pa ko šus. To je vse testirano in deluje. Zato me pa zanima če xtreamer to omogoča.
Bom preveril tale software, ki ga omenjaš...

Hvala.

azeed ::

vsem tistim, ki se filmi prek mreže zatikajo: poskusite z NFS.

npr. meni se nekateri 1080p prek običajne mrežne povezave zatikajo, ko iste gledam prek NFS pa ne.
You gotta say YES to another excess!!!

Pozdravljeni,

Dobil danes Xtreamer-ja. Žal sem razočaran na celi črti. Share ne morem ročno vpisat. Se pravi mora biti share na istem omrežju kot je Xtreamer. Ne more bit za layer 3 napravo. Ne more bit v drugem vlan-u. ne more bit na internetu.
Kar pomeni da je predvajalnik dober, če nanj priklopiš disk. Če nanj priklopiš USB. In če imaš mrežo točno tam kjer je xtreamer. Security pozabi. SSID not broadcast pozabi. Če mene vprašaš je tale naprava narejena bolj na hojladri. Kaj če mam share \\comp\video$
kako mi bo to odprlo? Ne gre. Seveda ne gre, ker ga ne moreš vpisati. Sam ga pa tud ne more najti. Rešitev. Ne uporabljaj takšnih sharov. Hehe. Slaba rešitev...
Žal sem še vedno pripadnik Popcorn-a Hour A-110 ki vse to omogoča za šalo. Škoda...

LP
««
23 / 105
»»