» »

nakup avtomobila

nakup avtomobila

«
1
2 3

samsung113 ::

Ker bom v kratkem prišel do izpita malce razmišljam o nakupu avtomobila.
Pa me zanima kaj se najbolj splača kupit.
Poraba naj bo čim manjša,čim manj km, da nebo registracija predraga.
Cena max do 2500€ in naj bo minimalno 98 letnik.

Sicer sem gledal malce po renault cliotih ampak nevem če se jih splača kupit. Prosil bi da poveste kaj se najbolj splača.

Infinity ::

Verjetno me bojo zaradi tega posta nekateri linčali in kamenjali, ampak vseeno.

Sam imam VW polota 1.0 bencinar 55km letnik 99, in ti iz lastnih izkušenj povem, da z enim tankom (40 l) naredim nekje med 700 in 750 km (preračunano cca. 5,5 l/100Km). Vozi se uredu, in prpelu me je do zdej pousod (prelazi, morje, -vstavi željeno-). Za registracijo in zavarovanje plačam prbližn 350€ za AO+ ter 20% za madga voznika. Za servise pa priporočam mehanika tvojega zaupanja ter neoriginalne dele (pooblaščeni servisi+original deli so dragi k žafran). Če te zanima kej več praši in ti rade volje povem.

še par linkov na avto.net
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=270... tale mi deluje dober nakup, ker zglea dobr ohranjen(notranjost), pa še mal prevoženih ma.

P.S.: glej modele ki so letnik 99+

dukenukem ::

ja poloti so vredu ,to lavfa brez blemov

fabrskd ::

VW defakto!
Screw you guys i'm going home!!!

Phoebus ::

Vsak ti bo svojega hvalil. Za ta denar ti predlagam kakega malega bencinarja (!!!!) z oldskul malokubično mašino. Moči nima, pokvarit se pa nima kaj dosti v primerjavi z modernejšimi dizli.
Polo ni slab, se pa vsedi še v kaj drugega, ker se različni avti zelo različno vozijo in ponujajo zelo različno okolje. Tudi clio ni slab. Pa še kak tretji avto ne.

dzinks63 ::

npr:
Corsa mala poraba, mala regitracija, poceni vzdrževanje
punto
polo
Swift

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

BALAST ::

Daewoo Matiz
Poraba približno 6,5

Ga imajo sosedi in sem se tudi že peljal v njem, čeprav izgleda majhen, je v notranjosti večji kot Polo. Stroški servisov so pa tudi, kot že poznano za Daewoo zelo nizki, proti VolksWagnu.

Ciklamen ::

Am, samo naj ti povem, vem da ne spada najbolj v to temo, vendar imamo VW Passat-a, 2000 letnik, je sicer malo dražja registracija (115 km), vendar ti povem da imamo porabe od 4.4 do 5.8 (odvisno od vožnje kje, mesto ali dolge ture), mašina je neuničljiva, saj v teh 9 letih, moram potrkat, ni bilo še nobenega resnejšega problema z njo.

Tako da, ti mali prdeci, z bencinsko mašino ni nujno da imajo malo porabo, ravno nasprotno, so veliki "požiralci" in jaz bi ti vseeno predlagal, da stestiraš tudi kakšnega dizlaša, saj nenazadnje imajo dizlaši tudi ogromno več navora od bencinarjev (boš klance lažje premagoval, brez da boš 16x prestavljal v nižjo).
- End of the Post ->

Utk ::

Za 2500 evrov si lahko kupiš pravi avto, ne pa 50 konjski nakupovalni voziček. Pa ne mislim na velikost, ampak na opremo. Za 2500 evrov dobiš cliota s klimo, 4 airbagi, centralnim, servom, skoraj vsem kar imajo veliki, pa še najmanj 75 konjev, s katerimi je nemogoče pokurit več kot 6 litrov.

TOP ::

Crnie daj ne nakladaj,je nemogoče več pokurit pa še kako, še posebej ko mal pritisneš na gas pa bo takoj okrog 7-7,5

huelz ::

Stara (2 ali 3. gen oz facelift) nissan micra (1.0, 16v, 55km - pije 6l tud ce jo gonis). To bom kupil upam da tudi sam (ce jo kje staknes). Drugace sem nekaj let vozil kio pride 1.3 (poskocen avto :))), dokler ni sla na odpad (3x zaletena, zgonjena in v napol voznem stanju), drugace avto super (sploh za malo visjerasle voznike).
Vsi ti avti so dejansko poceni (poraba bencina, zavarovanje, vzdrzevanje, gume) in vsakdo, ki trdi da je passat (wtf) pocen avto, ker pije kao isto, ne placuje sam vseh rednih stroskov.
Sam imam trenutno golfa 3 1.8 bencinarja, in so stroski v primerjavi s kio 2-3x visji (tud na racun starosti avta, ki potrebuje nemalo vzdrzevanja).

Za moje potrebe (voznja po Ljubljani in vsak teden malo daljsa relacija do doma), so majhni avti idealni (cca 1000km na mesec oz 2 tanka :D).

Utk ::

Crnie daj ne nakladaj,je nemogoče več pokurit pa še kako, še posebej ko mal pritisneš na gas pa bo takoj okrog 7-7,5

Če znaš vozit, povprečje ne bo več kot 6. Če si idiot, ki se vozi pri 5000 obratih, potem pa bo ja.

TOP ::

Za ta denar je vprašanje kaj boš dobil.Avtov je že veliko sam kako so vzdrževani je uprašanje.Najbolše če je možno od nekoga ki ga poznaš,ker lahko boš kupu pa se nonstop kvarilo,potle boš moral dat pa še ene 1000e za popravilo,tako da bodi mal pozoren tud na to.Vzemi kakega mehanika s sabo pa kupi v kakšni avto hiši,kjer ti dajo kake 3 mesece garancije.da vidiš kako je.

TOP ::

Crnie ni treba da si idiot sam po mestu se veliko vozi pa boš videl če bo 6 l poraba.Ti meri porabo cele tanka pa boš videl povprečje ne pa na razdaljo.Ker 75KM pa da je skoraj nemogoče da porabi več kot 6 l(to si ti napisal).Se moraš že močno potrudit da sploh porabi 6l ampak res močno.Ga ima moj stric in vem kolko kuri,pa on ki je star pa ma povprečje okrog 7l.Pa nič avtoceste.
Aja pa še to dizla za tak denar se izogibaj,ker večinoma bodo vsi imeli veliko kilometrov.Poskusi ga najti od kakšnega Starega ata,tam boš dobil malo kilometrov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

huelz ::

@ciklamen
Se to, navora majo vsi mali avteki dosti (pod to jaz razumem vse nad 100NM), pa se gonis ga lahko mrzlega.
In edini klanec, ki sem ga moral "premagovat" je bil na poti na morje, drugace imas po celi Sloveniji vec al manj ravnino (razen ce bos hodil na Vrsic :D).
Kar pa se tice opremljenosti, ima pa skoraj vsak ze airbage (npr tud kia pride lol), servo je itak za pussyje (ce si dec, ti tko ne bo problem volana obrnt), klima pa pride v upostev samo ce si dalj casa na cesti.

@samsung 113, pomoje se je dobro vprasat, v kaksnih pogojih se bos vozil in temu primerno izberes avto

oldguy ::

Uh, v avtohišo pojdi le, če res ne boš našel avta drugje. Sicer dobiš tisto 3-mesečno garancijo, ampak vse ostalo je pa lahko nateg in ne upraviči par 100€ višje cene. Avtohiše ponavadi kupijo star avto, ki se ga lastniku ni zdelo vredno rihtat oz. v najboljšem primeru so ga dobili staro za novo. Oni nabijejo gor še svojo maržo, na hitro poštimajo najbolj očitne napake in potem avto prodajajo po višji ceni. Največji problem tu je, da ti nikoli ne boš izvedel, kdo je avto prej vozil in kako je z njim ravnal. Vsak profi prodajalec ti bo pa itak rekel, da je avto super, brez da bi natančno vedel karkoli pomembnega. Seveda so tudi (redke) izjeme, ampak večina je vseeno navadnih nategunov. Najboljša stava zate je, da najdeš avto prvega lastnika, ki menja starega zaradi nakupa novega avtomobila. Seveda tudi tu ni rečeno, da je vse v redu, a vseeno vsaj vidiš človeka in ga zaslišiš, kaj je z avtom delal, ter se potem odločiš glede na splošni vtis. Pa s sabo vzemi enega, ki zna povedat, če se je na avtu delalo kaj bistveno slabega (karamboli, težke okvare, itd.).

Je pa kupovanje rabljenega avta do določene mere vsekakor loterija. Lahko ga kupiš z mislijo, da si pazil na čisto vse, pa boš z malo smole imel same probleme... Sem videl že par primerov, ko so ljudje zmetali za pol kupnine denarja za popravila. Seveda pa tudi onih obratnih, ko je nekdo kupil precej dober avto po ugodni ceni, in se veselo vozi z njim že par let brez problemov. Loterija pač.

Pa še nekaj je vredno omenit, glej avte, ki so po naravi in mašini znani kot delovni ali družinski avti, s takimi je ponavadi najmanj problemov. Kakšen clio s 100+ konji je bil ziher grše vožen kot pa clio, z 65KM. Ker je pač avto za drug namen...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Utk ::

Stric ga turira, pa tega najbrž sploh ne ve. Jaz sem z njim naredil 150,000 kilometrov, tako da se mi tudi približno sanja kolk pokuri. Po mestu nikakor ne več kot 7, na relaciji pa pod 5. Na avtocesti nekje vmes. Če se voziš samo strogo po centru Ljubljane, boš morda imel več kot 6, če greš vsaj malo po obvoznici bo pa že manj.
Stari atiji imajo malo kilometrov, samo so ponavadi navajeni na stoenke, ki jih mora bit slišat, in se zna marsikater vozit v 3. 80, 5. brzine pa skoraj ne poznajo.

karafeka ::

TOP:
Poskusi ga najti od kakšnega Starega ata,tam boš dobil malo kilometrov.


Tega ne bi priporočal, ker če je prej v 5 letih naredil 50.000km, ti pa boš delal 2000km na mesec, verjemi, da motor ne bo dolgo zdržal oz. ga boš potem vozil na servise in menjaval dele.

huelz :

drugace imas po celi Sloveniji vec al manj ravnino (razen ce bos hodil na Vrsic ).

Kje ti živiš? Prekmurje še ni cela Slovenija. Dejansko stanje je ravno nasprotno.
--
Jaz VW ne bi kupoval, ker ga boš v vsakem primeru preplačal oz. boš za kak drug avto dal manj. Daj poudarek na znani zgodovini vozila.

TOP ::

Ma daj CrniE,tole je totalna bedarija da pokuri tud pod 5 l.Še z dizlom moraš zelo mirkat da bi prišel pod 5.Ma kaj ti meriš porabo na cel tank ali sam relacjo.Ker na cel tank pod 5 l ni možno na relacjo pa je.

huelz ::

@karafeka, pa mi povej, kje so se tako hudi klanci, da rabis avto z ne vem kaksnim navorom?
Al je tud teb, tako kot ocitno ciklamnu, problem prestavt v nizjo?

Utk ::

Ma daj CrniE,tole je totalna bedarija da pokuri tud pod 5 l.Še z dizlom moraš zelo mirkat da bi prišel pod 5.Ma kaj ti meriš porabo na cel tank ali sam relacjo.Ker na cel tank pod 5 l ni možno na relacjo pa je.

Lepo sem napisal kje je pod 5 in kje je kolk. Verjemam pa, da nekdo ki ne zna brat, ne zna niti varčno vozit. Če ne drugega, je kdaj pa kdaj treba pogledat na računalnik.

samsung113 ::

Avto potrebujem predvsem za prevoz do šole pa mogoče kakšen dan kakšna dalša relacija. Recimo da 200 Km na dan. Sicer sam bi najraje res kupil od nekoga ki je doma v bližini mene da lahko sprobam in vse in v primeru da bo kaj narobe lahko grem kar tako do njega.

Nagi Bator ::

Karkol bos pac kupil daj za to tam med 1500-2000€, preostanek pa za to da ga postimas.
200km na dan mislis delat? Na kaksni relaciji se bos pa vozil ? MB - LJ ?

TOP ::

CrniE,če misliš računalnik od avta tisto ne kaže prav,ti ročno zračunaj pa boš dobil realno porabo.

Za 200km na dan se ti splača še mal privarčevat pa dizla kupit,ker tole je pa že poštena relacja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Aston_11 ::

Top, kaj si se pravil na crnega - pač ne turira, kar ti očitno - jaz imam golfa III TDI 1.9 90 KM in ga niti pod razno ne spravim nad 5 litrov, bolj 4,5 bi bilo. Passata 1.9 115 KM l. 2000 karavana ga ne spravim preko 6 litrov. Žena hodi z njim dnevno v Ljubljano in redno poroča o 5,8 litra.
IMamo pač lahko nogo, pa ac 130-140, na normalnih cestah 90, pač v okviru dovoljenega.

Če ga ne goniš, bo pač toliko porabil.

Drži pa, da so ta mala jajca ala polo/clio itd. v redu avtomobili, vendar jih vsak diesel po porabi šiša kot za stavo.
če pa ti rabi npr. golf diezel neke enorme količine, potem ti bo mali jajc z 1.0 mašino tudi rabil več kot 5,5-6 litrov. Pa itak ga moraš gonit, da kam prideš.

Pa tudi stroški niso taki, kot se ti zdi - redna menjava olja, redna menjava rezervnih delov vsake toliko. Za to, da imaš velik in močan avto, nič posebnega.
Po naših cestah se je voziti v jajčkih smrtno nevarno. Avto mora biti velik in močan. Preden konc mora biti 1,5 stran od voznika, voznik stran od zunanjega dela vrat vsaj 30 cm.

Še glede navora - navor v klanec rabiš, če hočeš, da ti avto pospeši brez da bi menjal v nižjo prestavo. Drugače pa ti navor pride v poštev v mestu pri stalnem ustavljanju/pospeševanju. Ko eknrat avto teče, je povsem vseeno, koliko navora ima.
Pa v izhodu iz ovinka itd.
Pa da ti mašina dela pri nizkih obratih - ti bo zdržala dlje, kot če moraš pri vsakem speljevanju na obrate itd.

karafeka ::

huelz
No, povej kje živiš, pa kje se voziš ?
Še s katro (pa kako kubikaturo ima? 700ccm ?) lahko greš v vsak klanc, vprašanje je samo kakšna kolona se nabere za tabo.
Saj, če se voziš po AC, tam imaš konstantno hitrost, ko pa se voziš po regionalnih in lokalnih cestah, je pa zgodba malo drugačna. Ni Slovenija zastonj znana, kot hribovita država.

samsung113 ::

Zivim v brežicah vozim se pa v šolo v krško dejansko je to 30km v obe smeri. Okej 200km na dan je malce prehudo:D. Pri nas ni nekih hribou tako da ni problema z tem je sama ravnina.

Utk ::

CrniE,če misliš računalnik od avta tisto ne kaže prav,ti ročno zračunaj pa boš dobil realno porabo.

Več kot 5 procentov ni razlike.

Če ti ni pomembna velikost, boš z majhnim bencinarjem imel sigurno manj stroškov kot z velikim dizlom, čeprav bo poraba enaka. Bencin pri 10 let starem passatu dizlu je res najmanjši strošek, se bo pa kak drug pojavil, in potem si ga naj*. Če hočeš malo večji avto, si ga pa vseeno lahko kupiš, še zmeraj dosti cenejše kot 3 leta star dizel, pri katerem se tudi lahko kaj pokvari.

huelz ::

Vse to je bull, velik avto zakaj? Mala jajcka smrtno nevarna? Le kako sem potem sam prezivel 3 nesrece (1x celno in 2x bocno trcenje s kio pride?:))).
@karafeka
Ne vem, po kaksnih hribih ti lazis, ampak sem dal celo Slovenijo ze pocez in se ne spomnim kakih hudih hribov/klancev, po katerih bi VOZIL. Slovenija je hribovita drzava ja, ima pa pomoje po teh hribih bolj malo cest speljanih (al pa se vsaj jaz nikoli po njih ne VOZIM).

samsung113 ::

Avto mora bit čim manjši, ker kakšen dolge in vlke škatle ne mislim kupovat.

dzinks63 ::

samsung113 ima limit do 2500€. Ne sanjat o nekih passatih, golfih dieslih in podobnih zadevah za tak denar. Če ga že dobiš do 2500€ takega dizlaša, bo sigurno zgonjen in cel "zjeban". tako da za samsunga113 taki predlogi odpadejo. Dajte poiskat konkretne avtomobile za tak denar in boste videli, da "sanja svinja o koruzi", no way, no go. Edino primerno je mali bencinar z malo prevoženimi km, dobro ohranjen, z servisno potrjeno knjigo, po možnosti od prvega lastnika.

samsung113 ::

samsung113 ima limit do 2500€. Ne sanjat o nekih passatih, golfih dieslih in podobnih zadevah za tak denar. Če ga že dobiš do 2500€ takega dizlaša, bo sigurno zgonjen in cel "zjeban". tako da za samsunga113 taki predlogi odpadejo. Dajte poiskat konkretne avtomobile za tak denar in boste videli, da "sanja svinja o koruzi", no way, no go. Edino primerno je mali bencinar z malo prevoženimi km, dobro ohranjen, z servisno potrjeno knjigo, po možnosti od prvega lastnika.

Jap nekaj takega bi rad našel.

huelz ::

VW polo/lupo, renault twingo, nissan micra, kia pride, daewoo matiz/kalos, peugeot 206, citroen c1/c2/c3, honda civic, mazda 121, opel corsa, fiat punto/panda/Cinquecento, subaru justy, lancia y ...

samsung113 ::

Torej nekaj avtomobilov ki sem jih našel glede na moje kriterije.
Ford Fiesta
Fiat Punto
Daewoo Matiz
Hyundai Accent
Peugeot 106,,206,306
Opel Corsa
Citroen Saxo
Renault Megan
Renault Clio
WW Polo

huelz si me ravno prehitel,ko sem pisal post

Zgodovina sprememb…

huelz ::

Jaz bi vzel izmed dizlov lupota (ampak to je res majhen avto), omenjeno nissan micro, najraje pa smart fortwo, ce ne bi bili tako dragi (al pa minija S :D)

samsung113 ::

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=267... tale lupo je kr všećn.
Nisan micra se mi pa ne dopade ta stari model,novejši model je pa drag.

amigo_no1 ::

Evo enega:
Fiat Bravo 1.9 TD KLIMA
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=280...

Poglej tudi za bencinske verzije modela Bravo/Brava z 1.2 motorjem, baje niso kaj preveč požrešni


Za 2500 € dobiš tudi kakega cliota Diesel:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=273...

ali kakšno grdo Seat Cordobo/Ibizo 1.9 SDI (švoh motor))
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=276...
(število kW je napačno ; tale ima 68 KM in ne kW)

Mogoče Citroen Xsara 1.4i/1.6 ?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=280...

Priporočam da ne daš zadnje pare za pleh, da ostane še nekaj za vzdrževanje... itak pa je vreden vsako leto manj... tale Xsara v primerjavi z prvim VW polotom je sicer leto starejša, je pa več pleha okoli, večji avto (a ne prevelik), tako da ni primerjave..

oldguy ::

Avto potrebujem predvsem za prevoz do šole pa mogoče kakšen dan kakšna dalša relacija. Recimo da 200 Km na dan. Sicer sam bi najraje res kupil od nekoga ki je doma v bližini mene da lahko sprobam in vse in v primeru da bo kaj narobe lahko grem kar tako do njega.


Eh, to pa kar pozabi. Rabljene avte se kupuje po načelu videno/kupljeno, če boš kupil od znanca zato, da ga boš gnjavil za napake, boš povzročil le slabe odnose in nič drugega. Mogoče se boš sicer zmenil za kakih 30 dni "garancije", pa še to je bolj utopija kot kaj drugega. Rajši se dobro dogovori in dobro vse preglej pred samim nakupom, kasneje so takšne garancije bolj tako-tako. 200km na dan je pa seveda realno, glede na to da bo to tvoj prvi avto se boš itak vsak dan vozil že zato, ker se lahko. Vsaj jaz sem se takrat...

amigo_no1 ::

Spisek kontrolnih točk pri nakupu rabljenega avtomobila:
http://www.zag.si/~jank/public/bmw/Rabl...

Eventuelno lahko kadidata (avto) pelješ na AMZS/usposobljeno mehanično delavnico, kjer bodo strokovnjaki pogledali v kakšnem stanju je vozilo.Če se stanje sklada s tem kar ti je pred tem povedal prodajalec, vozilo kupiš, plačas stroške tega pregleda, drugače pa prodajalec.Se je pa potrebno prej dogovoriti, da ne bo potem hude krvi če no bo tako kot je prodajalec predstavljal da je.

Link za AMZS:
http://www.amzs.si/?podrocje=200

Vedi, da so avti potrošna roba (vsaj v tvojem cenovnem razredu) in ti nihče ne more garantirati, da ne boš imel problemov z vozilom, četudi greš čez podroben tehnični pregled.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

__Devil__ ::

Življenje je prekratno da bi vozil dizla, zato kupi bencinarja ;)

Valvoline ::

Par let že vozim golfa3 navadni 1.9d ki je že obrno 100tkm pr men brez nobene okvare.
Pogonsko gorivo je tisto bl rdečkaste barve :)
Poraba 5-6l na 100km.
Pred tem se m vozu legendarnega golf2 1.6d k je naredu 200tkm brez nobene okvare,menjan le en termostat.
Golf2 ali golf3 dizel je avto brez konkurence kar se tiče vzdržljivosti in pocen vzdrževanja.
Seveda morš dobit pravega avta po možnosti od prvega lastnika pa si zmagal.

Phoebus ::

valvoline: si preveril kakšna je zakzen če te dobijo da se voziš na cviček?

mtosev ::

lol a to ne skodi motorju? :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Valvoline ::

valvoline: si preveril kakšna je zakzen če te dobijo da se voziš na cviček?

J*be se mi :) Sicer pa baje 400e če se ne motim.
Kazn je predpisana tut če te z travco ali kej hujšega v žepu dobijo,pa nobedn ne razmišlja o tem :)

THX 1138 ::

lol a to ne skodi motorju?


Odvisno od sorte grozdja.:))

Sam Valvoline jaz nebi tega počel na tvojem mestu, ker kazen je..uff:D

amigo_no1 ::

Tudi jaz lahko v Tomo Vinkoviča nalijem malinovec in še vedno gre pa se s tem ne hvalim...
Btw, naslov teme je nakup avtomobila in ne traktorja ...

Valvoline ::

lol a to ne skodi motorju? :D

Kje pa. Stari navadni 1.6 in 1.9d fura brez panike. :)
DCI in CRD mašine pa tega nimajo rada.Itak niso VW pa ni vredno omemmbe :)

Utk ::

No, če imaš vino za katerga ne moreš dobit več kot en evro, potem res najbolje da ga skuriš.

Valvoline ::

Tudi jaz lahko v Tomo Vinkoviča nalijem malinovec in še vedno gre pa se s tem ne hvalim...
Btw, naslov teme je nakup avtomobila in ne traktorja ...

Jebat ga,traktor ki za 25-30e naredi 1000km :)
D best ! Oldschool dizel !!!

Valvoline ::

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=273...
Nekaj podobno golfa3, seat cordoba 1.9d mašina je popolnoma enaka. Res pocen.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prvega rabljenga avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10020559 (16533) vorantz
»

Kateri avtomobil naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9719755 (17629) RejZoR
»

Rabljen avtomobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10621768 (16966) amigo_no1
»

Svetovanje za nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12227201 (24810) amigo_no1
»

Kateri rabljen dizel kupiti - zaenkrat izbran seat ibiza sportrider (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211171 (10204) tomaz321

Več podobnih tem