» »

Pošiljanje paketa v Nigerijo

Pošiljanje paketa v Nigerijo

1
2
»

chucki ::

Btw jst sem dobil okoli 6 takšnih mailov , vendar od različnih oseb. Vsakič , ko dam nov oglas se mi javijo te nategovalci. Po mojem bi bilo pametno obvestiti bolho?

Surfar ::

Kolegi, mislim da se ne zavedate nevarnosti izdaje osebnih podatkov, če imajo vse te vaše podatke, lahko pride do kraje identitete z njihove strani. Da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj, ko boste v tujini in vas bodo na letališču aretirali, ker bo za vami razpisana tiralica v kakšni državi...

c3p0 ::

Ah ne, dajmo vse osebne podatke raznim me2everyone, nigerijcem itd. Saj me nič ne stane, če bo pa bo!

chucki ::

Pozdravljeni ..

i Deare Mlina, ill rad vedel, če je postavka je še vedno na razpolago za prodajo, ..:D tako prisrčno se vrneš k meni s ceno blaga in stroške pošiljanja :D na Švedskem in je pogoj za to postavko, vključno z načinom plačila vam je ljubše med banko prenos ali PayPal (dearemiller@live.com) ... i počakati, da se glasi od tebe, ko ..

hvala

Oglas: http://www.bolha.com/oglas382693400

gregyk ::

Sem že 4x obvestil Bolho, pa vse kar lahko naredijo, je to, da izbrišejo račun tega scammerja (če ga sploh ima odprtega). Sem jim pa predlagal da uvedejo vsaj CAPTCHA sistem preverjanja pri oddaji poizvedb. Ker očitno so te poizvedbe narejene avtomatsko, s pomočjo skript. Ne vem zakaj je pa sploh omogočeno pošiljati poizvedbe brez da bi se registriral/prijavil na Bolho. Če me spomin ne vara, sem se moral včasih pred oddajo prijaviti.

rookie007 ::

Živjo!
To sem pa jaz danes prejel :)
On:
is this item still available for sale ?? get back to me directly to my mailbox busco_jackson@yahoo.com

Oglas: http://www.bolha.com/oglas382715005

Jaz:
This item is still available, but have mulfunction.Need to change flat cable for screen.
Where are you from?

On:
am from bahamas but you are sending the item to my sons in nigeria and i will pay the shipping cost so i will like you to calculate the shipping cost via post office and get back to me with total cost and your full bank details. here is my shipping address

Name Olumuyiwa David
Address No 26OlorunsogoOpp.Bodija
State Oyo State
City Ibadan
Country Nigeria
Tell +234808403432

so get back to me with your full bank details such as

bank name
holder's name
account number
total cost + shipping cost via post office

waiting your reply now

Jaz:
Hello!
Total cost will be 120 euros for phone and 25 euros for shipping cost via post office.
If you are still interesting for buying phone, send me an email.

I will send phone to this address when you send me money and I will got it on my account.
Just for insurance...

Best regards!
Alex
In, ko sem napisal, da pošljem telefon šele, ko bo denar na mojem računu...
Glej ga zlomka, nobenega odziva več...
LP

rookie007 ::

Vam pa še nekaj povem.Med telefoni na bolhi sem pred dvema tednoma zasledil oglas, da kupuje tip telefon za svojega sina v Nigeriji(seveda v polomljeni slovenščini).
Zanimivo pa je to,(zmerom pogledam vse oglase, ki jih ima kdo pod imenom gor)in se je pojavilo še nekaj oglasov od nekoga s štajerskega konca.
Torej, nekdo iz slovenije posreduje od tega oglase na bolho, ali pa je celo to tip iz SLO...
LP

LuGi ::

ignoriram taksne mejle zakaj bi se sploh trudil odgovorajati

Denis15 ::

Alo ti, to sploh ni pravi naslov ta pošta tam sploh ne obstaja :S
xD

urosbe ::

Tudi sam prodajam kar nekaj stvar na Bolhi in sem prejel že ogromno takih e-mailov. Nazadnje me je kontaktiral ravno ta: dearemiller@live.com, ki bi kupil stvar za svojega sina v Nigeriji. Ker je dokaj vztrajen, sem malo pogooglal njegov e-mail in ugotovil, da že govorite točno o tej omenjeni osebi. Pogovor poteka nekako v tej smeri:

Opazil je, da na Bolhi prodajam dig. fotoaparat za 300€ in prejel sem naslednji e-mail:

Hello, Is this item available?

Jaz:
Yes, it's still for sale, but I only accept PayPal as money service (no direct bank account transfer).
Best regards!

On:
Hello,

I am very happy to read from you....Am still interested in Buying this from you and i am ready to pay for both the item including shipping cost to my address here in United State, So i will like to offer you 500 Eur for the item including the shipment cost to my address here in USA... so send me your full PayPal Information for the payment of your money to be made.. And here are the info needed for the paypal payment to be made..

PayPal ID
PayPal E-mail
your Full name

I wait for your message soon for the payment of your money to be made into your account quick and so i can give you my address for the shipment to be made..

Thanks

Ker sem fotkiča v tem času res prodal, sem mu odpisal:
Hello!
Unfortunatelly I already sold the camera 2 hours ago. About 500€ you are offering... you can buy exactly the same camera in United States for $399+shipping.

On:
Alright.... But do you have any other things for sale so i can send it to my son schooling in Nigeria..
Thanks

Jaz:
I have many things for sale, but I don't know if you need something:

(tukaj sem mu nato posredoval link do oglasov na bolhi)

In on meni spet nazaj:
thanks for the mail.... am interested in buying this Dell 24" 2405FPW LCD monitor including so i will like to pay you 600 Eur for the item including the shipment cost to my son address in Nigeria.. so send me your full bank or PayPal Information for the payment of your money to be made.. Here is your bank info needed for the payment to be made..

Bank Name
Account number
Account Name
IBAN
Swift-code
E-mail


And here are the info needed for the paypal payment to be made..

PayPal ID
PayPal E-mail
your Full name

I wait for your message soon for the payment of your money to be made into your account quick and so i can give you my address for the shipment to be made..

Thanks

Jaz:
I am not sure why you want to buy that kind of product from me for that big price, if you can find it much cheaper in Unites States. And you even avoid shipping costs, that would be pretty much for sending product like LCD 24" monitor?

In on spet nazaj:
thanks for the mail... i want you to send this item to my son schooling in Nigeria..ok so i wait for your full bank account information for the payment of your money to be made... Thansk


No potem pa odneham in ga ignoriram. In danes spet dobim e-mail kot poizvedbo za drugi oglas na bolhi - zopet ista oseba. Kot bi pozabil, da sva bila v kontaktu 2 dni nazaj.
Navsezadnje me zanima, kaj zaboga bi bilo, če mu posredujem svoj PayPal e-email? Saj kaj drugega kot denarja nakazati gor ja ne more :) Oz. na banki lahko odpreš tudi brezplačni enkratni račun, na katerega nimaš vezanih nobenih financ. Vedno me je zanimalo, kaj bi bil naslednji korak, ampak sem se iz previdnosti vedno umaknil in nikoli posredoval accounta :)

urosbe ::

Sem že našel odgovor na moje vprašanje kaj bi sledilo v naslednjem koraku. Ponarejeno potrdilo iz PayPal-a, da je bil denar nakazan: link

VidKo ::

Kaj mate sploh za komentirat z njimi. Kot je bilo že omenjeno, je najboljše take maile označit kot spam, in pozabit na njih. Basta.
http://www.commit.si
spletna računalniška trgovina za overclockerje, gamerje in modderje

KaiV6 ::

Res nimam nobenega oglasa na Bolhi al kaj takega, da bi sam probal tole.
Ampak, a ne bi probali od njih iztrzit malenkost... npr ce je shipping cost 120€ ... naj nakaze npr. 10% oz. 12€ na racun v dobro deala ... pa imas tako vsaj za stave pa kavo zjutraj ob nedeljah :)
<insert>podpis.html</insert>

borchi ::

> Ampak, a ne bi probali od njih iztrzit malenkost... npr ce je shipping cost 120€ ... naj nakaze npr. 10% oz. 12€ na racun v dobro deala ... pa imas tako vsaj za stave pa kavo zjutraj ob nedeljah :)

za nedeljsko kavico bo dobr. v ponedeljek jo boš pa na policiji mogoče dobil...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

KaiV6 ::

borchi
za nedeljsko kavico bo dobr. v ponedeljek jo boš pa na policiji mogoče dobil...


Seveda, na kavico in nic drugega. Goljufija? Kraja? Zaradi cesa bi sel na kavico ? Previdnosti v poslovanju z drzavljanom Nigerije?
Ko nakaze polno postnino in celoten znesek artikla, dobi posiljko, prej pac ne. Ce pa je dal 12€ in se ne strinja vec s pogoji oz. je odstopil od posla ni moj problem.

Ahm .. ce pa jaz nakazem 120€ za postnino + gadget v Nigerijo in dobim nazaj iz le-te en velik nasmesek in hvala lepa, bo sel ta moj kolega John Doe-Smith tudi na ponedeljkovo kavico v Nigeriji ? Glede na to, da je teh e-zeparjev vsak dan vec, ne bi trdil.

Sicer pa ne podpiram in trdim, da je tako pocetje ok. Le hipoteticno sem govoril, ampak no, for agrument sake, lahko nadaljujemo.
<insert>podpis.html</insert>

darkolord ::

Ampak, a ne bi probali od njih iztrzit malenkost...
Iz tega se je razvila cela... umetnost. :) Malo višje maš link do največje take strani, maš precej informacij o tem, kako začet, če se želiš ukvarjat z nategovanjem nategunov...

MeGreat ::

drugače on lahko dobi od paypala denar nazaj... če mu ti ne boš poslal

Keyser Soze ::

Sem že našel odgovor na moje vprašanje kaj bi sledilo v naslednjem koraku. Ponarejeno potrdilo iz PayPal-a, da je bil denar nakazan: link

PayPal ima en tak lep "net vmesnik" v katerega se prijaviš in kjer lahko vidiš vsa sporočila, ki so ti bila poslana in celo zgodovino transakcij. Ne vem zakaj bi sploh operiral preko mailov.

Sam avtomatsko arhiviram vsa PayPal in eBay sporočila ter odgovarjam na sporočila striktno samo in preko teh spletnih vmesnikov. Nobenih mailov, ničesar.

P.S.: Če se dogovorita za aro, jaz v tem ne vidim nič spornega. Pač zavarovanje nakupa. Komu bi pa PayPal verjel v takšni situaciji je pa tudi malček za razmislit.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

KaiV6 ::

darkolord
Iz tega se je razvila cela... umetnost. :) Malo višje maš link do največje take strani, maš precej informacij o tem, kako začet, če se želiš ukvarjat z nategovanjem nategunov...


Vem vem, o tistem linku in nategovanjem .. moj komentar je bil vecinoma namenjen borchi-ju in izjavi, da bom sel na kavico policiji naslednji dan. Vsekakor, se mi ne bi dalo ukvarjat z nateguni :), je pa smesno ja, kaj vse so poceli tisti z linka :) 20 minut branja na dan, pa je dnevna doza smejanja dosezena :) hehe
<insert>podpis.html</insert>

Mentalist ::

Tud meni se je javil neki lovejoe, ki je hotel kupit moj stari comp za njegovega sina v Afriki. Samo nisem nasedo.
Lool.

guest #44 ::

killer sorry če bom žaljiv. sam ti pa si res retarded, ne morem vrjet da nekdo na tem forumu naseda na take. ok sicer ni tok huda nategavščina ker se ni nič zgodilo, pa tud preveč kritičnih podatkov ni blo izdanih, sam stari ej. prodajat nekam v 3 p.m. še posebej v nigerijo, ki je itak znana dežela nategov. how dumb can you be?

ne mi rečt da je bla to edina ponudba za mobi, ki si jo dobu?

balkanec ::

Ta zgleda kot nekaj novega:

Subject:
Stop All Further Contact !!!

THE NIGERIA POLICE FORCE (NPF)
Plot 16 Alausa, Ikeja-Lagos.PMB 072 Lagos.

From: Sir. Mike M. Okiro, Inspector General of The Nigeria Police Force.

This is to officially inform you, that it has come to our notice with the help of our
Intelligence Monitoring Network System that you are having an illegal Transaction
with some Impostors claiming to be official representatives locally and
internationally.

Without taking much of your time, my name is Sir. Mike M. Okiro, the Inspector
General of the Nigeria Police Force (NPF) of the Federal Republic of Nigeria.

During our Investigation, we noticed that the reason why you have not received your
payment is because you have not fulfilled your Financial Obligation given to you in
respect of your Contract/Inheritance/compensation Payment.

Therefore, we have contacted the Federal Ministry of Finance (FMF) on your behalf, in
other to avoid any further complication or deviation; you are advice to stop all
further contact with this shameless people who are trying to rip out money from you.


Since we the Nigeria Police Force is fully involved in this transaction, you are
assured that this 100% risk free it is our duty to protect the American Citizens and
other countries too.

You are advice to contact the Federal Ministry of Finance (FMF) stating your
Contract/Inheritance/compensation Funds value to them via email, to enable them with
the remittance of your funds according to the way want it.

HIS CONTACT INFORMATION IS:
Name: Dr. Mansur Muhtar
Email: fmf.paymentdept1@click21.com.br

Kindly contact Federal Ministry of Finance (FMF) today, and send the below
information to them to enable with the remittance of your funds according to the way
you want to receive your funds.

1. Full Name
2. Home Address
3. Direct Phone Number
4. Current Occupation
5. Your Inheritance/ compensation sum value
6. Amount which you lost previously

Note: this is all that is required from you, because you are not going to pay any
fee/money to get back your Contract/Inheritance/compensation funds.

Regards,
Sir. Mike M. Okiro CFR, NPM, mni
Inspector-General of Police
Ti si ziher pozigalec !!!

Furbo ::

Spet nateg. So pa res kar izvirni.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

KoMar- ::

Pa kako to, da so vsi iz Nigerije? A to jih v šolah tam učijo ali kako?

Isto, kot v Slovenijo na veliko romajo er.. Romuni... ponarejajo bančne kartice, ropajo na avtocestah in na sploh delajo štalo. A tudi te učijo v šolah o tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

darkolord ::

Šolah? :)

Bob Rock ::

Federal Ministry of Finance (FMF) oz. drzavni organi nimajo svoje domene ampak imajo maile na click21.com.br? lol

vsaj malo bolj bi se lahko potrudili...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

c3p0 ::

Dokler jim tudi "cvet računalništva" naseda, ni skrbi za take detajle.

zavajon ::

Tukaj je en zabaven članek o tem, kako se da te Nigerijce nategnit.

Sicer pa je najbolje, da tisti, ki vsaj enkrat odgovorite na en nigerijski mail, lepo ugasnete računalnik in se mu nikoli več v življenju ne približate. Lahko npr. najamete ali kupite kakšno njivo in začnete saditi krompir. boste videli, kako debel bo :D

sokel ::

Ojla vsem!

Tudi men se je pripetilo, podobno kot vam vsem. Na začetku še nisem mislu it naprej, pa sem vseeno odgovoril. Priišli smo tako daleč, da oseba hoče kupiti zadevo, pa čeprav sem napisal. Dokler ne vidim denarja na svojem računu, na pošlem preje. Sedaj pa čakam, da vprašam na ptt, kolk so stroški pošiljanja. Da potem napišem skupno vrednsot.

Kaj menite. Napišem svoj račun in osebne podatke al ni varno?

Hvala

M-XXXX ::

Sem mnenja da največ kar ti lahko naredi z osebnim računom je to, da ti nakaže denar:D

Okapi ::

Na začetku še nisem mislu it naprej, pa sem vseeno odgovoril.
Zakaj za vraga? Pozabi takoj na vse skupaj, nobenih podatkov ne pošiljal.

O.

sokel ::

Z računom si res nič ne more, edin da nakaže. Edino moji podatki in naslov.

bluefish ::

Tvoja odločitev, vendar si ne obetaj preveč.

zupicaa ::

Seveda ti ne bodo nič nakazali če pa je stvar v osnovi molzenje naivnih slovenčkov. Halo?!

Valvoline ::

En prjatu je prodal starega tovornjaka afričanom. Pa podobna zgodba,ono daj TRR da ti nakažemo aro,on pa se je bal tko k vsi mi,ves čas so mu pošiljal mejle,pa so se nekakor zmenil in je dubu 100e are nakazano prek pošte na domači naslov! Pol pa čez teden lejga pršli črnci po tovornjaka! :) Ne moreš verjet. Pa so se zmenil da jima ga odpelje v Koper,pa ga je tam odjavil i so ga baje potem naložil na tovorno ladjo.
99% teh mejlov je sigurn fake,tu pa tam se najde kšn resen kupec pripravljen vnaprej plačat za izdelek,avto ali karkol.

:D

Blinder ::

A ni da tudi če ti nakažejo denar na trr da potem lahko vseeno banka pozneje ta denar ti uzame nazaj, če se izkaže, da kupec ni imel kritja?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

detroit ::

zavajon je izjavil:

Tukaj je en zabaven članek o tem, kako se da te Nigerijce nategnit.

Sicer pa je najbolje, da tisti, ki vsaj enkrat odgovorite na en nigerijski mail, lepo ugasnete računalnik in se mu nikoli več v življenju ne približate. Lahko npr. najamete ali kupite kakšno njivo in začnete saditi krompir. boste videli, kako debel bo :D

Lol@link made my day
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

paralelluni ::

tako se je začelo:

Hello, i am interested in buying your item,let me know the total cost of the item and get back to me with the full specification and the condition of the item. Regards

na začetku mi še ni takoj potegnilo, dokler nisem poguglal in naletel na temo, hvala vam da ste se razpisali o tem.
da nadaljujem...

odpisal sem in povedal da je laptop nov in ga prodajam ker sem za božič od starih dobil istega.

Hi Jure,
Thanks for the reply,am from England and i wanted to buy the item for my son who is already in Africa(Nigeria) for a Agricultural project.So i will offer you Eur460 for the total cost of the item plus shipment via CTT to Nigeria.
i will be remitting the payment via bank to bank transfer to your bank account.so let me have your details in order for me to proceed with the payment:
=========
Full Name:
Country:
Tel:
=========
Bank Name:
Iban:
Bic:
==========
Hoping to read from you fast,
Best Regards

malo prelepo da bi bilo res. pozanimal sem se za poštnino in ugotovil da pride cca 130€.
ker je bilo vse skupaj sumljivo za pop. , še punca mi je rekla da tukaj nekaj smrdi.
zato sem preveril s kje je bil mail poslan in prišel do zaključka da se "kupec" nahaja v nigeriji in ne v angliji tako kot je zatrjeval/a (nisem prepričan o spolu :) )

moj zadnji odgovor je bil malo psycho :)

Hi "Sara"

U are very famous in our country by scamming people and pretending that you are something that you are not.
How stupid do you think I am?
Obviously not as stupid as you want me to be.
I am supose to give you all my private details and I supose that after I send you the tracking number your deposit will be on my bank account? GET REAL.
I can find you U know. There is not a place in the world where you can hide from me, and for that matter hide from others you tryed to scam.
How come if you are in england, your mail was sent from nigeria (shagamun in ogun)?
I have your ip (if its real,if its not Its no biggie, my friend is getting your exact location right now,dont think that you are the only one clever) and your longitude and latitude location so stop fucking around before you make me go PSYCHO on you.
GET A LIFE!!

Have a nice day and better luck next time!

Best regards , Jure

P.s.: DA TI JEBEM MATER, MATERE ONE MAJKE KOJA TI RODNU MATER STVORILA ĐUBRE JEDNO!

začuda ni bilo več odgovora :)

hvala vam da ste toliko človeški in ste napisali zgodbo - kdor je bil pač prvi na seznamu za nigerijski nateg.

Pazite se s.bojcevsk01@blumail.org .
še članek na faceu : http://sl-si.facebook.com/varninaintern...

Peace

detroit ::

kako te pa prek paypala scama, če ti je že plačal pred pošiljanjem?
Skero

St235 ::

Nigerijski scami ne vključujejo plačila preko paypala. Vedno gre ali za ček (za katerega se po par tednih izkaže da nima kritja) ali pa tak ali drugačen fake escrow service.

Drugač pa Jure vso srečo z grožnjami v Nigerijo, zagotovo se zdaj en Nigeric ves prestrašen trese v kotu ker ti poznaš njegov IP. Verjemi, da boš ti dosti bolj najebal, če boš sanjal o tem, da boš šel v Nigerijo obračunavat. Nisi prvi s takimi idejami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nigerijci še vedno harajo po bolhi

Oddelek: Loža
247193 (6118) sarma832

Pošiljanje kompa v Nigerijo

Oddelek: Loža
344338 (3946) ZaphodBB
»

Posiljanje v tujino Pay Pal?

Oddelek: Kaj kupiti
305922 (3304) BineK
»

SE k850i

Oddelek: Mobilne tehnologije
51730 (1665) veliki_bos
»

Mednarodna prodaja!

Oddelek: Loža
424822 (4175) razzor

Več podobnih tem