Prijava

Prijava

Personalizacija

Novice » Meteorski dež 12. avgusta

Registriraj se strani: « 1 2 »»

edge540 :: 14. avg 2008, 14:13:03

Če je zaslonka dovolj dolgo odprta, sprejme več svetlobe. Hubble je najbolj oddaljene galaksije snemal po en teden za vsako sliko, recimo.
On the edge.

zigam :: 14. avg 2008, 15:30:46

Oz. tudi večji kot je premer objektiva, več svetlobe prejme => svetlejša slika => vidi se več zvezd..

Predstavli si naše oko kot slamico, skoz kero pošleš male kroglce. Po 10ih sekundah jih bo recmo 20 padl vn. Če boš pa namest slamice dal eno ornk debelo cev, pa še več časa čaku, bo pa vn padl par 100 kroglc. Isto je pa s svetlobo... Sam da pač mi ne mormo regulirat dolžino odprtosti "zaslonke" kr pač mamo real time view [;)]

No in zato recimo če slikaš s fotoaparatom pa maš več časa odprto zaslonko bo slika ful svetla in vidl se bo več zvezd; če pa slikaš še s kakšnim teleskopom k ma velk premer leče...bo pa gor dost svetlobe padl [:P]
ZiGA

Pyr0Beast :: 14. avg 2008, 16:06:37

S večjim časom odprtja zaslonke se nekoliko povečuje tudi šum slike (seveda manj, kot z isotom).

Se pa da hitro -prežgat- sliko pri daljših časih [:D]
It's called The American Dream because you have to be asleep to believe it.
-George Carlin

zigam :: 14. avg 2008, 16:53:37

Lah pa večkrat slikaš pa pol nekak združš slike pa se šum iznič. A kdo ve kko se to nardi? kko se temu reče?[:P]
ZiGA

krneki :: 14. avg 2008, 17:57:40

Looney:
Ne nisem v nobenem društvu.

Šum je vira naključen, medtem ko je njegov signal konstanten. Kar pomeni, če dve sliki sešteješ, se ti signal poveča za 2, šum pa le za koren od 2. Jaz za zlaganje uporablajm IRIS.

n-tič...ZAKLOP je za čas [;)]

Looney :: 14. avg 2008, 18:52:39

Registax je tudi kul za zlaganje. Sploh, če imaš večje število slik. Škoda, da nisi bil z nami na taboru prejšnji teden.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

krneki :: 14. avg 2008, 19:02:52

Sem si raje rezerviral dopust za Lastovo konec tega mesca [:)]

Looney :: 14. avg 2008, 19:37:45

Uuuuu... to sem pa tudi jaz razmišljala. Pa ni ne časa ne denarja. :( A to greš na tisti tabor od temnega neba?

P.s. Ups... mislim, da smo malo zašli s teme.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Pyr0Beast :: 14. avg 2008, 19:58:49

n-tič...ZAKLOP je za čas [;)]
Ja ja, sej vem. Se spozabim od časa do časa [:D]
It's called The American Dream because you have to be asleep to believe it.
-George Carlin

schurda :: 18. avg 2008, 10:53:53

A bi kdo kreiral eno temo v loži na to temo?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Registriraj se strani: « 1 2 »»