» »

Kako naviti 8800gt in intelov Q6600 2,4 mhz

Kako naviti 8800gt in intelov Q6600 2,4 mhz

zizu ::

Nevem natančno kje v biosih morem naviti procesor vem pa da je to edina možnost pri intelovih procesorih. Ter kako naj navijem 8800GT.

Volta ::

V biosu nastavi nastavitve za proc na manual in potem postopoma zvišuj FSB. Tako najenostavneje naviješ procesor ter hkrati še rame. Za grafično pa uporabi program RivaTuner ali pa Ati tool:)

LP

wisky ::

Ali ko zvišuješ FSB potem se avtomatsko tudi megaherci procesorja zvišujejo in če je treba tudi spreminjati voltaže?

Volta ::

Ja, z zviševanjem FSB-ja se tudi Mhz višajo. Če boš navijal v mejah normale ( do 3Ghz), potem mislim da ti bo šlo z privzetimi voltažami, tako da tega ni potrebno spreminjat. Verjetno pa procesorja ne boš spravil do 3Ghz stabilno, če ne boš delilnika med cpu in rami kaj spremenil. To pa zato, ker se z fsb-jem postopoma zvišuje frekvenca tudi ramom :)

wisky ::

koilko pa mora biti delilnik med cpu in rami. Koliko bi lahko navil z zračnim hlajenjem ( Zalman 9700) Q6600 G0 stepping in kolikšna voltaža bi morala biti pri 3.4 Ghz.

Volta ::

Uh, na pamet me pa to kar preveč vprašaš... Niti si ne lastim Q6600, pa tudi tega mojega C2D 6750 laufam na privzeti voltaži ( na 3GHz), tako da ti res ne znam povedat. Jaz ti zaenkrat priporočam, da ga poskušaš najprej naviti na 2.8Ghz, pa poročaš če ti je uspelo in če je sistem stabilen. Potem se pogovarjamo dalje :)

zizu ::

ampak kje natačno v biosih to najdeš, ce mi lahk do pove kje se to nahaja.

krucymucy ::

najprej povej kaksno plato imas. potem ti pa lahko pomagamo.

Volta ::

Hm, kako ti naj to na pamet povem... Čisto odvisno od tega, katero firmo plate si lastiš. Ponavadi pa je za 1 tabelo desno od datuma, ure, itd. Ti samo stisni desno na tipkovnici, potem pa stisneš kar prvo možnost. Tam boš imel nastavitev CPU na Auto, ti daj tam lepo na manual. Prikazale se ti bodo še ostale dodatne nastavitve, ena izmed teh bo tudi FSB 333. Ti samo tukaj zvišaj FSB na željeno vrednost, shrani in resetiraj, potem pa poročaj. Bolj enostavno kot to pa žal ne znam razložiti ;)

krucymucy ::

FSB je default 266MHz ...

Volta ::

Se opravičujem :D Si ne lastim tega proca, zato sem pač sklepal, da je 1333fsb kot ta moj.

LP

wisky ::

desna tabela od ure je Ai Tweaker potem kliknem Ai overclock tuner ki je prvi v tabeli in dam na manual začetni fsb je 266 in na koliko ga naj spremenim ter če še je potrebno kaj potem storiti ali naj samo shranim in resetiram? prosim za pomoč

Volta ::

Ti ga zvišaj po želji...Za začetek bi ti predlagal recimo do 280, da vidiš če stvar deluje tako kot mora, potem nam pa poročaj, če je uspelo. Nato samo shraniš nastavitve in resetiraš računalnik :))

krucymucy ::

po obcutku, vmes pa lahko testiras s kakim OCCT ali prime95. jaz bi za zacetek dal na 300. seveda daj na manual tudi hitrost ramov in pac spremljaj koliksno frekvenco imajo. ce ne pelje vec znizaj.

wisky ::

kje naj spremenim množilnik da mi ne bo skakal z 9.0 na 6.0

krucymucy ::

disable-aj C1E funkcijo v bios-u. Jaz imam enable-ano da se mi odvija na 2.85GHz iz 3.8GHz. se mi zdi brezveze imeti tako visoko frekvenco ce ne rabi moci. naprimer zdaj, pri brskanju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krucymucy ()

Volta ::

No, to je že bilo večkrat povedano tukaj na forumu, pa bom še enkrat ponovil. Tega ti ni potrebno spreminjati, saj ko dobi procesor kakšno večje delo, se hitrost oz. množilnik avtomatsko zviša na polno vrednost. Ko je procesor neobremenjen, pa tako ali tako ne rabiš polne moči, pa še greje se ti manj :)

wisky ::

ali spremenim hitrost ramov v isti tabeli kjer zvišujem fsb ter kako se imenuje ?

zizu ::

Imam plato P5K-E

kako zdaj kje se to nahaja v Biosih.

Volta ::

Je bilo že zgoraj napisano. Pod AI Tweaker :)

zizu ::



evo zdej dela na 3000mhz sam kak to da bo pisal tam pri Quad ko piše 2,4 mhz kak nej bo tam da piše 3.0??

Nek sm cu da to treba nardid z primer95 sam kak

wisky ::

šel sem pod Ai Tweaker vendar nevem poiskati kjer bi naredil hitrost ramov na manual, mogoče moram dati na manual DRAM Timing Control ali katerega? ali je še to poleg tega da dam fsb na 300 in hitrost ramov na manual treba kaj naredit ali samo shranim in resetiram računalnik?? prosim za odgovor

zizu ::

Ja zdej v sej ste vidl na linku na shrani.si da je navit na 3.0. Ampak kaj morm zdaj narediti saj imam bistveno maj fps v igricah. Kaj naj ga grem testirat z primer95 ali kaj.

Volta ::

@Zizu - Tam kjer ti piše 2.4GHz, tisto je privzeti oz. default clock procesorja in tistega ne gre spreminjat. Realna frekvenca je pa trenutno 3Ghz in tako mora biti :) Ni ti treba ničesar več spreminjat. Mašina je navita.

@Wisky - Poskusi s kako nastavitvijo nad tistimi timingi za rame. Mislim da bi ti moralo pisati ko stisneš z entrom gor razne frekvence ramov. Ti samo nastavi na pravilno frekvenco, shrani nastavitve in resetiraj računalnik. Tako si rame nastavil na privzeto frekvenco + koliko si zvišal FSB. In to je to :D

wisky ::

na koliko pa naj zvišam rame, na katero frekvenco ??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wisky ()

zizu ::

Kako se uporablja ATITool 0.26 ???????????????

wisky ::

@zizu- jaz imam isti procesor kot ti pa me zanima če si ti kaj spreminjal hitrost ramov in koliko si dal frekvenco ramov ter koliko si zvišal fsb da imaš navitega na 3.0 ghz

Urc ::

Pa sej maš napisano na sliki: 9 x 334. To si lahko tudi sam množiš, če imaš npr. 9 množilnik znese 334 fsb točno 3006 Mhz. Rami se navijajo skupaj s procem. Mislim kolikor fsb, toliko so rami... Primer 334 fsb in DDR 2 rami v razmerju 1:1 s procesorjem znese 668. Tako da se ti potem splača spremenit razmerje rami/procesor, sam je spet odvisno kolk dobre rame imaš, zaenkrat lahko pustiš kar na 1:1 razmerje pa latence daš na 4-4-4-12.

wisky ::

aha potem samo dam fsb na 300 in shranim ter resetiram računalnik ali še kaj treba storiti??

wisky ::

mi lahko kdo odgovori na prejšnjo vprašanje

Volta ::

Mislim, da smo ti odgovorili že večkrat (morda ne neposredno tebi), več kot to pa je že malo tečno govorit. Nevem kaj eni ljudje tako komplicirate pri tem. Ja, nastavi 300FSB-ja, shrani in resetiraj in je to, to.

LP

wisky ::

Ja procesor sem navil na 3Ghz, testiral z OCCT in je stabilen. Če še ga pa hočem naviti moram samo višati fsb ali tudi kaj voltažo spreminjati in hitrost ramov?

Volta ::

No, če ga imaš sedaj na 3GHz je to zaenkrat čisto dovolj, saj so tudi rami lepo naviti. Ja, če pa hočeš še naprej navijat, boš pa moral stestirat koliko več ti rami še prenesejo, ali gre proc višje z isto voltažo, itd. Skratka, verjetno se boš moral z timingi ramov malo poigrat, kakšen 0.1V več dovest do procesorja in delilnik cpu/rami spremenit. Ampak jaz ti trenutno tega ne priporočam :)

wisky ::

Volta hvala za vse nasvete:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E8600+ Gigabyte X48 DS4

Oddelek: Navijanje
383130 (2789) IvoJan
»

Overcloking moje konfiguracije, prosim za pomoč!

Oddelek: Navijanje
191710 (1390) particle
»

Kako naviti Cpu

Oddelek: Navijanje
432624 (2124) ziga1990
»

navijanje IP4

Oddelek: Navijanje
8994 (835) zore17
»

O navijanju z viševanjem FSB

Oddelek: Navijanje
171452 (1248) Veron

Več podobnih tem