» »

Vodni sesalec

Vodni sesalec

«
1
2

SmeskoSnezak ::

Glede na vedno večjo ponudbo in relativno nizkimi cenami, me zanima, če se splača kupit vodni sesalec. Nekaj sn brskal po netu in najbolj hvalijo Hyla sisteme. So mogoče kakšni sesalci, ki so spodobno enaki in mogoče cenejši? Dajte se razpisat o tem. Kakšne lastnosti mora sesalec vsaj imeti, da bi bil kvalitetn dovolj za sesanje oz. nadomestilo za stari sesalec?
@ Pusti soncu v srce... @

x45 ::

ja vsi z vodnim filtrom in dodanim filtrom so načeloma zelo dobri za kavaliteto zraka ....

Hyunday mam pa je ok pa stal je 30ksit.

SmeskoSnezak ::

Torej se cene gibljejo okol 150-200€? Je mogoče kateri vodni sesalec zdaj best buy?
@ Pusti soncu v srce... @

jype ::

Kaj pa vem, jaz sem dal 400€ in mi ni žal. Reč je odlična v primerjavi z običajnim sesalcem. Malo je sicer več režije, zato pa precej manj prahu in neprijetnih vonjav.

Sentret ::

Res premisli, če ga potrebuješ. Je ful več dela s pripravo sesalca in po sesanju je potrebno pa komplet sesalec še očistiti...in to je ful enega dodatnega dela, ki ga pri navadnem sesalcu ni.

bluefish ::

vsekakor pa se ga ne splača za neko srednje veliko stanovanje.

SmeskoSnezak ::

Mamo kar vlko bajto in veliko prostora, kjer se nabira prah. Prav tako nekateri kihajo zaradi prahu v zraku.

Sn pa bral, da nekateri so full enostavni, eni pa ne. Odvisno. Prebral sn si celotno temo na st-ju, pa še na enem forumu in sn prišo nekak do zaklučka, da je te že vredno kupit eno tako stvar. Pa ne rabiš menjavat in dokupovat nonstop vrečk za sesalnik, itd. Torej so manši stroški (baje?). Na nek način se torej full splača to kupit, sploh za dalše obdobje.

No, in katere/ga priporočate? Je mogoče kakšen sesalec zdaj best buy? Kaj pa tisti, za katerega so reklame, nek Delfin? Dajte kakšen predlog, da si pogledam kake specifikacije pa to. Da vidim, kaj bi blo dobro kupit. Pa še lepo darilo bi blo za božička. :D
@ Pusti soncu v srce... @

misso ::

No glede vodnih sesalcev.

Kot prvo pri hiši moreš imeti tudi navadni sesalec (na vrečko ali na koš ki ga izpraznjuješ) zato ker boš s uporabo vodnega sesalca ugotovil če hočeš majhni prostor posesati (nahitro) imaš preveč dela da usposobiš vodni sesalec.

Na začetku moreš naliti čisto vodo v vodni sesalec, po končanem delu imaš ves spodnji pokrov umazan od umazanije tako da čiščenje pride vedno uoštev. Pa ne misliti da bo lahko pustil vodo notri kake dva tri dni notri ker voda začne smrdeti po hudič.

Mi imamo doma vodni sesalec znamke gisowatt (batagel) ki se je pred leti oglašval naveliko po TV. in smo znjim kar zadovolji sam ga uporabljamo bolj malo zaradi zgorej naštetih razlogov.

V službi smo imeli od proizvajalca Delfin in ko sem primerjal naš sesalnec z njemu sem ugotovil da je ta še slabši za očistit. Po hitrem postopku smo ga zamenjali z navadnim sesalcem.

poweroff ::

Dela s pripravo vodnega sesalca je sicer več, ampak če imaš kakšne alergije je to minimalen vložek. Ko cele dneve in noči ne moreš dihat in ješ raznorazna zdravila zato, da lahko sploh normalno funkcioniraš, je to toliko kot nič.

Pa dobro je tudi vedeti, da stalna prisotnost prahu poveča možnost za nastanek alergij.
sudo poweroff

SmeskoSnezak ::

No, zdaj ste (se iz/)povedali, da je tečno opravilo čistit sesalec. Bi se zdaj lahko posvetli še svetovanju, katerega kupiti? :D Sploh, ker ste zašli offtopic. Sn že povedo, da sn prebral prejšno temo o sesalcih, ki je starejšega datuma. ;) Tak da se vrnte ontopic, porfavore.
@ Pusti soncu v srce... @

cekr ::

Vsak ima drugačen občutek, kaj je dobro. Nekdo, ki še ni poskusil s kakšnim boljšim sesalcem, bo hitro zadovoljen.
Moč motorja ne pomeni kaj dosti. Recimo Hyla ima samo 650W, nek drug pa ima 2000 W ali pa še več. Na zadnje pa ugotoviš, da je sesalna moč enaka ali pa je tisti z močnejšim motorjem še slabši.
Sam imam sicer Hylo, je pa še iz prve serije, tako da so verjetno nove verzije boljše.
V glavnem problem je v separatorju in, če je ta narejen tako kot je treba, ni nobenih problemov.

Ti pa svetujem, da si poskušaš ogledat in poslušat nekaj primerkov že v delujočem stanju. To pomeni, da imajo že nekaj sesanj za seboj, da se pokažejo prve hibe.

Mene recimo najbolj moti, če je sesalec glasen. Sem se zelo jezil nad Hylo potem sem pa ugotovil, da so drugi še precej glasnejši.

Je pa Hyla cenovno kar precej na višjem nivoju od drugih. Ali je res toliko boljša, je pa druga stvar. Vsaj izkoristek motorja je precej boljši od drugih.

Sem pa poskusil samo z dražjimi sesalci.

Od vseh vodnih sesalcev, ki sem jih preiskusil, pa noben ni bolje sesal od Siemensovega filter sesalca. Drugo je seveda, koliko delcev gre skozi filter ampak hitri učinek je pri filtru boljši.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

jype ::

SmeskoSnezak> Bi se zdaj lahko posvetli še svetovanju, katerega kupiti?

Preizkusi jih v štacuni, kolikor se to da, ker so zelo različni. Meni zelo prav pride, da lahko posesa tudi vodo (in odmašuje odtoke), a je to pogojeno z veliko močjo motorja, na primer.

Tebi morda bolj ustreza manjši. Odvisno je tudi od tega, na kakšen način običajno sesaš. Pri nas (naj bi :) enkrat tedensko posesali celo stanovanje, kar v bistvu pomeni, da tisti dve minuti za nalit vodo v sesalec in ga po uporabi izliti v stranišče in stuširati nista nič pretirano nadležni. Vode pa seveda res ne smeš puščat notri - to je tako kot bi oprane cunje pustil v stroju, da malo splesnijo :)

Phoebus ::

Pa so ti vodni dejansko globinski ali ne? Ker jaz iščem enega globinskega, da bi se dalo z njim spucat kake kavče iz blaga, avto in podobna jajca, kamor se zažre svinjarija...

SmeskoSnezak ::

To slednje mene tudi zanima.(nanaša na Phoebus-ov post)

jype, kerega pa maš to?
@ Pusti soncu v srce... @

jype ::

Nimam pojma, star je že... Videti je precej plastik fantastik, je pa udoben za uporabo, ker ti sledi po stanovanju kot pohleven kuža in obvlada tudi vogale, je pa tudi precej glasen.

Nekaj podobnega http://www.batagel.com/sesalniki/valeco.htm

SmeskoSnezak ::

A nobenih konkretnih predlogov nimate? :\
@ Pusti soncu v srce... @

tomazkl ::

Priporočam Hylo. Uporabljamo jo ene 4 leta - edini sesalec pri hiši. Imamo krtačo za globinsko čiščenje, dodatek za pomivanje tal, krtačo za sesanje sedežev in še kup manjših (ampak uporabnih) krtač. Glede čiščenja sesalca - se pač navadiš, da po sesanju očistiš posodo, ni neka znanost. Priporočam ti, da si na dom naročiš demonstracijo. Mi smo naročili en dan Hylo in drug dan nek sesalec od Batagela. Cenovno sta bilo približno enaka. Smo se odločili za Hylo, ker ni treba menjavat nobenih filtrov, pa še čiščenje sesalca se nam je zdelo enostavnejše.

The Player ::

ne mislim delati nove teme pa sem kar v to napisal, čeprav je stara 3 leta

ok, pred kratkim sem opazil, da bo star sesalnik začel umirati, tako, da gledam počasi na nabavo novega sesalnika in imam v mislih vodnega.
mal je bedn da sprašujem, sam nimam lih časa vseh tem v forumu brat, k sm mal kratek s časom, bom že ko bo čas.
no sicer me zanima, kaj priporočate, s čim imate izkušnje, kaj se najbolj splača kupit, pa da ma v redu filtracijo, močno zaželjeno je da ima globinsko sesanje, ker mam večina stanovanja tapisona in je notr sigurn nesnage da joj.

sem bil v šparu prejšen teden pa sem videl un sesalnik v akciji, ima kdo idejo, če je za kej?

drgač razmišljam v smeri batagela, v uč mi je padel model val eco, ki je v sparu ca. 200EUR kar se mi zdi zelo poceni v primerjavi z enim vodnim sesalcem, ki mi ga je kolegica ponujala (je mela promocijo tam ca 2000EUR 8-O pa kao motor od audija je notr:D)
http://www.batagel.com/sesalniki/valeco...
ql bi mi bil tudi ta model, sam ne vem če ima globinsko sesanje
http://www.batagel.com/sesalniki/valaqu...

slučajno kdo ve, a dela gorenje tudi sesalce na vodo? mal sem gledal po internetu, sam je problem, ker na vsaki strani piše drugače (nekje piše, da ima vodno filtracijo nekje ne, čeprav je isti model)

problem je tudi v tem, da na internetu ne najdem trgovine, ki bi prodajale batagelove ali druge vodne sesalce, celga centra pa tudi nebi preletel, ima kdo idejo?

fosil ::

Vodni sesalec se ti splača, če maš zato kakšen poseben razlog, kot so alergije, astma ali kaj podobnega, drugače ti ga ne priporočam.
Z njim je velik dela, po vsakem sesanju ga je treba komplet spucat in posušit.

Kar se batagela tiče, mamo en njihov že precej star model in je zadeva jajc. Slaba kvaliteta, zelo štorast sistem priključkov in druge nadležne malenkosti. Mogoče so zdajšnji modeli sicer kaj boljši.

Na koncu je situacija taka, da večinoma kar sameva v kotu, za sesanje pa uporabljamo starega dobrega vorwerka :D. In to prav un ta star model, ker novi modeli so baje precej slabši.
Tako je!

The Player ::

hm, ne vem kaj naj rečem, sicer nimam alergij (na srečo), sam une vrečke mi mal dvoma dajejo :|
kako se kaj obnesejo uni sesalci, ki imajo namesto vrečk posodo? kako se obnese filtracija in če jo je treba čistit?

sem gledal tudi za hyla, sam talenti nimajo nič napisan, kje prodajajo in kaj ponujajo, tudi google ni preveč radodaren.

zanima me tudi, če je globinsko čiščenje res učinkovito, al je to eno navadno zavajanje kupcev?

najbolj da ostanem kar pri hitachiju, Japs FTW >:D

gruntfürmich ::

mislim da je globinsko čiščenje samo električno vrteča se krtača na glavi. naj me kdo popravi če se motim.
moč sesanja pa je odvisna od filtracije; boljša kot je, slabša je sesalna moč.

in pa ja, da te ne bo odvrnilo od sesanja težavno in dolgotrajno ubadanje s sesalcem. to je največja mora...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

djordjevic ::

Doma imam hooverjev vodni sesalec steamaway, pa zadeva ni taki bavbav, kot te tule strašijo. Resda je stal slabih 500 evrov, imaš pa zato še možnost sesanja s paro, kar zna priti prav pri čiščenju kakšnih ploščic ali balkonov. Potrebne dele sestaviš v dveh minutah, čiščenje po koncu sesanja pa ti prav tako vzame ravno kakih pet minut, kar se mi ne zdi tako grozno. Res je, da se ti tega pogosto ne ljubi počet, ko že končaš s sesanjem, ampak se splača. Omenil bi samo, da tale najin ni ravno najbolj zanesljiv - je bil že pogosto na servisu. Zamenjali so motor, stikalo za vklop in držalo, rad pa se iztika tudi kabel za napajanje. Ko dela je super, ko pa zafrkava, pa malo manj. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

The Player ::

gruntfürmich je izjavil:


in pa ja, da te ne bo odvrnilo od sesanja težavno in dolgotrajno ubadanje s sesalcem. to je največja mora...


ja saj, to vem, ampak ko imaš enkrat posesan je pa temu primeren tudi učinek :)
so mi demonstriral in globinsko sesanje ma res efekt, sam vseen me zanima, kaka je primerjava, med neglobinkim in globinskim sesanjem, je res razlika očitna, al je to le navadno zavajanje kupcev, ker globinska krtača je takoj 100€ za doplačat in se ne znam odločit, a se mi splača ali ne.

da ne omenjam, da mi v sobi kar leti prah in je katastrofa, ker se ga ne morem znebiti, se zlo lepo vid, če je lep sončen dan ;((

Okapi ::

Jaz bi priporočal kakšno preizkušeno zadevo - Philips, Hoover, Dyson, LG, Samsung ... Električna krtača se splača, če imaš veliko debelih tepihov in podobnih "kosmatih" zadev, vodno sesanje je pa bolj ali manj brezveze. Preveč komplikacij za premalo učinka. Še najbolj prav pride, če kaj večjega poliješ:-) Kar se čiščenja s paro tiče, pa res zaleže samo, če imaš parni čistilnik, ki dela paro pod pritiskom.

O.

jype ::

Okapi> vodno sesanje je pa bolj ali manj brezveze

Kolk maš pa ti kej domačih živali v stanovanju?

Okapi ::

Imam ribice, in te nad vodnim sesalnikom ne bi bile niti najmanj navdušene;)

Poleg tega ne vem, zakaj bi bilo to sploh pomembno. Vodni sesalniki ne sesajo nič bolje od suhih. Če ima klasičen sesalnik dobre filtre, tudi vse, kar posesa, ostane v njem.

In ja, imam kombiniran suhi/vodni sesalnik, Philips Thriatlon, tako da približno vem, kaj govorim.



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

gruntfürmich ::

The Player je izjavil:


so mi demonstriral in globinsko sesanje ma res efekt, sam vseen me zanima, kaka je primerjava, med neglobinkim in globinskim sesanjem, je res razlika očitna, al je to le navadno zavajanje kupcev, ker globinska krtača je takoj 100€ za doplačat in se ne znam odločit, a se mi splača ali ne.

da ne omenjam, da mi v sobi kar leti prah in je katastrofa, ker se ga ne morem znebiti, se zlo lepo vid, če je lep sončen dan ;((


globinsko sesanje je verjetno zato, ker ti tista krtača razmetava vlakna sem ter tja, in zalo lažje posesaš globlje. vsekakor pa to ni za občutljive tepihe, ter za kamnite površine, ker boš v prvem primetu zjebal tepih, v drugem pa ščetine.

jst sem problem praha v tepihu rešil tako, da sem odstranil tepih!:D

je pa treba ločiti sesalec, ki ti vodo/paro meče naprej in potem z njo čistiš, ter takim, ki ima vodo kot filtrirno sredstvo!!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Okapi> Poleg tega ne vem, zakaj bi bilo to sploh pomembno.

Ker so vreče in filtri v suhih sesalnikih precej dražji potrošni material kot je voda. Če vsak teden zliješ v stranišče deset kil mačjih dlak, je to nekaj minut dela - če pa vsak teden zamenjaš vrečko ali filter, je pa to precej dražje.

Okapi ::

To je sicer res, je pa treba pri izračunu upoštevati tudi ceno sesalnika. Če daš za sesalnik 100 evrov več in v petih letih prišparaš 100 evrov, nisi naredil ravno nekega strašnega posla.

O.

fosil ::

Res traja pucanje vodnega sesalca samo 5 minut, ampak je pa to zelo mučnih 5 minut. Pucanje skreta traja še manj, pa kljub temu ni priljubljeno opravilo.

"globinske" krtače ne vem če res kaj delujejo v globino. To je enostavno nastavek, ki ima noter vrteče ščetke ki delajo na površju in ne v globino. Je pa z njimi precej lažje sesat tepihe.
Tako je!

The Player ::

lepo, da mal slišim še vaše nasvete, mal sem šel pogledat v trgovine, najbolj me je navdušil tale gorenje
http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar...

všeč mi je bil tudi tale, samo me moti, ker ima vrečke
http://www.merkur.si/aparati/sesanje/su...

namreč če imaš vodo je v redu, ker veliko bolje filtrira zrak kot vrečka. In v obeh primerih moraš čistiti oz. kupovati filtre, tako, da imam potem raje vodni sesalnik, če se že moram obadat z čisščenjem filtrov.

batagel se mi tudi dopade, samo je malo preveč neroden in zelo ogromen je, pa še za uno globinsko krtačo bi moral odšteti dodatnih 100EUR, tko, da se prec vidjo stroški. Tudi pri gorenju moraš dokupit globinsko krtačo, upam, da ni predraga, ker še nisem zasledil cen, edino pri perl je že zraven krtača.

ja, največ bi uporabljal za tapison, preprog nimam.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Če nimaš preprog ne vem kaj boš počel s turbo krtačo. Na gladkih tleh se tega ne uporablja.
Tako je!

Okapi ::

Za tapison, če je malo debelejši, zna tudi prav priti, da ga med sesanjem "stepeš", drugače gre prah težko ven. Vodni sesalnik pa pride v takem primeru prav, ko tapison čistiš s peno.

O.

Gregor P ::

To kar ti govoriš Okapi ni pravi vodni sesalec, torej sesalac, kjer se vse filtrira skozi vodo, ampak samo navaden sesalec z možnostjo dodatnega čiščenja z vodo oz. šamponirano vodo ipd.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

fosil ::

Majo tudi vodni sesalci to možnost čiščenja s peno, ampak ponavadi je to treba posebej dokupit, pa tudi detergente moraš kupovat posebne, take ki se ne penijo.
Tako je!

koyotee ::

ah ja, zgleda da vas polovica vodnega sesalnika še videla ni. Res, da je potrebno po vsaki uporabi počistit posodo z vodo oz. je vsaj priporočljivo, vendar je to vsega skup za 1-2 minutki. Pa nekateri bluzite da je to težko? Procedura je taka: z rokavico iz vode odstranim večje skupke prahu in ostalo vsebino zlijem v školjko ter splaknem posodo. Nad banjo s tušem splaknem še spodnji del zgornje polovice sesalnika. Pa nekateri jamrate, da se tu nabira veliko umazanije, ki jo je težko sčistiti... Seveda je to odvisno od proizvajalca, vendar HYLA ima gladko dno, tako da s tem ni težav. Imamo že drug vodni sesalnik te znamke in ob nakupu novega smo vrnili starega(obnavljajo elektro motorje) in dobili 200EUR popusta. Zadeva je zelo kvalitetna in vredna vsakega centa. Prejšnjega smo imeli 10 let brez ene same težave.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

fosil ::

Pa nekateri bluzite da je to težko?

Za lenobe kakršne smo nekateri je težko :D
Če si pridna mravljica pa ni.
Vsak pa naj sam presodi v katero skupino paše.
Tako je!

The Player ::

koyotee je izjavil:

ah ja, zgleda da vas polovica vodnega sesalnika še videla ni. Res, da je potrebno po vsaki uporabi počistit posodo z vodo oz. je vsaj priporočljivo, vendar je to vsega skup za 1-2 minutki. Pa nekateri bluzite da je to težko? Procedura je taka: z rokavico iz vode odstranim večje skupke prahu in ostalo vsebino zlijem v školjko ter splaknem posodo. Nad banjo s tušem splaknem še spodnji del zgornje polovice sesalnika. Pa nekateri jamrate, da se tu nabira veliko umazanije, ki jo je težko sčistiti... Seveda je to odvisno od proizvajalca, vendar HYLA ima gladko dno, tako da s tem ni težav. Imamo že drug vodni sesalnik te znamke in ob nakupu novega smo vrnili starega(obnavljajo elektro motorje) in dobili 200EUR popusta. Zadeva je zelo kvalitetna in vredna vsakega centa. Prejšnjega smo imeli 10 let brez ene same težave.


vse lepo pa prav, a čistiš tudi filtre in če jih, koliko se matraš?
kje prodajajo te HYLA sesalnike? Sem gledu po netu, ni blo kaj velik zadetkov, njihova uradna spletna stran, pa ne ponuja dosti informacij.

koyotee ::

ma kašn filtr? Tega ni, vsaj pri HYLI. Vsa umazanija ostane v posodi! Najbolje da jih kontaktiraš prek telefona.

lahko ti pa jutri poslikam zadevo, da vidiš kako zgleda.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

The Player ::

zanimivo, namreč sem filtre našel pri večini vodnih sesalcih, od gorenja in od batagela, lahko bi še kakega naštel.

kako si ti izvedel za HYLO? sem šel na uradno spletno stran od njih in je prava žalost. Na kratko napišejo mal o sebi, s čim se ukvarjajo, kako deluje pač sesalc, nič pa ne napišejo, katere modele imajo, kje imajo svoje trgovine, komu jih prodajajo itd. tudi nisem zasledil v kaki drugi trgovini, da bi jih prodajal.
kateri model se pa splača in koliko stane?

Gregor P ::

Sam sem vsekakor mnenja, da mora imeti tudi vodni sesalce vsaj še dodatni HEPA filter zadaj pri izhodu zraka.

In pa na prvi pogled je videti, da se spletna stran ni spremenila vsaj od leta 2005, ko smo se tudi že pogovarjali o tem:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

koyotee ::

stran je res bolj boga ampak če klikneš na slovenia in potem na stiki, ti bo odprlo obrazec za povpraševanje. Tam so tudi vsi kontaktni podatki.
Za model nevem z glave, ker je zadevo kupoval oče. Zvedel pa sem za njih, ker so opravljali predstavitve na domu.

Gregor P tu pa si preberi nujno in boš hitro spremenil mnenje o hepa filtru!

www.hylaphil.com/water-filter-vs-hepa/
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Gregor P ::

Vprašanje, ker ko smo se pred leti pogovarjali o tem, smo prišli do (v vodi) netopnih delcev; in ravno za te potrebuješ še nek dodatni filter, ki ga pa moraš seveda redno menjati, kako pa drugače? Le tako naj bi prišel do najvišje stopnje filtracije (v domačem gospodinjstvu seveda).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

koyotee ::

wtf? Snovi, ki se ne topijo v vodi? Se prah mogoče topi?
Enivej, tam lepo piše, da uide 0.03% prahu skozi vodni filter. Kaj bi pa ti rad? 1 promil? Plus tega, da so boljši od VSEH sesalnikov s hepa filtrom, to so tudi pripravljeni dokazat, pa jih dosedaj ni še nihče "izzval".

maš še kak dokaz, na temo "smo se pogovarjali"
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

gruntfürmich ::

boljši od hepa filtra?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

koyotee ::

si si prebral vsebino z linka?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

poweroff ::

koyotee je izjavil:

to so tudi pripravljeni dokazat, pa jih dosedaj ni še nihče "izzval".


A, če so pa pripravljeni dokazat (pa jih pač ni noben še izzval), pol pa ziher drži...
sudo poweroff

koyotee ::

dej no, a zej boš pa še ti neki pametn brez da bi prebral dejstva? Uglavnem, vi kar kupujte razne polizdelke batagel&co.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

gruntfürmich ::

glej, s hepa ni zajebancije. je striktno določen industrijski standard.
kar glede filtracije z vodo nisem siguren...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

koyotee ::

prosim, če si vsi sodelujoči v tej temi preberejo vsebino te strani www.hylaphil.com/water-filter-vs-hepa/
pol pa lah komentirate. Lahko pa seveda, če ste drugačnega mnenja podate povezavo do dokazov, ki govorijo nasprotno. "mislim" zadeve, tu ne pridejo v poštev.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24095594 (10822) Zstiller

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143986 (63668) perci
»

vodni sesalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9020451 (10572) AnjaNja
»

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14567542 (32408) LordPero
»

sesalec za prah z vodno filtracijo-kdo ima,pozna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5425349 (22787) Majmune

Več podobnih tem