» »

macbook ali toshiba?

macbook ali toshiba?

lomostar ::

cao. nisem ravno racunalniski expert zato rabim mal namigov glede nakupa. nekako so mi vsec 13''. kaj predlagate: prenosnik toshiba satellite Pro U300-11K ali macbook 2 ali 2,16 ghz?

v bistvu si zelim macbooka, ker se mi zdi w.vista debilna, edino kar me odvraca je baje nenadgradljiva graficna kartica - 64mb in samo 2usb porta za tolk dnarja. tle je toshiba mocnejsa ampak so windowsi gor. sicer ze par let uporabljam linux ubuntu ampak sem samo user ne administriram sama, tako da ne vem kako bi blo met linux na toshibi ker unga k mi je rihtal linux vec ni..

no ce mas kako idejo, al pa kak boljsi laptop za ta kes, be my guest..

tnx, anja

Boeing ::

Zadnje čase se intel-based pc-i in osx načeloma kar dobro razumejo.

Razmisli malo v tej smeri.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

[SkA] ::

Yeah, dober nasvet za nekoga, ki niti Ubunta še ni nikoli sam namestil.

Anyway, predlagam da si greš najprej pogledati v živo enega Macbooka skupaj z OS X (predvsem slednje). Če si vajena Linuxa imho prehod na OS X ne bi bil večji problem, poleg tega pa se še rešiš problema nalaganja linuxa na izbrani laptop.

Ne razumem pa čisto strahu okoli manj spomina za grafično kartico - glede na specifikacije, ki jih jaz vidim, ima Toshiba tako in tako integrirano Intel grafično, tako da je količina spomina namenjenega grafični, prilagojena (lahk dodeliš tudi več kot 128 MB) - ampak sama grafična vseeno ne bo pretirano hitreje delovala, če ji blazno povečaš količino spomina.

Je res, da ima Toshiba malce novejšo grafično in da ji lahko dodeliš več spomina, ampak dvomim da bo to vplivalo na tvoje delo - računaj da je Toshiba narejena z mislimi na Visto. OS X je precej manj požrešen.

Razen če imaš namen igrati kake težke 3D igre, kar pa tako in tako dvomim (glede na to da poganjaš Linux, bom predvideval da novejše igre niti niso prioriteta) da bi pretirano dobro delovalo na katerem koli od teh prenosnikov. :)

Računaj da je bil Macbook sestavljen z OS X in aplikacijami v mislih in da ni pretirane bojazni, da bo grafična kartica pretiran problem. Vseeno pa ne pozabi preveriti, če ti glossy zaslon Macbooka sploh ustreza (poleg OS X).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

deleted ::

macbooki so res hude mašine, ni kaj. celo malo precenjeni so.
nevem, zakj ne bi šla na os x, sej se na stvar navadiš, če ne pa nikoli ne boš vedla kko zgleda. a ni super, da poskušaš vedno nove stvari v smislu da vedno več znaš, si bolj izkušen?

ccc ::

Precenjeni al podcenjeni? Sicer osebno ti predlagam Macbooka, ceprov so toshibe tud super. OS X je super, desing je super, z bootcampom al pa parallels lahko das tud linuxe gor ce bi kdaj potrebovala. 13'3 ekran je pa za moje pojme cist dost oz. je resolucija 1280x800 tud super :). Pomoje se ti splaca kupit model z super drive.

Caw

lomostar ::

fantje tnx za poste!! sej vem kako macbook zgleda in priblizno deluje ker sem ga letos poleti mal uporabljala, en traveler ga je mel pa mi je posojal tu pa tam.. in se mi je ravno zarad tega prikupil. kolikor sem raziskovala ga vsi hvalijo.. nah ja sicer bom pocakala da mac os x leopard pride ven, baje naslednji mesec.. ker na linuxu se ni treba sekirat zarad virusov.. tako da mac je pa tudi varen ce se ne motim. se 1x tnx za pojasnila. samo bedasto se mi zdi tle v slo placat 1600 eurov ce ga v zda dobis za 1600 usd. there must be a way.. kaj ce ti ga npr. nekdo poslje iz zda kot darilo pol ni treba carine placat al je?

lp
anja

LjubimPeezde ::

Kupi oboje:D

Zgodovina sprememb…

zos ::

Jaz ti tudi priporocam macbooka. Kolikor mi je znano se da graficni dodelit vec pomnilnika kot 64. In tistih 1600 evrov je mocno pretiranih, saj toliko ne stane niti crni model.

lomostar ::

nah ja, 1534 je pa res, pa dokupis se garancijo za mal vec let pa je ze krepko cez 1600.

drgac pa bi kupla oba ce mi sponzoriras?

lp

Adrijan0 ::

Hm.. Glede grafične sm nekje bral da si sama dodeljuje pomnilnik.. Ubistvu taka fora kot pri windowsih.. Zdej nevme če je točno tko. Ker sm se malo hecal na macu z igricami.. In ker mam pač 2gb rama sm hoteu dati 256 mb grafični.. Ne zdej da bi kej nucu al pa tko.. Samo pač ker nism meu kej delat sm hotu stestirat če bi doom3 delal malo bol tekoče lahko :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

zos ::

Saj ne rabis met crnega, ki ne vem ce se ga ravno splaca. Ker cene, ki jih omenjas so ze v rangu pro modela. Jaz, ce bi ga kupoval vec kot 1000-1100 evrov ne bi bil pripravljen dat zanj, itak pa ga ne bi kupil pri nas.

Boeing ::

Kar se macbookov tiče, je moje mnenje tako:

Če rabiš za čisti office work, potem je načeloma čisto dovolj MacBook, in sicer je optimalna izbira macbook 2,16. Tašvohnejši je čisto oskubljen in je brezveze, črn pa je predrag za to, kar ponuja več.

Za kakršnokoli resnejše delo pa seveda MacBook Pro 15", vstopni model. Za veliko večino userjev čez glavo dosti.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

lomostar ::

zos, kje bi ga pa kupu za ta kes?
crn mi je vizualno bolj vsec kot bel, pa tudi nekak najbl zmogljiv je..je pa seveda tudi cenovno bolj pozresen. no ja bomo vidli..
lp

IceIceBaby ::

Razlika med belim in črnim je samo v trdem disku (poleg črnega ohišja). White ima 120 black pa 160Gb disk. Za razliko v ceni si lahko kupiš 30gb iPoda, ali pa kakšen 500 giga externi disk, pa še ostane ti.

Če že kupuješ računalnik za 1600 eur se ti splača pogledati tudi za kakšnim ThinkPadom T61. Drugače je pa MacBook dobra izbira. Majhen, lahek, baterija drži u nedogled pa še precej zmogljiv je. Nemorš falit.

Btw...jaz prodajam svojega, poglej privatna sporočila :)

murmur ::

v koncni fazi lahko tudi na macbook (pro) namestis linux in je zadeva resena.

Adrijan0 ::

Zakaj nameščati linux če maš osx? Uglavnem.. Če rukneš še 2gb rama notr (okol 85€ bi te stalo) potem ne rabiš drugega. Če pa kupuješ laptop za 1600€ pol maš macbook pro u nemčiji recimo za tak dnar oz. mogoče 100€ več ne vem iz glave.

Če rabiš za čisti office work, potem je načeloma čisto dovolj MacBook, in sicer je optimalna izbira macbook 2,16. Tašvohnejši je čisto oskubljen in je brezveze, črn pa je predrag za to, kar ponuja več.

Dobro pa kaj je s tabo? Kaj ma oskubljenega? Razn tega da nima dvd pekača in malo manj diska je use isto (mogoče procesor 100mhz manj.. ker ne vem na pamet.. samo razlike neboš opazu).. Ne govorit takih reči da nebo še kdo to resno uzeu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

zos ::

Ce ti je nakup v Nemciji ok, potem poglej tukaj.

Zheegec ::

Če ti Vista ni všeč, potem ne čakati na Leoparda, saj je po prvih poročanjih bolj ali manj uspešna kopija Viste.

Cenejša verzija MacBooka (2.0GHz White 13.3") je noro draga, DVD pekač je v prenosnikih za 600€, če pa prenosnik preko 1000€ nima DVD pekača (pa ni ultra-portable seveda), je to res potrata denarja.
Drugače pa vzemi MacBooka če se ti ne da ukvarjati s programsko opremo - ves potreben softwer je že gor.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IceIceBaby ::

Če ti Vista ni všeč, potem ne čakati na Leoparda, saj je po prvih poročanjih bolj ali manj uspešna kopija Viste.


Huh ? Od kje ti pa ta info ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
559096 (6362) ŠinkoM
»

MacBook Air (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Diski
27133574 (15955) poweroff
»

Razlika med MAC in prenosnikom

Oddelek: Kaj kupiti
122196 (1972) mte
»

smisel nakupa Macbook

Oddelek: Kaj kupiti
242849 (1945) IceIceBaby
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958252 (6641) Mulh

Več podobnih tem