» »

Najceneje do Londona

Najceneje do Londona

Sergio ::

Malo sem gledal, kako priti do Londona. Okvirno bi šel okoli 19.7., prihod cca kakšen teden za tem, torej 26.7.

RyanAir - Maribor-STN
RyanAir - Trst-STN
RyanAir - Graz-STN
WizzAir - Zagreb-LTN
EasyJet - Ljubljana-STN

Najnižje cene so bile iz Trsta, 180 EUR povratna za 2 osebi. Najdražje pride z Easyjetom, 320 EUR.

Kakšne imate kaj izkušnje s potovanjem z RyanAirom iz Trsta? Ste kdaj že zamudili oz bili prestavljeni?

Enkrat sem že šel (iz Brnika) z EasyJetom, in je blo vse O.K. Slišal sem pa že, da so bili določeni leti ukinjeni (perci, če me spomin ne vara).

Hvala :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio ::

Okej, lažem.

Iz Trsta pride še ceneje. Če vzamem 17.7.-24.7., pride 2.99 EUR karta, plus S&H, skupaj za 2 osebi 66 EUR 8-O.

Zdaj bi pa rad slišal kaj proti temu, da bi šel z RyanAirom. Slabe strani. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

root987 ::

Štirikrat poletel z RyanAir-om, dvakrat z EasyJet-om in med njima nisem opazil kakšnih razlik - nekih gromozanskih razlik verjetno tudi ne boš opazil, posebej ker sta oba low-budget ponudnika.

Osebno bi kar vzel RA, posebej če imaš tako ugodno ponudbo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Sergio ::

Kaj pa tisti "travel insurance" pri RyanAiru? Na seznamu ni Slovenije, tako da tega ne morem vzeti.

Nijker pa ne najdem točno, kaj ta insurance dejansko zavaruje. Ima kdo kaj več informacij?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

icek ::

RyanAir MB-STN mislim, da je v tem času že razprodan.
Rider of Theli
www.air-tv.net

SmeskoSnezak ::

Sergio, pokliči na MB letališče in povprašaj, koliko te pride takrat cena. Pa bodi pol tak prijazen in tu gor napiši. Jaz namreč mislim malo zatem leteti gor (pa vedno pozabim poklicat), saj bi naj še vedno veljala akcija za 1 €, tako da z vsemi pristojbninami pride let 21 € (povratna karta).

Btw, če ve kdo kak na spletni strani od ryan-aira izvem okvirne lete iz MB, se priporočam za informacije. Kolko sn sam gledo, morš točno izbrat datum, kdaj bi rad letel, ampak nekako mi nikoli ni primlo al pa najdlo. Go figure. :\

edyt:Ja, kolk vem je MB razprodan do konc julija, tam nekje avgusta. (saj je blo kart prodanih okol 3k, če se prav spominjam).
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Iz Trsta pride še ceneje. Če vzamem 17.7.-24.7., pride 2.99 EUR karta, plus S&H, skupaj za 2 osebi 66 EUR .

Sergej, prašaj, če ima letalo za to ceno sploh pilota ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

bozjak ::

edina razlika k mislm da je to, kam prletis (na kero letalisce). Ryanair leti na stunsted, wizzair na lutton, easyjet tud stunstead afaik, tko da mal glej kok so karte za vlak(/bus/taxi ampak misml da je vlak najcenejsi) za naprej.

Edin kar mors pazt je to: pr vsh teh ponudnikih je tko, da bl zgodi k kups karto cenej je, pol se pa z vsakim dnevom drzi. Pazi se na to, da te karte niso z garancijo, če te na letalu ni ko le ta gre, se ti lahko zgodi tud to da boš plačov kazen (enkrat se mi je to zgodilo, ne morp se zgovarajt na bolezen al pa kej tazga ker ko kupiš karto odklukaš tist "I agree with bla bla" notr pa piše da so karten on refounadble - tisto se ti splača prebrt da vidš kaj te čaka če ne boš mogu na letalo. Mene je takrt kazen pršla 300 funtov !!)

AFAIK je travel insurance tocno to. da placas vec in potem ni nc hudga ce na letalo ne mors prit. Ampak to ti nc ne pomaga ker nimajo za slovenijo (razn ce se je kej spremenil v zadnjem mescu)

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Pujcek ::

bozjak,

mi lahko lepo lepo prosim poves kje v pogojih pise da bom placal kazen ce me ne bo na avion za katerege sem placal kazen!!!!!!!!


:\
:)

bzp ::

Bistvene razlike med easyjet-om in ryanair-om jaz nisem opazil, z obema sem letel po 4x, 1x celo z 2 urno zamudo, pa ni bilo panike. Tud cene so zelo primerljive, je pa lahko ogromna razlika že če greš dan kasneje. Tako da če nimaš fiksno planiranih počitnic, poglej malo cene v celotnem obdobju ki ti ustreza pri vseh ponudnikih, vštej zraven še prevoz do letališča (s Stansteda do centra Londona kot tudi od doma do letališča + če boš tam pustil avto, parkirnina za čas dopusta).
Aja, pa obvezno poglej kako je s prtljago, vem da so precej spremenili v zadnjih časih, (skoraj) vsak kos prtljage doplačaš.

TheHijacker ::

Sam sem tudi že letel z obema ponudnikoma. Z Ryanairom celo iz Trsta. Do Trsta sem šel z vlakom potem pa s busom do letališča (precej ven iz Trsta je). Letala so ista. Postrežbe na letalu ni. Lahko pa kupiš iz vozička. Je pa hudo drago. Največji minus je pač letališče v Londonu (Stansted), ki je precej odaljeno od mestnega jedra. Poti iz letališča je več. Sam sem izbral vlakec, ki pelje do železniške postaje v centru mesta in potem od tam naprej s podzemno železnico do hotela. Je pa kolikor se spomnim zelo zelo drag ta vlak. Pa tudi vožnja se vleče.

Skoraj pri vsakem letu so bile zamude. To zna bit hud problem če letiš takoj naprej, kot sem na primer jaz na Irsko. Pot do tja se mi je še nekako uskladila, saj sem imel precej časa med letoma. Zakompliciralo pa se je pri letu nazaj. Že dopoldne je imelo letalo iz Irskega letališča zamudo, tako da ko smo končno prispeli na Stansted sem čakal na prtljago potem pa ŠPRINT! čez celo letališče do okenc, kjer sem dobil karto in oddal prtljago, ter ŠPRINT! do terminala. Ujel sem v zadnjih sekundah.

Torej ni tako poceni, kot misliš, če dodaš zraven še stroške poti iz Letališča do mesta. Pa naj si bo to Stansted< - >Center mesta ali pa Slovenija< ->Trst.
http://www.google.si

SleepLess ::

Jaz grem poleti v london pa grem kar z Adrio. Karte sem rezerviral ze dolgo casa nazaj in so bile zelo ugodne. Res je da bi prisel z Ryanairom ceneje do tja, ampak v koncni fazi sem racunal razliko in je bila okoli 15 ali 20€, pa sem se odlocil kar za adrio, pa se s prtljago nebo problemov:P

Sicer pa zdaj, ko so karte pri ostalih ponudnikih ze "rahlo" drazje, bi pa tudi sam vzel Ryanair, ce bi rezerviral sedaj. Ampak glej, da bos obvezno v ceno vzel prevoz iz letalisca do mesta in obratno, ker niti priblizno ni poceni. Pa tudi glej, da bos prtljago ki jo nujno potrebujes imel s seboj v neki mansji rocni torbi, saj so enemu kolegu nekoc zgubili prtljago in jo je dobil nazaj komaj po koncanem dopustu (ok vem huda nesreca, to se dogaja zelo zelo redko, ampak dogaja pa se in bolse prej biti previden).

ales85 ::

Sploh se ne dogaja tako redko da izgubijo prtljago. Ko sem jaz letel iz Pariza v Ljubljano so nam približno petim izgubili prtljago.

mile ::

letel vsaj 30.krat, zmeraj prisla z mano... tok tok

bozjak ::

pujcek: se moram opraviciti, ne vem kje tocno to pise. Vem samo, da sam tega se nikoli nisem prebral, tako da sam ne vem kaj notri pise. Enkrat naj bi letel, a nisem mogel iti, so mi poslali mejl z obvestilom o kazni. Ker je karto in nato kazen placala firma se nato nisem pretirano oziral, oz se s tem obremenjeval.

Ce to ni vec tako potem se opravicujem za napacne informacije - zame je blo enkrat zadost ;)

LP
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

MiranRxx ::

Ne me strasit s prtljago. Se nikoli imel tezave s prtljago. Upam, da bo tako tudi v bodoce.Letel iz Trsta in iz Lj in iz MB. Za junij in tudi vse ostale mesece so se proste karte za London iz MB. Navalite! Ja v ceno moras vsteti seveda takse in karto do Londona, pa spanje tam in se hrano in pijaco, pa se kaksno vstopnino. Ko tako racunas je dosti drazje, kot ce ostanes doma.
:))
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

kekz ::

+ če boš tam pustil avto, parkirnina za čas dopusta

V Trstu je parkiranje brezplačno. Eno zelo redkih takih letališč ;)

kekz ::

Zakaj bi plačal kazen? |O
Saj si plačal karto, česar ti ne povrnejo. Torej je že to kazen.

Prtljaga se očitno res pogosto izgubi. Lani sem letal v Grčijo in tisti "vlakec", ki je vozil prtljago na en avion, je med vožnjo izgubil ene 3 kufre.
Letos sem letal po Italiji, moja prtljaga je prišla za mano 2 leta kasneje z enimi 5 nalepkami kot dokazilo, kam vse je zašla. Če prestopaš, večkrat zamutijo.

Po Italiji sem letal z italijansko podružnico Lufthanse (AirOne). Imel sem karto kupljeno preko Interneta, pa sem imel zato vedno pri prijavi na let težave (kot tudi vsi ostali "Internetarji").
Pri povratku se je celo tako zakompliciralo, da bi kmalu res izvisel.
Njihov izgovor je bil, da jim elektronskih kart še niso pripeljali!?!? :O

Ko sem to razlagal kolegu, me je vprašal, če so kanal za GSM že izkopali. >:D

V času bivanja v Italiji je bilo toliko nedelujoče informatike, da je moja odločitev, da iz Italije ali po Italiji (vključno s Trstom) z Internetnimi rezervacijami in brez uradnih papirnatih kart nikamor več. Italija je prava IT banana republika. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

zmaki ::

Ali obstajajo kateri letalski prevozniki ki, ko prideš direktno na letališče brez letalske vozovnice, in je pol ure pred poletom na letalu še nekaj prostih mest, ti omogočijo nakup cenejše vozovnice ?
.

perci ::

Sergio: Ja, meni so iz trsta odpovedal let. Nazaj dobiš tistih 100 evrov, ki si jih dal za karte in pristojbine in se pritožiš na sončno upravo. Sem pa do sedaj samo dvakrat letel z ryanairom. Enkrat v London (ko nisem letel) in enkrat v Rim (vse ok).

Če koga motijo trdi pristanki, potem ryanair ni zanj (izkušnje kolega, ki je z njimi naredil cca 50 letov).

kekz ::

Evropska komisija je sicer sprejela pravila, ki določajo prevoznikom odškodnino za odpovedan let. Te niso tako nizke, saj pri nizkocenovnikih dosegajo nekajkratnik cene (menda so od 250-600€ odvisno od razdalje in relacije).

Ampak po izkušnjah si je te pravice v Italiji izboriti zelo mukotrpna zadeva.

perci ::

kekz: ne vem kako je po sprejetju te direktive, to lahko verjetno stepni pove, ce ni padel v crno luknjo

MiranRxx ::

Kdo je rekel, da prej ko kupis karto, ceneje je. Vcasih to drzi, vedno pa to ne drzi.
Pred dvema mesecema sem kupil dve karti za London iz MB za 160 €, danes za isti let v juniju vse skupaj s takso 40 €. Ni dobro vedno biti prvi. UF in UF

;(
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

BluPhenix ::

Sergio mi smo januarja šli iz pule in je blo najcenejše. Gre pa ob četrtkih.

Aja Ryanair to. Še to, potem iz Stansteda na avtobus National express do Stratford in si na central line tuba. Najcenejša varjanta. Za avtobus smo kupili karto online, cca 20 min za pristankom letala, vozijo pa na vsakih 30 min. Če kupiš online imaš zagotovljen sedež v obe smeri, najboljše kar return, ki pride cenejše.

Perci hja trdi pristanki mogoče, mi smo imeli oba (stansted, ronchi) precej všečna pristanka. Še posebno, če upoštevamo, da smo na Stanstedu pristajali med Kyrilom z zelo obupnim bočnim vetrom ....

Hijacker, naslednjič za na irsko iz pule, gre direktno v Dublin.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

A lahko kdo priporoča kakšen hotel oz. karkoli drugega, ker izbira se mi zdi res ogromna.
Everybody lies!

_marko ::

A ve kdo, če pri Ryanairu komplicirajo glede teže kovčka?

Mam npr 2 potovalki(zato plačam dodatnih 12€, 6 za vsako) in pa težo cca 30kg.

Potem to pomeni, da moram plačat še 15x8€ za dodatne kilograme?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MiranRxx ::

Marko
Komplicirajo ne, samo racunajo. Poglej na njihovi strani in hitro daj kaj ven, kar ni nujno. Je drago.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

_marko ::

-> Checked in baggage - 15kg per person a baggage fee applies for each item of checked baggage - no sharing of baggage allowance permitted (no infant allowance)
-> Excess Baggage Charged at £5.50/€8 per kilo or local currency equivalent

Opraviti moram 2 leta. Eindhoven-London-Maribor.
Imam pa 30 kg!

Super so... pomeni, da bi mi računali 150€ samo za dodatno prtljago! :O
Prtljage pa ne morem zmanjšat.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

Najboljše bi blo, da bi kupil 2 karti oz 2 sedeža.

Bi prišel daaaaleč ceneje skozi. Samo nevem ali je to možno.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

SebaR ::

Moj kolega bi rad z Maribora odletel v London za en vikend pač na en izlet. Problem nastane , ko hoče rezervirat oz. kupit karto. Namreč ne lasti si Vise ali Mastercard, ki nucaš za online rezervacijo, na letališču v MB-ju pa tud ne more kupit karte. Ali pač? Kaj naj stori? Oziroma, kaj ste vi naredli, da ste leteli iz MB-ja v London?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Jan987 ::

Mislim da se da preko ene od slovenskih agencij kupiti karto s plačilom po položnici.

MiranRxx ::

Ce gre preko agencije ali pa preko sorodnika, bo verjetno ceneje.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

;-) ::

Malo stara tema.

Pa zdaj razmišljam lih o izletu dvodnevnem v London. Kako najceneje tja in nazaj? Kje v Londonu priporočate bivanje? (rabimo 3 osebe samo prenočišče, brez zajtrka itd) samo za spat ker bomo itak skoz "lutali".

Raje rečmo 2 noči torej 3 dni.

JayKay ::

wizair iz zagreba ali Ryanair iz gradca. Bivanje v hostlu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

;-) ::

Kere dni je najbolje it tisti ki je že bil? Radi bi ujeli vikend pa kak hud diskač pač zabava.

JayKay ::

aja pa dva dni je malo malo, ker vsak so leti tako nerodno, rabiš vsaj tri dni. V petek se vedno dogaja...

root987 ::

Tri dni je res premalo - prvi dan ti večino dneva tako ali tako vzame potovanje, drugi dan si gor, zadnji dan pa ti vsaj polovico dneva spet vzame potovanje (ne pozabit, budget airlines letijo na obskurna letališča in rabiš še vsaj kakšno uro do mesta, potem pa odvisno od lokacije lahko še eno uro do hostla).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

enxtip ::

Sestra je šla z RA iz trsta pred 1 letom in je potekalo vse v redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enxtip ()

;-) ::

Potem pravite najmanj 4 dni. Kolko so približno nočitve v hostlu?

Kaj priporočate za prevoz taxi, vlak, bus, kolo whatever?

YaN-cH ::

 Underground

Underground

JayKay ::

bodisi kupiš oyster card ali pa day travel za 6 funtov.

LuGi ::

Mi smo dali za dve nocitvi 35€/os vklucno zajtrku..ampak res da smo meli sobo za 10 =)@ South Kensington

Ter kupili dve dnevni karti za underground

IceIceBaby ::

EasyJet iz Brnika + spanje v EasyHotel. Grem parkrat na leto, pa je vedno zelo ugodno.

fosil ::

Verjetno je najcenejša varianta ryanair iz benetk. Imajo tri lete na dan, tako da se da zelo pocen dobit karto.
Ob tem lahko uporabiš še en trik. Najbolj zgoden let nazaj iz Londona je ob 6.30, kar pomeni da ti zadnji dan ni treba spat v hotelu, ampak greš zvečer (ponoči?) kar direkt na letališče.
Pot na letališče ti tako vzame tok časa, da je zadnji dan običajno zgubljen.
Tako je!

innerspace ::

Priporocam Ryanair iz Trsta(Ronchi), oyster card za 2.cono in hostel v CamdenTownu...tam se res nonstop nekaj dogaja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair in prtljaga (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12518103 (3977) kajtimara
»

Ryanair (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7031858 (3544) nodrim
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922882 (17881) Karaya 52
»

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Oddelek: Loža
374922 (4074) BigWhale
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
304053 (2042) MitjaM.

Več podobnih tem