» »

Ali se PS2 še splača nabavit?

Ali se PS2 še splača nabavit?

Trololololo1 ::

Z bratom imava v mislih nabavit PS2 oz nekaj podobnega, da se na računalnikih ne bi več toliko svinjalo z igrami itd. Se PS2 še splača kupit ali je že zastarel? Kakšna je grafika? Kako dolgo se bodo še igre izdelovale za PS2? Kaj priporočate?

Hvala za odgovore.

LP, namo2

kixs ::

Nove se ne bodo vec dolgo delale, saj je PS3 zunaj.

Je pa spisek dobrih PS2 iger dolgi in imas vsaj za nekaj casa mir. Res pa je, da nisi vec IN :P

ales85 ::

Sony pravi da naj bi bila podpora za igre še kakšno leto do dve po izidu njihove najnovejše konzole PS3, torej še lahko pričakuješ kakšno dobro igro. Glede na moje izkušnje pa dobiš obilo odličnih iger za PS2. Glede grafike pa jaz ne bi bral preveč komentarjev ali pa gledal screenshote pač pa je najbolje, da greš h nekomu, ki PS2 ima, in tam preizkusiš. Priporočam God of War 1 in 2, Splinter Cell (lahko kar vse 4), predvsem odvisno kakšne igre so vama všeč.

Michaelosz ::

Če si boš ga kupo ne smeš pozabit na Def Jam: Fight for NY...

Gr0unD Zer0 ::

def jam?
ti se hecasš...
dobro, ne rečem, je zabavno v 4(na x škatli), pogojno tudi v dvoje, a s tem zmazkom od "pretepačine"(kako si sploh upajo temu rečt pretepačina...) ne boš ravno bisera potegnil na plan...


resno priporočam DMC serijo, gran turismo 3/4, potem god of war 1 ter 2, tekken 4 ali 5(raje 5), ace combat 4: squadron leader ter ace combat zero: belkan war, burnout 3 takedown(revenga ne pipaj, ker je govno - by ea, valda) final fantasy X, metal gear solid 2 ter 3 ter onimusho 3: demon siege. baje je tudi resident evil 4 dober... rachet & clank... menda je še par biserov, pa se jih ne spomnim.

torej, se splača, če nisi graphics whore in kvalitete špila ne meriš s FPS ter resolucijo/strojno zahtevnostjo

kataklysm ::

Po mojem mnenju se splača. Je kvalitetnih špilov še pa še...Če bota z bratom use naslove, ki so navedeni v zgornjem postu si zrihtala in igrala mata garantiran užitek. Sam dodau bi še Soul Calibur 2 in 3...in če mata vsaj dokaj kvalitetno ozvočenje prklopta ps2 gor in to je to...da se razjočeš od veselja.

Lp
ESi

JutriPS3 ::

Hja pozabili ste omeniti največji biser PS2 (po mnenju precej folka) in to je Shadow of the Collosus.
Isti človek in ekipa so naredili tudi Ico-ta (sam ga nisem igral, baje se ga težko dobi tudi) ki je narejen tudi vrhunsko
Baje lahko na PS3 pričakujemo nov špil iz te hiše ki je zaslužna za Velikane.

Pač iger VRHUNSKIH je ogromno, sprehodi se do kakega Big Banga pa tam poglej za grafiko. Samo če boš gledal na grafiko iz "tehničnega stališča" ne boš ravno navdušen - navsezadnje je konzola stara enih 7 let.
:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

jamiroq ::

ico se dobi v vsakem bigbangu. in to za ceno budget naslova (5-6 starih jurjev) 0:).
(ko bi le bila shadow of the colossus in okami tako poceni :'()

BigFoot ::

Ja sam sem pred dvema mesecema nabavil PS2 (moja prva konzola ever) in sem full zadovoljen. Grafika je čisto cool, odličnih iger pa malo morje (oziroma kar za en orenk ocean).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

neres ::

A obstaja kaka finta da bi igre poganjal preko USBja? (flash/HDD)

Trololololo1 ::

Nisem zelo zahteven pri grafiki, rad pa bi da ne bi imel grafike takšne, ki jo imam lahko še s kakšno staro GF2. Se bo treba sprehoditi do kakšne trgovine, da vidim to čudo. Koliko so pa kaj cene rabljenih PS2 z mod chipom? Je 200€ dosti ali bo treba malo še malo bolj globoko pogledat v denarnico? 8-)

Edit: Ima kdo slučajno kakšno minutko preveč in se mu ljubi zrihtat screenshoot od kakšne igre, da vsaj okvirno vidim kako kaj grafika zgleda. Trenutno mam par izpitov in še verjetno par tednov ne bom našel časa, da bi hodil okrog gledat grafiko PS2.

Zgodovina sprememb…

Mr.Ecko ::

Kolk daš za novo ?

bzp ::

namo2: če boš gledal screenshote, ne boš kupil ps2. 99%. Če si vsaj malo avtomobilskega navdušenca in boš videl GT4 v gibanju, boš kupil ps2. 99%. Simple as that. Se splača ali ne? Precej odvisno kakšne igre večinoma igraš ter kako pogosto. Definitivno novih, dol-padajočih naslovov na ps2 ne bo več, je prestara zadeva. Če hočeš igrat naslednji dve leti vsak dan par ur, tudi ne bo kul, ker ti bo kmalu zmanjkalo tistih najboljših iger (večina priporočenih v tej temi), na slabše se spuščat ko si enkrat okusil vrhunec je pa bedno. Če pa ti nabor iger ustreza, iščeš samo nekaj za pokrajšat kak deževen dan, je pa ps2 sigurno fajn zadeva. Za 200 evropskih bi skoraj že novo zadevo moral dobiti (+čip). Rabljeno pa sigurno + dodaten joypad + memory card + ...

fat boy slim ::

Za info si preberi še tole temo na forumu: PS2 kot (DivXvid) predvajalnik in še več

Mogoče ti pride prav.

Sam sicer za gledanje DivX-ov uporabljam XBOX-a in sem nad njim navdušen.

PS: Če boš kupoval rabljenega poglej eBAY.de!

Zgodovina sprememb…

mzidy ::

Ni 200€ malo preveč?!
Za 300€ se prodaja v Avstriji XBOX 360Premium, je nov in ne rabiš nobenega dodatka kupovat, razen, če si pirat, flashat konzolo sam ali pa komu daš 30€ in mislim, da bi bila to veliko boljša kupčija, saj na X360 že poleg dobrih naslovov pride še pa još špilov.8-)

jamiroq ::

za xbox360 (in ps3) potrebuješ tudi hdtv. in po možnosti še kakovostno ozvočenje.
ajde, sej se tudi brez hdtv da, ampak it kinda negates the f*cking point, imho.

sweeti007 ::

ce bos flashal x360 je fajn pri enmu vzet ko daje garancijo

prihrani veliko zivcev ce gre kaj narobe

Gr0unD Zer0 ::

točno;(
kak sn lahko soul calibur pozabil...

mzidy ::

jamiroq: HDTV še vedno lahko kasneje nabavi, sicer so pa LCD enkrani tudi zelo dostopni, veliko bolje bo kot pa da novega PSTwo gre kupovat, mar ne?

Gr0unD Zer0 ::

novega se res ne splača kupovat, vsaj po moje...

če pa kje dobiš poceni rabljenega, pa go for it :D

dolenc ::

Kako zgleda grafika si lahko pogledaš kak trailer za špile na youtube.

Meni se recimo tale za God of War dopade :D

jamiroq ::

> HDTV še vedno lahko kasneje nabavi, sicer so pa LCD enkrani tudi zelo dostopni, veliko bolje bo kot pa da novega PSTwo gre kupovat, mar ne?

še vedno je to dodatnih 600-1k€, poleg 300-600€ za xbox360 oz. ps3. in glede na to, da je selling point obeh konzol ravno visoka resolucija je imo igranje na low-res tvju nesmiselno (poleg tega, da je problematično; kolikor sem bral imajo določene igre probleme s prikazovanjem čitljivega teksta).

če je to bolje kot kupiti ps2, pa magari novega z dodatki za 150€, naj vsak sam presodi. meni se zdi proč vržen denar, ker 1., ne ps3 ne xbox360 nimata zaenkrat meni kaj prida zanimivih iger, 2., združljivost ps3 z igrami za ps2 je trenutno vprašljiva in 3., za hdtv mi pa "dol visi", po domače povedano. mogoče bom kdaj v prihodnosti zamenjal, zdaj zagotovo ne.

Gr0unD Zer0 ::

saj tudi na navadnem tvju lepo zgleda...

ni ves čar next-gena samo v resoluciji:\

kiFni ::

Samo dve besedi!

Zelo se splača!!

No, pa 3 besede:D


Tud če danes nehajo delat igre za PS2, jih je tok in to dobrih da jih nekaj let ne boš prešpilal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

c3p0 ::

Nov PS2 s čipom te pride pod 200€. Tudi laser je na novih mnogo boljše kvalitete. Priporočam nakup, na 2. mesto bi dal X360.

Thagirion ::

No se opravičujem malo za offtopic, pa da nebom nove teme odpiral bom kar tu vprašal:
Kaj bi bilo boljše nabavit, ali ps2 ali Xbox? se odločam med tema dvema in bi rad čim več mnenj da se lahko odločim, imel bi ga kakšno leto naprimer, pol pa na novejšega prešel zato bi rad da mi priporočate kaj je bolše in mogoče malo razlike med tema dvema:)

JutriPS3 ::

Med tema dvema NI debate.
Xbox je dober, vendar je na PS2 toliiikooooo boljših tistih ta odličnih naslovov da nimaš kaj premišljat. Pa še jopad je pri PS2 boljši. Morda Xbox pride v poštev le če boš poganjal gor še različne filme na njem in podobno. Vendar se mi zdi da tebe zanimajo igre! Tako da en velik glas za PS2

Trololololo1 ::

Kje pa lahko dobim za 200€ nov PS2 s čipom? Sem malo gledal pa nikjer nisem videl, da bi kdo prodajal vse skupaj tako poceni(novo).

Gr0unD Zer0 ::

c3p0 ::

Kupiš PS2 v Big Bangu, nato daš vgraditi čip = pod 200€. Pri Playgame so malce dragi.

Gr0unD Zer0 ::

samo tu maš garancijo...

ce kaj crkne prehitro lahko vseeno nekoga "zgrabiš"
če delaš sam/kolega pač ne

neres ::

Na Bolhi so novi tudi pod 170€ s čipom in garancijo.

c3p0 ::

Večinoma da vsak garancijo, ja. So pa ti novi PS2 zelo trpežni (75004, 77004), Sonyju je končno - 5 let prepozno, uspelo odpraviti probleme.

Fury ::

Metal Gear Solid ne pozab kupit (vse :))

kiFni ::

Ja MGS-je, pa Price of Persia vse 3, sploh 2ka (Warrior within) seka s ful dobrim soundtrackom, in odlično igralnostjo. Me najboljša trilogija.

No k se glih pri tem, najbrž še ne veste da se ali se bo snemal film Prince of Persia: Sands of Time, prste imata pa zraven Michael Bay in Jerry Bruckheimer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

Gr0unD Zer0 ::

posodi kdo POP3?:D :D
al pa zamenja za kaki GOW, DMC, B ,NFS, AC?

kiFni ::

@Gr0unD Zer0
A original?:D

Gr0unD Zer0 ::

ja ne pirate si bom sposojal:D

valda da original


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514520 (11039) PARTyZAN
»

PlayStation 3 Slim tudi uradno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5913123 (8985) Jst
»

Konzole se ne bodo pocenile

Oddelek: Novice / Konzole
326314 (4829) Gregor P
»

Playstation 2?

Oddelek: Konzole
453736 (3198) Johansen
»

PlayStation 3 že v proizvodnji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7910830 (8962) Tr0n

Več podobnih tem