» »

Mučenje živali - krzno

Mučenje živali - krzno

«
1
2

Stajerc ::

Na svetu se dogaja ogromno grozodejstev katera se neposredno niti ne dotikajo naših življen.

Beremo o njih v časopisih in različni mediji nam skušajo tu pa tam povedati da to ni prav ampak včasih pride med nas tud takšen posnetek ki ga prilagam ki ni podlegel cenzuram in postane jasno zakaj obstajajo aktivisti, zakaj se o tem govori in kako se nekateri sprenevedajo ko tega ne obsojajo.

Upam da nebo tema izbrisana ali zaklenjena ampak da bomo raje rekli če komu ne odgovarja pogled na mučeno žival da naj zaputi to temo oziroma si spodnji link pogleda na lastno odgovornost in za to prevzeme odgovornost sam.


http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp...


Prosim da ste s komentarji in mnenji spoštljivi, predvsem sem postavil to temo z razlogom da si ustvarite svojo mnenje in da tega neboste videli na televiziji in v časopisih in da boste vedeli za kaj posledično se odločate če to podpirate.

Vrjamem da so določeni načini v tej industriji bolj humani in ne smemo metat vse v en koš samo tega nebi smelo bit nikjer.

Sam nisem aktivist, jem meso, tudi vem kako je ko ubijejo žival za prehrano ljudi. Sam ne obsojam vsega po vrsti.


OBSOJAM PA MUČENJE ŽIVALI!


Sam sem sporočilo dobil po e-mail sporočilu in pač ni mi dalo miru da ga nebi delil z vami.

Nisem član dobene organizacije bom še enkrat rekel in ne pričakujem da bo bilokdo se kam včlanil ali kakšni organizaciji kaj prispeval, ne delam jim reklame in mislim da včasih se kdo celo okorišča na ta račun in igra na sočutje ljudi.
Have a nice day.

BigWhale ::

Ostanite na temi. Vsaj priblizno.

btree ::

Jaz mučenja in ubijanja ne podpiram. Ne jem mesa, nosim vege čevlje, uporabljam vege milo... Ostalih pa ne obsojam, vsak ima svojo svobodno voljo.

ReBi ::

krzno na starih damah mi je odvratno za pogledat. nosim ledraste čevlje, jem pujse, krave itd., pomagam pri klanju kur, pa pujsov. stvar je čist naravna: preživetje močnešega. nism sam kriv da sm na vrhu prehranjevalne verige.

Gravedigga ::

točno tak tomazz vsak ma svojo svobodno voljo..sicer nisem vegi , obsojam pa da živali mučijo in da uporabljajo krzno v modne namene!
"CARUM RARUM" -kar je redko je dragoceno!!

Vikking ::

ReBi: krzno na starih damah mi je odvratno za pogledat. nosim ledraste čevlje, jem pujse, krave itd., pomagam pri klanju kur, pa pujsov. stvar je čist naravna: preživetje močnešega. nism sam kriv da sm na vrhu prehranjevalne verige.

imam isto mišjenje in nimam kaj dodati.

Nejc Pintar ::

Na mladenkah krzno izgleda prav kul.
Sicer se ne strinjam z mučenjem. Ampak če jih porabmo za krzno - tudi prav.

Na živce pa mi gredo določeni wannabe aktivisti ki se s tem predvsem propagirajo - Saška Lendero.
Lahko je biti prvi, če si edini!

zlabo ::

hja krzno mi je res nesmiselno ej, sej je že dovolj umetnih nadomestkov ki se po izgledu močno približajo naravnemu.
sicer se mesa ne branim in dokler je žival ubita humano in porabljena koristno je ok.
ampak a si je kdo pogledal tistle video ko je link zgoraj? res shoking8-O ej v čem je fora da žival oderejo živo????!!!! a si predstavlate da vas dajo živga iz kože? jaz si namreč ne....

tko da dokler se žival (najbolje taka ki je namenjena hrani-pujs,kravce) porabjo za hrano je ok. tud ledr čevlje nosim, pa kaj, govedina je itak rejena v namen za hrano in leder. ampak VSE V DOLOČENIH MEJAH no! ne morš žive živali iz kože dat:\ :(
na kmetiji in farmah je itak čist drugač, hitra smrt ane...

btree ::

na kmetiji in farmah je itak čist drugač, hitra smrt ane...

s tem se nebi čist strinjal, ko sem pred 15 leti prisostoval klanju, sem postal vegetarijanec. Prašiča zvlečejo iz svinjaka, zakoljejo tako da mu spustijo kri, on cvili in brca in to traja kar nekaj časa.

BigWhale ::

No, mogoce ze od 13 let nazaj uporabljajo pistole za klanje prasicev, tudi doma na kmetijah. Nekaj centimetrov dolga igla prebije prasicu mozgane in je na mestu mrtev. Nic vec otepanja.

Kar se pa krzna tice, nevem no. Zivali, ki gredo za predelavo v krzno se porabijo v glavnem za krzno, ostali del zivali pa gre na smetisce, v vecini primerov. Tako da tukaj kar se prehranjevalne verige tice je bolj tako tako. Usnje pa se vecinoma uporablja goveje in svinjsko, bolje, da se porabi, kot pa da ga mesna industrija zavrze kot neuporaben del zivali. Ce ze ponucamo, dajmo ponucat vse.

Dame s krznenimi plasci in ovratniki pa jaz sprasujem, ce vedo, da imajo na sebi en kup crknjenih zivali. Se posebno rad to vprasam tiste, ki parkirajo na parkirnih prostorih za invalide. :)

Pyr0Beast ::

No, mogoce ze od 13 let nazaj uporabljajo pistole za klanje prasicev, tudi doma na kmetijah. Nekaj centimetrov dolga igla prebije prasicu mozgane in je na mestu mrtev. Nic vec otepanja.

Ja, no ni na mestu mrtev. Če ga v tilnik, mu prizadeneš centre za gibanja, on pa bo čutil, kaj mu delaš. Če ga v čelo, pa mu prizadenež centre za bolećino. Kljub temu bo še kr nekaj časa živel.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gzibret ::

> Ja, no ni na mestu mrtev. Če ga v tilnik, mu prizadeneš centre za gibanja, on pa bo čutil, kaj mu delaš. Če ga v čelo, pa mu prizadenež centre za bolećino. Kljub temu bo še kr nekaj časa živel.

Če ga pa "nerodno ustreliš" pa bo znorel. In bog ne daj, da se mu takrat približaš.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Eh, malo pretiravata. Prasic, ki ga je moj stric ustrelil je padel in ni trznil. Bil je na mestu mrtev.

Pa sam v bistvu sploh nisem zagovornik naziranja z mesom in kaj vem kaj se vse. Sem bolj tak pussy mesojedec. ;)

Najbolj vesel bom pa takrat, ko bomo vse meso pridobivali kar umetno, ko bodo celicne kulture rastle v tovarnah. :)

gzibret ::

> Najbolj vesel bom pa takrat, ko bomo vse meso pridobivali kar umetno, ko bodo celicne kulture rastle v tovarnah. :)

Sploh ni slaba ideja. Farma pljučne pečenke :D Farma tatarskih biftkov :D Pršutja farma :D
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Ja, samo se bo mesarski ceh pobunil... Njihov problem pac. Prasice in krave bodo redili samo se za vzorec in odpada ne bo, ker bo zrastel sam en snicl in ne bo uses... ;)

sinko999 ::

Torej ko mesar ustreli prašiča mu po domače zmeša možgane ker ne udari samo igla amak so delci lobanje in le to naredi veliko škoda in doslej še nisem videl prašiča, krave ki ne bi brcala potem ko bi bila ustreljena pač živci še delajo to se tudi vidi kasneje ko se razkosa da še določene mišice trzajo, to se tudi vidi npr pri ribi ki si jo spucal pa jo natreš z limono pa bo migala. Sam sem proti nehumanemu ubijanje. Aja tisto žival so zato odrli živo da so dobili večjo količino nepoškodovane kože. Znanec je imel farmo z čičilami pa jih je usmrtil s plinom zato da ni bil kožuh poškodavan.
Glede plina je pa sledeče efekt je podoben kot če bi se zastrupil z CO2, zaspiš in nič več ne čustiš.
Ni? ni ve?no !

Nejc Pintar ::

S CO2 se ne moreš zastrupit. Zastrupiš se lahko kvečjemu s CO
Lahko je biti prvi, če si edini!

R33D3M33R ::

Linka si nisem ogledal, ker sem si si že enkrat ogledal link na to tematiko - bil je mogoče celo ravno ta - in moram reči, da me je prizadel v dno duše. Še vedno se mi pred očmi kažejo podobe trpečih živali pa je od tega minilo že precej časa.

Uboge živali, a si sploh kdo predstavlja kako nepopisno trpljenje mora biti, če ti živemu potegnejo kožo s telesa?
Že prej nisem maral krzna, zdaj ko sem pa videl kako ga v resnici pridobivajo pa sem še večji nasprotnik. ;(

Kje se bo le ta krutost končala? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

ReBi ::

...ko bo zmanjkal puhastih živalic:D

snow ::

> S CO2 se ne moreš zastrupit.

Lahko se:
a) zadušiš, ker ti izpodrine kisik.
b) preveč nakisaš.

In v obeh primerih umreš.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Mr_Globus ::

Jp samo ne brez bolečin. Kot da bi ji dal vrečko na glavo. Osebno sem proti krznu samo če je iz narave, ker se lahko sistem poruši. Drgače pa, če se ti zdi kul, jih nosi. Če smo že na prohibiciji pol treba še "leder" jakne prepovedat :\

Mesa, piva in iger in ljudsto bo zadovoljno

BigWhale ::

Kak sistem se pa lahko porusi pri nosenju krzna iz narave? ;) A to da bi iztrebili cincile? Jih nobeden ne bi lovil, ce bi jih moral naloviti kakih 50 za en plasc... ;)

Ce bi prepovedali usnjene jakne, bi govejo kozo, ki ostane od krav, ki jih pojemo, vrgli stran. To bi pa bila skoda, mar ne?

Sunna ::

nepotrebno in neprimerno. Pravica ni enako zmožnost. In pojem pravica ne obstaja brez nekoga, ki ga definira. Neprijeten občutek, ko nekaj fentaš pa obstaja vedno, razen če ti res ne gre za življenje ali če se že podzavestno distanciraš od dogodka. Pa tudi takrat ne bo ravno uživantsko. Čim se racionalizacija zakomplicira že nekaj ne štima. Vse so osnove.

Brez misli pristopimo. Garantirano ne bo prijetno. Pa tudi če brez muk. Nakup v trgovini je preprost.

Problem je v tem, da je folk danes že pretirano distanciran od vsega. Prevladuje skrajno instrumentalni etos. Na čem temelji pa le-ta ? Na lastnih konstruktih, ki nam povedo kaj je sreča in kaj ne. Osnova je v tem , da bo vedno bolj hvaležno pomagati živemu bitju kakor ga fentat. Pa naj bo to sova ali človek. Če nekoga izsilimo na cesti in mu pomahamo sorry, se bomo bolje počutili kakor če se prepričamo kakšen debil je bil. Zopet gradimo. Človeški um je tako preprost a ga tako zakompliciramo. Tudi če polovimo in fentamo vse činčile. Če bo to pomagalo k našemu napredku, grajenju tovarne da bomo lahko kolonizirali mars je to potem kul right ? Ko bomo kolonizirali Mars bomo želeli kolonizirali celo osončje .
Isto je kot pri krznu. Ko krzno dobimo smo zadovoljni. A sedaj rabimo nekaj drugega za motivacijo, za srečo. Cikel je neskončen. Boli mene kateri filozofiji se to pripisuje, to je dejstvo. Dejstvo napredka a ne ?
Čez tisoč let bo um še vedno isti. Binarni kod. Sreča, nesreča. Naš lastni konstrukt, naše reference. Če nekomu neprestano omogočamo izpolnitev želja bodo na koncu njegove želje že zelo sprevržene, da bo še srečen, da se bo spomnil nekaj novega. Hitro začno mejiti na nesrečo drugega. Če ga neprestano filamo z serotoninom/dopaminom whatever bo um še vedno isti. Le da bo težko uvidel razliko med ležanjem na tleh ali pa delanjem nečesa produktivnega.
Nobena tehnologija ne bo nikoli omogočila neprestane sreče. Vedno bo potrebno iskati nasprotje. Tudi če živimo tisoč let ali miljon bo vedno rollercoaster ride glede emocij. Če pa ne bo in bo sreča dostopna zlahka, bo pa še vedno isto. Nekaj rabiš za srečo. Nekaj več od obstoječega. Napredek sam po sebi ni nič. Vse ostane isto. Podaljša se le trajanje izkušnje.

V glavnem fentat lisico za plašč ni narobe po nekem višjem zakonu. To ni logično per se. Če se dogodku približaš brez pretiranega labirinta dejstev za in proti pa ni problem opaziti, da nekaj tu ne štima.


čevlji, usnjeni plašči jadajada... Nekje je pač treba začeti, pa magar pri krznu. Ne sme se gledati na to absolutno. Vse ali nič. Nič ni tako. Napredek se dogaja korak za korakom in ni nič hinavskega tu.

Luka Percic ::

>"Nobena tehnologija ne bo nikoli omogočila neprestane sreče."

Ta je podobna uni ponarodeli; človek nebo nikoli letel.

KAr se pa tiče mučenja; jaz ga nebom izvajal.
Povsem prepovedal bi pa mučenje le tistih živali, ki se svoje bolečine zavedajo.
Vse drugo je šminka in futr za naš (zeleni) ego.

Pyr0Beast ::

In katere živali se po tvojem bolečine ne zavedajo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sunna ::

Ta je podobna uni ponarodeli; človek nebo nikoli letel.



Neprestana sreča in razumevanje sreče ne gre skupaj.

Mr_Globus ::

BW: Ni mi všeč ideja masovnega lovljenja v gozdu ker ga je tko al tko že malo. Je kul če je samo za šport pa za vzdrževanje populacije.

pyrobeast: Členonožci recimo

Luka Percic ::

>;In katere živali se po tvojem bolečine ne zavedajo ?

Mislim da se je ne nobena, razem delfinov in nekaterih primatov.

R33D3M33R ::

Luka: ne seri. Bolečina je opozorilo, svarilo, znak telesu da je s tistim delom telesa nekaj narobe. Če daš roko na ogenj te bo zabolelo, da jo umakneš.
Upal bi si trditi, da vse sesalci - pri tej temi se gre o njih - občutijo bolečino.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

BigWhale ::

Ja, streljanje jelenov v gozdu je precej sportno. Tudi crncev v afriki konec koncev... Eden ni nobeden.

Pyr0Beast ::

Členonožci Muha npr.- ti povem da prekleto dobro ve kaj je to bolečina, ... če jo močno segreješ >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Luka Percic ::

>;"Upal bi si trditi, da vse sesalci - pri tej temi se gre o njih - občutijo bolečino."

Občutijo že, ampak ali se jo zavedajo?
Če ne, gre le za povratni odziv, lahko direktnega (refleksi), alpa preko možganov sprocesiranega.

Upal bi si trditi da mi lahko povzročaš bolečino ki se je nebom nikoli zavedal (pod pogojem da mi ne skenslaš zavedanja za vedno).

Pyr0Beast ::

Mjah, to bi pa bilo treba probat. Mislim da katerakoli žival ne bo šla nazaj če bo vedela, da tam zagotovo ne bo uživala. (nekaj je bilo testov z vinskimi mušicami pa elektrošoki)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

robinson33 ::

Luka, razumel sem tvojo sicer zanimivo idejo o (ne)zavedanju bolečine, a na koncu izpade tako, da je pa to futer za tvoj nezeleni ego, ki je topogledno zeloooo razbohoten. Dokler nimaš dokaza o tem, in prepričan sem, da ga nikoli ne boš imel, da ob povzročanju bolečine živalim te v resnici sploh ne trpijo, da je bolečina živali nek fake, ker so pač manjvredne od ljudi, ostane to primerna tema zgolj za filozofske debate, ne pa za opravičevanje nasilja nad živimi bitji bodisi s tvoje strani ali pa od kogarkoli drugega z nerazvito zmožnostjo sočutenja.

ReBi ::

tud nekateri ljudje se ne zavedajo bolečine, čeprav jih peče v glavi... :D

Nejc Pintar ::

@Sunna: Spet en veliki mislec:\
Kaj je narobe če zasedemo magari celo galaksijo? Zakaj bi šla energija v nič?

Sicer pa si sam napisal da je sreča odvisna od definicije, in že to določi da je lahko sreča neomejena.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Luka Percic ::

>:" da je bolečina živali nek fake,"

Saj naša je tudi, vse dokler se je ne zavedamo.

>:" Dokler nimaš dokaza o tem, in prepričan sem, da ga nikoli ne boš imel,"

Človek ki ni pri zavesti se bolečine v tem času ne zaveda, in jo ne "trpi".
večina živali nima zavesti.

TESKAn ::

Nejc, bomo določil, da je zate sreča, če živiš v majhni celici, z litrom vode in kosom kruha na dan:).
Sreča je za vsakega nekaj drugega in nekateri prov najedate, ko hočete vsem drugim na vsak način vsilit svojo verzijo 'sreče'...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn ::

Luka veliki:
Jeee...torej te morem samo nokautirat, pa bo ok, če ti zabadam 10 inch nails skozi telo...pa bo vse uredu, sej se ne boš zavedal bolečine...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

_marko ::

Teska:
Seveda se bolečine takrat nebo zavedal.
Bolelo ga bo, ko se bo zbudil.

Kaj pa če se nikdar ne zbudi?
Potem je pa enako kot z ostalimi živalimi, ki niso sentienti. Nikdar se ne "zbudijo", torej se ne zavedajo bolečine.
Katere živali pa so in niso sentienti bi pa lahko debatirali.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

robinson33 ::

Luka, tvoje hipoteze in tale debata že mejijo na absurdnost. Zato samo tole: človek brez zavesti se na dražljaje ne odziva, živali pač se, nedvomno tudi na bolečino, kakor učijo izkušnje vsakogar od nas. Tako da tega ne gre primerjati.


"KAr se pa tiče mučenja; jaz ga nebom izvajal." Upam, da tole, kar si zapisal, ob vseh tvojih hipotezah tudi drži. Bom potolažen.

WarpedGone ::

večina živali nima zavesti.


Ti jo tut nimaš. Si samo objekt, s katerim js morda mal laže dosežem svoj cilj.

Debilno.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

Waped one:
Če ne veš dosti o teh stvareh ne piši tako vehementno.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

TESKAn ::

Ti pa veš od kje...?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

_marko ::

Lahko se premaknemo v Z&T, tam smo podbne stvari že dali skozi...
Ni pa to pravi oddelek, zato se IMO tudi marsikdo ne oglasi...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

WarpedGone ::

_marko: če nimaš pojma bodi raje tiho.

Če nimaš pojma = ne veš kje potegnit črto med zavestnimi in nezavestnimi bitji. Torej kje:
človek
primati
opice
sesalci
vretenčarji
strunarji
mnogočlenarji
...

Kje boš potegnu črto? Tam kjer se ti najbolj dopade, zato da je vest tiho ko režeš zrezek al boš znal svojo izbiro utemeljit s čim otipljivim, kar ne bazira le na nekem občutku na vodi?
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

Glej...
Sem povedal, da bi se lahko debatiralo katere živali so sentienti in katere niso.
Ni še odločeno. Nimajo vse primernega substrata, ne vršijo dovolj cumputing v možganih, ni avtorefleksije...


->Tam kjer se ti najbolj dopade, zato da je vest tiho ko režeš zrezek al boš znal svojo izbiro utemeljit s čim otipljivim, kar ne bazira le na nekem občutku na vodi?

Dvomim, da je to stvar debate. Pa tudi povedal sem že, da sem proti mučenju živali.
A ti veš, da je mati narava precej bolj krvava kot jo želiš prikazat?

->_marko: če nimaš pojma bodi raje tiho.

Kolega, brez zamere... ne pametuj no!

P.S. a ti veš, če sem jaz vegetarijnec al ne? Ali si to baziral le na nekem občutku na vodi?:\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

WarpedGone ::

Glede črte, ja, porota še zaseda in debata je huda. Žalostno pa je, da je leta 2006 še kdo sposobn na splošno za živali rečt da se ne zavedajo. V opravičilo pa potem vn privleče kake vrtinčarje. Ne bi protestiral, če bi imel vsak dan na krožniku take reči, pa jih verjetno nima.
Da pa sesalci niso sposobn dost kompjutinga pol pa ...

BTW: kje si staknu naravo? Dej nekaj teh tablet, ki jih meni predpisuješ, še sam vzemi.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

->Žalostno pa je, da je leta 2006 še kdo sposobn na splošno za živali rečt da se ne zavedajo.
Seveda nisi mogel tega meni očitat, ker tega nisem napisal.

-> Da pa sesalci niso sposobn dost kompjutinga pol pa ...

Ni rečeno, da ga je dovolj, pa seveda tudi ni edini primer.
Anatomoja človeških možgan, predela neokorteksa je unikatna nam(določene velike celice imamo mi, gorile in morda še kaka izjema).
Drugje teh celic niso našli.
Prav tako še ni potrjenega nobenega dokaza samoprepoznavanja živali(so neki indici).

->kje si staknu naravo?
Tam, ko si me napadel, da govorim to samo zato da imam čisto ves, ko jem zrezek.
Seveda pa narava precej bolj muči živali kot pa človek. To je dejstvo.
(nikakor nočem negirat ugabnih stvari, ki joh določeni ljudje počnejo z živalimi, jih tudi močno obsojam)

->Dej nekaj teh tablet, ki jih meni predpisuješ, še sam vzemi.
Nimam zakaj. Sam to dobro veš, ker ni ene stvari, ki mi jo lahko učitaš v tej temi.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

WarpedGone ::

_marko: peace, sma na istem bregu.
Zbogom in hvala za vse ribe
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trpljenje živali pred smrtjo in kvaliteta mesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
677422 (5954) PacificBlue
»

nehumano?

Oddelek: Loža
333247 (1896) Pyr0Beast
»

Kako Japonci lovijo ribe? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25914771 (11054) OrkAA
»

Ogrožene živalske vrste (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1468346 (6683) Pyr0Beast
»

Krzno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534827 (4198) |CyGNUS-x

Več podobnih tem