» »

Nateg preko bolhe

Nateg preko bolhe

muhec ::

KALIL:

Tu jst sem gledu ta oglas, bila je zanimiva cena in blo mi je kul k je ta tip doma v Leskovcu, to je pa 15km od mene. Tipu sem poslau par mailov in mi ni odpisu in sem ga že meu na sumu da je nek fejker. Napisu sem mu da je sem iz Posavja in ker sem pač v bližini njega me ni upu nategnat (tebe pač je k te je loh prek pošte). Če vidim kakšnga sumljivega tipa iz Leskovca na pločniku ti naredim uslugo in dam tipu eno čelno+ brco.;(( Drugač pa do konca s takimi cepci- pošlji mu policijo za vrat in prepreči da bi tip sploh še kdaj mignu s kakšnim oglasom na bolhi. BOLHA je KUL shop, vendar taki IDIOTI nimajo kej iskat gor.
Go Kalil!!
Kdor visoko leta, daleč vidi...

Pokemon1 ::

Kolkr vidm tud po pošti ni več dobr prejemat pakete. Kolikor sem jaz razumel to zgodbo Kalil je fora v tem da je model sam dostavljal robo... Se pravi sam natisnil nek brezvezen dobavni list in se šel door to door dostavo. Tole je zlo grdo, pa morem priznat da je tud zelo premislu kaj in kako izvesti akcijo. Prekleti lopovi... ;(( Kaj na policiji pravijo na to? So vaju že kaj kontaktirali? Men so rekli da bodo šli šele čez tri mesce v akcijo ko dobijo vsa potrebna dovoljenja in papirje..

Tako da če karkoli kupite na Bolhi pa da se zmenite da dobite preko pošte, je treba preverjat če je poštar sploh pravi, al se sam pretvarja za poštarja.
Bolje z biciklom v kurbarijo kot z mercedesom v službo...

BlackHole ::

Saj tudi, če je poštar pravi, ti to ne garantira, da boš dobil tisto, kar si naročil.:D
LP Marko

aljazh ::

Še moja dva evro centa:

Preko bolhe sem že večkrat nakupoval in se doslej še nisem zafrknil. Res pa je, da nikoli ne štartam na prvo oz. se brezglavo odločim za nakup.

Veliko o prodajalcu pove že sam oglas - način, kako je napisan, vsebina oglasa, ipd. Druga stvar, ki jo vedno preverim so "vsi oglasi tega prodajalca". Če ima prodajalec veliko oglasov takoj posumim, da gre za preprodajalca in takšnih se izogibam. Naslednja "varovalka" je e-mail naslov. Če ima prodajalec kakšen "zaresen" naslov (in ne naslov odprt pri free ponudnikih) štejem to kot plus pri oceni njegove bonitete.

Veliko o prodajalcu pove tudi način komunikacije, ko s prodajalcem stopim v stik. Ali komunicira kulturno, ali je pripravljen kaj razložiti in pojasniti, ali se podpiše z imenom in priimkom. Prodajalci, ki na moje povpraševanje in vprašanja odgovorijo v enem stavku brez ločil in velikih začetnic in z največ 10 besedami, pri meni izgubijo boniteto.

Nadalje - držim se pravila: "If it's too good to be true, it's probabily not true". Če imam kakršenkoli drug dvom, ne kupim. Nekako imam pri sebi postavljen standard "beyond reasonable doubt". Če ga presežem, če sem torej onkraj razumnega dvoma, se odločim za nakup, sicer ne.

Če kupujem kaj dražjega ali stvar, ki bi lahko bila "vroča roba", od prodajalca zahtevam, da mi pošlje fotografijo stvari, na kateri se da razbrati serijsko številko. Pošten prodajalec bo to storil. S serijsko številko lahko gremo celo na policijo, kjer v svoji bazi preverijo, ali ni stvar morda na seznamu ukradenih stvari.

Nenazadnje, če kupec ravna skrbno je to tudi velika prednost zanj v primeru spora oz. tožbe proti prodajalcu.

Če slučajno kljub tako skrbnemu ravnanju kupec kupi ukradeno stvar, ni kazensko odgovoren, saj je opravil vsa dejanja skrbnega gospodarja. V nasprotnem primeru je kupec lahko kazensko odgovoren, če je vedel oziroma bi bil moral ali mogel vedeti, da kupuje ukradeno stvar (Pozor na besedno zvezo "bi bil mogel").

Sam preko bolhe tudi prodajam. Nazadnje sem prodajal TV kartico, ki jo je kupila neka gospodična z drugega konca Slovenije. Čez nekaj dni me pokliče in zatrjuje, da kartica v njenem računalniku ne dela. Po pogovoru z njo in osebo, ki ji je kartico poskušala namestiti, sem ugtovil, da ima težave z gonilniki. Čeprav je kartica 100% brezhibna, sem gospodični vseeno ponudil, da mi jo lahko vrne, jaz pa ji vrnem kupnino. Tega ne bi bil dolžan storiti, vendar sem. Prihranil sem si njeno jezo (nekomu, ki se ne spozna na računalnike, je težko dopovedati, da s kartico ni nič narobe, pač pa ga zafrkavajo gonilniki ali konfiguracija njegovega sistema) in morebitne žolčne izlive preko telefona ali celo javno blatenje. Poleg tega pa bo ta oseba morda še kdaj kaj kupila preko bolhe. Če bi se tokrat počutila "ogoljufano", vprašanje če bi še kdaj kupovala na bolhi.

Če bi kupci ravnali skrbno, bi se tudi ponudba "prevarantskih" prodajalcev zmanjšala. Če ni povpraševanja se bo ponudba postopoma zmanjšala. Toda dokler povpraševanje je, bo tudi ponudba (povečini celo presežna). Zatorej edina varovalka je skrbno ravnanje kupca. Tožbe in ovadbe so "sredstvo za gašenje požara" oziroma sredstvo za zagotavljanje zakonitosti (pravičnosti?) ex post facto.
Osebno sem mnenja, da je preventiva boljša. Z njo lahko dosežemo dvojni učinek - na kratki rok zavarujemo sebe, na dolgi rok pa prispevamo k zmanjšanju ponudbe s strani prevarantskih prodajalcev.

d0ndian ::

Nisem želel načenjati nove teme, ker mislim da je ta kar primerna. Upam le, da se kdo javi..

Prosil bi, da tisti ki moj post preberete in mislite odgovoriti, pišete le konstruktivno.

Včeraj sem se z nekom dogovoril za prevzem neke zadeve (400€+). Ker časovno nisem utegnil priti, sem se dogovoril da mi pošlje kar preko pošte. Sam sem veliko pošiljal in tudi prejemal in do sedaj nisem imel problemov. Izgleda, da sem imel srečo. Danes dopoldan sem odšel na pošto, prevzel paket in takoj ob izhodu iz pošte ugotovil da je zadeva sumljivo lahka in "ropota". Ko sem odprl ovoj, sem skoraj omedlel.. Dobil sem "podobno stvar" ampak ne prave. Človeško sem poklical prodajalca in ga povprašal za kaj gre.. On trdi da je poslal pravo zadevo, če pa je prišlo do napake bo denar vrnil.. (on pravi da naj mu pošljem paket nazaj in ga bo odkupil). Sam sem predlagal osebno ureditev a pravi da nima toliko denarja.. Pristal sem nato, da počakam nekaj dni da prejme odkupino in potem plača. 1% optimizma mi pravi, da je mogoče le "probal" in bo pravično denar vrnil..

VEM, da sem sam kriv, da sem se tako naivno lotil zadeve, ampak do sedaj s tem nisem imel problemov..

Od prodajalca imam ime, naslov (mislim da pravi), tel. številko. Imam potrdilo o vplačanem znesku na pošti.

V primeru, da se do konca naslednjega tedna moj denar ne vrne, kakšne imam možnosti z obiskom prodajalca / prijavo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d0ndian ()

Tomson ::

hja, majhne kar se tiče prijave. Tvoja beseda proti njegovi. Tako kot lahko goljufa prodajalec in pošlje napačno stvar bi lahko goljufal tudi prejemnik in zatrjeval da ni dobil prave zadeve. Kako zdaj karkoli dokazat npr. policiji?

Jaz se držim načela, da če kupujem kaj dražjega npr. od 100EUR naprej, obvezno osebni prevzem. Brez izjeme!

V tvojem primeru ne vidim druge kot osebni obisk prodajalca. Pa kakšnega kolega ali dva obavezno s sabo vzet ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tilen ::

In kaj potem? Natepst ga ? he, he ..
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

d0ndian ::

Včeraj mi je, nekako uspelo "pozabiti" na to,.. danes zjutraj se mi pa spet meša..

Kot sem že omenil, sem malo optimističen.. pripravljam pa se na najhujše. Imam njegove prave podatke, tako da vsaj s tem ni problemov. Imam posnet telefonski pogovor, kjer pravi da je očitno prišlo do "napake" in da bo denar vrnil.

V tem tednu upam, da se bo stvar razrešila. Prijava in postopki bi trajali kar dolgo in vprašanje koliko bi se dalo rešiti..

GrimReaper ::

Kakšna pa je ta stvar, ker jest za 400€ nikol nebi rabljene robe kupoval.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

tilinho20 ::

hehe, mene tudi to zanima :)

McMallar ::

No, kolega je za 500€ prodal makro objektiv za Canon-a... Sem bil jaz kurir za osebni prevzem. Edinkrat, ko sem imel bankovec za 500€ v rokah :>
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Tilen ::

Se zavedaš, da nimaš pravice posnet pogovora, če ga o tem prej ne obvestiš? Ni tako enostavno kot si večina misli...

Z drugimi besedami, ta posnetek proti njemu v obravnavi ne bi zdržal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Brane2 ::

Nisem želel načenjati nove teme, ker mislim da je ta kar primerna. Upam le, da se kdo javi..

Prosil bi, da tisti ki moj post preberete in mislite odgovoriti, pišete le konstruktivno.

Danes dopoldan sem odšel na pošto, prevzel paket in takoj ob izhodu iz pošte ugotovil da je zadeva sumljivo lahka in "ropota". Ko sem odprl ovoj, sem skoraj omedlel.. Dobil sem "podobno stvar" ampak ne prave.


Shrani vse podrobnosti robe in paketa, po možnosti v čimbolj podobnem stanju, kot so bile. Shrani tudi pildek, ki si ga dobil od poštarja in če je treba, urgiraj na pošti da ti dajo podatke o točni masi pošiljke, dokler jih še imajo. Stehtaj to kar imaš, da vidiš, če se stvari približno ujemajo.

Tako boš lahko dokazal, da je paket bil prelahek, da bi lahko vseboval "pravo stvar".

BTW: folk, resno, koji vam je ku*ac ? Tole naj bi bil forum inteligentnega folka, ne pa ovac. Na živce mi gre, ko mi folk razlaga da sem paranoičen ob očitno tveganih zadevah in upravičuje svojo oceno varnosti "saj to sem že X-krat naredu, pa je šlo lepo skoz."- in to za zadeve, katerih tveganost bi razumel 5-letni otrok.

Daj nas razsvetli, kaj je bilo tako pomembno, da si šel v to in kje je bila korist deala ( kakšen "popust" si dobil ). Resno, za kaj je šlo ? Cecin poster ? Pozlačene rabljene zobotrebce Sadama Huseina ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tilen ::

Tako boš lahko dokazal, da je paket bil prelahek, da bi lahko vseboval "pravo stvar".

Kako bo pa dokazoval to za kar sta se zmenla oziroma dokazal kaj je v bistvu prava stvar in da to kar je dobil ni to kar je naročil?>:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Brane2 ::

To je težji del posla. lahko upa na to, da bo prodajalec potrdil ta del zgodbe in se vlekel na to, da on je poslal pravo stvar.
On the journey of life, I chose the psycho path.

d0ndian ::

Ali gre za "Cecin poster" ali "Pozlačene rabljene zobotrebce Sadama Huseina" ni relevantno. Ob pisanju 1. posta sem vedel da bom prejel nekaj "izobraževalnih" zakaj naj v to NEBI šel,.. ampak zato je že prepozno. Svojo krivdo sem že priznal in ni nobene potrebe, da berem še naprej kako sem se nategnil. Drugače dobra ideja Brane2 (glede teže).

Kolikor sem prebral, tudi drugih tem.. imam v primeru (da prodajalec "nebi bil fer") malo možnosti. Vse papirje, ki jih imam sem shranil. Imam oglas, poštne papirje, njegove podatke in "neveljavni" telefonski pogovor. Upam da se bo vse rešilo v tem tednu in po mirni poti.

Hvala za vse odgovore,.. javim ko se kaj zgodi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d0ndian ()

Brane2 ::

NI bistveno tebi, je pa bistveno meni. In glede na to da sem ti dal "dobro idejo" me razsvetli - samo zanima me, resno, in tega ne mislim nadalje komentirat, bom čisto tiho, kaj hudiča je bilo tako pomembno, da si šel v to, sedaj pa se ti trga zaradi denarja, ki ga očitno ne moreš kar tako pogrešati ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

solatko ::

Precej stvari sem že kupil na Bolhi in do sedaj, še nimam slabih izkušenj. Tudi prodal sem že veliko stvari in imam čisto vest, ker vedno, ko kaj prodam, čez nekaj dni pokličem kupca, če je stvar v redu in do sedaj, sem samo enkrat vrnil kupnino, ker zadeva ni bila tisto, kar je kupec želel. Nekaj krat sem dal pritožbo na bolhi, ker se prodajalec ni oglasil na mail in vedno je prišel odgovor zelo hitro, tako, da moderatorji na bolhi, kar hitro urgirajo pri uporabnikih bolhe. Imel sem že nekaj reklamacij in do sedaj vse uspešno realizirane.

bajsibajsi ::

Osebno mi je post Tomsona se najbolj simpaticen. Vsekakor bi mu pripravil obisk, s cimer bi zagotovo dobil nazaj vsoto, katero sem placal. Pravega prodajnega predmeta ne bi niti zelel.

Nekaj let nazaj imel podobno sranje z nekom tocno tu s Slo-techa. O njem sem imel samo email in nic drugega(!). Dan dva zatem imel, tocen naslov in opis, solso sliko, sliko s taborjenja..itd. Skratka vse se dobi. Tisti, ki misli da je varen za xy emailom se moti. No skratka, takrat je pri meni zmagal razum in srcnost (hehe).. ter najbrz premajhna cena predmeta. Ampak za 400 evrov.. bi bla pesem drugacna. Za nemalo koga je 400 evrov mesecna placa...

OChack ::

saj narediš čisto tak miroven obisk, važn je psihološki učinek, ker če ga udariš te lahko toži, za kar bo 400€ premalo, razen če ga kasneje anonimno z nogavico na glavi in kijem v roki pošteno zmasiraš
Int€l inside, IDIOT Outside

ant ::

enkrat je bilo na forumu govora, da imaš pravico stvar, ki jo dobiš preko pošte, prej pogledati. torej preden plačaš, pogledaš ali vse štima, nato daš šele denar. sicer ne vem ali to pošta res dovoli???

tilinho20 ::

kolikor jaz vem imaš pravico pogledat...

Vuli ::

ne vem jaz, če je možno to, še sploh če je paket poslan, kot odkupnina. Ne vem no, nisem še slišal za to.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

tilinho20 ::

Tuki vsi govorimi ''ne vem'', ''nisem siguren'' (o tem če lahk pogledaš pošto) ;) :)

Šimpanz ::

Jaz sem enkrat hotel odpreti paket na pošti, ker se mi je zdel malo zdelan pa mi poštarka tega ni dovolila. Rekla je da dokler ne podpišem prevzema in plačam stvar ni moja last, torej jo tudi ne morem odpirati. Rekla je tudi da če bo kaj polomljeno bova pa zapisnik takoj napisala. Na srečo je bilo vse v redu.

solatko ::

Pri prevzemu pošiljke po povzetju, ni dovoljeno odpiranje pošiljke, pred prevzemom - torej plačilom. Obstoja reklamaicja, saj dobiš kompleten naslov, na katerega je bil poslan paket, tako da je v najslabši varjanti, na voljo tožba na civilnem sodišču. Pošta in druge dostave pač materialno odgovarjajo za pošiljko, v primeru, da se pošiljka zavrne, mora biti nepoškodovana (torej ne sme biti odprta).

Balandeque ::

Meni so na pošti (pri tržnici Moste) dovolili preveriti vsebino, preden sem podpisal prevzem, ker sem sumil da nekaj ni ok. Moral sem le odpreti paket tako, da sem čimmanj poškodoval ovojnico in so mi v ta namen posodili olfa nož.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

solatko ::

Kaj bi pa naredili, če bi paket zavrnil in ga tudi pošiljatelj ne bi hotel nazaj, češ, da so stvari zamenjali. Pošta je v tem primeru v prekršku in mora plačat odškodnino.

d0ndian ::

Sporočam, da sem se uspešno "od-nategnil" in sem danes svoj denar dobil nazaj, brez kakih fizičnih obračunavanj ipd.

Nekatere pošte (TNT,..) imajo možnost vpogleda pred plačilom, za pošto Slovenije tega še nisem zasledil ali pa je potrebno nekaj posebno pri oddaji paketa označit / plačat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d0ndian ()

Vuli ::

No, lepo, da si rešil.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

solatko ::

Do sedaj še vse reklamacije rešil na Bolhi hitreje, kot za novo robo v štacunah.

kixs ::

Sam videl eno zanimivo zadevco na Bolhi. Cena je bila zelo sumljiva - nizka. Ampak nikoli ne ves ;) Poklicem in tipo pravi, da tega sploh ne proda... edino, ce bi mu kdo dal recimo 10.000€ :))

Dejansko pravi, da je dal oglas samo zaradi tega, da bo videl kaksno je povprasevanje... ampak vseeno je meni pokuril par minut zivljenja :|

Keyser Soze ::

Ja, tako se dela to.

Tudi jaz kdaj probam dat kakšno stvar v prodajo. Ampak je pa res, da vedno dam pridržano ceno. Ki je precej visoka, oz. takšna, kolikor pač hočem za to stvar.

En test tržišča, če se stvar sploh prodaja in koliko bi folk zanjo odštel.

P.S.: Vaše minute so pa itak zastonj zame. =P
OM, F, G!

;-) ::

Da si jaz sposodim še temo.

Pred 14 dnevi kupim avtoradio preko bolhe. Se zapeljem do starejšega gospoda, bil je dež. Se najdema grema do hiše mi da avtoradio mu dam 50€ (sicer ni nek denar a vseeno) kabli od evro priklopa so bili porezani sem mislil ok, bom že sam uredil. Res mi je reklel da lahko sprobam ampak zarad kablov ni bilo mogoče. Čez en dan se spravim montirat radio v starejši avto pa radio nedela. Kličem gospoda in mi reče da sem sigurno kaj z kabli zaj*** in da če mi kaj ni prav lahko pripeljem nazaj. Takoj nisem mogel in sma se dogovorila da pripeljem drugič. Danes peljem avtoelektričarju zadevo da mi naredi kot treba avtoradio ne dela-mrtev. Spet kličem gospoda če mi lahko on zrihta ali da vsaj pol denarja nazaj in mu pripeljem radio ker si nimam kaj z njim če nedela-na to sem ga opozoril že naslednji dan po nakupu!

Rekel je da mi nemore dat garancije eno leto če stvar nena dela itd. in bil prav nesramen. Zgleda je sam kupil pokvarjen radio in ga takega naprej prodal, in sedaj sem tudi jaz primusan to naredit če hočem kaj od njega =) sam ne ker sem ga vrgo skoz okno ko sem šel domov.

logout ::

Vsaka šola nekaj stane, bodi srečen da je samo 50€. Nekateri so se šolali za veliko večje zneske.

L.p., Kloko

solatko ::

To je popolnoma tvoj problem, če kupiš zadevo, ki ima porezane priključke in, da mu je nisi nesel takoj nazaj. Vsako zadevo stestiram ali se dogovorim o vračilu še isti dan. Do sedaj sem še vsako reklamacijo rešil, z vračilom denarja. Ko sam kaj prodajam, po navadi čez nekaj ur pokličem kupca, če zadeva v redu deluje, ker tudi jaz ne bi vzel nazaj robe po 14 in več dneh, saj ne morem vedet, kaj si ti počel z njo.

Icematxyz ::

sam ne ker sem ga vrgo skoz okno ko sem šel domov.


Se pravi si ga odvrgel v naravo oziroma ob cestišče da se še kdo zaradi njega s kakšnim kolesom ali motociklom poškoduje?

#000000 ::

Se da ustavit izplačilo prevzete pošiljke (pošta slovenije) razlog roba ni ti kar smo bli zmenjeni namest ddr2 sem dobil ddr rame ?

Leks ::

ne, razen če fizično obračunaš s poštarjem .), lahko pa pokličeš prodajalca in mu poveš kakšna je situacija!

#000000 ::

Prodajalec se na javlja več na telefon, zato sem razmišljal če bi se dal ustavit izplačilo.


Aja na pošti pravijo da nikakor ne morem zaustavit izplačila in nikakor ne morem vrnit paketa (razen če bi bil paket poškodovan) spet na drugi pošti mi ženska pove da lahko zapakiram nazaj in nesem na pošto ter zahtevam preklic izplačila in vrnem paket ter plačam poštnino (spet)

Najbolš se bo ob prvi priliki zapeljat tja in prodajalcu potalat ene par plesk.

Leks ::

Če pa pogledaš nekoliko drugače so DDR dražji od DDR2, tako, da če si prejel enako količino si na profitu, če jih prodaš naprej.
Jaz si kupujem 1GB DDR zase, če so novi in ugodni ti jih odkupim.

Drugače si pa takšni nategovalci res zaslužijo batine! Razen če je bila pomota in jo bo popravil.

#000000 ::

Ni pomota garant, zmenjeno je blo da dobim 10 × 1gb ddr2 rame, dobil pa sem 10× 256 mb ddr 400 in pa zandnji ugotovitvi niti ne delajo :) Če ga kdaj srečam bo samo, Koje oko da ti RAZBIJEM???

#000000 ::

Aja še to, ker gre 99% za namerno-zavestno nategovanje znesek sicer ni ne vem kakšen (120 evrov s poštnino) ampak vseeno, gre tale zadeva po hitrem postopku na Policijo, denarja verjetno uradno ne bi vidu vsaj še 5 let, ampak neuradno ga bom pa dobil pa magar mogu celo ulico namikastit. Ne gre se več za denar, ampak za princip + če tega pizduna nekdo ne zbrca bo nategoval še naprej.

Na pošti sem jim povedu da od zdej naprej bo pri meni precedura prevzema paketov drugačna, prvo bom odprl in zadevo sprobal, šele pol dam denar, če se ne bodo strinjali pa naj pač naredi zapisnk (da nav nazadnje mene kdo tožu, da kako nočem sprejet paketa) in nese jajca tja kjer jih je dobu.

Sem mislu da so na pošti kej bolj pripravljeni na take prevare, ampak ne jebejo ni 5 posto, sam gonjo svoje naj se zmenim s pošiljateljem, kar se tud bom :)

Ziga Dolhar ::

Posta je opravila svoj posel - izvrsila je prenos posiljke.

Kaksna je ta posiljka (razen ce ne gre za poskodbe med prenosom) oz. njena vsebina, nje ne briga in je ne sme brigat. Tako ugovorov iz temeljnega razmerja (prodajne pogodbe - reklamacije, stvarne napake, neizpolnitev oz. napacna izpolnitev) ne more upostevat, saj ni stranka te pogodbe.

Kljub prijavi na policijo moras vedet, da se policija ukvarja z vprasanjem kaznivega dejanja, ne pa tvojimi 120 evri. Ce bo stvar ze sla na sodisce, bi sicer lahko uveljavljal premozenjskopravni zahtevek, a bi se znalo zgodit, da bi te kazensko sodisce napotilo na pravdni postopek. Tako, most likely, bos v vsakem primeru moral vloziti tozbo.

Sicer pa, nikoli ne skoduje, ce posljes en hladen in zajeban opomin pred tozbo.
https://dolhar.si/

#000000 ::

No ja sej jest vem, da denarja preko policije in sodišča ne bom vidu, ampak jest bom prijavu kaz dejanje prevare, denar bom pa izterjal s pomočjo drugih prijemov oz. postopkov.

Ziga Dolhar ::

Poskusi se pri tem ognit novim kaznivim dejanjem.
https://dolhar.si/

#000000 ::

Se razume vse po zakonu, prvo pitaje se glasi Koje oko da ti vadim :)

Brane2 ::

Nekaj je očitno. Trg dela.

Povpraševanje za Nigerijsko robo je neusahljivo in pojavila se je tudi lokalna ponudba, ki nudi celo BOLJŠE pogoje od poceni afriške delovne sile, kar je redkost.

Ponavadi je tako, da "slovensko kakovost" plačamo posebej.

Tu pa dobiš nateg, ki si ga iskal, ne da bi se moral prebijati skozi jokave zgodbe o predsednikih s kockastimi imeni, ki zaradi čudnih okoliščin ne morejo do keša itd itd.
Saj stvar je užitna prvič ampak pozneje se verjetno strankam zagravža- nekako tako kot "naključno srečanje dveh popolnih neznancev" v porniču.

Tle pa to dobiš točno to, kar si iskal relativno poceni, brez predigre in "postoperativnih komplikacij" v smislu dobiš denar nazaj, če nakažeš še €500 itd itd.

BOgve če tip fura solo ali pa je le Nigerijska podružnica v SLO...
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Brane2 Bom poročal kako se je zadeva iztekla.

Brane2 ::

BTW: Ko/če ti bo vračal denar, preveri, da bo to dejanjsko v apoenih, ki dejanjsko obstajajo.

Da ne boš dobil svojih ~€200 v 66 bankovcih po €3...
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100959 (6693) predi
»

Nateg na bolhi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9819017 (14264) francek1
»

"Nateg" pri nakupu preko bolhe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8315567 (11454) shadeX
»

Prevare na Bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8822473 (17354) ratkob65
»

Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5827308 (25119) galu

Več podobnih tem