» »

Nateg preko bolhe

Nateg preko bolhe

BlackHole ::

Yekica in kako si dokazal, da je bil v kuverti res tisti telefon?
LP Marko

destiny ::

In pol bi 2 pirata si naredla 5 usernameov in en drugemu nabijala negativne tocke.

Jasno je da sistem še zdaleč ni brez napak, ampak slabše kot je zdej, ne bi mogl bit...

destiny ::

Verjetno bi pa precej pomagal, če bi pri registraciji moral vnest še veljavno št. kreditne kartice. S tem bi se tud povečal nadzor nad uporabniki, št. uporabniških računov bi pa precej omejili...

yekica ::

Na policiji mi ni bilo treba dokazovat ničesar, tam sem podal sum kazenskega dejanja goljufije, ki se preganja po uradni dolžnosti. Jaz sem frajerja policiji naznanil kot goljufa, policija je pa po uradni dolžnosti opravila preiskavo, zbrala dokaze in podala kazensko ovadbo...

Na policijo sem nesel telefon, polnilec, kuverto z naslovom pošiljatelja in sprintan oglas z bolhe... V oglasu je bil naveden tip telefona, ki ga je prodajal in njegova gsm številka... na kuverti ime in primek ter naslov pošiljatelja... Thats all...

Po približno mesecu in pol sem dobil obvestilo od policije da je preiskava zaključena in da je zadeva zdaj na tožilstvu, hitro po tem pa tudi vabilo iz tožilstva da se udeležim zaslišanja okrivljenega zaradi možnega dogovora o poravnavi... Tam smo pa zadevo zaključili tako kot sem prej opisal...
Tudi sam sem bil zelo presenečen z odzivom in policije in tožilstva...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yekica ()

Filmfan22 ::

1. P4 je na mimovrste 44 cukov in je nov.
2. za tak denar zadevo testiri doma na svoji maticni, drugace ne kupuj.
3. Pozab, iz svojih napak se učimo.

Cowboy6 ::

yekica ti si dobr skozi prišel. sploh pa mi je všeč kazen ki ga je doletela.:\
Tukaj naj bi bil moj podpis.

bukvi ::

Pokemon 1 to te je pa zelo grdo nategnil za procesor. Velikokrat sem že kupoval prek bolhe in nisem k sreči imel nobenih problemov, razen enkrat ko je en tip prodajal plato na licitacijo 10 dni sem mu dal 15 ponudb on pa jo je prodal že prvi dan in ni počakal do konca licitacije. Sem mel pa enkrat slabo izkušnjo na oglasu slo-tech ko sem od enega kupil plato KT7raid +1200mhz athlon tako je vsaj pisalo na oglasu. Model pa mi je poslal, plata je bila ok sam proc. je bil 900 mhz athlon. Sam potem je model rekel, da se je zmotil ker je imel več procesorjev in ni pogledal in mi je rekel da lahko pošljem nazaj. Še dober da nisem stran vrgel potrdila od pošte kot sem to storil velikokrat že prej. Sam se je vseeno zavlekl 10 dni da sem dobil keš. Od tedaj sem bolj previden.

Pokemon1 ::

Tako je edino pravilno biti preiden te dni.. vse vrste prevarantov samo čakajo na priložnost kako bi koga nategnili..Bukvi kar tko naprej..:D

Yekica zelo zanimivo... kako je pa na tožilstvu zgledalo? Kakšne dokaze si imel proti njemu da jih ne bi mogel spodbijati? Si imel pač srečo da se je mali usral in sprejel poravnavo...
Bolje z biciklom v kurbarijo kot z mercedesom v službo...

polde66 ::

ej sodišče in sodnik je čist neodvisn, in dela po svoji volji ter po svojih prepričanjih in temelji na svojih izkušnjah in ne temelji strogo na dokazih, lahko 100% zadevo obrže ali pa tako sprejme. Če je goljuf fooljuf je pač goljuf. Če se bo zmuznu zdej se pa drugič nebo. Pa še zadeva je taka da se bo tud še kater usral tam. So drugačni psihični učinki. Sej je dost tvoje pričanje proti njemu.
polde

yekica ::

Goljufija je kazensko dejanje, ki ga organi pregona preganjajo po uradni dolžnosti.
Če te kdo na katerikoli način ogoljufa, greš na policijo in podaš prijavo, jo podkrepiš z eventualnimi dokazi in postopek potem steče čisto mimo tebe... Policija naredi preiskavo, zbere dokaze in se na temelju teh odoči za ovadbo ali zadevo pozabi.
Jaz sem na tožilstu bil prisoten ne kot tožitelj, vendar kot priča... Sploh mi ni bilo treba karkoli dokazovat, dokaze je zbrala policija...
Mogoče bi degen uspešno izpodbijal te dokaze na sodišču, vendar če mu ne bi ratalo bi fasal kazen, stroške postopka in še dosije... pač se mu je bolj splačalo vrnit denar in plačati 30.000 kazni kot tvegati...
V vsej tej zadevi je treba poudariti da so na policiji in tožilstu svoje delo opravili za vsako pohvalo!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yekica ()

Racunalnik ::

Za vse tista sprasevanja o bolhi,se moje mnenje.
Bolha je cool zadeva ampak se vsak drekec pekec lahko spomni nategovati.Tiste cene k so nizke je vedno nekaj narobe z njimi.Ce je licitacija dajo za 100ksit manjso ceno in pricakujejo da bodo ljudje prisli do te cene in se vec,namesto da bi bila blokada za do 20ksit manj.

Ljudje se ne drzijo dogovora in najraje posiljajo po posti,sumljivo je ze to k ponavadi pise DA LAHKO POSLJEJO TUDI PO POSTIl,nevem zakaj to hkrati zveni kot neka ugodnost prodajalca in delanje neke usluge meni,ko pa itak vecjo ceno posiljanja placam sam.

Bolha je tudi nekako preplavljena z Mariborsko populacijo kar zgubi svoj pomen ker se ne mislim peljati v MB po neke malenkosti,po posti p alahko samo sanjajo da bom kaj vzel.Moje mnenje je tudi in po lastni presoji lahko recem da je v >Mbju dosti zasluzkarjev ker kupujejo v Avstriji potem pa na Bolhi prodajajo kot neko novost in nevem kaj se vse.

Pa seveda dviganje licitacije za katero se vsak spomni nabijati ceno kot nek user nato pa seveda nicesar ne kupi.Verjetno da sta tudi dva user acounta kot eden.

Sem se pa sam nategnu ene 3krat,zdej bo pa pa pocasi konec.

1-Sem narocil po posti motor od apn6 pred 10imi leti in notri dobil par nekih usranih delov,modelu nisem mogu nic ker je bil iz neke vasi in itak tezka baraba.
2-Sem narocil ventilator to je bilo 1 leto nazaj in dobil ventilator ampak polomljen(ceprav so okoli vetrnice aluminijasta rebra ki ga scitijo),model mi je res da dal kes nazaj po dalji razpravi,ampak model je ocitno upal da se bom vdal in si mislil da se je to zgodilo med prevozom.Smesna plat te zgodbe je da gre to folk delat za 1000sit,ker takrat sem se skoraj do njega pripeljal in istocasno hotel pozabiti na tistega preserna in raje obracunati znjem.Stvar je bila tudi taka da je prodajal tocno tak vent k je meni crknil in sem ga krvavo rabil ker brez njega pc ni laufal,un se gre pa preizkusevalca mojih zivcev za 1000sit.

Vglavnem vse je mogoce.

Matev ::

"računalnik" to kako licitirajo je domena bolhe in tako kot je je čisto OK
če je cena za 100K nižja na začetku naj pač bo

PS: nauči se uporabljati ločila

Ziga Dolhar ::

Matev, je bilo to rahlo sarkastično mišljeno?
https://dolhar.si/

Racunalnik ::

Ker po tvojem postu sodec nisi prevec brihten,ti zaupam se enkrat moje mnenje,v upanju da se ti bo tokrat prizgala lucka.
Cene dajejo po 100ksit manjse na licitaciji v upanju da bo prisla cena nazaj do teh 100ksit,po drugi strani pa vsak ki sledi bolho opazil da se dvigujejo cene po 1000sit in ne redcimo 2x po 50ksit in zaradi teg ase ponavadi nikamor ne pride ker vec ali manj nekdo hoce mastno zasluzit in skoz neki spreminja in proba z svojo retardirano pametjo nekoga potegniti za nos.Najvecji smeh je pa to k uporabljajo osnovnosolske fore.

Matev ::

Kaj te sedaj moti, da ne razumeš kako se licitira ali, da ne moreš licitirat?

flipflop ::

Verjetno to, da oseba ki prodaja, z drugim accountom zvišuje ceno, kot da je nekdo drug.|O

Modri dirkač ::

Racunalnik strikes again!:D
Everybody lies!

PALOMINO ::

Samo smejim se teli zgodbi s tem procesorjem...
Tipično slovensko, samo da se prihrani par jurjev, potem so pa krivi vsi.

Krivdo za to "procesorsko zgodbo" lepo pripiši sam sebi, boš drugič morda znal vklopit mozek, ko te bo spet zamikala kakšna ponudba na Bolhi.

In ne pljuvaj po policiji in firmi, predlagam da preusmeriš pljuvanje nase.

Par načel, ki se jih je potrebno držati ob nakupovanju rabljene robe:

- stvar je treba sprobat če deluje
- v kolikor ste prodajalec in prodajate zadeve za večje vsote preverite pristnost denarja
- če nimate opcije sprobati zadeve naj Vam da oseba na vpogled osebno izkaznico ali potni list s podatki (bolj malo verjetno je da bo imel ponarejeno še to), tako lahko barabo vsaj najdete nekako
- ogibajte se pošiljanja po pošti - Slovenija je majhna in nič ni daleč glede na to koliko sitnosti imate.

In navsezadnje, dajte še par jurjev na stran, spijte kakšen pir manj in kupite novo stvar ter raje prodajalcem težite za popust.

Vedite, da bo Slovenija vedno z eno nogo na balkanu in take zadeve bodo čedalje bolj pogoste, internet pa takim barabam daje še dodatno krinko.

Čisto nekaj drugega pa je npr. Nemčija in USA, kar se dogovoriš to drži, sem že dostikrat pošiljal keš po pošti in do danes sem dobil še vsako stvar! To je pač zahodna kultura.

Gandalfar ::

Čisto nekaj drugega pa je npr. Nemčija in USA, kar se dogovoriš to drži, sem že dostikrat pošiljal keš po pošti in do danes sem dobil še vsako stvar! To je pač zahodna kultura.


Pomojem vec srece kot pameti. Pejt brat kaksne ebray fraud primere.

polde66 ::

Pa ne glede na vse ni treba s tem zagovarjat goljufe. Sori palomino s tvojo trditvijo se ne strinjam najboljš. Če jaz osebno prodajam stvar jo prodajam 100% v redu. Če stavr ne morm sprobat pač garantiram zanjo. Ne vem in si ne znam predstavljat da bi šel enga človeka NATEGNT. Prav tako od drugih ne pričakujem da bi me. Če pa to svar tako naredijo so kazensko odgovorni, prav tako sem tudi sam kazensko odgovorn ali ne če trdim nekaj kar ni res in prodam neko stvar za to kar ni. Oprosti balkan in te stvari sodijo na balkan. Tu smo pa v pravni državi in balkan sistem nima kaj počet.
S takimi tipi ki se na tak način odzovejo na (tipičn primer kaznivega dejanja) na primer kot je ta pa ... nimam besed. Egoizm in privoščljivost.
Bi reku da se mi taki ala Palomino stil tipi prbližn tok gnusjo k tisti k stvar nardijo.
polde

kalil ::

Nateg #1

Nateg #2

Nateg #3

Nateg #4


Je kdo kupoval stvari na zgornjih linkih?

Če hočeš dobiti šampon, potem le! >:D

Če je kdo kontaktiral z tem osebekom registriran na bolhi.com, kot miran123456 s telefonsko številko 041 299 103, naj se javi.:))

divide et empera

5pellfire ::

Ja, sem dobil 2 lepi fedri za utrjevanje zapestij :D namesto Radeona 9800 PRO.
Rad bi se videl ko sem paket odprl 8-O . Vrednost priblizno jurja za preostalih 29
pa sem si kupil pamet! Ti si šampon lahko vsaj ponucal >:D jaz pa ktake fedre že mam, z nogami pa jih ne znam primet.

Zadevo pa sem prijavil policiji, in upam da bojo kaj ugotovili (jako upanje se mi zdi).

Glede bolhe pa tako, kupovat ne mislim več; prodal pa še verjetno bom kaj, vendar z
namenom stvar prodat ne pa koga nategnit.

Modri dirkač ::

Polde, Polde.

A ti resno misliš, da živiš v moderni, pravni državi po vzoru zahodne evrope. Dej lepo te prosim.:\

Naša ljuba majna državica je po mentaliteti žal še vedno balkanska, v to se lahko prepričaš iz zgornjih dveh postov.

EU gor al pa dol.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

_Dejan_ ::

a je kdo prjavu Bolhi da un nateguje?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

boštjan ::

kalil, in kaj si ti kupo od tistih 4 linkov,ki si jih dal?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

kalil ::

Palmolive body milk, ki ni palmolive body milk ampak voda! >:D

divide et empera

MEDENA ::

se mi je kar zdelo da je tale miran123456 goljuf...9800pro za 30k je res nizka cena

MEDENA ::

še en nateg 100/h

Predator ::

bi lahko nam nepoznavalcem utemeljil, zakaj je to nateg?
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Ziga Dolhar ::

Lej, Medena,

nekateri strojnemu/... področju ne sledimo, še manj cenam. Če se ti taka cena zdi "neprimerna", mi, fuknjenci, še vedno ne vemo, ali zato, ker je previsoka ali obratno.

Umeš razložit še nam, preostalim?

Hvala.
https://dolhar.si/

Predator ::

e-misija
PROC AMD XP 3200+ 400 MHz Barton 41.520,00


drugje ga ne najdem, kje je torej problem?
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

MEDENA ::

ja ne vem ....če se vam zdi 40K za tak proc potem pa ok.

wow 1500 ceneje....

vreden je lohk max 35k...ne pa 40...pa še e-misija ma vedno 10% dražji kakor povsod....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

_Dejan_ ::

pomoje je natega zato ker je odklenjen 3200+ torej pomeni da je star (mislim da si jih po 38 tednu 04 zaklepal) in nov je v trgovini 40 k sit.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

MEDENA ::

točno tako...pol leta star proc najmanj....

pizda jaz pa recimo ne morem prodat NEC3500A star 4 mesece...za 15k ali po dogovoru...tudi če je NEC3520A 17k....

on pa pol leta star (najmanj) proc za 40k....emisija je irelevantna za primerjavo....mlacom je imel te proce pod 40k pred 2-3 meseci

Predator ::

Medena: mogoče še nisi opazil, ampak nova pravila malih oglasov moderatorjem dajejo pravico, da ostale opozorijo na zavajajoče in goljufive oglase. Če prebereš svoj odgovor, si avtorja oglasa obtožil točno tega in ker ne sledim trendu/cenam novih zadev, sem vprašal kaj je narobe. Ti me pa obtožiš idiotizma, napišeš povsem neargumentiran odgovor, potem pa se še sprašujes, zakaj sem ti ga želel izbrisat?
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

kuglvinkl ::

Vzdržite se objalvjanja osebnih podatkov, vrag vas vzel. Če mislite, da imate koristne informacije, ki bodo pomagale pri pregonu kaznivih dejanj, pokličite 113.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

pingec ::

Medena glede na to da se neci 3500 preprodajajo naokrog rableni za 12k ne vem če ti bo ratal za tako ceno prodat, jst sm mojga kupu rablenga za 11k ;)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Matev ::

Nateg je če dobljeno odstopa od tistega kar je bilo navedeno v ponudbi.

Če bi on prodajal za 100K staro 286tko to ne bi bil nateg.
Bi pa bil nateg če bi namesto stare 286tke podtaknil staro 386tko ali novega pentiuma.

Modri dirkač ::

pizda jaz pa recimo ne morem prodat NEC3500A star 4 mesece...za 15k ali po dogovoru...tudi če je NEC3520A 17k....


Ta tvoj NEC je zgubu 1/3 vrednosti še preden si stopu iz trgovine.
Pri mimovrste je zdej 16k in ti res pričakuješ, da ti ga bo kdo kupu za 15k.:\

U must be joking, right?:D
Everybody lies!

boštjan ::

Prosim držite se teme in ne kolko je rabljen NEC 3500 vreden. Ker če nekdo prodaja rabljenega NECa 3500 za isto kot je v trgovini in če ga nekdo kupi i dobi NECa 3500,pol to ni nateg,saj je dobo željen artikel. Si je pa kupec sam kriv ,da se prej ni pozanimal, koliko nov NEC 3500 stane. Nateg bi bil,če bi dobo NECov DVD-ROM.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

iso2000 ::

Sicer offtopic a vseeno:
Da se še jaz vmešam v tole z enim predlogom: Kaj če bi dodali pod male oglase možnost, da drugi dodajamo linke do spletnih trgovin, kjer ima nov artikel podobno ceno. Na ta način, bi lahko na lep in eleganten način pokazali vrednost izdelka, brez komentarjev v stilu "Ti si f*k*en, kakšna cena!" itd...

boštjan ::

iso2000, predlogi
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

tx-z ::

kuglvinkl, jst sm samo kopiru kar je "mrezna" napisu....da bo vedu za kero stvar mislm....
tx-z

bukvi ::

Tale z vloženimi kumarcami je pa dobra :D

Alo Bulldog. Pa kaj mu nisi poslal nazaj. Jaz grem za ta denar do njega pa še ene par kolegov zraven peljem ;(( pa naj bo na koncu Slovenije doma. POL ga pa mal zmasiramo :D po naše ter potem polovico tega denarja zapijem s kolegi :P .

Jaz osebno pa nasprotujem za nakup teh stvari
brez posredovanja pošte. Sploh če je ta stvar več kot 5000 sit. Saj tak vsaj veš kdo je ta oseba. Enkrat se spomnem, da je eden od kolegov prodajal plato+proc. +320 mb SDram + 40x CDRW. Skratka vrednost tega je bila 40.000 sit in je prišel model iz MB v CE in smo se dobil na nekem placu. Skratka mal je sam pogledal zunanji izgled vsega in kupil, še proca ni pogledal če je taprav, pa rame . Seveda so bile vse te stvari brezhibno delujoče. Če bi bil recimo p****c bi mu lahk prodal nedelujoče. Saj eni to ponavadi izkoristijo.

Pa še ena je bila taka ko sem kupova grafo. Skratka model mi pošlje grafo jaz vplačam celotno poštnino po prevzetju, skratka ok. Naslednji dan zjutraj sem dobil od istega poštarja denar nazaj, (tako da sem dobil grafo tako rekoč za šenk ), ker je on takrat, ko je bil na pošti napisal, da sem jaz pošiljatelj in prejemnik. LOL
Pol me pa model kliče še isti dan popoldan češ da ni dobil keša in sem mu razložil kje se je zmotil in da sem mu keš že poslal in ga bo dobil naslednji dan.

Pri prodaji teh in drugačnih stvari je treba bit pošten, ker se mi zdi bedarija nekoga ugoljufat in ga s tem prikrajšat za neko stvar. Pa še v primeru,
da te potem odkrijejo si takoj v njihovi kartoteki zaradi goljufije sploh če je ta oseba že polnoletna in adijo zaposlitev, ko si enkrat iskalec službe, ker danes vsak preverja če si bil kaznovan.




BTW : Pokemon1 kok si pol zrihtal glede proca. ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bukvi ()

Pokemon1 ::

Kaj nej rečem Bukvi... zadeva miruje in samo čakam še lahko. Glede ip naslovov sem mrzel, ker pač nimam hudih vez na siolu, na Gambitu se pa tudi ne zmrdejo in jih zadeva na enkrat ne zanima.

Tako da kot je rekel prej nekdo sem si tudi jaz kupil pamet za 30k...

Obupal pa še nisem.. zadeva je še na policiji in lahko v treh mesecih oddam predlog za pregon. Tako da mislim da bom to tudi moral storiti.


Glede Palmolive šamponov in utrjevalcev zapestij :D sem pa videl ta oglas in ga celo klical , je dec reku da je nekje na potovanju al kaj da se lahko zmeni s tajnico da mi zadevo pošlje po pošti pa sem odklonil..

Tako da a nimate njegovega naslova? Pejte tja pa ga zbijte v črno zemljo!
Bolje z biciklom v kurbarijo kot z mercedesom v službo...

Pyr0Beast ::

Mene zaenkrat še niso nategnil, so pa prjatla za ene 9k ki je "kupi"l radeon 9200 dubu pa 9200 SE.

Jah kaj čmo. >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

boštjan ::

so pa prjatla za ene 9k ki je "kupi"l radeon 9200 dubu pa 9200 SE.

to so tud v trgovinah nategovali
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

RookY ::

Kaj če bi pri teh nategovalcih vsi naročili robo, ki je seveda ne bi prevzeli, tako da bi cenjeni nategovalec sam poravnaval poštne stroške?
Juhu juhu spet bom bruhu

kalil ::

Ni vse tako preprosto kot izgleda >:D

divide et empera

d3n15 ::

em toj zajeban:D dost tko zajeban:D komad zajeban:D najbl zajeban možn:D


jebi ga, toj bolha powah:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334101098 (6832) predi
»

Nateg na bolhi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9819073 (14320) francek1
»

"Nateg" pri nakupu preko bolhe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8315598 (11485) shadeX
»

Prevare na Bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8822540 (17421) ratkob65
»

Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5827350 (25161) galu

Več podobnih tem