» »

kateri TRDI DISK kupiti?

kateri TRDI DISK kupiti?

NemecRok ::

Zdravo!

Že iz naslova lahko razberete, da se zanimam za nakup trdega diska, vendar kljub temu da sm prečekiru že velik spletnih strani o trdish diskih še sedaj ne vem katerega naj kupim,
zato vas prosim za pomoč, ki mi bo prišla zelo prav.

Rad bi vedu tud kaj pomeni oznaka ATA pri enih diskih pri drugih pa SATA in kakšna je razlika met tema dvema diskoma?

Disk, ki ga nameravam kupit naj bi biv dokaj tih, hiter in zanesliv.
Cena takšnega diska pa naj nebi presegala 30.000sit

Za vaše nasvete se že naprej lepo zahvaljujem

LP
Švaba
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

SonGoku ::

Definitivno Hitachi 7k250 npr. 160GB. Stvar dela super, če je pa SATA pa še bolše. Cena tega navedenega je ta okoli 25k SIT. Jaz sem s vojim zadovoljen!!!:D

lp:D

NemecRok ::

ql, hvala za nasvet....mogoč še kakšn komentar??? :\ :) :))

LPl
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

SodVina ::

Razlika med ATA in SATA(serial ata) je trenutno le v vodilu. ATA je "za tvoje pojme" verjetno navaden disk, na ata vodilu so diski ze veliko let na trgu. SATA pa je relativno nova zadeva. Obljubljajo, da bo SATA diski hitrejsi kot ATA, vendar zaenkrat se ni bistvene razlike . Torej, izvedeti moras, ce tvoja plata ima SATA kontroler (ATA ima sigurno). So pa SATA diski nekaj tisocakov drazji od "navadnih". Drugace pa o diskih in vodilih ogromno ze pise na tem forumu. Uporabi iskanje.

speed machine ::

Jz mam WD 160GB SATA in sem zelo zadovoljen z njim. Tak da poglej še tega, če ti plata podpira SATA diske.
Tolk iz moje strani. 8-)

Sami ::

Itaq da Hitachi 7k250, razlike med ATA in SATA pa ne boš opazil.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

frenk ::

definitivno trenutna najboljša izbira je 160GB hitachi 7k250

sata ali ne sata?...ni važn, samo morš pa računat da bo z leti uata kmal zamrl

pviran3 ::

Mam maxtorja 120Gb 7200 8mb na ata133 in sem zadovoljen

Poleg tega lahko naštimam hitro delovanje ali pa tiho delovanje diska

morazem ::

Mene pa zanima, ker dist je najtišji in kuko se kej obnese seagate ATA 160Gb 7200rpm. Sedaj imam Maxtor 60Gb 7200rpm in me moti piskanje diska. Pri prijatelju sem poslušal Hitachi 7k250 120Gb, pa tudi piska mislim da še bolj kot moj maxtor.
AMD Sempron 3100+, Epox 8KDA, Gf4Ti 4200 64MB, Kingstone512MB, Seagate 160Gb

rkb2 ::

Jaz imam Seagate 120 Gb PATA in je kar tih (ni piskanja, če ga priviješ na ohišje šlišiš vibracije, če ga obesim na gumice ga ne slišim več). Duigače pa so trenutno najtišji Samsungovi diski:

http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html

http://www.silentpcreview.com/article152-page1.html

Black Adder ::

Poglej tole in se odloči.
BlackAdder stroke again!

Zgodovina sprememb…

NemecRok ::

no zdej sm se pa že skor 99% odloču da bom kupu IBM HITACHI 160GB.
Dans sm biv v TEALU pa so tud sami rekl da so to full dobri diski in da jih full velik prodajo ter da majo samo 1% reklamacij al pa še to ne.....pravjo da majo pri WD-jevih diskih dost več reklamacij(to mi je povedu frend k dela v tealu)

Kakšno mnenje mate pa vi o tem disku?

LP
Švaba
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

SonGoku ::

Mnenje o Western Digital?........kupi Hitachi!!!

lol:D :D :D >:D >:D

Caligula ::

Jaz ravno se enega narocam pa me zanima, ce je kdo ze kaj narocil od tega tipa NA BOLHI ker ma kao 3 leta garancije pa najnizjo eno pa se postnino 400 SIT po Sloveniji.

Skratka je ze kdo kaj narocil pri njem oz je koga nategnil?

LP

Cuoresportivo ::

kar se tiče hitachi(ex IBM) oz tudi pod imenom EXCEL STORE jih najdeš, ne vem kaj bi rekel. Vsi malo bolj osveščeni vejo kak je bilo z IBMom 40 gb diski, delal je samo 2 leti, pa je crknil. Teh sem menjal malo morje. Kak je sedaj ne vem, sam mam doma same maxtorje, 80gb, 8 in 2 mb, 60 gb, pa sem čist zadovoljen. CEna/zmogljivost/zanesljovost/glasnost=ok. Kar se pa tiče sata diskov, pa ne priporočam, ker se nekak še ne splača, ni vidne razlike, pa nerazvito zaenkrat. Pa še grejejo se bolj. V tem trenutku raje kupi preverjeno tehnologijo.
lep pozdrav(best regards)

Caligula ::

Pa dobro no, dajte se tisti, ki zivite v preteklosti mal zbudit.

Ja ena serija deskstarjev 3 leta nazaj je mela serijsko napako.
To kar so dons Hitachi diski nima veze s tistim. Tud WDji, Maxtorji,.. majo serije k crkajo.

Samo trenutno so ti Hitachiji vrh v vsem kar je pomembno.
Matr BMW 7 so mel tud neke serijske napake v eni seriji par let nazaj. Najbol da noben vec nikol BMWja ne kup.

SonGoku ::

Caligula, če plačaš po prevzemu se splača, če pa zahteva, da denar pošlješ v kuverti.........>:D >:D :D ......malo obujam spomine...................:8) :8)

lp

Cuoresportivo ::

caligula: pa vendar jih NEKATERI ne kupijo al. popravi me če se motim. Mogoče pa more minit spet 2 leti. bilo je pač navedeno dejstvo iz preteklosti, gre se pa samo za zaupanje v eno znamko, zaupanje ki ga je takrat IBM izgubil pri marsikaterem kupcu, ki je trdil da so IBMi dbest, tako kot sedaj. NEKATERI pač ne grejo dvakrat kupit IBM/hitachi diske. Nejateri ne vsi. Tudi NEKATERI ne kupijo več BMWja zarad tistih napak. Zaupanje je nekaj, kar težko pridobiš, sploh če so ga zlorabili. Po testih pa je trenutni hitachi res v samem vrhu.
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

cuoresportivo: dobro povedano. Tudi tiste famozne deathstarje so hvalili kako so hitri, dobri in vse - potem pa mi po enem letu in pol crkne...... Osebno ne bom še dolgo kupil IBM diska, pa naj bo zraven še hitachi ali ericcsson ali BMW>:D .

Ker mi je tudi WD že crknil imam sedaj seagate 120GB, ki dela bp (imam pa še enega 6.4GB ki dela že več kot 5 let bp - je sicer glasen ampak dela pa). Iz mojih izkušenj priporočam Seagate ali Maxtor.
The one and only

[MYTiX] ::

Jst sm do zdej imel sam maxtorje (prej Quantume, se mi zdi) in mi je sam edn crknu (80). Zdej sm pa kupu Hitachi 160 SATA in dela zaenkrat odlicno. Bomo vidli kako se obnese na daljsi rok.

matrix2 ::

moja bera traum in izgub podatkov na račun HDD-jev!

2× MAXTOR dead, 2×IBM dead ;(

Imel še dva WD-ja, sedaj zopet WD-JB 160GB, tudi ta že eno leto dela kot grom hiter, zanesliv, če mu privoščiš saj malo hlajenja. Sledi moja zadnja beseda, še naprej samo WD...

Cuoresportivo ::

ja, vsak ma svoje izkušnje. sem tud videl da so maxtorji crknili, meni zaenkrat še noben. Tu je zdaj težko reči , kateri disk je dbest, čist odvisno kaj gleda vsak posameznik. Jaz najbolj gledam zanesljivost. Zanimivo tudi to. V starem pcju 200 mhz, sem takrat kupil fujitsu disk 3,2 gb. Ti diski so baje največji podn od podna. Dela pa še vedno odlično. Če pa pogledamo kak so ene hvalaili, recimo IBM, pa so crknili. Odločitev je seveda na posamezniku, je pa vredu da vsak pove svoje mnenje, ker če kupuješ na podlagi testov iz revij, potem se lahko opečeš. Tu ma folk diske obremenjene diske 24/7/365, medtem ko jih imajo tam mogoče na testu 1 teden max. Po enem tednu hard testa pa ti ne morš rečt da je disk vzdržljiv.Tam se gre bolj za reklamo, ter da se dokaže kateri je bolj hiter.
lep pozdrav(best regards)

zlobcek ::

Jap se kr strinjam. Men recimo na p2p masini dela en 40G ibm deathstar:) 24/7 skor 365 dni v letu. Je pa lepo hlajen. In mi dela ze skoraj 1 let0 brez problema.

SodVina ::

Jaz naceloma nisem imel problemov z nobenimi diski. Je pa WD po mojih izkusnjah zelo trpezen. Enega 80gb 8mb wd-ja sem kar kvalitetno butnil z vrati (no cel racunalnik, vendar je bil disk trdno prisraufan in ne na gumicah), pa se kar dela in nima BAD sectorjev. Drugega, 40gb sem dva dni nazaj ponoci brcnil iz ene 15cm na tla, sicer je bil v plasticnem rack-u, ampak vseeno. Rezultati: Bad sectors: 0. Ce bojo se kaksni crash testi (upam da ne) pa bom porocal. Imel sem Veliko WD-jevih diskov(ce stejemo se tiste, ki so pod giga, jih je bilo sigurno cez 30) in malo problemov. Tako da prisegam na WD-ja. Kljub vsemu pa sedaj v mojem racunalniku mijavka...(no saj veste kater).

bond007 ::

Hmm.. men sta 2wdja crknala(80GB jb) v pol leta.. oba sem reklamiral.. in za zdaj še oba delata, imam pa par mescev že 160 GB maxtorja.. zaenkrat bp. Pa še nadležn zvok majo WDji ;( ... tko piskajo... jst jih verjetno ne bom vec kupoval. Pravjo da je hitachi ok...

simoncek ::

Caligula:Jaz ravno se enega narocam pa me zanima, ce je kdo ze kaj narocil od tega tipa NA BOLHI ker ma kao 3 leta garancije pa najnizjo eno pa se postnino 400 SIT po Sloveniji.


Jaz sem naročil disk od enga tipa, ki mi je isto dal 3 leta garancije. Ne vem pa, če je bilo to glih na bolhi. Z diskom sem zadovoljen.
Kupil pa sem Samsung 160GB z ventilatorjem.Takrat sem dal 32.500,00 SIT.

Po pogovoru z njim, bi rekel, da ne nateguje ljudi, vendar se nikoli ne ve. Ko kupiš ne dobiš računa. Rekel mi je, če je kaj narobe mu ga pošljem nazaj pa on zrihta garancijo oziroma dobi novega in ti ga pošlje nazaj.

Res pa je da mi garancije ni bilo treba še uveljavljat in upam da mi jo ne bo treba.
Disk pa dela tišje kot fujitsu silent 40GB, ki ga sedaj uporabljam za shranjevanje uporabnih programov in ostalih stvari, ki mi jih je škoda zbrisat.

Za vsak slučaj pa imam zavarovan računalnik, tako da me ne skrbi če se kaj zgodi.

Dr_M ::

jest sm do zdej mel IBMe in maxtorje in jih bom tut naprej mel...ok hitachije :)
mel pa sm pokvarjenih WDjov doma tok, da bi lohk hiso iz njih naredu :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bakki ::

Samo NE !!! kupi Maxtroja 160GB S-ATA.


Imel sem že dva, ki sta crknila ;(( (prvi po 3 dneh, drugi po 2 mesecih), sedaj pa imam Hitachija. Za enkrat brez problema!

Upam da bom pomagal še komu...

Dead_Eye ::

Zanimivo da še nobeden ni poročal o crknjenih Seagate diskih. Res da so malo dražji od ostalih, samo zanesljivost je vsaj zame bolj pomembna.
The one and only

Groovy ::

Imam Segate 8 0GB, in tudi sam NE bom poročal, da je crknil... :) Lahko pa povem da sta šla "po gobe" že 2 Maxtorja 80 GB...
Me prav zanima kako bo s temi Hitachijem, vsi pravijo da so "oh in sploh", kako bo pa čez kake 2 leti bomo pa videli... >:D :P

Best buy: Hitachi 160GB
I am the captain of my soul

frenk ::

Men sta crknla 2 deathstarja in en WD, ampak sm šu vsen kupit hitachija 160GB 7k250...poleg tega mi WD raptorja tud še nista crknla:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najtišji ATA disk?

Oddelek: Kaj kupiti
292576 (1817) LordWorm
»

Najtišji trdi disk,.... kaj predlagate

Oddelek: Kaj kupiti
473091 (1811) antonija
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939103 (6058) dela
»

Tihi diski (120-160GB) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575787 (3939) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452738 (1950) Dr_M

Več podobnih tem