Kako bi Amazon uredil zračni prostor za letalnike

Matej Huš

29. jul 2015 ob 17:12:38

Letalniki (drones) postajajo čedalje dostopnejši in s tem pogostejši, kar bo v prihodnosti terjalo ureditev zračnega prostora, v katerem letajo. Na tem področju trenutno vlada divji zahod, ki ga najlepše ponazarjajo težave kalifornijskih gasilcev, ki se s helikopterjem niso mogli približati požaru, ker so radovedneži nad področjem krmilili svoje letalnike in snemali. Ker tudi čedalje več podjetij razmišlja o uporabi za dostavo in druge naloge, bo treba tam gor napraviti red.

Amazon je na konferenci v NASA Ames Research Centru predstavil svoje zamisli, kako bi kazalo urediti zračne pasove. Na višini do 60 metrov bi bilo področje, rezervirano za lokalni promet in manj napredne letalnike. Nad to višino vse do 120 metrov bi letalniki potovali hitreje in na daljših razdaljah, višje od 150 metrov pa je tako ali tako že sedaj prepovedano letenje brez upoštevanja pravil letalskega prometa. Še pomembnejša pa bi bila komunikacija. Pametni letalniki bi se morali biti sposobni pogovarjati med seboj in se umikati drug drugemu, saj jih bo enostavno preveč, da bi to delo opravljali ljudje. Enostavni letalniki v spodnjem nivoju (do 60 m) bi se morali sporazumevati le med seboj, medtem ko bi tisti višje morali imeti dostop do interneta za spremljanje generalnih opozoril. Prav tako bi se letalniki obveščali med seboj, če bi na primer eden zaznal jato ptic ali kakšnih drugih ovir. Podobno bi posebna plovila - npr. policijski helikopter - oddajali svojo pozicijo in zaklenili zračni prostor v svoji okolici. Kakšnih posebnih omejitev pa v splošnem naj ne bi bilo - če imate opremo, smete leteti, dokler upoštevate pravila.

Glavno vprašanje je, kdo bi zgradil potrebno infrastrukturo za kontrolo letanja nove generacije in kdo bi vse skupaj standardiziral. FAA pravi, da bi lahko to storila NASA, slednja želi sodelovati z zasebnimi podjetji. Verizon, Google in Amazon v sodelovanju z NASO že preizkušajo, kako bi lahko stolpe baznih postaj uporabili, da bi letalnikom omogočili izmenjavo informacij.