Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9

Mandi

3. jun 2014 ob 11:09:16

Medtem, ko Jabolčni ponosno razkazujejo novi OS X Yosemite, Microsoft (še vedno) bolj ko ne stopiclja na mestu in se odloča, kaj bi storil ze ne najbolj sprejetimi Okni 8. Če se je spomladi še zdelo gotovo, da bodo s popravki 8.1 in 8.2 za uporabnike z miško in tipkovnico spet postala bolj podobna stari in preverjeni izkušnji iz Sedmice, to zdaj več ni nujno.

Zadnje, bojda dobro preverjene govorice pričajo, da povratka Start menuja (v mini ali polni različici), kot je bil obljubljen na Build konferenci aprila, še ne bo v za avgusta najavljenem popravku 8.2. Vrnil naj bi se šele z naslednjo inačico Oken, t.i. Threshold ("prag"), ki so napovedana za naslednjega aprila in ki bi lahko že nosila zaporedno številko 9. Podobna odločitev naj bi bila sprejeta tudi glede možnosti poganjanja "metro-style" aplikacij v ne-celozaslonskem (windowed) načinu.

Pravzaprav je že moč brati mnenja, da od veje 8.x nikoli ne bo nič posebej pametnega, in da naj Microsoft raje kar obupa in se v miru posveti Devetki. Mimogrede, Okna 8.1 so po čisto svežih meritvah tržnega deleža ravnokar prehitela izvorna Okna 8 na namiznih napravah; obe različici zdaj držita malo več kot 12% tržni delež. XP-ji so še vedno pri 25%, Sedmica pri 50%, potem pridejo OSX, Vista, Linux in vse ostalo.