Prihajajoči iPhone 5S bo verjetno na voljo v zlati

Mandi

21. avg 2013 ob 03:13:38

Do jesenske predstavitve novih iPhonov (5S in 5C) je le še slab mesec, temu primerno pa narašča tudi število svežih domnev o izgledu novih naprav. Zadnja najava, ki je po virih sodeč še kar kredibilna (iMore, Techcrunch, celo vedno glasni Gruber ni proti), napoveduje tudi zlato obarvani premijski model 5S. Ton naj bi bil sicer bolj blag, skoraj v barvi šampanjca, tako bi naprava izstopala ravno prav, ne pa preveč. Barve naj bi si želeli predvsem na indijskem in kitajskem trgu.

Kaj je še slišati? Prihod modela 5C ("Color", "Cheap"), za katerega smo lahko dosedaj videli zgolj neuradna ohišja, je domala potrjen. Za večjega brata 5S podobno velja za bralnik prstnih odtisov, oz. "biometrični skener", kot se temu reče v iLinguli. Na iPad fronti lahko še letos, a najbrž ne še septembra, pričakujemo prenovljeni (tanjši) iPad5, ter retina različico njegovega manjšega bratca Mini. Prenovili pa bodo tudi namizno računalo Mac Pro, ki se že oglašuje v nekaterih ameriških kinematografih. Novi Pro bo izgledal kot valj, oz. točeneje rečeno, kot smetnjak. Vse te najave se tudi lepo poklapajo z nedavno zaušnico Timu Cooku, naj le pohiti z izdajo novih izdelkov.

Konkurenca namreč ne spi. Samsung je pravkar predstavil 6.3'' telefon Galaxy Mega, Nokia pa naj bi svojega 6'' Bandita predstavila še letos. Blizu naj bi bila tudi Samsungova pametna ura Galaxy Gear, za katero pa se še ne ve, ali bo imela vgrajeno telefonsko komponento ali pa bo spet šlo bolj ko ne za ročni headset za obstoječi telefon v žepu.