Delo od doma, uporaba lastne opreme, svojega mobilnika: večja storilnost, več nadur

Matej Huš

23. avg 2012 ob 09:57:05

Klasični delovnik od sedmih do treh (ali celo od šestih do dveh), kjer po navodilih nadrejenega na službenih strojih opravljamo delo in minuto po preteku delovnega časa pozabimo na obstoj službe, je preteklost. Delodajalcem je to že zelo dolgo jasno, a hkrati se krepi zavedanje, da je pomemben način. Ali drugače povedano, delavci potrebujejo nekaj korenčka, če naj delajo več in dlje. Delo od doma in uporaba lastnega mobilnega sta dva taka korenčka.

Pisali smo že, da rezultati v Veliki Britaniji kažejo, da delo od doma povečuje storilnost. Čeprav zaposlenim nihče ne stoji za hrbtom, jih velika večina doma postori vsaj toliko kot na delovnem mestu, približno tretjina pa še več. Podobne raziskave v ZDA in na Kitajskem so pokazale analogno vedenje; čeprav je pri delu od doma cel kup motečih dejavnikov in lahko zaposlenih vmes počnejo še kaj drugega, so v povprečju storilnejši. Britanci pa ugotavljajo, da ima podoben učinek tudi uporaba lastnih mobilnih telefonov.

V velikih podjetjih so mnenja o politiki BYOD (bring your own device) razklana. Po eni strani s tem odpade strošek nakupa naprav, a narastejo stroški za vzdrževanje in podporo uporabnikom, hkrati pa je treba pošteno zategniti uzde in poskrbeti, da podatki ne uhajajo. Recimo IBM je zaposlenim prepovedal uporabo Siri, Dropboxa in iClouda ter mimogrede izračunal, da niso prihranili ničesar. Konfiguracija in vzdrževanje najrazličnejših naprav, ki jih zaposleni prinesejo, pač ni zastonj. A ima to neko drugo prednost, kaže zadnja raziskava v Mobile Workforce Report.

Pod drobnogled so vzeli 1200 zaposlenih. Ugotovili so, da se ji le osem odstotkov popolnoma izključi iz službenih omrežij, ko so na dopustu. Tretjina jih nikoli ne ugasne povezave. Kaj to pomeni - delavci brezplačno oddelajo tudi do 20 nadur tedensko, ko se na domači napravi ukvarjajo s službenimi stvarmi. Najlepša stvar za delodajalce pa je, da se tega sploh ne zavedajo. Kar 92 odstotkov zaposlenih pravi, da jim večja fleksibilnost, ki jim jo nudi BYOD, ustreza. Še več, 42 odstotkov bi si želelo še večje fleksibilnosti. Nas torej vzgajajo v zadovoljne deloholike?