» »

HP nx9010 - combo CD/DVD problem!

HP nx9010 - combo CD/DVD problem!

cahahopie ::

Pred kratkim sem v Europarku v Big Bangu kupu prenosnik HP Compaq nx9010.
Srečal sem z nekim čudnim problemom s mojim combo DVD/CD-RW.
Hec je v tem, da enkrat dela normalno, spet drugič pa tebi nič meni kar izgine iz sistema in se sploh ne odziva kot da bi mrkno, samo na začetku, ko vžgem prenosnik, zasveti lučka.
Recimo...primer:
Sformatiram disk in naredim dve particiji. Na prvo naložim XP. Nato želim naložit Linuxe na drugo. Pri inštalaciji dam izbiro, da naj pregleda medij. Pri 53% zmrzne. Resetiram in mi ne zažene boota s cdja. Pridem v XPje in vidim, da ni CD pogona. Nato mi Add Hardware Wizzard avtomasko doda pod "Disk Drives" nek čuden pogon z imenom "-DT-STRW /DVD GCC-4241N0C". V kolikor sem prečekiro bi to naj bil ta moj DVD, ker ima Capacity enako 0.
Nato mi je nekako po čudežu zopet začel delovati, kako... ne vem. Sedaj opazim, da je v Device Manager bil dodana CD/DVD naprava in iz Disk Drives je izginil ta čuden pogon in ostal samo ta pravi hard disk.

Drugič sem nekaj menjaval CDje in nato dam en cd (lahko da je bil na njem kakšen ris) noter in mi ga kar pred mojimi očmi pobriše iz Raziskovalca in iz Device Managerja. CD pogon se sploh ni odzival kot da bi mrknu. Nato mi je zopet nekako po čudežu uspelo to uredit da dela.

Povejte... naj tistim debilom pri Big Bangu ta notesnik zabijem v pičko, al pa je problem bolj softwerske naravi.
Pa še nekaj me zanima. Moj notesnik ima 192Mb rama in 64 ma grafična, ker pa je ta RAM shared in v bistvu sam ram 256MB. To je OK, razumem. Toda ne razumem zakaj pa potem ima moj model na HPjevi strani 512Mb RAMA??? Hec je tudi v tem, kako znajo lagati. Tip mi je reku, da ima disk 7200 obratov. Malo morgen. Ima jih 4200, no vsaj tako piše za vse modele nx9010 na HPjevi strani. Moj model ima 2,66Ghz proc.

cahahopie ::

A kdo ve rešitev za ta problem? Je že kdo imel takšen problem na svojem prenosniku? Kolk so ti combo zdržljivi oz. kako se obnesejo, so to pogoste napake, da kar mrknejo?

Danes sem hotel na drugo particijo naložit Red Hat 9. V prvo je vse štimal, toda ker sem pozabil nastavit neke paramtere v GRUB, ga poslej nisem znal uštimat drugače kot da sem še enkrat zagnal celotno inštalacijo (amatersko...vem ja). Drugo mi jih ni hotel naložit, je javilo eror na mediju. Želim izpljuniti Cd, pa vidim da se zopet combo ne odziva. No, ma kdo kakšno rešitev za ta problem? Naj nesem nazaj in uveljavim garancijo?

jjohny ::

Čimprej odnesi nazaj ali pa na servis in naj se oni naprej ukvarjajo. Ti in mi vsi skupaj ne moremo nič narediti, ker je problem verjetno hardwerski. Se pač zgodi.

lp, jani :D 8-O :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obolala bom - WIN 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
425773 (3782) egypt
»

Hp 8510p + WinXP Pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
101420 (1308) Pyr0Beast
»

prenosnik Centrino 1.4 vs P4 2.8

Oddelek: Kaj kupiti
151527 (1245) antonija
»

Prenosniki HP z Linuxom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
242870 (2870) kilergas

nx9010, Linuxi krivi, da combo ne dela

Oddelek: Operacijski sistemi
241367 (993) ToniT

Več podobnih tem