» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
12 / 168
»»

Blade ::

V grobem lahko tud bave ozadje menjaš, še bolje je pa če uporabiš Nokia Monitor Test.

Hm, a si kdaj slišal za RGB?

ŽirC ::

Hmmm za prvo kar lahko recem k sem prklopu lcd, je sam 8-O 8-O 8-O , sam zdej bo treba se mal stestat ga pr igrcah, k pr filmih pa pr scrolingu na slo-techu lahko recem da ne vem kaj je ghoust :D , bomo videl cez cas, aja pa sams e neki kao vsi lcd so se podrazel za 15 jurjev jz sam ;(( , sam klinc splaca se >:D

Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ŽirC ()

Zakon ZirC .. sej si kupil Q17, right?
Pa praviš da na slo-techu ni ghostinga -- to je zlo dober znak, ker vem da pri večini LCDjev na slo-tech strani (siva-črna) črke dobesedno izginejo.

Pričakujem podrobnejši raport :).

matter ::

Evo jaz sem tut vzel Q17.
Glede na to da imam tudi že od prej 15inć Eizo L365 ki ima 25ms response time, lahko rečem da je
tale hyundai še boljši. Že prej ni blo problem igrat, zdej je pa še boljš.
Pre prejšnejm je bilo malo ghostinga na ST zdej ga NI :)) lol
Slika fenomenalna.
Zirc: Brightens daj 50, contrast pa 75. Tu boš mel najboljšo sliko, vsaj tako je rečeno na Tomshardware in res je tako.
Tut ergonomija je supr, sploh noga za nastavljanje višine rox.
Slika pa itaq 8-O
Res je super zadeva, mrtvih pixlov ni, priključen pa je na DVI.
Edino kar me moti je ,da je potrebno za nastavljat glasnot it v MENI in tam izbrat audio ...
JAOO
Ko da ne moreje dat na gumba ja00.
:)
Je pa prisotna neenakomerna porazdelitev, ki se vid na črni podlagi v temni sobi, ampak le zgoraj in spodaj, medtom ko ima Eizo še malo ob straneh, ampak ne moti. Morda še gledaš film v formatu 16:9. PA še to ne.
Torej glede ghostinga igre laufajo super, filmi tut .
Pa res je velika zadeva tole :)

TribesMan ::

Mene zanima če ma kdo Samsung 192T ali 193T in kako je z ghostingom? V službi mam v uporabi Eizo E365 in je zadeva dokaj v redu, ghostig recimo na S-T forumu je komaj opazen, tudi na Compaqu 7020 in 7010, ki sem jih imel čast uporabljat v službi ni opznaga ghostinga pri scrolanju. Kako pa je z 19"? Tomshardware je napisal do so 19" malo za 17" kar se tega tiče, je temu res tako?

Jest bi mel monitor večinoma za razno delo v winsih (se pravi office internet in podobno)50%, pa kaki filmi 40% včasih pa še kake igrce, bolj na hitrco 10%. Bi bla ta dva samsunga primerna izbira? ali obstaja kaj boljšega v tem cenovnem razredu (160-180kSIT)?

Najlepša hvala za vse info.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

matter, hvala za obširno poročilo .. si že mal pripomogel pri izbiri LCDjćka :)

TribesMan: če boš pobrskal mal nazaj boš videl da je nekdo že opisal 192T, vključno s slikami. Drugače ga ima pa prijatelj in morm rečt, da z njim tud ti ne boš mel problemov.

Jackass ::

Js sm pa dons končno vidu v živo Sony HX73. V Harvey Normanu ga majo za 174k (LOL, LOL...). Ampak pustmo ceno, sej ga tko al tko lohk dobiš za 155k, kot sm že napisu.

Zdel se mi je kr kul, ampak nism mel časa, da bi ga lahko temeljito preizkusu, ker je bil prodajalec popoln tepc. Rečm mu, č mi lohk predstav vse 17" LCD-je z DVI vhodom (mal se nardim budalo, da vidm, kako mi bo vse skp predstavu in kaj priporoču). Pa reče:" Ja trenutno mamo samo tega!" in pokaže na enga BenQ-ja. Pa ga neki cajta gledam, k mi ni blo čist jasn, a se je že rodil zabit al kaj mu ni jasn. Pa rečm: "Ja pa tmle mate Sonyje serije HX, X, NEC 1760... Ti majo vsi DVI vhode" Pa mu ni blo nč jasn.

Pol sm mu pa sam reku, če mi lohk mal unga sonyja pokaže.Ampak je bil glih tko visok na polici postavln, da se je glih svetloba od luči odbijala od njega in nism kej dost dobr vidu slike. Pa še računalnik na katerga so bli vsi ti monitorji prklučeni j bil 3m stran, tko da nism mogu prevert kakšn je ghosting.

Drgač se da pa kontrast, svetilnost kr fajn naštiman. Presenečen sm bil nad funkcijo, s katero naštimaš še ostrino (sharpness). Aja v monitor je tut vgrajen senzor, ki ti kao sam glede na svetlost okolja sam prilagaja svetlost slike.
jAcKaSS

Azrael ::

@ smash
Imam CTX S730, malo pobrskaj po tej temi in boš našel moj opis.

Drugače pa glede tistega zatemnjevanje slike na ST forumu, pri pri meni se to pojavi, če forum gledam z IE, če pa uporabim enega od brskalnikov vgrajenih v ST Linux, pa tega pojava ni, tako da mislim, da je to problem samega algoritma za scroll strani v IE. Konec koncev, ker ni nobenih težav v igrah, kot je npr. NFS underground (temno ozadje , svetli predmeti in hitro premikanje), ne vem kaj bi bilo drugega.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

slon ::

povedu bi par stvari glede samsunga 193t:
- lastim si ga nekje 1 mesec in mi ni žal prehoda z samsunga crt 757nf.
- obvezna sem mi zdi uporaba dvi kabla,
- glede kontrasta zadeva seka trenutno mam nastavljen na 60%,
- pojavla sta se že dva delno mrtva pixla (na beli podlagi svetita rdeče), to sem opazu šele z nokiatestom, sedaj ko pa vem pa je moteče- psiho
- filme se da normalno gledat,
- pri scrolanju vsebine foruma se pojavijo težave z utripanjem(ko premikaš nemoreš brati).
- pri igranju max payn 2 nisem imel težav.
To je zaenkrat.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

morphling1 ::

Compaq TFT8030. Lcd, ki Samsunge poseka po celi črti (sony-ja še nism videl) Dual DVI, Dual VGA, S-Video, RCA-Video, 20ms (takih kjer samsungovih 25 zgleda še enkrat slabših) , aja 18.1", Dvi kabel priložen (vga je tako in tako vedno), napajalnik vgrajen, ter še za moje pojme dobra cena za tak monitor in drug teden sprobam še par špilov potem ga pa verjetno kar rezerviram, ravno prav da dva kompa priklopim prek Dvi kablov na en zaslon :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SloDarker ::

Mene pa zanima, če je edina rešitev, ko imaš grafično s samo VGA izhodom in če hočeš DVI "povezavo", da kupiš novo grafično?

Katere grafične (cenovno okrog 20k sit) so trenutno najboljše?

chilloutman ::

jackass

Hello!

Najprej moram povedat, da ko sem mislil kupovat lcd, sem imel v mislih samo samsungova modela 172t ali pa 172x, ker ju je bilo zelo težko dobit, sem imel na voljo 160k sit in se odpravil v shop iskat vredu monitor, naletel sem na mariborski rolan.Ravno so pripeljali omenjeni model sony sdm hx73 črne barve, takoj mi je padel v oči, ampak ker nisem imel pojma o karakteristikah, sem se pomenil z prodajalcem,ki mi ga je lepo predstavil in prižgal 3dmark.
WOW, nisem mogel verjet, kaka slika, noooro dobra, primerjala sma slike drugih lcdjev in moram rečt, da so ble slabše.Ker ima dobre karakteristike:
kontrast 500:1
svetilnost 400
16ms
priložen dvi kabl(ima 2 analogna in 1 dvi priklop)
zlo uporabne nastavitve zaslona
zlo lep dizajn

Sem se odločil, da gre z mano, dobil sem ga za 155k sit.
Sedaj ga imam doma že kak mesec in moram rečt, da je slika fenomenalna, igrice laufajo brez problema, filmi se gledajo prav tako super, na slo techu sploh nevem kje bi naj bil problem okrog črno-bele-sive barve.Če kupiš tam monitor pomojen ne bo noben falil, tako da ti ga toplo priporočam jackass in še vsem ostalim.

edn boljših 17 inčev
uživajte folk

No še jest dodam nekaj svojih včeraj nabranih izkušenj z LCDji. Pač sem mel šanso da si zadeve malo pobližje ogledam in moram rečt da sem prešaltal iz Samsunga na Compaq. Ja to je tisti, ki ga je malo prej pohvalil morphling. Zadeva je dobesedno zlobna. Sicer je blo testiranje zaenkrat omejeno samo na "windows in office" teste samo zadeva prepriča že na prvi pogled.
Priključkov je gor 6, 2DVI, 2VGA, 1Svideo in 1RCAvideo. Zadeva omogoča nekaj kar nisem videl še na nobenem monitorju PIP (picture in picture), da ne omenjam, da se da gor preprosto prikjučiti razne kamere, DVD playerje in podobne reči. Slika je noro dobra ghosting na tem monitorju je neznana stvar, test z SloTechom je pokazal da je zadeva na nivoju CRT monitorjev, gostinga NI, v primerjavi z Samsungoma 193T in 213T je to kot druga klasa (na teh dveh je ghosting zelo dobro opazen).
Tudi zunanjost je lepo popedenna, dokaj tanek rob, srebrne barve, nastavljiv na žalost samo po nagibu in višini, pivot funkcije (vrtenje ekrana za 90°) žal ne podpira, no to je edina stvar ki sem jo dosedaj opazil da je ta monitor ne bi imel. Mogoče bi koga motila globina ekrana saj je sam ekran debel nekje 8cm, vendar je to posledica vgrajenega napajalnika tako da to ni nikakršna pomanjklivost, kvečjem prednost. Pa malo težji je od samsungov, 8kg sam itaq na mizi stoji tako da to ne bi smelo nikogar motit.

Še ena slikca:

Zdej ga morem it enkrat pa samo še iskat, ker to bo definitivno moj naslednji monitor! Sonyev sploh ne grem gledat, ker po ceni in funkcijah ne najdeš primerljivega temu Compaqu.

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

mile ::

In koliko stane tale Compaq?

smirnof ::

kolk pa zadeva stane in kje bi se ga dalo kupit?
EJ6

149.990
Damn če PIP res deluje potem je pa to sploh zakon za tiste z več kompi in enim monitorjem :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kje to prodajajo? u diss-u?
EJ6

V BOFu jih majo še 8... aja odštej enga zame pa najbrž enga za morphlinga. Tako da ostane jih še 6, če se ne motim.

Jih ma pa tud DISS sam so pa 154kSIT... pa ne vem če so na zalogi. Sej kdo je pa še tadrugi uvoznik za compaq u sloveniji?

LP

TribesMan

A ni Compaq-a kupu HP?

No si bom vzel prov cajt, pa šou pogledat to čudo! Mogoče bom mel clo to srečo, da bom dubu prodajalca, ki vedu o tej stvari kej več kt to, da se klasificira pod monitorje!>:D
jAcKaSS

Če sem jaz prav slišal je to edina pošiljka teh monitorjev in jih ne bo več. Bi blo pa vseeno dobro poklicat na diss če jih sploh še imajo na zalogi.

Jackass, poišči mene pa si bova zadevo dodobra ogledala...

mile ::

Edina posiljka?

kaj je že out-dated model al kaj? cudno...

Wox ::

LOL :D . Ma kakšna zadnja pošiljka neki? Če bo zanimanje kupcev zadovoljivo, bodo meli pošiljk kolko hočeš. Saj smo v kapitalizmu, ane? Aja. Pa prodajalec ti bo vedno reku, da gre za zadnjo pošiljko. Zakaj le?

Compaq no more, če ti to kaj pove, HP pa tega (ali podobnega) monitorja nima več programu. Outdated ? Že mogoče, samo to se ne pozna na performansah (btw powered by pixelworks, če vam to kaj pomeni). Včasih se pač zgodi, da nekatere dobre stvari enostavno nehajo izdelovati, ker se trg ni dobro odzval na njih, kar pa ne pomeni, da so zanič :)

Ja nevem na DISSovem ceniku najdeš HP TFT 8030 za 154kSIT. Pravtako je na ceniku tudi TFT8025, ki ga najdemo tudi na HPjevi domači strani, mogoče se zadeva ni prodajala, kot so pričakovali in so nadomestili reč z 8025, ki je precej slabše opremljen od njegovega starejšega brata.

Enivej zadeva ma sliko s katero se samsung tudi pod razno ne more primerjat, za ceno ki je ultra ugodna, pa še DVI kabel je zraven, ki ga itaq ne najdeš nikjer drugje.

Ja pa še krmilno elektroniko od pixelworksa ima. Pixelworks je pa ena precej huda firma, vsaj po mojih dosedanjih poizvedovanjih.

I'm definitely buying one of these.

LP

TribesMan

sm pogledal na dissov cenik pa piše da so na zalogi (če gre temu verjet), cena pa je 149.900, brez ddv-ja!

tko da 180.000 za tak monitor pa je že mal too mač
EJ6

Od kje si ti zdej 180kSIT potegnil?

Na DISSu piše tole:
Cena z DDV : 153.200 SIT

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

P9021A TFT 8030 18" LCD Monitor Na zalogi 149.000,00
200795-022 Podaljšanje garancije na 5 let za EVO D510 (5-5-5) 23.600,00
303125-B22 CD-RW Compaq 48x12x48x Carbon 23.000,00
Q2108A HP DVD Writer dvd300i internal 67.000,00
C8009A HP 4.7GB DVD+R Media, 1pk 737,00
C8008A HP DVD+RW Media, 4.7GB, 1pk 1.071,00
282433-B21 Spomin 128MB DDR 266MHz (PC2100) non-ecc 8.862,80
282434-B21 Spomin 256MB DDR 266MHz (PC2100) non-ecc 14.771,30
282435-B21 Spomin 512MB DDR 266MHz (PC2100) non-ecc 40.000,00
588-02442 DSP Office XP Small Business SLO, SP1 Ob nakupu DSP offica z računalnikom vam podarimo MS Encarta 2003. 91.753,00

Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene so v SIT in ne vsebujejo davka na dodano vrednost
Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave. Slike so simbolične.
EJ6

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smirnof ()

Pozabil si pogledat datum:

Ljubljana, 24.07.2003

Ja to je bilo konec julija letos.

Na DISSovi strani klikni na "produkte", potem na HP in najdi monitor 8030, tam je taprava cena.

LP

TribesMan

ups:\

sej bi ga kupu, pa me mot podatek, da je debel 8 cm;(, jz pa rabm neko elegantno zadevo (ala samsung 192t)

kak pa je z garancijo?
EJ6

matter ::

za ceno ki je ultra ugodna, pa še DVI kabel je zraven, ki ga itaq ne najdeš nikjer drugje.

Pri hyundai q17 dobiš zraven kabel VGA, DVI.
Sicer pa kot opažam je vendarle nekoliko (zelo malo) ghostinga pri ST.
Ampak mnogo bolje kot 25ms Eizo.
Sem pa zelo zadovoljen nad performansi

Debelina po mojem ni noben primer, saj je v vsakem primeru podstavek vsaj 20CM globok, tok da je čist vseen al ma LCD 4cm al pa 10cm debeline...

matter: Jest v službi uporabljam Eizo E365 (15") in je super, ghosting je komajda opazen, sicer je ta compaq definitivno boljši samo to so nianse. Enivej jest sem se že odločil.

Z garancijo je pa takole, Compaq (HP) daje 3 leta garancije za te monitorje. Garancijski pogoj glede mrtvih pikslov pa je 4 delno mrtvi pikli, ali 3 clusterd piksli (2 ali več crknjene barve na pikslu). Bolje od samsunga, ki daje na 7 pikslov neglede kakšni so. Pa še s supportom ni problema pri Compaqu, kolikor mam jest izkušnje iz službe, kjer uporabljamo Compaqe je vsaka vloga za garancijo razrešena prej kot v 5 dneh, to se pravi če crkne imaš čez 5 dni novega doma.

LP

TribesMan

waters ::

Kaj pomeni ghosting? Podvajaje slike, slaba ločljivost ?

To pomeni da se pri hitrem spreminjanju slike na ekranu za objekti vlečejo sence. Podobno kot rep kometa, ali pa kot "duhec". Zadeva zna biti zelo moteča pri gledanju filmov (če so kake hude akcije), še bolj pa pri kaki 3D streljačini, kjer je veliko dogajanja.

LP

TribesMan

Aja js bi še to vprašu. Vem da k je pršu tist slavn NEC 1701 vn, da je blo neki govora, da je tistih 16ms zlo relativna stvar. Kao da je to samo pri 16bitnih barvah, k daš pa na 32 se pa tut odzivni čs podvoji. In pol je blo neki tut govora, da itak sam 4 firme na svetu delajo osnove za LCD-je (postavlajo kristalčke v vrsto :D ) in da nej bi blo pol pr vsh 16ms LCD-jih tko.

Vsaj tko sm jst to zastopu, možno da sm si kšno stvar mal narobe razlagu.
Zdej me pa zanima a je res kej na tem, al so to sam buče (bedarije)?
jAcKaSS

Tejc ::

Si lastim NEC 1760NX LCD in sem probu vse zvrsti iger, filmov, slik, .... in moram rect da je res ce je slika nekvalitetno narejena se pozna razlika med CRT in LCD, ne morem govorit za druge LCD je ker jih se nisem vidu, vendar ce je slika (tu govorim predvsem za oblikovalce internetnih strani al pa kaksne zaloznike) kvalitetna pol ni nobene panike, mam kar nekaj slik posnetih z digi. fotičem in zgledajo enostavno prelepe.. LCD enostavno SEKA, o ghostingu ki ga omejate na ST strani jaz enostavno ne vem o cem govorite, ko grem s koleščkom prek vec strani besedila se lepo bere in ni nobene tezave z mazanjem ali kaj podobnega, v igrah pa itak da ne omenjam.. nisem opazil razlike med CRT in LCD ( NEC da ne bo pomote) v osvezevanju.... Deluje gladko da bolj ne more...
Če vas kaj zanima kar vprasite, ce rabite kaksne slike pa tut povejte bom kaj posliku..

Ni fora v scrolanju s koleščkom, to več ali manj pri vseh malo hitrejših LCDjih ne predstavlja težav. Premikaj drsnik za sliko manualno z miško zelo počasi, takrat se dobro vidi kako hitro zna ekran osvežiti sliko, sploh če gre za sive črke na črni podlagi (S-T) :)

ps. je pa ta NEC1760NX sigurno dobra zadeva.

Tejc ::

Tudi tko ni nobenega problema ... crke so se vedno ciste in berljive...

tomaxxx ::

BTW. eno vprasanje ... kaj bi mi predlagali za delo z CAD programi??
Vsekakor eno 19" zadevo (lcd). Na katere karakteristike bi moral biti pozoren?

speacker ::

Pozdrav. Jst bi priporočal Sgi-jev display 1600sw. Če ga ma kdo možnost dobit naj ga vzame, oziroma pove meni pa ga kupim jaz.
Monitor sicer nima standardnega priključka, tako da je potreben adapter ali posebna grafična kartica (imagine IV in podobna) za delovanje.
Ima pa naslednje karakteristike:
17,3" diagonala
1600x1024 resolucija (defoult, največja)
0.23 mm velikost pike, 110 dpi
nastavitev white balance
.
.
.

Poglejte si ga na Sgi displays.
''...''

No jst recimo nebi rabil nekega HI monitorja, ker se zaenkrat z risanjem v CAD ne ukvarjam pro. ampak amatersko, le svojim ocem bi privoscil malo "daljso zivljensko dobo" :)

Easx ::

No če prav vidim ni nobenega govora o Neo F-417.
Glede na ceno in karakteristike se mi ne zdi švoh... No da slišim vaše mnenje!

No pa kle je še url za več info:
Neo F-417

Ja kaj pa je tok spešal na tem neovo monitorju?

A je vsaj poceni, ker po vseh podatkih je eno samo sivo povprečje. Pa še DVIja nima, pa tisti 20ms response time je tud bolj vprašljiv, še posebej, če maš samo analogen vhod.

Kakšna je cena za to?

LP

TribesMan

[Michael] ::

V blizni prihodnosti nameravam kupiti SONY X72 17", tukaj si ga lahko pogledate klik!, zdej me pa zanimajo vase kritike?!

Lp,Miha

[Michael] tale sony zagotovo ni slaba reč. Edino kar me bega je response time, ki je podan kot 10:20ms, ni i jasno kan naj bi to pomenilo, v navodilih je zraven opomba (Rise & Fall Time) Kaj to pomeni, je 20ms skupni odzivni čas, ali je treba sešteti 20+10 in dobimo že malo neznosnih 30ms... No razen tega je vse ostalo videt uredu, še kar bogato je opremljen, ma tudi 3 vhode (2 analog in 1 digital). Pomojem bi bil vreden nakupa, cena pa je za Sonya še kar normalna, sem mislil da so dražji.

A mi lahko kdo razloži kaj je to "Pixel Frequency" ? A ma to kaj veze z hitrostjo zaslona al kaj? Ker mal sem prečekiral datasheete od unga Compaqa TFT 8030gor pa opažam da ma izjemno visok pixel frequency 180MHz, medtem, ko imajo naprimer samsungi to okoli 130MHz.
Pa še zanimiv podatek glede tega Compaqa zadeva brez problema prebavlja tudi signal iz grafične do 85Hz, drugje vidim da je ta cifra max. 75Hz.

Ma ful mi neki ni jasn glede tega Compaqa, nikjer ne moreš nič najti o njem, razen na Compaq Latin America. Poleg tega je zadeva še lanski model, kar je pa še bolj čudno je po vseh podatkih boljši od letošnjega modela. Edin Contrast ma samo 350:1 (kar je malo slaše od letošnjega ki ma 400:1), pa nikjer nobenga testa. Grrr. Edino kjer ga najdeš so štacune. BTW ko je ven prišel je koštal 900 funtov v angliji to je okoli 300kSIT... Zdej je pa pri nas za polovično ceno...

Aja pa morphling zadeva ma picture in picture (PiP), problem je samo, ker je v malem oknu lahko samo eden od Video vhodov in ne kar vsak, recimo DVI ali analogni. Škoda, ker to bi blo prav carsko met. BTW a si ga že kej dodatno testiral? Kakšne nove ugotovitve?

LP

TribesMan

a ima kdo oz. če kdo ve, kako se obnese iiyama prolite 431S (z dvi)

zanima me še, kdo je zastopnik za iiyamo
EJ6

točno za to iiyamo se tudi jst zanimam, zastopnik za je pa, vsaj po mojih podatkih firma acord-92. Na njihovi strani sicer ni v ponudbi tega modela... sem jim pa že polal mail za ponudbo ... pa ni odgovora:|
Jim bomo pa telefonsko mal zatežil >:D

boštjan ::

tole iiyamo iščeta? v Accordu jo majo,cena pa je okoli 131868.je pa v silver in black verziji.

opa, je blo mal pomote z moje strani ... imel sem v mislih model E481S (19") ... te pa res ni na njihovem ceniku... oz. je zelo redka tudi na drugih cenikih v slo.

perci ::

TribesMan: jst ga zdele testiram doma ;) - oz. gledam ga ;).

Ko sem ga prek videorekorderja prklopu na kabelsko in gledal pop tv nisem bil preveč navdušen, ker je malo treslo sliko, zdej pa nisem ziher a je to vhs mal čuden al je monitor zlo občutljiv.

Kej dost druzga pa se nisem sprobal, ker sem ga sele par urc nazaj dobil.

Moti me edin to, da zadevca mal šumi - ne vem a je to normalno al kaj?

Morph, hvala da si me preprical :)
««
12 / 168
»»