» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
8 / 168
»»

morphling1 ::

Če temu verjameš :) Zame Samsungovih 25ms v igrah niti malo ni slabše od Nec-ovih 16ms (oz vsak AU Optronicosov 16ms panel), seveda je oboje za kak divji FPS premalo. Zadnjič sem pa za foro vrgel gor quako in so me kar oči bolele, ne bom rekel ravno ghosting samo teksture so se pa veselo trgale ne vem če bi se navadil, čeprav glede na to da 95% časa za compom ne igram iger mi je LCD še vedno boljša izbira kot CRT :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tejc ::

Ok bom drugače vprašu. Kje se da SPROBAT tele LCD je?
- NEC 1760NX
- Samsung 172T ali 173T
- LG L1710B

Hvala

Mr.B ::

Tejc , če nimaš kej pametnega za argument se ne zanašaj na tako majhno število FPS-jev.

Čim večje je število FPS-jev v igri tem slabša je igralnost. Iste težave so če premikaš tabele in podobne zadeve. Bistveno težje je iskanje posamezne celice...Ne rečem, dokler je zadeva bolj ali manj statična ni nobenih težav in je vse super, samo če si navajen imeti en velik klasični CRT z resolucijo 1280x1024, imaš težave že pri premikanju po vrsticah, ker enostavno zbledijo. Tisti ki ste kdaj programirali za kakšnim 21 inčarjem veste kakšna težava je to.

Ja res, da nisem testiral 16ms matrike, samo je še vedno prepočasi če primerjamo kakšne težave so s 25ms matrikami, pa še to je bolj tako rečeno, saj je kompromis v kontrastu in barvni globini, itd toliko večji. Pa če bi malo bral teste bi prebral da so nekateri monitorji, če ne že večina 25ms z matriko 16ms, imajo pa zato večje razmerje kontrasta in barvne globine. Odločitev je vaša. Tisti ki imate prostor na mizi , lahko danes kupite zelo kvalitetne 21 colarje ki vam bodo služili bolje kot katerikoli fensi LCD. LCD monitorji bodo v igri naslednje leto za božične nakupe, go bo šla mimo še ena generacija. Letos pa če zaradi nič drugega vsaj zaradi vstopa v EU nič ne kupujte.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tha_Kalis ::

Kaj pa pravite na Sony-ev 19" SDM-HS93/L: Link?
V Metro-ju je v akciji za 579€ (z davkom 695€)
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Ta Sony je odlična zadeva. Samo pri Sony-ih me moti, da se tako branijo dodajati DVI priključek. Raje bi videl, da bi imel samo DVI.
Čez mejo ima monitor znosno ceno, pri nas pa je ponekod tudi za 100.000 sit dražji.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

boštjan ::

Tako kot temo Kateri digitalni fotoaparat kupiti,bom tudi tole temo skrajšal do ene normalne meje,za posamezne modele pa lahko odprete svojo temo.Aja, pa upam da ste tisti ki še vedno kolebate med CRT in LCD prebrali 1.del in 2.del,članka CRT proti LCD,ki ga je spisal McHusch.

Tomaz27 ::

Mr.B: ce mene vprasas ti nias pojma o pojmu. Svetujes nakup 21 crt monitorja. In kaj naj z tako kisto 50 kilsko ki zasede 2 kvadratna metra pocnem? Sam imam lcd LG 1710b in je vec kot odlicen. Ima response time 16 ms in se v nobeni igrici nisem videl ghostinga pa mam resolucijo tudi na 1024x768. Drugo kot drugi crt skoduje ocem. A zato ker ma nevem kake barvne globine in osvezevanja in nevem kaj naj gledam v monitor ki seva ce pa lahko ocem prijazno gledam v lcdja. Nikoli vec nei sel nazaj na crt monitor. Nasplosno je lcd prihodnost vsaj v prihodnjih nekaj letih. Za programerje mogoce res se vedno crt boljse dela ampak kolko je pa takih ljudi? 1% pa se to sn dosti reko.

Glede samsungovega response tima pa Morphling je tak ce ga mas sam ni treba bit jezn ker majo ostali manjsi response time. Zaj pac vsi ostali lazejo in svinglajo Samsung pa pise edini realne case. In ne prilaga DVI kabla lol. LG je vse ostale pustil dalec vzadaj vsaj glede razmerja kakovost/cena. Nisem nasel se nobene napake na svojem pa ga mam ze 4 mesce. Tanki rob,dvi,usb hub,lepa slika,nizka cena,....

itd
:)

morphling1 ::

Lover22, kaj te daje ? A sem jaz kje pisal da ima Samsung edini realne čase ?? Kot prvo jaz sploh nimam LCDja, mam pa možnost skoraj vsakega več kot dobro pretestirat, naprej tvoj LG ni nič posebnega napram ostalim 16ms LCDjem, nasprotno celo do pike enak je pod svojim ohišjem. Naprej, teh 16ms dosega pri zmanjšanem številu barv (~260k), torej če bi ti recimo laufal na recimo 16bitni barvni globini bi se zadeva že bolj obnašala, še vedno pa tudi to ni to. Glede na to da sedaj večina igre igra na 32 bitni globini, teh 16 ms ne boš nikoli našel, pa še vedno si noben proizvajalec recimo ne upa napisat odzivnega časa pri sivi barvi, nekateri gredo celo tako daleč, da pišejo samo rise time, kar je 1/2 skupnega časa, pa še to le pri črno beli sliki. Tako da jaz sem sigurn, da pri igrah, kjer se barve prelivajo, imaš meglice in druge efekte, ki pridobivajo na realnosti pri 32 bitnih barvah, noben LCD trenutno ne dosega niti 25ms kar pomeni max 40 fps. To je sicer več kot OK za večino iger, ni pa sprejemljivo za 3D streljačine. Zakaj ? Tam igralec dela hitre obrate, najbolj hardcore igralci imajo odzivnost miške tako visoko nastavljeno da samo majhen premik miške naredi že 180°obrat, zdej če se teh 180°zgodi v 0.2 sekunde si lahko zračunaš, koliko slikic na sekundo hočeš imeti, da vidiš čim več okolice pri tem premiku. Če imaš v tistem trenutku 40 fps zmožnost prikazovanja, boš videl samo vsakih 22.5° vidnega kota na tej poti, če je premik še hitrejši, še toliko manj. Prav zaradi tega je pri streljačinah, dosti lepši občutek gladkosti tudi pri 100 in več fps, ki jih lahko izrisuje grafična. Seveda govorim zdaj o ekstremih, samo če si vsaj malo preigral streljačin na hitri grafični in crt-ju, ti prehod na LCD ne bo najbolj všeč, pač se boš moral navadit fps-je, kot bi igral na počasnejši grafični kartici. Glede CRT-ja, ki bi škodoval očem, se pa tudi nebi mogel strinjat, če imaš dober CRT, dobro grafičično, čisto nič ne bo škodoval očem, jaz sem kar veliko za monitorjem (CRT Iiyama) pa nimam prav nobenih problemov z očmni, še vedno sem brez očal in vidim kot pred 10 leti. Res pa je, da je s LCDjem bolj prijetno delat, samo razlika napram dobrem CRTju/grafični (oboje je seveda važno) je minimalna, ali nična, pa seveda tudi LCD mora bit dovolj kvaliteten, ker drugače tudi vse skupaj ni nič vredno. In manjši vidni kot ter s tem popačenje barv in slike, je zame še vedno največji minus pri cenejših LCD-jih, ni primerjave med navadno ter PVA matriko (170/170°) razliko takoj opaziš sploh pri vsakdanjem delu.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

Tejc ::

Lover22: na kolk pa mas globino v igrah 16 ali 32 bit?

Hehe ::

a si slučajno kdo lasti kak sonyjev 17" lcd s 16ms dozivnim časom? če se, bi ga prosil, da pove, kako se kaj obnese in točno kater model si lasti. v naprej hvala :)

Primoz78 ::

Vceri sem dobil 17˝ Sony SDM-X73B z 16 ms odzivnim casom, kot prvi vtis so me razocarali kar 4-je mrtvi pixli 8-O ...tri sem odpravil z masiranjem, tako da je ostal sam en na levi strani ekrana. Kot drugo me je mal motila velikost crk pri wordu, kar se mi je zdelo kar majhno, a sem se cez kako urco navadil in zdaj je kar ql. Stestiral sem ga v Quake 3 in C&C generals, in se je v obeh odnesel brez problema, sam svetilnost je treba na max nastavit pri generalsih in je vse super. Tudi z divx filmi sem probal kjer se tudi super odnese. Drugac pa sem ga po pol ure ko sem ga testiral hotu zamenjat ( za samsunga T193 ), predvsem zaradi mrtvega pixla in velicine...a zdaj sem menjal mnenje in ga bom kar obdrzal. To so prvi obcutki, ce bom kaj menjal mnenje sporocim sproti 8-) . Drugac pa ma nastavljivo visino, lahko ga obracas levo in desno, ter kot gledanja je nastavljiv, prilozeni so vsi kabli ( tudi DVI ). Bi prilozu kake slikce ma z N7650 vse full slabo zgleda :\. Ce koga se kaj zanima mi lahko pise mail.

lp Primoz

Zoidberg ::

Včeraj sem prvič sedel za računalnik z lcd zaslonom (saj sem že prej videl zaslone samo nikoi ga še nisem uporabljal 4 ure). In prvi občutki so vau aja zaslon je bil LG L1715S preko vga priklopljen na Albatron FX 5600 Ultra. Sprobal sem sicer samo max payna in tony hawk 4 ker je bilo samo to inštalirano. Nisem opazil ghostinga bom pa med počitnicami inštaliral še q3 in ut.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

smarkic ::

Nekaj časa sem zadovoljno uporabljal NECov 1701 17", ki se mi zdi kar dober. Prvi vtis pred Sonyevim SDM-S73 je odličen - v primerjavi s 1701 ima veliko bolj enakomerno sliko, večji kot (uporabne) vidljivosti, boljšo svetlost in kontrast. Barve malo manj žarijo in zgledajo bolj naravno in bolje definirane. Brez mrtvih pikslov :-) Nastavljaš lahko samo naklon, malo moti tudi lučka, ki je vedno prižgana (če ravno ne izključiš stikala). Ampak slika se mi zdi res zelo dobra.

Keyser Soze ::

:\


KAko bi se za domačo/pisarniško rabo obnesel LCD Hansol H530 15"?

Gre se mi za čim manjšo ceno. Pa da je primerno za Word in Excell.
OM, F, G!

Blade ::

Je kdo kaj novega zvedel o 172x ... moram vprašat :).

AniMatic ::

Živjo! Razmišljam o nakupu novega LCD-ja in sicer kolebam med Iiyamo ProLite E431S-S in Necom 1701. Če imate v mislih kašen bolj primeren model, kar na dan z besedo. Cena naj bi bila pod 130.000 sit. Hvala.:\
Go back to primal state of mind...

boštjan ::

Grey ::

Blade 172X še nimajo nikjer. Za zdej se da dobit samo bratca 152X, ki stane 105k SIT. Tko da sklepam da bo 172X nekje okoli 140-160k SIT. Sam bo pa res super monitor. Eden od naslednjih monitorjev bo al 152X al pa 172X. Zarad špilov...

rc-car ::

Mene pa zanima kako se v praksi pozna razlika v vidnem kotu in kaj naj bi pomenil kot, ki ga navede proizvajalec? Recimo Samsung 172T ima naveden kot 170°/170°. Ali to pomeni, da bo slika in barve popolnoma pravilna do gledanja 10° od ravnine zaslona?

Ne morem se odločiti ali naj kupim 172T ali naj počakam na 172X. 172X ima boljši odzivni čast, 172T pa večji vidni kot. Ne vem kaj bi me manj motilo pri delu (igre redko, pa še to ne streljačine). Predvsem me zanima ali je vidni kot 160°/140° (172X) moteč pri vsakdanjem delu.

Kje v Lj bi se dalo videti (vsaj) 172T tako, da lahko sam malo poklikaš okoli in dobiš občutek o response timu in do katerega kota se da monitor še normalno gledati.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Matthew ::

OK, men pa zdej ni jasn tole: 172X v mimovrste A to pol ne drži, da ga prodajajo?

Zoidberg ::

Artikel je dobavljiv predvidoma v 30 dneh
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Tejc ::

Nabavu LCD NEC 1760NX v Črni barvi. Monitor je odličen. V igrah, filmih ni nobenga t.i. ghostinga. Je pa res da se je treba privaditi na zelo zelo svetlo sliko. To kar so sposobni LCD-ji v svetlosti in kontrastu se ne more primerjat noben CRT. Za primerjavo. Prej sem mel IIyamo Vision Master Pro 410, svetlobo na okol 80% kontrast pa ene 75%, tle na LCD ju pa morem dat 30% in 35%, pa se to je v nekaterih primerih presvetlo. Ma slika na DVI KRISTALNO cista. Je pa res da imam en Rdec DP, ampak ce ne buljs direktno vanj ga pozabis.. Ce koga kaj zanima naj kr vprasa. Se neki. Glede barvne globine. Res je da na CRT-ju 32bitna globina zgleda drugace samo tko kt pravim samo navadit se je treba pa je vse OK. Velikost crk tudi ni problematicna ce le nimate problemov z ocmi.

AniMatic ::

Kako je pa pri LCD-jih kaj z ms? Manj jih je boljše je, to vem. Pri 25 ms naj bi se pri igricah že pojavil ghosting. Pri npr. Samsungu SyncMaster 172T, ki ga ima prijatelj se pa ghosting ne pojavlja, kako to?
Go back to primal state of mind...

icek ::

Ghostinh je, samo da nekateri ne vidijo. Najbolj se vidi, ce pozenes recimo solitaire spider, primes karto in jo pocasi potegnes.
Zdaj imam 2 al 3 tedne hyundai Q17 in sem kar navdusen. Tudi mene je na zacetku motla svetlost in sem jo dal na minimum. Nima pa se dobene mrtve pike.
Rider of Theli
www.air-tv.net

AniMatic ::

Kaj si pa kaj mislite o Iiyami ProLite E431S-S, z odzivnim časom 16ms, DVI, 450:1 in cena: 130k. Kaj sploh še zahtevate? Ali bi bilo bolj pametno kupiti kašnega samsunga, ali pa neca?:P
Go back to primal state of mind...

fjodor ::

Poglejte kaj so o Samsungu 172x napisali na www.tomshardware.fr

morphling1 ::

Uf vse super, dokler je slika mirujoča, za igre in filme so ga pa ocenili katastrofalno, škoda. Optronics in HyDis sta še vedno edina kolikor toliko dobra LCD displaya za igre.

ps. AniMatic iiyama 431 ima prav tako HyDis (Hyundai) panel in je trenutno pač najbolje za igre in filme, tako da sploh za to ceno, ki si jo napisal, ni slab.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Morf LG!!!;) ;)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Arrivo ::

Animatic : Pred nekaj dnevi sem nabavil Iiyamo ProLite E431S .

V igrah ( wolf,...) nisem opazil kakšnih problemov, ki so tu omenjeni . .
Le tekstovna besedila so bila na določenih mestih na zaslonu bolj skupaj na nekaterih mestih pa bolj narazen...
Po priklopu PC in LCD- ja z DVI kablom je tudi to izginilo in slika je bistveno pridobila na kakovosti...

AniMatic ::

Hvala lepa vsem :)
Go back to primal state of mind...

prehlajeni ::

...na hitro se mi je pojavila potreba po novem monitorju (stara crt-petnajstica crknla) ... zaradi placa na mizi sem se odločil za 15" LCD-ja ki zadošča mojim potrebam... tu veliko govorite o 17 in 18 lcdjih mene pa zanima če mi lahko svetujete kateri so trenutno v razredu 15 priporočljivi monitorji oz. kateri niso ...monitor rabim za delo&fax in tudu za kak CS ali UT2003 zato je fajn da ma hitr odzivni cas.

lp in HVALA za pomoč:)

PS: -seen stoopid question from me: kako zgleda dvi izhod na grafični da vem ce ga mam (radeon900pro128mb)

Wolverine ::

prehlajeni: dvi izhod je ponavadi bele barve in je malo daljsi kot navaden vga.
Glede 15" lcd-jev je pa meni zelo vsec iiyama ProLite E380S, sem ga videl tudi v zivo in je slika res super, nima pa dvi-ja...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

prehlajeni ::

...a pa si vidu ga med kakim filmom ali igro ...ma 23ms...

Iiyama Pro Lite E380S-W, 15" @ geizhals.at

...a je velka razlika med divi in analog:\

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

a je velka razlika med divi in analog

pri DVI prenosu slike je signal med monitorom in grafo direkten in ni vmesnega čakanja,da se slika pretvori v analogni zapis,če maš na analognega šaltanega.
Kaj pa recimo Samsung SyncMaster 152T 15" LCD srebrn MM za 102k.dvi in analogni priključek,kontrast 1:450,svetilnost 350cd/m2, odzivni čas 25ms.

prehlajeni ::

> pri DVI prenosu slike je signal med monitorom in grafo direkten in ni vmesnega čakanja,
> da se slika pretvori v analogni zapis,če maš na analognega šaltanega.

...to "cakanje" je drgac tud pr navadnem crt monitorju ane, tko da zarad tega analag lcd ni na slapsem od crt-ja ...a je to prav?

boštjan ::

to "cakanje" je drgac tud pr navadnem crt monitorju ane, tko da zarad tega analag lcd ni na slapsem od crt-ja ...a je to prav?

tako je,samo LCD ma drugačno osveževanje,pa zelo pomemben je odzivni čas pri LCD-jih

prehlajeni ::

...a tale dvi izhod potem malo kompenzira ti dve slabosti pri kakovosti (gibljive) slike?

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

dvi pošlje direkten signal v monitor prek dvi kabla. kakto to misliš kompenzira

prehlajeni ::

...ja lcd malo slabše prikazuje gibljivo sliko od crt zarad slabosti ki si jih omenil dva posta višle a dvi je prednost pred crt ki mu omogoča boljši prikaz a ponavadi če "sešteješ" te tri lastnosti lcdja je slika se vedno malenkost manj kakovostna od cenovono primerljivega-flat-crtja

btw: tako si jaz to predstavljam iz vseh teh postov si sem jih tukaj prebral, jaz v službi imam lcd-ja sam ga uporablam sam za desktop (office&winapps&stuff) in nimam niti kodekov za divx naloženih da bi ga mal potestiral (zadeva zaklenjena do max by admin)

boštjan ::

ja lcd malo slabše prikazuje gibljivo sliko od crt

to sem tudi jaz mislo,a na mojem 17" LCD 172t dela vse bolje od starega CRT.tudi je odvisno od kvalitete LCD-ja. Če v službi ne moreš gledat divx je najbolje da se ospraviš v bigbang al pa BOF, kjer ti bojo vse pokazali kar češ vedet.seveda če bodo hoteli prodat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

prehlajeni ::

...ok HVALA za vse info glede lcd-jev, se bom odpravil v eno štacuno pogledat modele, zdej me pa sam zanima če mi lahko svetujete kako se v štacun najbolje zedeva stestira... a če mi zadeva lepo prikaže dvd ali divx (aje razlika v prikazu?) brez senc pomeni tudi da jih v igrah ne bo?? ...a nej rečem da mi nej prodajalc en špil naloži??

...in še pol nakonc ko se že odločim za model, kako se pregleda kolk mrtvih pixlov monitor ima ...črna al bela podlaga al kako še?

...seenkrat HVALA :)

boštjan ::

za death pixle je črna in bela.ja reči naj ti vse pokažejo tam,saj zato so tam,da pokažejo kako zadeva deluje. dvd pa bo mel dosti lepšo sliko od divx.

prehlajeni ::

...ok pol nej zatežim za en divx in en špil :\

...glede svetilnosti... a je za kakovost slike bolj da je več al da je manj? ...npr: 380 cd/m2

boštjan ::

tako kot pri kontrastu,bolje da je več.edino odzivnega časa mora bit manj.
al pa svoj divx mej poleg.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Hehe ::

Striček Tom pravi, da samsung 172x smrdi za igrce... a je v kakšem reviewju slučajno zapisano, da je 172x ravno obratno, ql za igrce? :)

prehlajeni ::

Oj

a ma kdo izkušnje z LCDjem Iiyama Pro Lite E380S-W 15" ?

...zelo zanimiva in cenovno ugodna zadeva ...pr monitorju so mu dal "Zlati monitor" nagrado, sam mislm da oni ne testirajo zadevo v igricah oz. bolj na hitro in to se jim ne zdi bistveno ...meni pa je to zelo pomembn, tko da bo vsak komentar dobrodošel

lp:)

FastWIND ::

Po ugodni ceni imam možnost kupiti monitor Philips 170S4FG klik. Zanima me če ima kdo izkušnje s Philips monitorji.Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Azrael ::

Pred enim mesecem kupil CTX S730 in moram reči, da sem z monitorjem zelo zadovoljen. Ghostinga, popačitev linearnosti in ostalih defomacij slike (napačen položaj, neenakomerna osvetlitev, sneženje...) nisem opazil nikjer, od najnižje 320 x 200 do najvišje 1280 x 960 ločljivosti. Glede spreminjanja ločljivosti je kot odličen CRT, nobena ločljivost ni opazno slabša, zmerom ostra, kontrastna in svetla slika. Veseli me, da monitor BP prikaže vse mogoče ločljivosti za DOS, ker imam kar nekaj starega SW, ki je bil pisan še pred standardom VGA. Igre, Divx, Win, S-T Linux, vse brez problemov. Edino default nastavitve za svetlobo in kontrast je bilo potrebno močno pripreti. Mrtvih pikslov ni (garancija 101 dan za mrtve piksle). Nima DVI, samok ga ne rabim, ker bi moral drugače menjati grafiko, za tako ki ima tudi DVI, ampak zaenkrat je šlo že dovolj $$$, 108k SIT, če smo natančni.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

matic ::

Full biprosil ce mi lahko (res lepo prosim) pomagate pri izbiri LCDja med naslednjimi modeli:

--------------------------------------

- Samsung 19", SM192N, 0.294 mm, 1280x1024, 81 kHz, 700:1, 25ms, 16.2 mio, TCO'99, A/P, MM, analogni, srebrn

- Samsung 19", SM192B, 0.294 mm, 1280x1024, 81 kHz, 700:1, 25ms, 16.2 mio, TCO'99, analogni

- Samsung 19", SM192V, 0.294 mm, 1280x1024, 81 kHz, 700:1, 25ms, 16.2 mio, TCO'99, analogni, srebrn

- Samsung 19", SM192T, 0,294 mm, 1280x1024, 81 kHz, 750:1, 25 ms, 16.7 mio, TCO'99, analogni + DVI

- Samsung 19", SM193T, 0.294 mm, 1280x1024, 81 kHz, 750:1, 25ms, 16.7 mio, TCO'99, A/P, MM, analogni+DVI

- NEC MultiSync LCD 1860NX TN, 160°/160° ; 200cd/m˛; 350:1; 30ms; DVI-Dsub
- NEC MultiSync LCD 1880SX SuperFine TFT; 170°/170°; 240 cd/m˛; 350:1, DVI+Dsub

--------------------------------------

Predvsem me zanima razlika med 192N in T modelom in kaka jerazlika med 192 in 193 pri Samsungu?
In pa kako je v praxi razlika med NECom in SAMSUNGom? Nec je drazji in po specifikaciji slabsi, Samsung pa cnejsi in boljsi (boljsi kontrast, hitrejsi casi in tudi(!!) VECJA diagonala! (ce gledam 1880 model)! Samo mi tudi ni jasno ko sem gledal nekaj response time od 1880 in ima slabsega(!!!) od 1860!
-----------------------------------------
podpis: _____________

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()
««
8 / 168
»»