» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
39 / 72
»»

flipflop ::

matrix2: a maš mogoče nortona? Na forumih sem bral,da naj bi bil to eden od možnih vzrokov...

matrix2 ::

imam, vendar ne vem zakaj temu vzrok ravno norton, saj do sedaj dolgo časa ni bilo problemov? Je potem še kakšen drugi antivirusni program, ki je ekvivalenten Nortonu...

Ne vem,to je pisalo tam. Pa jst tudi ne vem če je norton,ker prej mi je pa delalo kot je treba.

CaqKa ::

ej a lahko nehate uporabljat besedo lowd... prosim če uporabite dl in ul.
ker vsakič ko preberem lowd v bistvu prebrem low-id
razlika je med uploadanjem, downloadanje ter lowdanjem, verjamem pa da morate besedi download in upload skrajšati... pišite torej dl in ul.

pivmik ::

točno tako, CaqKa

lowd??? low id? Ma iz kje ste pa to pobrali?
Dejte se zresnit.
LP, Gregor GRE^

MRB0rYS ::

Poglejte kako meni vleče mula ko šus.

b0rys

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

jerko4 ::

Men še nikol ni tok vlekla. Največ je blo ene 50 kb/s. Zato mam pa edonkeya, kjer mam skos maximalno povezavo.:\

fantje vidim da tukaj ne bom dobil odgovora!?!

matrix2: pusti da se zalaufa,pa ne restartaj mašine,ne odklapljaj interneta,... Pa ul imej na največ 80% celotnega ul in ne uporabljaj drugih p2p programov.

hvala ti flipflop za pomoč, zadeva se resnično izboljšuje. Sem prišel na zavidljivih 35kb upam da še naraste na nekoč prelepih 120kb. Če imaš še kakšno idejo bi te prosil, če mi jo lahko posreduješ!!

Blue3D ::

Odjavljam se od obvescanj na email !

In ne moreš samo klikniti na ikonco? Je treba še nam povedat,da nočeš sprejemat sporočil?:\

V-i-p ::

Eh, nekoč sem bil isti, kot tukaj nekateri kolegi in bentil nad mulo, češ kako zanič program je. Če bi pobrskal po starih postih, kako sem jo preklinjal, bi me bilo še sram :) Vendar gre stvar zmeraj samo navzgor, ob pravilni uporabi. Jaz jo laufam praktično nonstop, upload imam naštiman na 35kb/s in ne uporabljam drugega p2p programa, v redkih primerih mogoče kazaA za kako stvarco. Tudi ko ne dljam mula skoz laufa. In _RES_ vam povem, zdaj če mi kopira 60-80kb/s, se mi to zdi malo, kajti niso več redki ti trenutki, ko gre preko 120, 130kb/s. Je bila pa dolga pot do sem, to pa res... Pol leta najmanj pri meni, po mojem...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

ganzi ::

kašno povezavo pa maš?

In kok bi po tvoje lah mev download z 512/128?

Damjan Jagar ::

Blue3D: Spodaj zraven Nova tema imaš dve ikoni. Klikni na spodnjo.
http://jagar.si

Blue3D ::

Vidis te male ikone sploh nisem videl.

Iztok Smolic ::

Kje bi lahko dobil kakšne napotke kako izkoristiti eMulo do konca? Bi lahko kdo od vas dal kakšn osnovene napotke?
Zdaj raje DL z Kazaa (5 - 30 Kb/s ), eMula pa DL nikol več kot 5Kb/s
Od česa je odvisna hitrost pri eMuli

(če mi boste rekli da naj pogledam celo temo in najdem odgovore, naj vam tudi jaz nekaj povem: sem že)

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

V tej temi bos nasel ogromno napotkov. Nekje na strani 34/35 sem napisal svoje izkusnje :).

Paramedic ::

A jaz prav domnevam, da je pri Mule bolje da čim manj deliš, samo par filmov?
VIP: a teb tolk vleče tud če vlečeš samo eno ali dve dat.?
Js ne uporabljam emule že zarad tega, ker ne vidiš kaj dobiš, pa zarad tega, ker moraš za vsak film met takoj prostor zanj na disku, namesto samo za kar se je že potegnilo dol...
Če pa katero stvar najdem na emule prej kot drugje, jo bom pa poskusu dobit.
End transmission.

Kja storit glede nizkega IDja
In kake nastavitve naj nastavim v eMuli? Zdaj mam tako:
Capacities
DL 100
UL 20

Limits
DL ????
UL ????

Clientport
hardlimit
600

connections limits
max. con...
1000

Ne razumem tudi koliko virov mate?? Mislim men jih poda največ 50!

Zgodovina sprememb…

Damjan Jagar ::

Posral si ga pri Capacities. UL mora biti vsaj 80% DLja. Se pravi v tvojem primeru 80.
http://jagar.si

80k? a ni 20???

izisilver: firewall imaš,odpri porte za mulo. Pa največ UL naj bo nastavljen na NAJVEČ 80% celotnega UL,ker če je več,ti tudi vleče ne s polno hitrostjo. Pa ne vsak dan izklopit mule,ampak jo pusti zagnano(skupaj z netom) vsaj kakšne dva,tri dni,da pri uporabnikih prideš na vrsto. Pač daš film ali kaj drugega za vlečt dol,pa je za dan ali dva na disku.

izisilver.. limite nastavi
ul na 10 (oziroma 80% teoretičnega UL bandwidtha.)
dl pa na 0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Še neki mi ne gre v glavo.... sinoči sem pustil adsl čez nč prvič in DL neki filmov in datoket sm tko da vidm kaj bo (adsl mam šele 3 dni:D )
ko sem se zbudil računalnik ni bil več povezan ...??...
Kokr sm bral tuki na forumu te pač vrže dol iz povezave sm takrat če je neaktivana???
Potem sem hotu še zagnat povezavo pa ni šlo .... pol sm pa resetiral rač. pa modem za neki sekund iz el. omrežja izklopu je pa delal? zakaj sm si že kupu adsl...?...

ps Klicu 0801000: to je normalno, pravzaprav mam srečo da se mi to ne dogajo bolj pogosto. Reku je da gre za sinho... sinnhronizacijo (al neki na S). No tega jaz nisem prebral v nobei reklami. Kako naj bi potem DL 24 ur na dan

Zgodovina sprememb…

KontraCepec ::

V download listi sem imel 10 datotek, ko je prišlo do sesutja sistema. Ko sem po ponovnem zagonu znova zagnal mulo je bilo v dowload listi le še 5 datotek. 5 datotek pa je izginilo iz dl liste neznano kam.
Sicer so part (in vse ostale) datoteke še v začasni mapi, ampak mula kot da jih ne vidi.

Kaj lahko naredim?

Predator ::

zbrišeš datoteke in jih daš dl-jat na novo, mislim resno, nič drugega ni nikoli pomagalo

Tr0n ::

Ja, pri nenadnem sesutju sistema se dolocene .met datoteke pokvarijo. Kaj dosti ne mores naredit, kot da na novo zacnes dljat.

Lahko pa si v nastavitvah nastavis, da se ti .met datoteke shranjujejo kot "always" (Preferences / Extended Settings / Safe .met/.dat file writing). Potem bos lahko tudi po sesutju sistema nadaljeval download.

Pri downloadanju filmov sem naletel na sledeče izraze za katere bi želel, da mi jih kdo pojasni, ker sam nimam pojma kaj pomenijo:
1.) ctp
2.) ts
3.) TcS
4.) SEDG
5.) RR
pa še:
6.) Screener
7.) mvcd
8.) dvdscr
9.) dvl

Zgodovina sprememb…

6)skriner... to je ponavadi avdio/video skupek v bilokakšni obliki.. za videt ga dobijo tisti čisto prvi kritiki.

7.) mvcd je ena izmed oblik vcdja.. predvidevam da ima boljšo kvaliteto slike.

8.) dvdscr alias dvd skriner. torej skriner na dvdju... je lahko dvd kvalitete ni pa nujno.

9.) če se ne motim je to release grupa.

dexter_II ::

torej se je zgodilo....;(

slucajno sem pritisnil reset na kisti, ker sem nekaj premikal...
in emule transfer list je zginil

torej a se da resit kej od tega al je treba zacet na novo?
je mogoce narediti kak list ali videti seznam downloada, ki je bil aktiven? (mogoce potegniti kaj iz known.met fila?)

sem pa zlozu novo verzijo pa nastimu tole zgoraj za backup da dela (dons,ko je slo v maloro:\ )

no tu se lepo vidi kako tej temi primanjkuje največ ravno tistega, zaradi česar je sploh bila ustvarjena v taki obliki jare kače. To je preglednost.
Saj nisi sam kriv, v postu dolgem 39 strani je nemogoče najti željeno.

Ne bi bilo bolje, da bi, če je že toliko postov na to temo, odprli novo rubriko P2P programi. To bi bilo res pregledno, ne pa nek bedn post kjer kot sem že rekel s še tako dobrim search motorjem ne moreš najti praktično nič...

hani ::

Vprasanje!

Inštaliral sem EMULE, sem se skonektau, nasel file in ga dau loudad, vendar se nic ne zgodi. Mi sphloh ne vleče dol.

Imam pa Norton antivirus, pri katerem sem za Emule dal Permit All.

Kaj še naj storim????

SCREENER je verzija Filma, ki ga dajo kritikom, za razne oskarje, za delanje trailerjev/reklam,... Posnet je iz VHS kasete ali pa tudi VCD-ja. Protvorjen pa je skoraj vedno v VideoCD

DVDSCREENER (DVDSCR) je pač Screener ki je posnet na DVD(navaden je na VSH)ima ponavadi super kvaliteto ki je enaka RETAIL DVDRiPom, samo da pogosto se med filmom pojavijo opozirila o kopiranju. Dostikrat se pojavijo DVDSCREENER-ji DOSTI prej kot sploh film pride v kino. Protvorjen je vedno v XviD/DivX in/ali SVCD(in njegovce izpelanke: MSCVCD, XSVCD, KSVCD...).

TELECINE - To je dobra kvaliteta filmea, ker je posnet direkt iz filmskega traku(pice), ne vem točno kako naredijo, al imajo eno napravo ki poskenira vsak frejm posebej ali to optimalno nastavijo na videokamero da posname. Protvorjen je vedno v VCD in/ali SVCD, redko se pa tudi dobi v DivX/XviD.

TS - TeleSync - To je Film posnet v kinu s kamero, pri tem pa je zvok posebej posnet iz priključkov za slušalke za invalide(naglušne). Kvaliteta je lahko dokaj v redu ali pa tudi slaba - odvisno od warez skupine. Pretvorijo ga v SVCD ali VCD. V XviD ali DivX ga ne pretvarjajo, amaterski uporabniki pa delajo TeleSync DivX-e ki so pretvorjeni iz SVCDjev zato da manj zasedejo, drugače kvaliteta je praktično ista.

CAM - Podobno kot telesync, le da zvok je posnet z mikrofonom od kamere - zelo slab zvok, sliši se tudi publiko ko žviga in kriči ter se smeje.

WaReZ Skupine(pogostokrat se krajšajo imena n tri črke):
CTP - Centropy
TcS - T.H.E.c.H.R.O.N.I.C.S.Q.U.A.D
DVL - Digital Video Labs - Odlična warez skupina ki izdaja samo DVDRiP(DVDSCR) XviD kvalitetne filme.

Beri NFO datoteke(odpri jih v NOTEPADu) !!!
Izpeljanje od VCDja in SVCDja kot so XSVCD, KVCD, KSVCD se na warez sceni NE pojavljajo ker pač niso standardne.

SEDG ni warez skupina ampak mislim da je Španska stran ki izdaja razno robo na eDonkey omrežje. Pa tudi Svoj edonkey server imajo.
LP, Gregor GRE^

iration ::

Mogoče off topic, al pa tud ne: .nfo in pa .diz file se pravilno odpira z GetDiz-om.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

In pa z notepadom.

BaRtMaN ::

Brezveze se mi zdi nek dodaten programček za .nfoje, če Notepad dela več kot odlično. Problemi se pa ponavadi pojavijo, če se ti cel .nfo raztegne na samo 2 ali 3 vrstice in ga ne moreš videt sploh. WordWrap pomaga. A ne najbolje.

Gandalfar ::

use WordPad

I shall.

Tukaj je primerjava med GetDiz-om in WordPad-om:

Ne more ti biti težko inštalirat freeware proggy, velik 480kb, če ti M$ inštalira NetMeeting, velik več kot 2500kb.
:\

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Preseren ::

Jah, gledam in gledam, vsi se ukvarjate smao z Mulejom pa donkeyom, keri se Kazo omeni.... Sam pa se trudim z DC++, da bi ga preprical, da bi mi kako pametno hitrost pri Dlu vun vrgo... Kake ideje oz izkusnje?

Hvala

gumby ::

infectiphibian: netmeeting se instalira samo tistim, ki klikajo na "next" do onemoglosti pri instalaciji>:D

vprašal bi ali ima kdo kakšne izkušnje z bittorent-om?

L33tTorrent ima čisto svojo temo, tako kot bi mogu imet tudi eDonkey, DC++, in KaZaA , ne pa da nametavamo vse skup v eno 99 stransko temo. Neumnost

BITTORRENT TEMA
LP, Gregor GRE^

za .nfo ter dize odpirat ne potrebuješ niti onega get diza niti notepada!

greš v dos okence ter odtipkaš "type ime_datoteke.nfo" po skrolaš gor dol ter po potrebi kaj skopiraš ven...
rezultat je isto kot z tistim gedizom... sicer se pa da ultra editu nastavit ustrezen dos nabor znakov in bo isto naredil kot getdiz... kakorkoli navaden type ukaz stane najmanj.

> netmeeting se instalira samo tistim, ki klikajo na "next" do onemoglosti pri instalaciji

Ne vem kako je drugje, ampak pri w2k me nič ne vpraša, pa sem nazadnje winse inštaliral - danes.

frudi ::

zakaj bi sploh uporabljal kak poseben editor/viewer za .nfo fajle, če pa Total Commanderjev viewer lahko prikaže tako ANSI kot ASCII charset? :) F3 za ogled fajla in A/S za preklop med ANSI in ASCII... simple ko pasulj.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zakaj bi sploh uporabljal poseben file browser? :D

gumby ::

saj ne uporablja poseben browser... TC je edini, ki ga uporablja (tako, kot jaz)>:D

Tejc ::

A mi lahko kdo napise optimalne nastavitve za eMule? Hvala:\
««
39 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267211 (5637) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102045 (1827) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559856 (8326) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342636 (1910) cybermedo

Več podobnih tem