» »

Kaj menite o sisitemu?

Kaj menite o sisitemu?

Anze92 ::

Kaj menite o sledeči konfiguraciji? Odločam se namreč o nakupu novega in sem zaenkrat izbral naslednje:

MBD ASUS P5K Premium/WiFi-AP

CPU INTEL CORE 2 DUO E8500, 3.16 GHz, 6Mb LGA775,

KINGSTON 4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM (Kit of 2)

HDD 500GB, SATA, 16MB Seagate

DVD+/-RW Plextor PX-800A/T3KB

VGA ASUS EN8800GTS TOP 512MB

Ohišje + napajlnik Foxcoon 3GTLA-570A (ni še sigurno)

hladilnik za CPU ZALMAN CNPS7700-Cu
  • spremenil: Anze92 ()

tilinho20 ::

Procesor E8400. Rame lahko 1000mhz. Disk raje WD. Ni ti treba kupiti navite grafične, ker je to samo stran metanja denarja. Pa drug hladilnik( klik).

Adrijan0 ::

Ta napajalnik res nebo najbol uredu. Kolko W je sploh? na netu ne piše nič o njem (google).

Anze92 ::

Ta ohišje pa napajalnik sem dal zraven sam tko...to se še odločam ker ohišje bi uzel...napajalnik bo pa prbl. 500W...
am...zakaj pa procesor E8400?...pa glede diska nekateri pravijo da je Seagate boljši kot WD....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anze92 ()

IVo ::

PCPlus "Gamer Limited Edition" Pomoje trenutno best buy konfiguracija! Proc sem bp. navil na 4,5GHz (z minimalnim dvigom voltaže...). Rami pa na stock voltaži gredo na 900MHz...;)

charlotte ::

Tudi sam se počasi oziram po novih komponentah in čisto v vsaki temi se oglasi IVo, ki ves čas dela reklamo za trgovino v kateri dela, pošilja okol ZS in vse samo da bi čim več prodal in imel sam korist od tega. Mislim sej je fajn da komu ponudiš kako komponento ki je v vaši štecuni mal cenej (če sploh je!), samo to je pa za moje pojme že posiljevanje folka. Poleg tega pa zavajaš ljudi (ne trdim da vseh, ampak pred kratkim je moj kolega kupoval računalnik, takoj si mu poslal ZS, in tisto kar vi niste imeli v prodaji si avtomatično označil za nespameten nakup, slabo kvaliteto). Glede tvojih popustov, k vse neki rihtaš "pod mizo", kao da on tega ne bo kupu, ampak mu boš ti zrihtal ceneje?! Mislm WTF? Meni, pa se nimam za hudega strokovnjaka, je vzelo 10 minut da sem mu najdu večino komponent ugodneje-in te bi on DEJANSKO kupil!

To sem spisal zgolj zato ker se mi ne zdi primerno da nekdo svojo robo podtika v vsaki temi, nenazadnje naj bi bile te teme namenjene pomoči in nasvetom s strani tistih ki se na HW spoznajo, ne pa lovljenju kupcev in zavajanje le-teh.

IVo ::

OMG:) ...Nobene reklame ne delam, oz jo delam toliko kot drugi vse v okviru dovoljenega! Sej na ZS odgovoriš če hočeš, če pa ne pa ne. Jst imam od prodaje zelo malo koristi; no nekaj malo imam, ampak ne toliko kot ti misliš. Končno odločitev vedno prinesete kupci, nič ne vsiljujem... Nikoli AMPAK NIKOLI ne pravim da je kak nakup NESPAMETEN, v primeru da ga mi nimamo na zalogi, zame je nakup nespameten če je cena previsoka za tisto kar nek artikel ponuja in po tem principu izražam svoje mnjenje! No naslednjega dela kometnarja nisem popolnoma razumel; sam moj komentar tistega kar sem... NIČ NE PONUJAM POD MIZO!!! Sej nisem od včeraj... Nikoli pa nisem rekel da imamo VSE stvari ceneje kot druge, ampak sem samo pooblaščen da dam kak popust tu in tam...
To konfiguracijo sem pa predložil v tistih temah kjer ljudje iščejo nasvete pri nakupu računalnika in sam menim da je ta konfiguracija za to ceno ODLIČNA! Za nakup se pa mora vsak posameznik odločit...Jaz samo dam možnost druge opcije...
No upam da sem dovolj dobro razjasnil svoje stališče, drugače pa tale "izjava" ne paše v ta topic, ampak kakšen pohvale ali graje trgovin...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: IVo ()

Bellzmet ::

No si lepo priznal, da prodajaš svojo robo. Se pravi so vsi tvoji nasveti brezpredmetni.

Pa še hvališ se, kako si navil procesor in poviševal voltažo. Potem pa po tvojem nasvetu nekdo navije, skuri zadevo in pride uveljavlat garancijo. In je pomoje zavrnjeno, ker je njegova krivda, čes kaj se je pa igral z zadevo.

Potem PcPIus krije stroške skurjenih procov, plošč,...če se zadeva navija v nebesa?

lp

charlotte ::

Kako je s tem in kok ti potegneš od posameznega nakupa mi je čist vseeno. Seveda tudi drugi svetujejo "kupi to tle, pa uno tam je ceneje..." ampak oni ne delajo v teh trgovinah in ne skrivajo zadi svojega interesa (pa čeprav samo 1€ na en prodan računalnik). Kar se tiče ZS, ti že morm priznat da mamlivo zastaviš sporočilo, z veliko obljubo glede popustov (kar se na koncu izkaže kot profitiran € ali dva), tko da ti gotovo kdo nasede, sploh pa moj kolega, ki je tle res anti, na tem področju. Konkretno mi je šlo v nos ker si mu ponujal namesto Corsair napajalca, nekega vašega na zalogi, poleg tega si dejal da so Corsairci slabi, češ proizvajalc nima izkušen,..... nakar sem večkrat že zasledil na forumih, da se je napajalc odlično izkazal. In ja, cenovna razlika med tem in vašim je bla ravno za 1 kavo.
Drugo kar me je zmotilo, so bli rami, poba je spraševal po nekih ramih in ti si napisal, da če si želi tiste jih bo moral pa KUPITI, vseeno mi je al si se nerodno izrazu al pa ne, ampak to je definitivno izpadlo zlo "dilersko" in človek dobi občutek da ga hoče nekdo nategnt (garancija in te fore).
Poleg tega je pred kratkim, nevede, in brez da bi mi kaj povedala, pri vas moja punca kupila nek računalnik, za kar solidno ceno, tko da sem pričakoval kvaliteto. Nakar se je izkazalo da ravno napajalc tuli ko sto hudičev, in se ga sliši v spodnji in zgornji štuk hiše, da niti ne omenjam da ste pozabili priklopit grafično na štrom in je bla tisto popoldne brez računala, misleč da je ona neki pokvarla. Ker je bol tihe sorte in se ne pritožuje, mi ni dovolila da nesm njen komp nazaj in bohve kaj nardim z njim, tko da sem ji kupu nov napajalnik (ja corsair) in zdej je končno dobila to kar nej bi kupila. == kar je tudi podlaga da sem vseskup sploh napisal na forum.

IVo ::

Bellzmet, kar svetujem na forumu svetujem na splošno in ne promoviram naše robe, oz. lahko prilepim link če mislim da se bolj splača kot kje drugje. To je tvoje mnjenje če misliš da so moji nasveti brezpredmetni...
Hvalim se... pa na katerem planetu ti živiš (tega sploh komentiral ne bom...). Jst nobenemu nisem ničesar svetoval. Seveda če ne znaš, se ne ukvarjat z navijanjem to vsi vemo, in če ne znaš ni naša krivda da tega ne znaš. Z HADRWEROM SE NE SME IGRATI. Navijajo samo poznavalci. Noben ne bo uveljavljal garancije če se je nekdo "igral" z navijanjem in nekaj skuril:\ . Mi lahko poveš koliko si star...? (Ne vem ta vprašanja oz. izjave se mi zdijo brezvezne). Jaz lahko testiram kolikor se mi ljubi in če kaj skurim, ne pričakujem da mi nekdo nekaj vrne, če je moja napaka...
Na tem forumu veliko uporabnikov veže linke na trgovine v katerih delajo, samo vi ne veste kateri so... In jaz sem samo par linkov dal ki so kazali na spletno stran PCPLUS. KAJ???? NIKOLI NISEM REKEL DA NEKDJO MORA NEKAJ KUPIT (resno tole postaja otročje), nikoli nisem rekel da so Corsair napajalniki slabi, rekel sem samo da kot firma nimajo ravno veliko izkušenj na področju napajalnikov, kot kakšen Enermax S TEM SE IZRAZIL LASTNO MNJENJE in to je v sveto še zmeraj dovoljeno, mar ne? Izpadlo dilersko, ma dej nehi...
Edina punca ki je preko mene kupila računalnik, je kupila po komponentah in ni zahtevala sestave, o ceni ne bom komentiral... Tak da to nisem osebno nič kriv... Bi ji pa z veseljem zamenjali ta napajalnik če je tovarniška napaka... AHA PREDLAGALA JE DA ME LAHKO PO FORUMIH POSKUŠAŠ BLATITI IN DISKREDITIRATI, DA BI PA PRINESLA COMP IN UVELJAVILA GARANCIJO JI JE PA TEŽKO oz. je "tihe sorte"; ker komponente se lahko pokvarijo VSAKOMUR, ne samo njej, zdej pa naj vsi samo tožijo po forumih kako je kupil nekaj kar se mu je pokvarilo...WTF
Grafična pa tuli ko "pozabiš" priklopiti napajalni kabel...
Lej vpraš kogarkoli na tem forumu...Odkar sem tle gor svetujem po najboljših močeh to mi ne bo očital en uporabnik ki je registriran VČERAJ8-O . Sploh ne vem zakaj komentiram...No upam da sem razjasnil stvari, ne mi očitat kakih vejic, vmes sem postal malo čustven in sem samo metal besede na zaslon, preverjat se mi pa ne da...mi je že tko al tko preveč časa vse skupaj vzelo. Skratka povej punci da prinese računalnik nazaj in se bomo potrudili čim prej zamenjati napajalnik.

charlotte ::

Ha ha ha, zdej bomo uporabnike predalčkali po tem, kok cajta so logirani na S-T? Kva si še ne boste spomnli. BTW forum lahko pregleduješ tut če nisi logiran!
Kar se tiče punce ni ona nč predlagala da blatim kogarkoli (to si ti spreten trgovc tako obrnil moje besede)ali da nosim v garancijo, če bi blo pomoje bi prjel komp, ga odnesu in enmu vrgu v glavo. Napajalnik sem pa že zamenjal, če ste v skrbeh. Vaš "izredno kvaliteten in tih" napajalnik je s pospeškom letu v prvi kontejner k sm ga vidu.
In odkr 2 mesca pregledujem forum, kjer folk sprašuje kaj naj kupi, zmeri je zdraven IVo in njegove komponente iz njegove trgovine. Da ne boš narobe razumel, se mi zdi čist kul če predlagaš neki kar mate v trgovin pa je dejansko CENEJ kot drugje, sam takih komponent mate zlo zlo mal, tvojih postov je pa zlo zlo velik, praktično v vsaki temi vsaj 2, in če mene vprašaš ni to nič druzga kot reklamiranje vaše trgovine. Poznam jst dobr trgovce in njihove prijeme za čimvečjo prodajo (rami se bodo podražal za 20% pohitte z nakupom, guess what? še danes so iste cene>:D ). Če bi mel res željo pomagat uporabnikom, bi si vzel 5 minut, šel na stran ceneje in preveril če ste res tko ugodni kot misliš da ste! Ko bi odkril da je nekje neki dejansko cenej kot pri vas in da imajo stvar na zalogi se pa le pomudi in prlep link, takih primerov sem že kar nekaj zasledil, tojega linka na drugo štecuno pa še nobenga. Pa da ne boš reku da bluzim, evo ti svež primer, v temi o procesorčku E8400, je nek uporabnik foruma najdu slednjega za dobrih 180€ (in bil je na zalogi, res da še trije, ampak je bil), medtem ko si ti limal linke vaše štecune, kjer je bil mislim da 210€, tko da 30€ se pa že kr pozna.

SKLEP: Glede na izkušnje s trgovci bi rekel, da si tut ti krvav pod kožo in paziš na svojo rit in pridno delaš zase reklamo, tako kot 99.99% trgovcev, vsekakor nisi neka mati Tereza. V kolikor (misliš da) spadaš v drugo skupino (0,01%) se ti za vse opravičujem, ampak mene z izkušnjami in prebranim na forumu nisi čisto nič prepričal, da si v slednji skupini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: charlotte ()

kmetek ::

barco: ne pametuj, IVO nehaj pisat. SLOTECH je itak downhill.

charlotte ::

Če sem mu stopil na žulj, to ni pametovanje;(

IVo ::

Ti si napisal da "posiljujem folk... ne obračam nobenih besed, branim se pred tistim kar si sam napisal. No ne vem zakaj taka izbira besed (vrgel v glavo...?). Kaj smo pti pa naredili? No sklepam da lažeš, da si ga kupil pri nas, ker bi vsaka "pametna" oseba napajalnik zamenjala. KOT SEM REKEL SEM SE ZAPOSLIL PRED PARIMI TEDNI tako da pred letom nisem mogel dajati linke do svoje trgovine... To sedaj niti nisem vedel da to podjetje sploh obstaja, če sem popolnoma iskren. Zdej glede cen je pa tko da na nekatere stvari lahko dam več popusta na druge manj, zdej če se pri kaki stvari izide računica =1€ popusta potem nimam jst kej... pač tko je!
NE BOM ŠE ENKRAT KOMENTIRAL SVOJIH POSTOV... no tole je prvič in zadnjič! Svojo trditev sem potrdil z linkom na neki ANGLEŠKI oz. AMERIŠKI članek oz. novico! Cene bodo šle gor! to ti garantiram, nikjer pa nisem rekel da zaradi tega ljudje morajo nujno v pcplus in kupijo rame!!! Kdo sedaj obrača besede?
ZA E8400 nisem nikoli nalepil linka, le povedal sem kakšna je cena in da so se podražili! To lahko potrdi veliko folka...
Zase mirne vesti lahko rečem da NIKOLI AMPAK NIKOLI NISEM IN NE BOM POSKUŠAL NEKOGA PRINESTI NAOKOLI!!! Vedno sem in vedno bom po najboljših močeh pomagal pri nakupu vsem ki kupujejo računalniško opremo, ker dejansko vem kaj nekaj zmore in kaj se najbolj splača za neko ceno in sem v svojem lajfu stestiral toliko opreme kot se tebi le sanja, je moj hobi in sem vesel da delam na tem področju! Pazim na svojo rit? Pred kom ali čem?:\
Hvala za opravičilo!:)
Drugače je tole moj zadnji komentar na tvoje "opazke". Za kaj več me lahko kontaktiraš na ZS pa ti z veseljem ugodim!

charlotte ::

V redu, ne mislim se pričkat, recimo da si "pošten trgovc", čeprav se prelepo sliš da bi blo res, ampk dobr. Čeprav bi spet rad reku, da si spet narobe prebral! Te teme spremlam zadnje 2 mesca, kr se spet ujema s tem da ti delaš zadnjih par tednov tam:). Ampak OK, pozab. Kar pa se tiče napajalnika, sem ga raj zamenjal sam, kot pa da nosm komp na servis, pa me lepo zavrnejo z stalnim izgovorom, da je fizična poškodba al neki, sam da se te losajo. Če pa vidš kako opremo kje cenej k v vaši trgovini, pa le požri ponos, pa tist link prpopej gor.

Volta ::

Mislim, da smo tu, da pomagamo človeku najt eno primerno mašino, ne da se bomo pričkali ali celo blatili en drugega:)

Barco - če te kaj moti glede Iva in njegovih postov, mu to povej na ZS. Če napiše res kaj, kar sploh ne drži imaš vso pravico pokomentirati.
Ivo - stvari nima smisla komentirati. Bo že vsak zase presodil koliko je resnice v tvojih besedah.

Trenutno zame ena izmed best buy mašin TUKAJ

Drugače pa tale konfiguracija, ki si jo Anže92 napisal, je pomoje precej dobro sestavljena. Recimo ja, bilo bi bolje da bi vzel E8400 in 1000Mhz rame. Disk je pa čisto ok. WD ni več to kar je bil, pa tudi po testih se Seagate dobro izkaže ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

IVo ::

Če bi kontaktiral mene, oz. kdorkoli ki ima kakšen problem s PCPlusom oz. Acord-92 se bom osebno potrudil ta problem rešiti v prid kupcu, če je le v moji moči. In nikoli se nisem zaposlil v rač. trgovini da bi nategoval ljudi ampak zaradi tega ker se že blago rečeno "nekaj" let ukvarjam z rač. opremo (verjetno jo hitreje menjam kot spodnje gate; ampak drugič o tem) in vem o čem govorim, ko nekaj povem. Če ne vem se mi pa ni težko pozanimati in potem svetovati...
Da malo pokomentiram konfiguracijo...
- P5K-premium se pomoje ne splača kupiti, saj ne dobiš nič kaj več kot z P5K-E ki te pa pride cca. 40€ manj...Navijata se skoraj enako...
- E8500 se tudi ne splača razen če misliš imeti kakšne poceni rame in hočeš dober overclock, osebno bi raje vzel kake dobre rame (z malo višjo ceno) in E8400, jih navil in imel boljši perofrmance kot v prvem primeru...
-Kingston rami so dost ql niso pa lih kot bi rekli HIGH-END, pač z njimi boš prišel cca. 1000MHz z latencami 4-4-4-12 (bolj verjetno cca 980MHz).
-Disk je vredu ostalo pa tut, mogoče bi lahko le vzel kako cenejšo različico 8800GTS, ker kolikor vem Asusove so precej dražje (je pa res da je kakovost na vrhuncu), sam to se pri teh grafah zelo malo pozna, cenej bi prišel skoz s kakšnim Leadtekom ki te pride cca. 290€.

Gandalfar ::

Dajte se malo umirit.

Anze92 ::

Aha...bom mal premislu glede procesorja pa ramov...Ker nimam posebnega namena navijat stvari...

Thanx anyway..:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov Sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
674537 (2689) Planetarium
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
737578 (5567) Goli
»

Nov računalnik (kišta, monitor, miška in tipkovnica) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1428778 (5745) charlotte
»

Ali bi bilo ohišje dovolj veliko in zračno?

Oddelek: Strojna oprema
311460 (967) tilinho20
»

pobje spet je treba zmetat skup komp =)

Oddelek: Strojna oprema
453265 (2297) gruntfürmich

Več podobnih tem