» »

Nenavaden problem

Nenavaden problem

PacificBlue ::

Pozdravljeni!

Zadnja dva dni mi živce para problem z zagonom računalnika. Nenavaden problem sem napisal, ker pri zadnji uporabi računalnika je le ta delal čist normalno..po uporabi sem ga izklopil in naslednji dan ko sem ga prižgal se sistem sploh ni zagnal..sicer ventilator dela tako na procu kot na grafični..ampak sistem se ne boota..poskusil sem že z resetiranjem cmosa(tako z jumperjem kot odstranitvijo baterije) pa ne pomaga..sicer je res da sem računalnik mal navijal zadnji dan ko je še delal normalno..navil sem ga na 430fsbx7=3010 Mhz..ampak je delalo čist vse ok..igral sem celo ut3demo brez problema..tako da ne vem če je to sploh vzrok..
Mam pa e6300,matična asus p5kc, 2 gb rama(ena palčka jet rama in ena palčka Ocz-oba 800mhz), grafična nvdia 8600gt, wd sata 2 500 giga+ 80 giga ata disk Maxtor, napajalnik Lc 550 w...Pomagajte!!

bluefish ::

odstrani kako komponento in nato preveri, ali se bo zagnal. Če ja, je kriv prešibak napajalnik.

gameby ::

Najverjetneje ni kriv napajalnik ker meni z identično zasnovo računalnika del brez problemov
obiščite http://negdo.blog.siol.net/

dzinks63 ::

:)) Kaj pa v bios lahko prideš ? Drugače pa Izštekaj vse kable in jih priklopi nazaj, mogoče da je kje kakšen slab stik .

PacificBlue ::

Ne v bios ne morem:=potem sploh nebi odpiral teme...:D
Sem testiral pri kolegu vćeraj grafićno in rame..dela.Matićne in procesorja pa še nisem,bom ćez vikend. Tako da je možna okvara na matićni ali procesorju...matićna še 1 mesec ni stara..tk da krivim procesor, ker..je res da mi je že kake 3 mesece nazaj strela skurla matićno+še nekatere ostale stvari, procesorja pa ne..mislite da so ostale kake posledice zaradi tega in mi je zdaj proc izpustil dušo?:)) :D :D Res nimam sreće...

dzinks63 ::

:)) Ok preveri , pretestiraj vse po spisku, samo napajanik pa v prvi vrsti, je čisto možno da je v kakšni okvari in ne izpljune dovolj štroma.

PacificBlue ::

Ja se strinjam..posebno ker se je to zgodilo ob vžigu compa-mislim natazdanje je normalno delal..tk da bom poroćal kak in kaj bo.Lep pozdrav..

trnow ::

jo jst mam pa isti problem v nedeljo zvečer se mi je začel komp odzivat tko k se teb vse dela sam ni slike pa boota k da bi bil v sleep mode in da se ne more zbudit.
Jst mam pa asus p5q deluxe, a to se pr vseh platah dogaja al sam pr asusu kdo kej ve?
Računalnik sm mel pa 10 dni pol se je pa to zgodil sam nism nč probavu vn uzemat baterijo sm ga kr nazaj nesu naj se oni jebejo s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnow ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je življenska doba računalnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151441 (663) Invictus
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535379 (4315) svetetko
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
292497 (2043) black soul
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410083 (7866) Tac20
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24120064 (8947) ZaLoMaT

Več podobnih tem