» »

Prosim še meni svetujte pri izbiri prenosnika

Prosim še meni svetujte pri izbiri prenosnika

Tim Burton ::

Lep pozdrav,

vem, da je tovrstnih tem že malo morje, ampak vseeno bi vas prosil za pomoč pri izbiri prenosnega računalnika. Pot do denarja je bila dolga in trnjeva zato si ne morem privoščiti zgrešenega nakupa, ker druge možnosti ni (oz. je prekleto dolgo ne bi bilo).

Prenosnik bi uporabljal kot nadomestilo za namizni računalnik (imam težave s prostorom, poleg tega mi prav pride prenosljivost). Predvsem mi veliko pomeni dobro ohišje. Uporabljal bi zadevo za brskanje po netu, programiranje, študij, filme in glasbo, grafično oblikovanje, mogoče kdaj kako igro (dlje od kake strateške ne posegam, pa še to mogoče 1x na 14 dni za pol ure). Za nakup bi namenil nekje 1500 evrov.

Zdej po kakih 2 mesecih tuhtanja sem se sam odločil za HP nx9420. Skrbi me ker je dobavljiv samo pri enem ponudniku (pa še pri tem piše "ni dobavljivo" oz. na spletni strani Ceneje je označen s "prihaja"). Kako imate vi mnenje o tem modelu, mogoče (že) kje kak uporabnik? Mogoče poznate še kako trgovino kjer bi se dalo omenjeni model kupiti? Zanima pa me še, če se da HP-jevo podaljšanje garancije (iz 1 na 3 leta), dokupiti kasneje, se pravi ne takoj ob nakupu PC-ja?

Hvala!

tomaz- ::

zelo dober laptop. Sam si ga lastim in sicer model nx9420 RH441EA. To je isti model, kot si ga ti gledal, samo da nima xp pro, ampak home , nima IR, ostale karakteristike pa so iste, samo da je cena nižja..
Mašina je super, ekran mi je več kot všeč. Je brightview, ampak senzor za svetlobo deluje zelo dobro in je na ekranu res zelo malo odbleska, tako da mene ne moti niti ko delam zunaj. Slika je pa carska! Res pa je, da ga ne nosim velik okol, ker je relativno velika krava, težek sicer ni, je pa precej zajeten. Uporabljam ga pretežno na mizi, za delo s preglednicami, kakšen film ( res dobra slika ), igrice mi z lahkoto prebavi, vsaj tisto , kar jaz kdaj pa kdaj zašpilam... baterija mi povprečno drži pri internetu ( wirelless ), pa delu z wordom naprimer ipd, cca tri urce, če ga fino obremenim, pa cca urco pa pol do dve. Ohišje je zelo zelo dobro, trdno, ekran se na upogiba, tipkovnica je pa najboljša dozdaj, nič upogibanja, nobenga lufta ob tipkanju, še posebej mi je všeč, da ima numerični del zraven v "naravni" velikosti. Pride prav, zelo prav. Sam sem dodal še Adata 1 giga rama in mi ni žal..Greje se nič posebno, ko tipkaš, nič ne čutiš, da bi te grelo pod rokami, pri bateriji je vedno lepo hladen, tko da jo ne greje..

V glavnem, prenosnik me je koštal okol 1050 evrov, seveda nov, z garancijo, sem ga vzel kot eno kompenzacijo za opravljene storitve.

če kupuješ 17-ko, je tole zelo zelo dodelalana in posrečena zadeva, vredna svojga denarja, vsaj po mojem skromnem mnenju..

Lp

tomaz- ::

baje na zalogi, ali pa dobiš v par dneh..

http://www.mimovrste.com/artikel/275005...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

o garanciji naj ti pa kdo drug kaj pove, ker jaz nisem podaljševal garancije, ga bom zavaroval pri svoji zavarovalnici še proti padcem in kraji..

MEDENA ::

najbolje da vsak odpre svojo temo.

tomaz- ::

haloo, mal zamujaš:D :D

Tim Burton ::

Mal sem meu težave z netom, pa sm po nesreč odprl 2 temi8-O . No pa bom zdej na tej nadaljeval, da gre druga v odpis. Glede garancije sm odkril fajn rešitev, ma že v startu 3 leta garancije, pa novejši model naj bi bil to (naslednik nx9420, kot sm izbrskal). Samo zanima me kake mate kej izkušnje s to spletno trgovino kr želijo najprej plačilo, potem šele naročilo:( . Pa glede servisa me zanima, če bom lahk jst to nesu tut kam v ljubljano popravt, če bo potrebno?

mtosev ::

Kaj rabis profesionalno graficno? :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tim Burton ::

Ja če je že zdravn, kdo bi se je branu:D . Kokr sm zdej mal pogledu stane nx9420 (T7400, 2gb rama, X1600) 1476 evrov, če vzamem še podalšanje garancije na 3 leta me to stane okol 130 evrov. Če pa kupim 8710p mam pa za ta denar že 3 leta garancije (pa še prof. grafično).

EDIT: Ima kdo izkušnje s spletno štacuno Partners? Ne diši mi ravno plačilo po predračunu.

Zgodovina sprememb…

parasit ::

S trgovino Partners imam same dobre izkušnje, kdo pa pravi, da moraš plačati po predračunu, lahko tudi po povzetju, edino takrat imaš strošek vračanja odkupnine vidim, ki ga zaračuna pošta, 5 eur max.. Izdelke so mi dostavili vedno v roku katerega so mi potrdili ob naročilu. Prvič sem plačal po povzetju, sedaj plačujem po predračunu, ker ni tega stroška od pošte. So kul, pa še svetovati vejo, v kompletu pa dobiš vedno več. Nabavil sem RH441 in so mi gratis dodali še 1gb rama, tako da sedaj dela prenosnik ko šus. Vsaka jim čast. Trenutno nabavljam pri njih, tudi medije DVD-R 25x na osi imajo po super ceni 6,6 eur, ceneje še jih nisem zasledil. Res je da so dokaj nepoznani, jaz trenutno kupujem pri njih že 1 leto, vedno brez problemov, na 2-3 mesece 1 naročilo, vse ok. Priporočam nakup vsekakor.
To je to!

Tim Burton ::

Fino. Jst še nisem nikol res nič kupu v spletni trgovini (mam slab občutek, ki se ga ne morem znebit). Kako pa je to s tem plačilom po predračunu? Kako ti njim to plačaš? Pa še to me zanima, glede poškodb pri prevozu, ko piše da moreš ob dostavi to prevert. Kaj sploh se to preveri? A samo poškodbe kartona, al tut kej druzga?:\

parasit ::

Plačilo po predračunu lahko izvedeš po kliku, ali pa greš plačat položnico na banko. Glede poškod, v kolikor je paket poškodovan ti ga niti pošta ne bo izročila, v kolikor ti, pregledaš vizualne napake, poškodme škatle, če je raztrgana pa te zadeve. Kolikor vem so vse pošiljke zavarovane, baje pri njih do vrednosti 4.200 eur, tako da ni problema, pa še takoj ti pošljejo drugo pošiljko, sami pa pol uredijo preko odškodnin za paket, če je že tako. Vsaj tako dela večina oz. profesionalci, med katere štejem v zadnjem času že tudi njih. Če še te kaj zanima, se obrni direktno na njih, znajo svetovati.
To je to!

uporabnik9 ::

Tale laptop je poceni: KLIK
Ne vem sicer, če je za tvoj primer dovolj zmogljiv.

Zgodovina sprememb…

nuclear ::

cerber1987 priporočam ti da si pogledaš tukej.. www.it-premier.de

Trgovina v nemčiji...

1398€ Dell Inspiron 9400.

Ausstattungs– und Leistungsmerkmale

* Intel® Core 2 Duo Prozessor T5600 mit 1,83 GHz, 2 MB L2 Cache, 667MHZ Front Side Bus
* Intel® Chipsatz für Core 2 Duo Prozessor Unterstützung
* 17 Zoll Wide UXGA (WUXGA) Ultra Sharp™ True Life Display, Auflösung 1920x1200 Bildpunkte
* Nvida GeForce7900 GS PCI–Express x16 256MB Grafikkarte
* Multiformat und Dual Layer 8x DVD Brenner +/–R / +/–RW für Plus UND Minus Medien sowie für die neuen 8,5GB R9 Dual Layer Medien
* Serial ATA (SATA) High Performance Festplatte 160GB 5400 U/min
* internes Modem 56K V92
* Wlan a/b/g 54mbit
* 10/100 Ethernet Netzwerk mit Rj45 Anschluss
* 1GB DDR2 Dual Channel 667MHZ RAM max. 2048MB
* intelligenter High Power Lithium Ionen Akku 80Wh (9 Zellen)
* integriertes 5–in–1 Kartenlesegerãt
* integrierter ExpressCard–Einschub für 34 und 54 Karten
* 2 Jahre kostenloser Vor Ort Service mit Reaktionszeit am nãchsten Werktag statt 1 Jahr Pick Up and Return Service

Poštnina te bo stala okol 80€, torej pride tam okoli 1500€ vse skupaj.
Računalnik je zelo zmogljiv, z odličnim ekranom wuxga, in superiorno grafično kartico(crysis bo bp delu gor).
V sloveniji bi za ta prenosnik plačal preko 2500€(poglej na www.fmc.si).

Dobiš 3 leta garancije, in sicer ne rabiš nosit v Nemčijo če se ti kej pokvari, ampak ko kupiš tap renosnik se lastništvo prenese na tebe, pri Dellu lahko neseš kateremukoli slovenskemu Dell zastopniku. Recimo FMC ma vrata v Ljubljani, Celju, Mariboru, Kopru. In se tam porihta.

Tipkovnica je angleška, ampak to mene neb motlo za tako makino kot dobiš.
Recimo proti temu tvojemu HPju ko si gledal, je tale KILLER mašina.

EDIT: naj omnim da so dellovi prenosniki zelo trpežni in kvalitetno grajeni. Če gledaš kaka je razlika med HPjev in tem Dellom je da ma HP 1GB več rama. Ampak to sploh ni neka fora, ker 1GB rama za prenosnik dobiš na ebayu za 30$(23€, 5000SIT).
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nuclear ()

MEDENA ::

bodo ti na FMC res z veseljem popravljal, delaš promet tujcem >:D

joker16_7 ::

Tudi jaz bi prosil za predloge za kar se da dober prenosnik v rangu 800-900 EUR. Okvirne želje:
- Core 2 Duo procesor (kar se da dober)
- RAM: 2GB (kar se da dober) - lahko tudi 1GB, če se finančno ne bo izšlo
- čimbolj zmogljiva baterija (če gre, najboljša:D )
- 17'' ekran (kar se da dober)
- vsaj 80GB (ni potrebe po boljšem)

To so neke osnovne želje. Sedaj je pa treba vse te želje prilagoditi finančni zmožnosti. To pa prepuščam vam. Kaj je pomembno in kaj manj je napisano.;) Grafična je povsem dovolj integrirana, ker prenosnik ni namenjen grafičnemu oblikovanju in igranju špilov. ;)

P.S. Nujna je tudi mrežna kartica, ki bo zmožna prenašati povezavo ADSL 1MB. Zraven pa še mora biti neka antena, da se lahko preko ruterja sploh povežeš na net. Žal se ne spomnem imena.:8)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

Kibby ::

nuclear kje pa je FMC v MB? Kolk sem vido na njihovi strani sem vido le LJ, CE in Portorož. Sorry za offtopic:) LP

koyotee ::

@joker16_7: sej vemo, da hoces bit taglavn kjer se le da, sam lenobe se pac ne podpira. ce si slep, ti res ni pomoci, vendar v to dvomim zato klikneš tukaj in kot po cudezu se ti odpre tema kjer je spisek vseh online trgovin. Ker vem da nisi laik v racunalnistvu, si kar sam poisci prenosnika, drugic pa raje postavi kaksno PAMETNO vprasanje, na katerega odgovor ne dobis s prvim linkom na googlu in ne smeti teme z nepotrebnimi "ven metanjem".
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

joker16_7 ::

Brez skrbi, da znam najti. Sem tudi že poiskal nekaj ustreznih prenosnikov. Bistvo je v tem, da me zanima tudi vaše mnenje, zato ker se kaj hitro lahko naredi, da kdo izbrska oz. že pozna kak prenosnik v tem rangu in je boljši od teh ki sem jih sam poiskal.;) Če pa želiš ti pa lahko dam 5 linkov pa boš ti povedal kateri je najboljši.;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Tim Burton ::

Hvala vam za predloge in odgovore. Odloču sem se da bom kupu Hp 8710p pri trgovini Partners. Plačal bi rad po prevzetju, pa me zanima še če se da po prevzetju plačati s kartico, ali hočejo samo gotovino?

Kibby ::

A zato ne obstaja e-mail ali telefon da se pokliče in vpr.? In bos dobil info z prve roke kako in kaj, če ze nikjer na njihovi spletni strani to ne pise...

Tim Burton ::

Ja sej to vem, sm mam že take izkušnje da ponavad prodajalci povejo sm tisto opcijo ki njim ustreza, če pa mal neuradno povprašaš pa zveš še kej več.

mi345 ::

hp nx9420 je super prenosnik, mene moti le to da ni HDMI in DVI izhoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mi345 ()

joker16_7 ::

Samo nekaj me zanima. A je bistvena razlika med baterijami v prenosnikih? Ponekod sem zasledil tudi že 8 in 9-cell baterije, medtem ko imajo običajni prenosniki 6-cell baterije. Kako se pa te celice poznajo pri urah delovanja? A je sploh kakšna bistvena razlike (beri: več kot pol ure razlike)?:\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

joker16_7 ::

Evo vam najboljši prenosnik v rangu do 1500 EUR. Močno dvomim, da boste našli boljšega v tem rangu.;) Sem videl višje v tej temi nekaj modelčkov po enaki ceni, vendar bistveno slabših. Dodatne grafična ni ne vem kaj, vendar je vsaj nekaj pa še ostale specifikacije so prav presenetljive.;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

celestina ::

MacBook je bolsi.:>
AMD Brisbane 3600+ @3120Mhz, Club3D 8600GT @ 860/1860, 2GB D9GMH @ 1000Mhz

joker16_7 ::

V tem rangu dvomim. Vsi ki sem jih jaz zasledil so bili slabši. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Kibby ::

300gb disk je ziher 4200rpm... Sicer imajo vsake oci svojga malarja, vendar nebi dal niti priblizno tolk denarja za tole toshibo... kot sem ze v eni temi omeno, za cca. 200€ manj se dobi odlicen HP notebook, ok z 1gb rama manj, vendar se za 50€ dokupi se druga palcka in je bomba... vsaj meni...8-)

Tim Burton ::

Ja ni kej dans sm naroču 8710p, dobim pa 14. avgusta. Zame je to najbolši v tem rangu. :D Toshiba se mi ne zdi nič posebnega, v oči zbode le 300 gb diska, samo kot je že omenjeno malo višje je skor zihr na 4200 obratih.

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

jp, 4200 obratov disk.. Me ne pritegne, sem tud jaz za HP-ja..

koyotee ::

Bom kar tu vprašal, da ne odpiram novem teme: obstaja adapter za prenosnika, ki bi ga napajal v avtu(12V)?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee ::

Sm že našel.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tim Burton ::

Ali mi lahko kdo iz zanesljivih virov pove, kako je zdaj s tem prenosnikom HP 8710p. Naročil sem ga v trgovini Partners, in je bil prvoten datum dobave 14. avgust, sedaj so me obvestili, da naj bi v Slovenijo prišel šele po 20. avgustu. Mal sem zmeden ker so navedli "v Slovenijo", namreč pri nekaterih drugih prodajalcih je za ta laptop rok dobave 2-3 dni, spet pri drugih do 5 dni,... Na spletni strani trgovine Partners je bilo označeno da je rok dobave: "na zalogi", kakor so mi pojasnil naj bi to veljalo za njihovega dobavitelja. V glavnem temelno vprašanje, ali res pride v Slovenijo po 20. avgustu ali samo oni mene vlečejo za nos?

joker16_7 ::

Verjetno je prišlo do napake na strani in jim jih je zmankalo, zaradi povpraševanja ali slabe založenosti.:\ Sedaj pa bodo verjetno dobili novo pošiljko šele 20-tega.;) Na tvojem mestu bi počakal do 20. avgusta tako kot so ti povedali.:\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Tim Burton ::

Ja tko nekak tut jst predvidevam. Če bi 20.8. šele prvič prišel v Slovenijo pol mi najverjetneje ne bi velikodušno brezplačno dodali torbe za laptop.:D Ja no sej predvidevam da bi bla pri drugih prodajalcih podobna zgodba, tko da ne bom odpovedal nakupa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri prenosnik od teh dveh

Oddelek: Kaj kupiti
51155 (1097) tomaz-
»

kateri prenosnik med naštetimi

Oddelek: Kaj kupiti
91600 (1363) SkIDiver
»

Lahko kdo ceneje zrihta računalnik oz. posamezne komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
352531 (1322) BozidarB
»

Pomoč pri nakupu HP NX9420

Oddelek: Kaj kupiti
191661 (1413) bob_case

Nakup prenosnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
915332 (4221) Stepni Volk

Več podobnih tem