» »

Drugo tekmovanje IJS v znanju računalništva

Drugo tekmovanje IJS v znanju računalništva

Slo-Tech -

V soboto, 31. marca 2007, bo na Institutu Jožef Stefan in na Fakulteti za matematiko in fiziko potekalo 2. srednješolsko tekmovanje IJS v znanju računalništva. Tekmovanje bo v treh težavnostnih skupinah. V prvih dveh skupinah tekmovalci rešujejo naloge na papir, poudarek pa je na snovanju postopka, ki pravilno reši problem, ne pa toliko na sintaktični pravilnosti. Zato zadošča že poznavanje osnov kakšnega od znanih programskih jezikov. Tretja skupina je težja in rešuje naloge na računalnikih, rešitve pa komisija preverja sproti na svojem ocenjevalnem računalniku.

Za več informacij in prijave si oglejte spletno stran tekmovanja: rtk.ijs.si. Tam so na voljo tudi rešene naloge z lanskega tekmovanja in z prejšnjih srednješolskih računalniških tekmovanj.

Organizirali bomo tudi tekmovanje programov v lovu na zaklade. Dva igralca se premikata po karirasti mreži in pobirata zaklade. Igre je konec, ko zmanjka zakladov, zmagovalec pa je tisti, ki jih je pobral največ. Vsak tekmovalec napiše podprogram, ki krmili enega od igralcev. Na tekmovanju bo vsak podprogram tekmoval proti podprogramom, ki so jih napisali ostali tekmovalci. Rok za oddajo programov je 23. marec 2006. Več informacij je na rtk.ijs.si/2007/zakladi/.

Razpisali smo tudi off-line nalogo, pri kateri je cilj poiskati čim krajšo pot avtomobila po dirkališču in pri tem upoštevati nekatere omejitve. Podroben opis naloge in testni primeri so objavljeni na naših spletnih straneh. Tekmovalci lahko svoje rešitve oddajo do vključno 30. marca 2007.

V tekmovanju programov in off-line nalogi lahko sodeluje kdorkoli, ne le srednješolci. Objavili bomo rezultate vseh udeležencev, za praktične nagrade pa pridejo v poštev le tisti tekmovalci oz. tekmovalke, ki v letu 2006/07 obiskujejo kakšno srednjo šolo.

3 komentarji

GizmoX ::

Lansko mi je bilo bolj všeč0:) Miši in mačke -> Tom and Jerry:D
udirač => uni. dipl. inž. rač.

drola ::

Mimogrede, 7. 4. tudi osnovnošolci pridemo na svoj račun. ZOTKS
https://drola.si

mjakop ::

Fajn, da je zdej gor grafično okolje za igro lov za zakladi. Zdej se bom pa verjetno lotil pisanja tega(lani mi je potem zmanjkalo časa).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3. srednješolsko tekmovanje IJS v znanju računalništva

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
155390 (4240) BigWhale
»

Poročilo: Tekmovanje IJS v znanju računalništva

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
263278 (2360) atar
»

Srednješolsko tekmovanje IJS v znanju računalništva

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
285964 (4694) minmax
»

28. državno tekmovanje v znanju računalništva

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
72692 (2692) BSD-jas

Več podobnih tem