Forum » Programiranje » [C#] Dialog
[C#] Dialog
--- ::
//moj prvi post \o/
Torej programiram v C# pa me zanima če obstaja še kakšna druga "boljša" pot oziroma kako vi podajate vrednosti iz dialog form-a v "main" form.
Pri meni zgleda takole da naredim za nek objekt/field proprety katero nato dostopam v main formu oziroma update-am.
Tnx za odgovore
Torej programiram v C# pa me zanima če obstaja še kakšna druga "boljša" pot oziroma kako vi podajate vrednosti iz dialog form-a v "main" form.
Pri meni zgleda takole da naredim za nek objekt/field proprety katero nato dostopam v main formu oziroma update-am.
Tnx za odgovore
mHook ::
Tako kot si napisal je nakako najbolje.
Lahko bi tudi obratno, s statično spremenljivko na osnovnem obrazcu.
Lahko bi tudi obratno, s statično spremenljivko na osnovnem obrazcu.
darkolord ::
Ali pa na dialogu narediš metodo, ki ti dialog prikaže in kot rezultat vrne pač vrednosti iz dialoga
sverde21 ::
Tle so opisani 4 načini prenosa med dialogoma.
IMO:
1. način tam je najboljši, če hočeš v formo, ki jo odpreš naknadno prenest neke podatke
2. način ne priporočam, ker sem imel nekatere težave (program se je skompajlu, ampak ko sem odprl okno, nastavu vrednost v parent okno, se potem, ko sem na parent (Main) oknu pritisnil izhod ni spucal proces iz taskmanagerja)
3. način priporočam za obojesmerno pošiljanje podatkov
4. način nism sprobu
IMO:
1. način tam je najboljši, če hočeš v formo, ki jo odpreš naknadno prenest neke podatke
2. način ne priporočam, ker sem imel nekatere težave (program se je skompajlu, ampak ko sem odprl okno, nastavu vrednost v parent okno, se potem, ko sem na parent (Main) oknu pritisnil izhod ni spucal proces iz taskmanagerja)
3. način priporočam za obojesmerno pošiljanje podatkov
4. način nism sprobu
<?php echo `w`; ?>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1406 (1231) | jizzer |
» | C# okna in podoknaOddelek: Programiranje | 1655 (1249) | FlashM |
» | Qt Designer -> KDevelop C++ ErrorOddelek: Programiranje | 2122 (1652) | 'FireSTORM' |
» | EditBoxOddelek: Programiranje | 1584 (1438) | [MYTiX] |
» | še neki od dialogboxa :))Oddelek: Programiranje | 1038 (938) | Senitel |