» »

Pomoč pri prehodu na linux

Pomoč pri prehodu na linux

««
«
1 / 20
»»

R33D3M33R ::

Odločil sem se, da si bom na računalnik namestil Kubuntu.

Najprej me zanima kako si naj particioniram disk. Imam 20 GB disk in trenutno 256 MB RAM (kmalu upam, da bo naraslo na 512 MB). Naredil bi si tri particije. /home, /swap in /. Zanima me kakšne velikosti particij mi priporočate?

Hvala!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Karlos ::

Jaz bi dal
512MB -> swap
5GB -> /
Ostalo -> /home
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

meacho ::

Swap daj vsaj 1024MB...

R33D3M33R ::

Ok, napravil sem particije in namestil kubuntu.
Pri dodajanju programov sem naletel na težavo. Namestil sem XMMS in mi ne delujejo šumniki. Precej časa sem izgubil s izbiranjem pisave pa nisem napravil čisto nič. Bilokatero pisavo sem izbral, šumniki se niso pokazali.

Slika: klik

Mogoče ve kako naj rešim ta problem?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

darkolord ::

Win dej gor :P

@LOL ::

Se strinjam s tem zgoraj.
Dej nalož si prekrasne Winse, vredne maziljenja podplatov pa en WinAmp pa boš na konju in se ti ne bo treba zajebavati z grdo pisavo (še posebej če je brez šumnikov), ter pusti razne Stallmane naj se ubadajo z ukaznimi vrsticami, emacsom ter podobnimi kao hardcore orodji če jim je to všeč.. Bill Gatex rox
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

'FireSTORM' ::

jaz se pa popolnoma NE strinjam
zakaj bi morali vsi odštevat kupe denarja za winse z katerimi je potem več problemov kot koristi?
če maš pa linux zastojn in ko se enkrat naučiš na njem delat ugotoviš da je dost bolši kot windows?
in zakaj bi vse moralo se ti nardit z enim klikom? kaj ste res tak leni da vam mora bit vse prinešeno na krožniku? ni lepše da nekaj narediš sam in potem dejansko veš kaj si naredil?


malo poguglaj kubuntu slovenian language/pack/font/charset
najbolje da na Google Linux
Those penguins.... They sure aint normal....

@LOL ::

in zakaj bi vse moralo se ti nardit z enim klikom? kaj ste res tak leni da vam mora bit vse prinešeno na krožniku? ni lepše da nekaj narediš sam in potem dejansko veš kaj si naredil?

Lejga zakaj bi se matral z usposabljanjem nekaj tako trivialnega da ti prikazuje enotno pisavo. Tako dajši inštaliram WinAmp in maziljenja vredne Winse ter se NE ubadam s tovrstnimi bedarijami ki jih na resnem produktu za kar se imajo sploh ne bi smelo biti.
Zakaj bi 3x kliknil če lahko 1x (da ne omenjamo ukazno vrstico)
Glede tistega "boljši" je pa čist subjektivno mnenje. Sm tut jaz svoje cajte uproabljal Linux pa se mi nikakor niti pod razno ne zdi boljši all around sistem Linux -> torej takšnega ki ga zahteva (all around) ene 80% svetovne populacije. (imo)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Brane2 ::

Linux definitivno ima probleme in tisti ki pravijo, da "je zastonj", nakladajo oziroma vsaj ne povedo vsega.

Najnovejši primer: Posodobim Gentooja in printerji mi nehajo delat. Na tem problemu sem zgubu ziher teden tni. Je malo zajebano, če zaradi takih stvari recimo ne izdaš računa ali če ti druge stvari trpijo. Razlog za to ? Hja, nastavil sem hotplug, da mašina ob vsakem vklopu poskenira svojo okolico in da se cse naprave pojavijo v sistemu na vedno enakem mestu, ne glede na recimo zaporedje kartic v mašini ali točnega USB konektorja, kjer je vštekan kak printer.
Koneckoncev nič nenavandega. Hotplug je temu namenjen. A tanovi CUPS pričakuje, da bo videl printerje v kot /dev/usb/lp{0,1,2,3,4..} in ne recimo kot /dev/usb/lj_1200, kot sem svojega laserja poimenoval jaz.
Rezultat tega je jako čudno delo oziroma nedelo. Ko sem naredil bližnjico na /dev/usb/lj_1200 z /dev/usb/lp0, je stvar začela delati- do naslednje verzije, ki je spet škripnila.
Novo iskanje napake je pokazalo,d a nova verzija ne trpi niti tega.

Ko sem prijavil bug na cups.org, sem dobil ležeren odgovor "Ja, res je, pri novi verziji tega ni in ne bo". Kar tako, brez pojasnila kaj in kako in brez kakršnegakoli opozorila.
Res lame.

Enako je s sambo. Zadnjih par verzij se vleče ko tekoč šmrkelj, pa ne vem zakaj, Prenosna hitrost na 1G mreži je tam nekje 200K/s. Spet me čaka zaj*. :\

A upside tega je,d a sem vse napake doslej našel in ko enkrat pogruntaš "kje so mine", se čez to polje kar nekako da hodit z nekimi zanesljivimi rezultati.
Se pač od tebe zahteva, da se zmigaš in aktivno prijavljaš buge in iščeš pomoč.


A tudi Winsi SPLOH niso brez problemov, čeprav ne stanejo ravno malo, tam pa je probleme malo težje reševati, če ti tehnična pomoče ne zna pomagati s kakim trivialnim nasvetom. Da o fašističnih licencah ne govorimo. Že samo zaradi teh ne grem na novejše Winse.
Tudi o ranljivosti sistema bi se dalo reči marsikaj- predvsem slabega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

R33D3M33R ::

Windows definitivno nočem nameščati, zato tisti, ki bi me radi spreobrnili prenehajte s tem! ;((
Hvala 'FireSTORM', bom upošteval tvoj nasvet kojci spet pridem do omenjenega računala.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

jure1825 ::

hmm čudno...meni v kubuntuju delajo šumniki brez problemov. Res pa da nimam tukaj tega pcha pa ne morem preverit xmmsja. Si probal mogoče z audacious-om? izgleda enako. Glede na to da so xmms pri gentooju umaknili sem mislil, da je kaj narobe z njim, ampak nisem 100%.

CCfly ::

XMMS je zastarel in nevzdrževan. Poskusi Amarok, Audacious, Noatun, Zinf, ...
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

CCfly ::

Flamebaiterja mir dajta.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Brane2 ::

xmms je šel ven iz Gentooja, ker je bedno vzdrževan in ker je odvisen od prastarega Gtk-1.2, ki ga je bedno krpati samo zaradi xmms-a.

Audacious, BMP itd so baje nastali na XMMS osnovi. V glavnem glede tega ni panike, vsaj za povprečnega userja. Predvajalnikov je kar nekaj in to solidnih.
On the journey of life, I chose the psycho path.

zee ::

xmms je IMHO krasen predvajalnik, saj dela natanko to, kar ime pove - predvaja glasbo. mene denimone zanimajo podatki o albumu, kdaj je izšel in njegova cena. od predvajalnika pričakujem, da mi samo predvaja glasbo.

v zadnjem času uporabljam VLC, ki deluje tako na Linux kot na Win platformi in reči moram, da sem zelo zadovoljen, ker se mi ni potrebno ubadat z raznimi kodeki+predvajati zna tudi DVDje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Brane2 ::

Kot rečeno, ni "krasen" za vzdrževalce. Na Gentooju pravijo, da se upstream ne odziva že dolgo časa in da so bili popravki stvar distribucij. Zaplet s starim Gtk je prelil kozarec in zato je šla stvar ven. Ti jo imaš še vedno lahko v overlayu in sam skrbiš zanjo, a v uradnem drevesu je ni zaradi tega.

Folk popiz**va čez "kao" razvijalce, ker so stvar pustili in začeli delati na xmms2, od česar ni ne duha ne sluha več ko dve leti. Ni se jim dalo popravljat starega programa, ker bo itak novi zunaj praktično jutri, ki pa ni nikoli prišel. Folku je sicer zelo žal za njim zarade tone pluginov a nihče se ni javil, da bi prevzel vzdrževanje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ja, VLC je zakon. Se včasih (redkokdaj) zaglupi, ampak veliko večino časa stvar dela zelo dobro.

Stvar predvaja praktično kar ji daš v roke...
On the journey of life, I chose the psycho path.

'FireSTORM' ::

@LOL: ti klikaj enkrat in se praskaj kaj se je zgodlo ko se ti bo sistem sesul
jaz pa vem kaj klikam oz. tipkam in si, če že ne točno, vsaj približno lahko predstavlam kje sem zamučkal
linux all the way...

zakaj se winsi uporablajo za 80% populacije?
ker je od teh 80% populacije 70% totalnih imbecilov in ne vedo niti prav računalnika prižgat kaj še le da bi kaj nardili v linux
mam take sodelavce, ko se kaj zamučka sam bledo gleda v monitor in se mu niti malo ne sanja kaj se dogaja...kaj boš potem takim v službi dajal linux in zgubljal 50% živcev in miljone dnarja da boš jih učil delat kaj z linux(govorim za bolj večje firme)
seveda ti je rešitev windows, tu je boljši windows, priznam, ampak mi ni všeč da mi je vse narejeno "ob kliku"

je res, linux se tudi dostkrat zaštrika in googlaš par noči skupaj da kaj ugotoviš in rešiš, sicer še takih problemov nisem mel z printanjem ali printerji
z šumniki nimam nobenih problemov na laptopu, na serverju pa se niti ne trudim gor dajat šumnikov ker mi je brezveze

pa saj nihče ne pravi da je windows slab OS, je dober, če je vreden tolko nebom razpravljal
ampak mi pa gre na živce, zakaj ljudem kar vsiljujete windowse? če se hočemo mantrat nas pustite se bomo mantrali, če nam lahko pomagate kr dajte, če ne pa nas pustite pri tem...

@r33d3m33r: ne vem točno kak je kubuntu, ampak nisi mel ob inštalaciji na izbiro keymap language?
al pa pri slackware je tako(KDE) da ob inštalaciji izbereš kateri jeziki razen angleščine še se ti naj inštalirajo
če uporabljaš KDE, lahko probaš malo tudi poguglat za KDE slovenian language, ali pa probaj direktno na njihovi strani K Desktop Environment
al pač katero okolje uporabljaš
Those penguins.... They sure aint normal....

kriko1 ::

'FireSTORM', saj je iz slike razvidno da mu delajo šumniki v kde okolju, problem je samo xmms. Jaz sem ga dal gor lih za sprobat, samo šumniki mi delajo (v input poljih, sam xmms je v angleščini).

opeter ::

Linux bi bil super, če bi bil toliko prijazen in uporaben za desktop userje, kot je npr. MacOS X. Zaenkrat pa je, žal, za povprečne uporabnike Winsov bolj težje obvladljiv...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Matevžk ::

Pri xmms sem tudi jaz vedno imel težave s fonti, pa sem šel potem na amarok ... Res je overkill, ampak vseeno.
Se pa da tiste težave rešit, samo zdaj ne bi rad nameščal paketa xmms samo zato, da bi to preveril ... vsekakor moraš izbrati tako različico fonta, ki ima encoding iso8859-2 oziroma latin2.
lp, Matevžk

R33D3M33R ::

Tole s fonti mislim da ne bo šlo. Medtem ko latin2 sploh ne morem izbrati iso8859-2 ne deluje. Mislim, da si bom namestil kar tale audiacious, ki je itak preimenovan BMP. XMMS sem pač hotel uporabljati, ker je enostaven in hiter. Bomo videli kako mi bo tole delovalo. Hvala zaenkrat.

/edit: Mislim, da bo zaenkrat dovolj dober ;)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

Quikee ::

R33D3M33R: Sej Audacious in BMP sta itak XMMS v prenovljeni obliki. Sem tudi sam prešel iz XMMS na Audacious pred kratkim in mi je veliko bolj všeč. Problem pri XMMS in tudi BMP je pa ta, da nobenega od obeh več ne aktivno razvijajo.

Amarok je tudi super in ga občasno uporabljam kot alternativo, samo imam zbirko urejeno preko Ampache-ja na drugem računalniku in mi ne koristi v Amarok vgrajena baza čisto nič in je le napoti.

R33D3M33R ::

OK, zdaj pa malo bolj zanimivo vprašanje. Na računalnik sem si namestil quake 3 arena pa mi zvok nikakor ne deluje. Konzola izpiše:

------- sound initialization -------
/dev/dsp: Device or resource busy
Could not open /dev/dsp ------------------------------------


Zanimivo je, da mi cube deluje popolnoma brez težav. Naj posodabljam gonilnike ali kako? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

Matevžk ::

Ne, ne gre za driverje.
Malo pogooglaj.
Problem je, da je pri poceni (=običajnih) zvočnih karticah potrebno miksanje zvoka izvesti softversko. To (po meni neznani trapariji) delajo user-space daemoni, recimo na gnome in še nekaterih sistemih običajno ESD, na KDE pa ARTS.
Ta igra pa hoče direktno (ekskluzivno) do zvočne kartice. Za čas igranja boš moral ugasniti tega demona ...
Če ne znaš, pa povej.
lp, Matevžk

Quikee ::

Ja na žalost večina iger (in nekaj programov) še vedno delujejo preko OSS (oz. emuliranega OSS preko ALSA lib-a). Če bi vse delovalo neposredno preko ALSA lib-a, potem ne bi bilo problema, saj ima že vgrajen soft mikser in po navadi, programi tega sploh opazijo ne. V prihodnosti bodo tako ali tako opustili ESD in bo vse v Gnome delovalo preko GStreamer-ja. Tudi KDE bo opustil ARTS v KDE4 oz. bo naredil nekaj novega.

Kakorkoli - glede teh sound daemonov je pravi (bil) kaos v linux-u, se pa počasi stanje stabilizira.

Drugače pa izklopiš ESD in ARTS enostavno - killall esd && killall arts
;)

Matevžk ::

se pa počasi stanje stabilizira

Na veselje vseh! :D

Sem hotel predlagati tistole rešitev s killallom, ja, pa se mi je zdela malo nasilna :). Vendar v bistvu ni, ker takole po defaultu pošlje le SIGTERM, kar je čisto lepa zaustavitev.
lp, Matevžk

Brane2 ::

Ampak a ni z also tko da moraš ti skonfigurirat ta mixer ?

Poleg tega mi z njim nečejo delat vsi programi. Videt je, kot da z kernelovim alsa modulom, ki je namenjen samemu HW kartice programi nimajo problemov, da pa z izpeljanimi napravami, ki naj bi ji dosegali preko alsaliba ne dela čisto vse...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Quikee ::

Ampak a ni z also tko da moraš ti skonfigurirat ta mixer ?
Ja moreš, samo večina konkretnih distribucij bi ti morala to naredit ob instalaciji. Fajn pa je, da lahko ma vsak user svoje alsa nastavitve v home.

Poleg tega mi z njim nečejo delat vsi programi. Videt je, kot da z kernelovim alsa modulom, ki je namenjen samemu HW kartice programi nimajo problemov, da pa z izpeljanimi napravami, ki naj bi ji dosegali preko alsaliba ne dela čisto vse...

Noja.. sej sem rekel, da se počasi stanje stabilizira. =)

R33D3M33R ::

Aha, hvala. Sem že googlal za ta problem in je ponekod pisalo, da naj bi posodobil gonilnike, ponekod pa da dela težave tale arts daemon. Ga bom izklopil pa potem preizkusil pa bom videl. Hvala za nasvete.

Hkrati bi pa še kar vprašal tri stvari:

prva težava je s ksysguard. Zadeva mi namreč zamrzne, ko poskrollam dol po procesih. Pod zamrzne: zamrzne mi celoten sistem, le miško lahko premikam. :\ Kaj bi lahko bil vzrok? A se da mogoče s kakšnim ukazom v konzoli videti informacije o procesih?

druga težava je s Arkom. A obstaja kaka boljša alternativa? Imam namreč težave pri določenih arhivih (ven meče napake).

tretje vprašanje pa je, če obstaja kak program, ki je podoben total commanderju. Če ne najdem dovolj podobnega bom itak uporabljal Midnight Commander.

Hvala
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Quikee ::

A se da mogoče s kakšnim ukazom v konzoli videti informacije o procesih?
V konzoli obstaja ukaz ps oz. za vse procese ps -A ali pa probaj top.
Za "lepši" prikaz lahko tudi probaš ps -Ao uname,pid,state,vsz,%mem,%cpu,tty4,cmd --sort user -H (poglej si man ps) in si narediš alias v .bashrc oz. .bash_aliases.

tretje vprašanje pa je, če obstaja kak program, ki je podoben total commanderju.
Probaj Krusader.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

Quikee ::

druga težava je s Arkom. A obstaja kaka boljša alternativa? Imam namreč težave pri določenih arhivih (ven meče napake).
Lahko probaš z File roller-jem, samo ta je za Gnome. Ali pa XArchive se mi zdi.

hruske ::

Ark in file roller uporabljata podprograme, da odpreta arhive. Tako bos rabil namestit se enpar dodatnih paketov:

apt-get install zip unzip bzip2 p7zip-full zoo

Rar arhivi so tudi pogosti, ampak rar ni ravno zastonj, tako da mislim da tisti, ki je v debian paketih, ne odpre vseh arhivov in bos rabil stankat rar za linux.

Sam imam eno mapo v home, kjer je vsebina tega odpakirana, zraven pa je se ta skripta:

#!/bin/bash
mkdir -p /usr/local/share/rar
for bla in default.sfx license.txt order.htm rarfiles.lst \
             rar.txt technote.txt whatsnew.txt file_id.diz \
             Makefile readme.txt
do
    install -o root -g root -m 644 rar/$bla /usr/local/share/rar/$bla
done

for bla in rar rar_static unrar
do
    install -o root -g root -m 755 rar/$bla /usr/local/share/rar/$bla
    ln -s /usr/local/share/rar/rar_static /usr/local/bin/$bla
done


Za gledanje v konzoli mislim da je cel tisti ukaz, ki je zgoraj naveden malo dolg. Sam uporabljam 'ps auxf | less -S', less pa omogoca da isces po tekstu. (stisni / in tekst).

Top je tudi ok, samo je vcasih neuporaben, kadar je prevec procesov.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

kriko1 ::

Glede quake, si dal gor nanjovejšo različico (patch)?
Ker meni je delala out-of-the-box.

Quikee ::

Rar arhivi so tudi pogosti, ampak rar ni ravno zastonj, tako da mislim da tisti, ki je v debian paketih, ne odpre vseh arhivov in bos rabil stankat rar za linux.
Za *ubuntu je v repositoriju (multiverse) že na voljo rar-nonfree ali nekaj takega.

hruske ::

Ja, je na voljo. Prav tako v Debianu. Ampak ne vem, a sem imel samo sam tako smolo, pa sem naletel na staro verzijo ali pa je to praksa, tako da sem poskusil z rocno downloadanim, kar je pa delalo.

Za probat pac. :)
Rad imam tole državico. <3

R33D3M33R ::

Tale Krusader je to kar sem hotel imeti. Odlična zadeva. Imam pa spet iste težave s šumniki kot v XMMS. Nič mi ni jasno. Kopete v slovenščini dela super, tale pa uporablja isti interface pa se ščž ne kažejo ok. :\
Hm, zanimivo. V nastavitvah nisem nikjer našel, da bi spremenil charset za program. Hm.
Vse skupaj je prav slaba šala:

povezava

Na povezavi se vidi, da ponekod zadeve delajo brez problema, drugje spet ne. A mi lahko kdo slučajno posreduje svoje nastavitve ali pa vsaj pove v čem je tu sploh problem?

Rar imam licenčno verzijo (dobil enkrat preko neke akcije) tako da ni panike. Uporabljal bom pa kar Krusader, ne potrebujem dodatnih programov.


/edit: Tisto s killall artsd tudi super deluje :))
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

kriko1 ::

Lih sem ga dal gor in mi delajo čžšji normalno. Poglej v KDE nadzorno središče -> Regionalne nastavitve -> Država/območje jezik...
če imaš pod region Slovenija.
Katero različico KDE pa imaš?

R33D3M33R ::

Izbrano imam Slovenija, jezik slovenski. Verzija je 3.52.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Probaj naredit še enega uporabnika (čist profil), se prijavit in pognat tudi tam krusader.

R33D3M33R ::

Ne deluje. Očitno so krive nekakšne globalne nastavitve. A lahko prosim poženeš v konzoli ukaz locale. Ali imaš povsod poleg nastavljen UTF-8?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Jaz imam takole:

LANG=en_GB.UTF-8
LC_CTYPE="en_GB.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_GB.UTF-8"
LC_TIME="en_GB.UTF-8"
LC_COLLATE="en_GB.UTF-8"
LC_MONETARY="en_GB.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_GB.UTF-8"
LC_PAPER="en_GB.UTF-8"
LC_NAME="en_GB.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_GB.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_GB.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_GB.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_GB.UTF-8"
LC_ALL=

R33D3M33R ::

Zanimivo, jaz imam pa:

LANG=sl_SI.UTF-8
LANGUAGE=sl_SI:sl:en_GB:en
LC_CTYPE="sl_SI.UTF-8"
LC_NUMERIC="sl_SI.UTF-8"
LC_TIME="sl_SI.UTF-8"
LC_COLLATE="sl_SI.UTF-8"
LC_MONETARY="sl_SI.UTF-8"
LC_MESSAGES="sl_SI.UTF-8"
LC_PAPER="sl_SI.UTF-8"
LC_NAME="sl_SI.UTF-8"
LC_ADDRESS="sl_SI.UTF-8"
LC_TELEPHONE="sl_SI.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="sl_SI.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="sl_SI.UTF-8"
LC_ALL=

? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

A niso te spremenljivke samo za konzolo? Če ne poskusi začasno nastavit tako kot imam jaz in poskusit ponovno.

R33D3M33R ::

Sem nastavil pa ne deluje. Prečesal sem ubuntu.si za rešitvami, a sem kot kaže edini s temi problemi. Nekje pa ja mora biti trik |O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Da ni kaj narobe s kde paketi? Posodobi kde na najnovejšo različico.

R33D3M33R ::

KDE sem posodobil na 3.5.5 pa je še vedno ista težava.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Najboljše da vprašaš na njihovi mailing listi ali forumu.

R33D3M33R ::

Hm, imam boljšo idejo.
Kako spremenim encoding sistema v Latin 2 oz iso-8859-2? Sedaj je očitno vse v UTF-8
Če to ne bo delovalo bom pač nastavil privzeti jezik za angleščino in bodo pač aplikacije v angleščini - bedna rešitev, ampak delovala pa verjetno bo :'(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

kriko1 ::

Probaj, ja. Sprobaj tele varjante:
iso-8859-2
iso-8859-1
cp1250
««
«
1 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960117124 (32798) RedDrake
»

Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
504926 (3855) r5r
»

Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucija

Oddelek: Operacijski sistemi
192197 (1830) c0ck4m0u53
»

Samba porti

Oddelek: Omrežja in internet
341638 (1334) hruske
»

Gentoo install (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
524833 (4253) HerrBaron

Več podobnih tem