Forum » Programiranje » [PHP] vprašanje
[PHP] vprašanje
tx-z ::
Žal ne vem kako bi točno naredu naslov...tko da sm samo tkole napisu..
V glavnm zanima me, kako bi napisu en delčk kode v phpju, s katero bi tole vse kr je spodi ponavlu, dokler ne bi ble vse številke samo 1 al pa samo 0...In pol bi mi izpisal kolkrat je mogl ponovit to kodo, da je pač pršlo do te kombinacije samo deset enk al pa deset ničl..
No če bi si lahko kdo vzel kšno minutko al pa dve(več pomojm ne bi vzel kšnmu k zna), pa bi sam povedu kako nej to nardim, al pa kr napisu tist dodatk da bi blo to tko..Pa hvala že u naprej
V glavnm zanima me, kako bi napisu en delčk kode v phpju, s katero bi tole vse kr je spodi ponavlu, dokler ne bi ble vse številke samo 1 al pa samo 0...In pol bi mi izpisal kolkrat je mogl ponovit to kodo, da je pač pršlo do te kombinacije samo deset enk al pa deset ničl..
<? function random() { $stevilke = "10"; $dolzina = 0; $max=strlen($stevilke)-1; for ($i=0;$i<=$dolzina;$i++) { $random .= substr($stevilke, rand(0, $max), 1); } echo $random; } for ($i=0;$i<10;$i++) { random(); } ?>
No če bi si lahko kdo vzel kšno minutko al pa dve(več pomojm ne bi vzel kšnmu k zna), pa bi sam povedu kako nej to nardim, al pa kr napisu tist dodatk da bi blo to tko..Pa hvala že u naprej
tx-z
sverde21 ::
<?php function random() { $stevilke = "10"; $dolzina = 0; $max=strlen($stevilke)-1; for ($i = 0;$i <= $dolzina;$i++) { $random .= substr($stevilke, rand(0, $max), 1); } return $random; // tukaj vrnemo in ne izpišemo } $rand = ''; // pripravimo si spremenljivko v katero bomo vpisovali for ($i = 1; $i > 0 ;$i++) { // ustvariš neskončno zanko $rand .= random(); // dodamo naključno številko v string if($rand === '0000000000' || $rand === '1111111111') { // prevermo, če se so vse številke enke ali ničle echo "Našel zadetek po " . ($i /10) . " poskusih: $rand"; // izpišemo rezultat break; // ter ustavimo zanko, če je rezultat najden } if(strlen($rand) == 10) { // preštejemo dolžino spremenljivke, če je v njej 10 številk $rand = ''; // resetiramo spremenljivko } } ?>
Mogoče takle?
EDIT: zj sm stestiru, in moral bi delat
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Ker 10x grem čez zanko, preden imam v spremenljivki $rand 10 številk in šele tedaj jih preverim sej v resnici pokliče $i krat tisto funkcijo ampak $i / 10 krat pa preveri
<?php echo `w`; ?>
tx-z ::
Aha ja sam mau bl površno sm pogledu :)
Torj v drugm delu kode ponavla tisto stvar doklr se ne zapoln 10 številk in pol ponovi vso zadevo dokler ni vseh teh 10 številk enakih..
No kul, tnx ;) Sam prej si sploh nism predstaulu kko bi naredu to zanko da bi se skos ponavlala zdej pa vidm da čist izi
Torj v drugm delu kode ponavla tisto stvar doklr se ne zapoln 10 številk in pol ponovi vso zadevo dokler ni vseh teh 10 številk enakih..
No kul, tnx ;) Sam prej si sploh nism predstaulu kko bi naredu to zanko da bi se skos ponavlala zdej pa vidm da čist izi
tx-z
ja sei še verjetn obstaja kak drug način ampak tale se mi je zdel najlažje izvedljiv ter najlažje za razumet
<?php echo `w`; ?>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AJAX kratke nalogeOddelek: Izdelava spletišč | 2281 (1748) | Yacked2 |
» | PHP povezava z MysqlOddelek: Izdelava spletišč | 921 (766) | snooze77 |
» | PHP - stringiOddelek: Izdelava spletišč | 1784 (1607) | pehape |
» | index.php?name=RSS&id=nekajOddelek: Izdelava spletišč | 974 (862) | Iskraman |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1549 (1394) | Iskraman |