» »

problem pri instalaciji template oz. kako nastaviti dovoljenja za direktorije?

problem pri instalaciji template oz. kako nastaviti dovoljenja za direktorije?

freeglobe ::

Se jest z manjsim problemckom. Vzel sm si en template iz neta kao digishop, problem se pojavi pri 9 koraku instalacije. Navajam:

STEP 9: Using your FTP program, upload the CONTENTS of your Secure
folder to this secure directory. Next, change the permissions for
following directories, to allow files to be saved inside these
directories. Try chmod 644 initially, if that doesn't work, try
chmod 777 (use with caution). This is also information WE CANNOT
provide you with. Ask your network administrator, if you need help.

secure/images/products
secure/images/categories

Iz tega sm razbrav, da morm nastavit username in pass, drugacn kot imam dostop do database? Uporabljam Xampp program.
Zanima me kaj morm nardit v tem koraku instalacije, pa ce je moja resitev pravilna, kje in kako nastavit dodaten user, pass , samo za določene objekte.???oz. dovoljenje do direktorijev. Nastavim to v phpmyadmin ali kje, se dodajajo ta dovoljenja direktorijem? Hvala. LP

Hair ::

Pravi ti, da s FTP programom naloži vsebino česarkoli pač imaš na server, in navedenima direktorijema nastavi CHMOD na 644. Če ne dela s 644, ga nastavi na 777.
Pri večini FTP clientov to narediš z desnim klikom na direktorij, potem pa set CHMOD ali kaj podobnega...

Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

freeglobe ::

ja uporabljam (virtual server) localhost, da pregledujem php dokumente. in kje jest zj nastavim dovoljenje do direktorijev. kliknem na mapco, na file, kje najdem da lahko vpisem te stevilke. mors to kje v php-u file doloct, al kako dolocs mapci secure iz mojega primera, v katerem programu to dolocs, če v ftp programu, pa me zanima kako, pa si bom ta ftp instalirov? Bi prosu bolj natančno pomoč kako se to nastavi in kje! Ze vnaprej hvala. LP

Hair ::

Seprav maš to na svoji mašini...
Če maš server postavlen na winsih, ti sploh nč ni treba spreminjat. (samo skopiraš fajle v www mapo in je to to)
Če maš pa na linuxu, pa preneseš fajle v www mapo, potem pa desn klik na omenjena direktorija (kr v konquerorju to delaš) -> dovoljenja -> napredna dovoljenja, pa tu nastaviš na 644 ali 777. To če imaš KDE, drugače pa pogoglaj za ukaz chmod.

Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252783 (27448) miko22
»

oscommerce v slo (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
708331 (7146) gregy
»

Narediti svoj FORUM (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
765451 (4868) bzagozen
»

CGI