» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1166 / 1166
»
»»

LynxEffect ::

Zdravo, kaj menite o mojem buildu? Bi kaj dodali ali spremenili? Iščem nekaj do 1800EUR ki bo poganjal novejše igre na 1080p-2k bp. Se ne spoznam lp
 pcpartpicker

pcpartpicker

Zgodovina sprememb…

NejcSSD ::

Kje si te cene z dolarji našel :D

Evo ena lihkar sestavljena amazon nemški za 1700€, pri nas bi blo 2000€

Naj še dodam da me je Royal Pretor 130 za 52€ pozitivno presenetil... Dovolj za 9700X
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

LynxEffect ::

@NejcSSD je to kul kaj si sestavil na nemškem amazonu? Lahko naročim identične komponente? hvala ti

Jaz sem bil zadovoljen, stranka je zadovoljna... Cene so šle že gor te dni malenkost +50€

Han ::

Za 1080p ali 1440p zadošča 100 eur cenejša Sapphire Pulse 9700 grafa. NVMe naj bo vsaj 2 TB.

PacificBlue ::

Bi bilo zanimivo za videt kaksn test Royal Pretor vs Phantom Spirit(6 vs 7 heatpipes).
I’m out.
:3

Pretor je tišji pri istih tempsih sem nekje zasledil

Pa lahko to nestandardno dimenzijo ventilatorjev nadomestiš s 120×25 mm? TR namreč nima dobrega slovesa glede kvalitete ventilatorjev na dolgi rok.

Lahko.. Eden je tako ali tako 120 drug pa 130... Oba lahko daš 120mm Lahko daš od Noctue če hočeš :)

Kaj pa debelina - 28 mm Pretor vs 25 mm standard? Klipsne pašejo na tanjši vent oziroma od standardnega venta na Pretor hladilnik?

yayo ::

Na Amazon.de Noctua prodaja svoje odprta škatla NH d 15 hladilnike začenši od 70 evrov. Ne Amazon, sama Noctua jih prodaja s polno garancijo. Poštnina 1 evro. Če kupuješ Thermalright in potem misliš dokupiti kvalitetnejše vente se ti to neizmerno bolj splača.

Goods that we sell as 'used - good condition' are mainly returns from eCommerce channels or products with slight visual defects. The products have been carefully checked by us for flawless function and completeness, but may show signs of use (scratches, traces of assembly, dust, bent slats, etc.) or other optical defects (e.g. colour deviations). This does not affect the performance and function of the products in any way. Of course, you will also receive our 6-year manufacturer's warranty on these products, which you can handle directly via our website.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

helsing ::

Han je izjavil:

Za 1080p ali 1440p zadošča 100 eur cenejša Sapphire Pulse 9700 grafa. NVMe naj bo vsaj 2 TB.

Pri high end PCju za 2k, bi šel delat downgrade na najbolj pomembni komponenti gaming sistema, da bi prišparal 60€? Resno?
Navadna 9070 ne v tem cenovnem razredu ne splača.

Na 9070 XT boš imel 10 fps več pri 100 W višji porabi. Če se imaš z grafo namen ogrevati, je to sprejemljivo. :P

Sapphire Pulse RX 9070 je stala pred enim tednom 523 eur na Amazonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

helsing ::

Gre za budget sistem, ki ga boš poganjal na agregat, ali govorimo o high end gamiming mašini, kjer je point igrat igre? Vsak Gaming PC greje prostor. Če pa koga tako močno skrbi poraba in ogrevanje potem je morda smisleno razmisliti o GeForceNOW.
"Na 9070XT boš imel 10 fps več". Za tako smešno razliko v ceni? Čez 2 leti boš teh 10fps še kako pogrešal.

Edini razlog da bi kdor koli nabavil ne-XT verzijo, je da ima postavljen strog budget za dobrih 1000€ in je našel odličen popust za 9070 ter nikakor ne more v svoj proračun spraviti 9070 XT. Vseposod drugje se obdrži 9070 XT in potencialno dela kompromise drugje, kjer ne pride do izgube 10fps.

dvihtelic ::

Oj.
Imam vprašanje oz bolj potrebujem mnenje.
Sedaj imam Intel I5 14600k,64gb DDR5,grafo 3070 OC. Zanima me ali se splača menjati comp oz nabaviti Ryzen 7 9800XD ter menjati grafo za 5080?Ali naj počakam še ?

DarwiN ::

Odgovor poznaš samo ti... Potrebuješ 2x višje fps-je in povsem tekoče igranje ali ne?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

ExOrcisT21 ::

dvihtelic je izjavil:

Oj.
Imam vprašanje oz bolj potrebujem mnenje.
Sedaj imam Intel I5 14600k,64gb DDR5,grafo 3070 OC. Zanima me ali se splača menjati comp oz nabaviti Ryzen 7 9800XD ter menjati grafo za 5080?Ali naj počakam še ?

Če igraš na višji resoluciji kot FullHD, ne rabiš menjavati procesorja ker ne bo razlike... Če pa igraš na FullHD pa je 3070 OC dovolj.
Pri grafični kartici pa je razlika takšna https://gpu.userbenchmark.com/Compare/N...

Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::

LynxEffect je izjavil:

@NejcSSD je to kul kaj si sestavil na nemškem amazonu? Lahko naročim identične komponente? hvala ti

Za ohišje poglej še

Lian Li Lancool 217 dobiš 5 ventilatorjev že zraven za 119,90 EUR

https://www.caseking.de/en/lian-li-lanc...

Poglej če je kje ceneje.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Gledam tale ohišje Lian Li Lancool 217... niti ga trenutno ne rabim, malce da sem na takočem, če bo kdo spet utrujal, da/če mu sestavim nov comp...

Moram rečt, da ko preberem proizvajalca in model ohišja, najprej pomislim na neko cenenost in škart, ne vem zakaj...

Vendarle malce raziskujem dalje, gledam tehnične specifikacije, videe in predvsem razne reviewe po raznih portalih, pa ga vsi hvalijo in to precej... še največkrat je v negativnem smislu omenjeno, da ima kratek kabel za sprednji del ohišja in če imaš mATX oz. ITX ohišja, kar je zame povsem irelavantno in za večino ostalih ljudi tudi, kdo kupuje neke manjše, bolj handy računalnike tako ne bo kupoval mid-tower ohišja... omenjeno je bilo, da je led lučka na power gumbu premalo vidna, kar je zame dejansko super, ker sovražim ves kič, kot so neonke, ledike in podoben shite... torej fukncionalno nič problemov.

Po drugi strani pa hvalijo izdelavo, razporeditev, performance hlajenja in praktično vse kar je relevantno, predvsem pa sem prepričan, da za 119€ ne dobiš takšnega ohišja, še posebej pa ne, da je 5 ventov zraven...

Jaz imam sicer sprane možgane že od nekdaj in kupujem samo Fractal Design, fan boy pa to... ampak tole definitivno ne izgleda slaba alternative, sploh če bi rad kdo premium občutek, po malce bolj Temu cenah...

Ima kdo? Izkušnje?

Lian li je ena od top firm. Jaz sem setavil pred kratkim kolegu Lian li 216 sam pa imam Lian li O11 DYNAMIC EVO RGB.

Oboje je uzitek sestavljat. Prav tako enormno vlagajo v ventilatorje in vodna hlajenja. Zadnje case pa se v napajalnike.
Recimo njihov produkt mogoce tebi znan so te mize, ko lahko not vgradis racunalnik.

Kot zanimivost zdaj so dali ven lcs 8,8 incni kot dodatek racunalniku za cca 80e

Jaz sem isto setavil pred kratkim kolegu Lian li 216 za 94€

kow ::

Nabavljam nov racunalnik in zacel sem s kistami. Kaj je fora, da ima ogromno sicer lepih skatel, kaljeno steklo? Zakaj bi sploh kdorkoli hotel gledati lucke v skatli?
Ali naceloma ni svetlobnih virov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Da vidiš lažje, kolk se ti je prahu nabralo over time:)
I’m out.

globoko grlo ::

A da bi pa en pogruntal kisto k sama prah puca, to pa ne, ane. Morm zobotrebce v vent tlact, jebes tak napredek.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

kow ::

PacificBlue je izjavil:

Da vidiš lažje, kolk se ti je prahu nabralo over time:)

To bi delovalo samo, ce bi imel skatlo na mizi. Kar se ne zdi ravno smiselno :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

cebelar123 je izjavil:

Lian li je ena od top firm. Jaz sem setavil pred kratkim kolegu Lian li 216 sam pa imam Lian li O11 DYNAMIC EVO RGB.

Oboje je uzitek sestavljat. Prav tako enormno vlagajo v ventilatorje in vodna hlajenja. Zadnje case pa se v napajalnike.
Recimo njihov produkt mogoce tebi znan so te mize, ko lahko not vgradis racunalnik.

Kot zanimivost zdaj so dali ven lcs 8,8 incni kot dodatek racunalniku za cca 80e

Tole bi me dejansko motilo, ker bi mi šajnalo direkt s strani. Ima pa moje ohisje isto moznost vgraditev lcd ekrana - thermalright ceres 500.
Tako, da ro ni ravno Lian Li pogruntavšćina.
Imajo pa sicer dobra, kvalitetna ohisja.
I’m out.

PacificBlue je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Tole bi me dejansko motilo, ker bi mi šajnalo direkt s strani. Ima pa moje ohisje isto moznost vgraditev lcd ekrana - thermalright ceres 500.
Tako, da ro ni ravno Lian Li pogruntavšćina.
Imajo pa sicer dobra, kvalitetna ohisja.

Ni nijova pogruntavščina ampak je daleč najbolj praktični LCd te sorte. Možnots pritrditve je praktično kam želiš. Znotraj ohišja ali zumaj ohišja. Cena ni draga + vse upravljaš z njihovim programom, kateri drugače krmili vse njihove RGBje.
««
1166 / 1166
»
»»