Forum » Elektrotehnika in elektronika » Shema za IR
Shema za IR
Poldy ::
Iščem shemo za IR - povezava med računalnikom in mobitelom. Ne mislim tiste za daljinec...
Je mogoče kdo to že delal pa ima kak link?
Hvala
Je mogoče kdo to že delal pa ima kak link?
Hvala
SodVina ::
TFDS4500 (PDF) se uporablja za irda povezavo. Natancna navodila imas v pdf-ju(stran 6). Ta cip ima veliko trgovin, ena je recimo HTE. Za uporabo takih vrst vezij moras imeti Konektor na plati.
lp,
sodvina
lp,
sodvina
Poldy ::
Ooo, hvala.
Malo sem sedajle pogledal, ali je Vcc1 na plošči dovolj 'kvaliteten' da ne potrebuješ kondenzatorjev?
Kako je z Vcc2. Ga priklopiš?
Malo sem sedajle pogledal, ali je Vcc1 na plošči dovolj 'kvaliteten' da ne potrebuješ kondenzatorjev?
Kako je z Vcc2. Ga priklopiš?
SodVina ::
Verjetno bi tudi brez uporabe kondenzatorjev slo, samo najbrz bi bilo v prenosu vec napak, zato bi bil malo pocasnejsi. Sicer pa so kondenzatorji precej poceni.
Jaz sem delal po tej shemi:
JP: High - vecji domet a pocasnejsi prenos
JP Low - ravno obratno
Zdaj ce ne bos dobil tfds4500, je ravno tako dober tudi tfdt4500 ali tfdu4100 (baby), vendar moras tukaj paziti, ker je drugacen pin-out. Delal sem tudi s HP-jevim cipom HSDL 1001 (PDF) , pa je zadeva tudi delovala. Delal sem po tej shemi.
lp,
sodvina
Jaz sem delal po tej shemi:
JP: High - vecji domet a pocasnejsi prenos
JP Low - ravno obratno
Zdaj ce ne bos dobil tfds4500, je ravno tako dober tudi tfdt4500 ali tfdu4100 (baby), vendar moras tukaj paziti, ker je drugacen pin-out. Delal sem tudi s HP-jevim cipom HSDL 1001 (PDF) , pa je zadeva tudi delovala. Delal sem po tej shemi.
lp,
sodvina
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IR na Osnovnih ploščah?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1948 (1544) | Racunalnik |
» | Kje najceneje IRDA transciever TFDS4500?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1706 (1326) | maticm |
» | IrDA vmesnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2060 (1408) | prehlajeni |
» | IrDA vmesnikOddelek: Mobilne tehnologije | 1604 (1319) | Mr. |
» | IR oddajnik za pc (vezje)Oddelek: Loža | 1690 (1413) | TheHijacker |