Forum » Izdelava spletišč » Login script
Login script
Antares22 ::
Hej !
Zanima me, če ima kdo kakšno slovensko razlago kako narediti login script na svoji strani ! Rad bi postavil nekaj spletnih strani pod geslo in nezmam tega pravilno narediti ! Nekaj se trudim ampak mi ne gre ! Prosim za pomoč !
Zanima me, če ima kdo kakšno slovensko razlago kako narediti login script na svoji strani ! Rad bi postavil nekaj spletnih strani pod geslo in nezmam tega pravilno narediti ! Nekaj se trudim ampak mi ne gre ! Prosim za pomoč !
Everything he touches turns to gold....
tec ::
To je login skripta...npr. login.php
Tole je forma za prijavo, na katero moras includat zgornjo login.php skripto. Cist na vrh, pred zacetni html tag.
Potem das pa na vse fajle, k jih hoces zaklenit tole. Spet moras dat tole pred zacetni html tag.
<? session_start(); $geslo["janez"] = "mojegeslo"; $geslo["miha"] = "mihageslo"; $fUname = ""; if (array_key_exists("uname", $_POST)) $fUname = $_POST["uname"]; if (array_key_exists("passwd", $_POST)) $fPasswd = $_POST["passwd"]; $fail = false; if (array_key_exists("Submit", $_POST)){ foreach($geslo as $xUname => $xPasswd){ if($fUname == $xUname && $fPasswd == $xPasswd){ $_SESSION["prijavljen"] = 1; header("Location: /privat/index.php"); exit; } } $fail = true; } ?>
Tole je forma za prijavo, na katero moras includat zgornjo login.php skripto. Cist na vrh, pred zacetni html tag.
<form name="form1" method="post" action=""><br/> Uporabniško ime<br/> <input name="uname" type="text" id="uname"><br/> Geslo<br/> <input name="passwd" type="password" id="passwd"><br/><br/> <input name="Submit" type="submit" value="Prijava"><br/><br/> <? if ($fail) echo "<font color=\"red\">Prijava ni uspela!</font>"; ?> </p> </form>
Potem das pa na vse fajle, k jih hoces zaklenit tole. Spet moras dat tole pred zacetni html tag.
<? session_start(); if (!array_key_exists("prijavljen", $_SESSION) ||$_SESSION["prijavljen"] != 1){ header("Location: /privat/index.php"); exit; } ?>
Antares22 ::
TEC, kaj si mislil s tem da morem includat zgornjo skripto na formo za prijavo ? mi lahko malo podrobneje prosim napišeš kak to sestavim ?
Everything he touches turns to gold....
tec ::
Skopiras prvo kodo in shranis kot login.php, potem odpres nov html dokument in notr prilepis drugo skripto, ki vsebuje formo za prijavo.
Potem pa includas login.php v ta html dokument.
Sedaj imas narejeno formo za prijavo, ki te po prijavi vrze na /privat/index.php
V ta fajl /privat/index.php pa potem prilepis cisto spodnjo kodo, spet na mesto, kjer si prej includal, torej pred zacetni html tag.
Potem pa includas login.php v ta html dokument.
<? include(" login.php"); ?> <html> <head> <in vsi ostali html tagi naprej>
Sedaj imas narejeno formo za prijavo, ki te po prijavi vrze na /privat/index.php
V ta fajl /privat/index.php pa potem prilepis cisto spodnjo kodo, spet na mesto, kjer si prej includal, torej pred zacetni html tag.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP - header : javi napakoOddelek: Izdelava spletišč | 1306 (1261) | Camel |
» | AJAX neznana težavaOddelek: Programiranje | 1198 (992) | luksorzi |
» | Php varen loginOddelek: Programiranje | 3893 (3393) | Volk| |
» | Php register/login problemOddelek: Izdelava spletišč | 2754 (2165) | keworkian |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1551 (1396) | Iskraman |