Forum » Operacijski sistemi » sisietm zmrzen po zagonu startx
sisietm zmrzen po zagonu startx
Senzacionale ::
za posodobitev sem se odlocil za to ker je sistem zmrzoval po zagonu x-ov. sedaj je isto.
Ko zazenem startx
sistem zrzne in morem ugasnit racunalnik ter ponovno prizgat.
Zakaj to?
Ko zazenem startx
sistem zrzne in morem ugasnit racunalnik ter ponovno prizgat.
Zakaj to?
http://www.dostavahrane.si
Nerdor ::
Hehe, računalnik ti ne zmrzne, samo za kombinacijo tipk Ctrl+Alt+2 še verjetno nisi slišal, ker te ta kombinacije vrže v konzolo št. 2 (pod št. 1 ti tečejo sesuti X-i ). In pod to konzolo lahko vidiš kaj ti izpisuje ozr. kakšne eororje ti mečejo X-i (kombinacija Alt + 1). Lahko vpišeš komando "init 3", da ugsne X-e in preide v "konzola način". Sedaj lahko skočiš v terminal št. 1 (pritisni Alt+1). Sedaj lahko vtiškaš ali startx ali "init 5" komando.
Če si v X-ih in si skočil s skombinacijo tipk Ctrl+Alt+2 do 6 v navadno konzolo in bi se rad vrnil nazaj. To lahko storiš s kombinacijo alt+7
Če si v X-ih in si skočil s skombinacijo tipk Ctrl+Alt+2 do 6 v navadno konzolo in bi se rad vrnil nazaj. To lahko storiš s kombinacijo alt+7
... for lifetime!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nerdor ()
christooss ::
Samo vprasanje a ni Ctrl + Alt + F2 za drugo konzolo?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
CCfly ::
Ja je. Malo si poglej loge od X strežnika, da vidiš kaj se dogaja z njim.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
BigWhale ::
> Hehe, računalnik ti ne zmrzne, samo za kombinacijo tipk Ctrl+Alt+2
> še verjetno nisi slišal, ker te ta kombinacije vrže v konzolo št. 2
No, Nerdor se ni slisal, da bi konzola v resnici zmrznila, kar se kaj hitro zgodi, ce ga X kaj sracka. ;)
Pomaga ti le se remote ssh dostop ali kaj podobnega.
> še verjetno nisi slišal, ker te ta kombinacije vrže v konzolo št. 2
No, Nerdor se ni slisal, da bi konzola v resnici zmrznila, kar se kaj hitro zgodi, ce ga X kaj sracka. ;)
Pomaga ti le se remote ssh dostop ali kaj podobnega.
Senzacionale ::
Drugače pa logi od xov ne vrzejo nic kaj konkretnega, kar bi mi pomagalo. Odločil sem se za nadgraditev kde v 3.4.0 in corg v -r2 verzijo. Probal sem ze vse a vedno zmrzne. Nerdor nic ne prime komplet zmzne, niti ssh ne prime ker zmrzne totalka.
Kaj bo povem.
Uporabljam pa gentoo
Kaj bo povem.
Uporabljam pa gentoo
http://www.dostavahrane.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kombinacija tipk alt+v ne delataOddelek: Pomoč in nasveti | 6066 (5780) | sharkey |
» | linux installOddelek: Operacijski sistemi | 1706 (1289) | CCfly |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5086 (4372) | moj_nick |
» | [Linux] X server shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1014 (906) | moj_nick |
» | Kako blokirati kombinacijo tipk (Ctrl+Alt+Del, ...) v VB za win XP, 2000Oddelek: Programiranje | 1444 (1262) | noraguta |