Forum » Na cesti » Prepis avtomobila - darilna pogodba ali ne?
Prepis avtomobila - darilna pogodba ali ne?
podtalje ::
Z očeta mislim name prepisati avto in sedaj me zanima, kaj se najbolj splača.
1. darilna pogodba
- izdelava notarskega zapis (ali kdo ve, koliko to stane?)
- taksa na občini
2. kolega mi je predlagal, da bi stvar uredil prek komisijske prodaje, ki ima za to licence in naj bi stalo
- provizija komisijski prodajalni - cca. 2000 SIT
- overovite pogodbe pri notarju
Zanima me, kakšne so vaše iszkušnje s komisijskimi prepisi in pa
zanima me še, kako je potem s tablicami, ali se obdržijo stare, ali je treba stare odjaviti in zahtevati nove.
1. darilna pogodba
- izdelava notarskega zapis (ali kdo ve, koliko to stane?)
- taksa na občini
2. kolega mi je predlagal, da bi stvar uredil prek komisijske prodaje, ki ima za to licence in naj bi stalo
- provizija komisijski prodajalni - cca. 2000 SIT
- overovite pogodbe pri notarju
Zanima me, kakšne so vaše iszkušnje s komisijskimi prepisi in pa
zanima me še, kako je potem s tablicami, ali se obdržijo stare, ali je treba stare odjaviti in zahtevati nove.
- spremenil: podtalje ()
Nagi Bator ::
Najceneje je, da gres v papirnico pa kupis kupoprodajno pogodbo za motorna vozila.
Pol to izpolnis in gres overit k notarju kar pride mislim da okol 5k - za tak dnar bi tud jaz delil avtograme To overjeno pogodbo pol rabis, ko gres na obcino po prometno.
Tablice so bile se se kako leto nazaj pisane na lastnika in ne na avto, se pa je vmes mogoce kaj spremenilo - ne bi vedel.
Pol to izpolnis in gres overit k notarju kar pride mislim da okol 5k - za tak dnar bi tud jaz delil avtograme To overjeno pogodbo pol rabis, ko gres na obcino po prometno.
Tablice so bile se se kako leto nazaj pisane na lastnika in ne na avto, se pa je vmes mogoce kaj spremenilo - ne bi vedel.
ferdo ::
oboje JA, pol si pa preračunaj koliko te kaj stane...
Darilna pogodba treba paperje urejat pa skakat sem in tja in je relativno najcenejša opcija.
Kupoprodajna pogodba pa je na izi ni tolko birokracije, končna računica je skoraj enaka, to je malo več za plačat, imaš pa manj problemov oz. paperjev in tega sranja.... sej veš kaj mislim.
Meni je oče prepisal avto. Komisijska prodaja 3.000,ooSIT + overitev pri notarju... ne vem kolk je koštalo, pol pa še na upravni enoti in to je blo vse..
Je pa mislil z darilno pogodbo, pa baje to več stane...in dalj časa... itd..
Darilna pogodba treba paperje urejat pa skakat sem in tja in je relativno najcenejša opcija.
Kupoprodajna pogodba pa je na izi ni tolko birokracije, končna računica je skoraj enaka, to je malo več za plačat, imaš pa manj problemov oz. paperjev in tega sranja.... sej veš kaj mislim.
Meni je oče prepisal avto. Komisijska prodaja 3.000,ooSIT + overitev pri notarju... ne vem kolk je koštalo, pol pa še na upravni enoti in to je blo vse..
Je pa mislil z darilno pogodbo, pa baje to več stane...in dalj časa... itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ferdo ()
Tody ::
hmm ko sem jest kupoval avto sem moral ko sem imel kupoprodajno pogodbo (darilna pgodoba je lahko samo znotraj ožje familije) sem moral okol 35.000 davka plačat. Tako da se je treba pozanimat če tale komisijska zadeva isti šmorn al ne...
meskec ::
za prepis vozila uporabi komisijsko pogodbo in se izogni plačilu 5% davka na motorna vozila
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26242 (10257) | johanblond |
» | Prepis hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16174 (13863) | GregiB |
» | darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19818 (16453) | kloko |
» | darilna pogodbaOddelek: Loža | 3516 (2784) | PrihajaNodi |
» | Prodaja avtomobila v tujo državo izven EUOddelek: Na cesti | 7162 (6271) | Zako |