Forum » Hlajenje in modifikacije » Alternativa Vcool-u
Alternativa Vcool-u
R33D3M33R ::
Zdravo!
Zanima me katera je dandanes najboljša alternativa Vcoolu (imam AMD procesor)
Hvala!
Zanima me katera je dandanes najboljša alternativa Vcoolu (imam AMD procesor)
Hvala!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
veteran ::
Danes je Vcool odveč, ker to, kar pač počne, danes zna vsaka kolikor toliko spodobna plata. Je bila pa to krasna zadeva v časih, ko smo poganjali durone na kt133 chipsetu.. ;)
No, lahko se pa v Speedfan-u lotiš Clock Control nastavitev. Sodobni procesorji (athlon64) pa imajo vgrajeno Cool'n'Quiet tehnologijo, le driverje poišči.
No, lahko se pa v Speedfan-u lotiš Clock Control nastavitev. Sodobni procesorji (athlon64) pa imajo vgrajeno Cool'n'Quiet tehnologijo, le driverje poišči.
Hvala za odgovor. Frekvence nebi rad nižal, ker mora biti PC ves čas biti pripravljen za akcijo .
Imam KT266A, ki očitno še ne zna izklapljati CPUja in Athlona 1800+ palomino.
Vcool je temperaturo znižal včasih za več kot 10 stopinj in to v kratkem času .
Žal ga pa ne morem uporabljati, ker zaradi bogve česa sesuje NTFS system hive, če vklopim IDLE LOOP in je potem windows instalacija zanič
Zato rabim neko alternativo.
Imam KT266A, ki očitno še ne zna izklapljati CPUja in Athlona 1800+ palomino.
Vcool je temperaturo znižal včasih za več kot 10 stopinj in to v kratkem času .
Žal ga pa ne morem uporabljati, ker zaradi bogve česa sesuje NTFS system hive, če vklopim IDLE LOOP in je potem windows instalacija zanič
Zato rabim neko alternativo.
dxx ::
Evo S2kctl, men je uredu delal, dokler nisem prešel na 746SIS čipset, zdaj mi javlja bluescreen
Hvala, bom preizkusil, še kakšne ideje se ne branim...
LP
P.S: nikakor mi ga ne uspe prepričati, da bi meril temperaturo
LP
P.S: nikakor mi ga ne uspe prepričati, da bi meril temperaturo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
tiborrr ::
Si probal CPUidle?
Da malo temo sunem, a poznate kak windows proggy, s katerim spustim oz. zvisam voltazo procesorju (plata ASRock K7S8X rev3.0, SIS746FX cipset). Predvsem bi jo rad znizal.
Da malo temo sunem, a poznate kak windows proggy, s katerim spustim oz. zvisam voltazo procesorju (plata ASRock K7S8X rev3.0, SIS746FX cipset). Predvsem bi jo rad znizal.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
dxx ::
ASRock K7S8X rev3.0, SIS746FX cipset
Za to plato ni nič drugega kot honeyX BIOS v 2.52, kjer pa ni nastavitev vcore, razen tist enabled 5% ali disabled.
Za to plato ni nič drugega kot honeyX BIOS v 2.52, kjer pa ni nastavitev vcore, razen tist enabled 5% ali disabled.
Sem preizkusil CPU Idle. Moram reči, da mi je Vcool ohladil zadevo veliko bolje kot CPU Idle, ki mi temperaturo spusti le za 4˙C v okoli 10 minutah, Vcool mi je spustil za 10˙C v par minutah. Škoda da se sesuva
Sumim pa, da je za težave z Vcool kriv XP service pack 2...
Sumim pa, da je za težave z Vcool kriv XP service pack 2...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Da, to je bila prva stvar, ki sem jo vklopil, bom preizkusil še enkrat. Sem si ogledal tudi CPU Cool pa mi ni všeč, prezakompliciran je in nočem se poglabljati v vse nastavitve.
Sem pa izvedel nekaj več o mojem problemu, ta oblika hlajenja lahko povzroči težave z zvočno kartico na VIA chipsetu in ravno to se mi dogaja. V zvočnikih začne prasketati, nakar sistem zmrzne in se ponovno zažene. Register je potem poškodovan. Mislil sem preizkusiti tudi 2.0 Alfa različico Vcoola pa si ne upam, nekako sem izgubil zaupanje v ta program
Še kak predlog je dobrodošel.
Sem pa izvedel nekaj več o mojem problemu, ta oblika hlajenja lahko povzroči težave z zvočno kartico na VIA chipsetu in ravno to se mi dogaja. V zvočnikih začne prasketati, nakar sistem zmrzne in se ponovno zažene. Register je potem poškodovan. Mislil sem preizkusiti tudi 2.0 Alfa različico Vcoola pa si ne upam, nekako sem izgubil zaupanje v ta program
Še kak predlog je dobrodošel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASRock K7S8X lastniki, pozor!Oddelek: Navijanje | 3726 (2312) | mtic |
» | mali oglasi ... kaj vse folk našteje, da bi prodal računalnik za veliko denarjaOddelek: Loža | 1655 (1221) | mile |
» | Katera poceni plataOddelek: Kaj kupiti | 1634 (1449) | jest10 |
» | Asrock maticne plosce, kje kupiti v SLO...Oddelek: Kaj kupiti | 1997 (1648) | The Yankee |
» | softvrsko hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1154 (815) | SaS |