» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
241 / 241
»
»»

gb39 ::

Operaterji brez svoje infrastrukture bodo propadli. A1 rešuje mobilno omrežje. Telemach pa dobro ve, zakaj kupujejo T-2. Optika. Televizija se vse manj gleda. Internet je ubistvu postal edina nujna stvar. In na Telekomovi optiki nek drug operater sigurno ne bo mogel ponujati nečesa, kar bi lahko na svoji infrastrukturi.

starfotr ::

Prava dodana vrednost se dela na prodaji kombiniranih storitev ki vključuje TV paket programov in ne na prodaji interneta. Nadalje še ostalo (net, tv, fix tel., mob. tel. + prodaja naprav, zavarovanj, roaming itd.),

Namreč upsale je nenormalno visok, ker poceni paketi so neuporabni, zato moraš nujno vzeti vsaj srednji paket v ponudbi. Zato imajo tako postavljeno ponudbo.

Seveda se, ker so internetni paketi butasto dragi. V trenutku, ko bodo paketi z internetom nekoliko bolj dostopni, bo televizija pri nas v hudih težavah.
Drugi rešitelj tv programov na splošno so pa športne vsebine. Amapk tudi za to so (bodo) alternative.

d0rK ::

A mi lahko prosim pove kaksne so zahteve za t2 android tv app?

Gledam en android box ki ni android tv certified. Formuler z11. A bom lahko instaliral t2 app?

DamijanD ::

A lahko samo na hitro nekaj informacij v zvezi s T2 optiko/TV postavitvijo (urejam nekaj pri tašči in na žalost nimam vseh informacij): opis situacije
- obstaja nek pretvornik iz optike v LAN (A ima to vsak T2 tako ali gre samo za star modem?)
- modem nek inbox
- nek routerček
- tukaj gre verjetno za najbolj tipično konfiguracijo

ugotovitve/vprašanja:
- ali so porti na modemu za TV določeni ali je na vseh "TV signal" (box, ki je bil vključen v router, ni dobil T2 signala, direktno v modem pa deluje)?
- a bi na "TV portu" moral biti tudi internet?
- ali se do nastavitev modema da dostopati direktno ali samo preko t2 suporta?
- kdo je običajno dhcp strežnik modem ali router?

hvala

Daniel ::

Če je pretvornik, potem je verjetno GPON priključek. Ni stvar v modemu ampak v tipu omrežja, kjer si v primeru GPON več naročnikov deli 1 vlakno, kar operaterja manj stane.

Če je modem innbox načeloma "nek routerček" ne rabiš. Mogoče so ga uporabili za dodatno dostopno točko. Težko je vedeti, brez vpogleda v konfiguracijo.

Porti na modemu so lahko v bridge (zahtevano je doplačilo za statični IP) ali pa so navadni LAN porti in modem dela NAT usmerjanje.

Odvisno od konfiguracije na TV boxu, nakateri vedo delat kjerkoli na omrežju, drugi zahtevajo priklop na multicast, ki ga lahko dobiš samo na modemu (če ga ne veš poslati naprej, za kar ima vsak operater drugačno konfiguracijo).

Spet odvisno od nastavitev modema. Če box dobi notranji ip iz mislim da 192.168.64.* ranga, potem bi na tistem portu moral delati tudi internet.

Do nastavitev modema ne moreš, ker ima T2 blokirano. Samo preko Horizonta oz. uporabniškega vmesnika na T2.

DHCP, če se modem ne uporablja zgolj kot bridge, bo na modemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

papak ::

Tole je kar bedno da se pri T-2 ne da več brezplačno modema dat v bridge.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: papak ()

miko22 ::

Samo stran od T2. Komaj čakam, da mi poteče zvestoba. Tako slabega operaterja pa še ne.

DamijanD ::

Daniel hvala

Horas ::

lol, eni smo pa že skor 20let pr t2. net+tv zakon! nikjer bolš!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

CyberPunk ::

Horas je izjavil:

lol, eni smo pa že skor 20let pr t2. net+tv zakon! nikjer bolš!

Jaz tudi, že od 2006, s kratkim "premorom", ko sem živel nekje, kjer je bilo preveč stran od centrale. Dela super. Edino v kombinaciji z AdGuard DNS se vlečejo problemi, ker pogosto routa Google servise na Kitajsko in Tajvan.

Me pa tudi mene malo "skrbi" tole glede bridganja modema... Njega dni si naročil "nizko varnost" (ali nekaj v tem stilu) in si imel direkten dostop navzven in navznoter, varnost pa je bila na tebi. Mogoče zvestim power userjem še pogledajo skozi prste, upam pa, da se ne bom nekega dne prebudil v nebridgan dostop. Ker potem si skoraj na istem kot pri mobilnem operaterju, samo dražje je...

Za denar ti prodajo vse kar želiš. Uporabljajo izgovor, da je edini prosti DHCP IP že porabljen na njihovem modemu in moraš dodatne plačat. Medtem, ko pri vseh ostalih operaterjih modem ne rabi posebnega DHCP IPja zase, da dela v bridge načinu in ga oni lahko še zmeraj nadzirajo. Kreativno lupljne bi se lahko temu reklo.

matobeli ::

A te težave so še vedno samo tam kjer gostujejo v omrežjih ali tudi že qlna njihovi lastni optiki?

matobeli je izjavil:

A te težave so še vedno samo tam kjer gostujejo v omrežjih ali tudi že qlna njihovi lastni optiki?

To niso težave ampak poslovna odločitev podjetja, kako dobiti še ene par EUR več od strank. In enako je pri vseh, ne glede na tip dostopa.

sleby ::

A mi lahko na hitro kdo razlozi kaj je fora bridga, da ne bi mogel rešit s port forwardingom? Meni se ni dalo več ukvarjati z njimi in jih vsak mesec prosit, če mi vklopijo nazaj, zato sem si nastavil forward za tistih par portov, ki jih rabim.
Druga opcija pa je DMZ, pa potem na routerju za modemom nastaviš, kar hočeš.
Ali si kaj narobe predstavljam?

feryz ::

Bolj je nerodno, kot ti v profilu piše da imaš statični ip, oni pa ga menjajo, kakor se jim dvigne.
Temu še nisem prišel do konca. Edini odgovor je bil, da moraš statični ip naročiti, če ga želiš imeti.
Ni mi pa jasno, kako ga naročiš, če si naročen. Najbrž ga moraš naročiti naročiti.

Gregor P ::

feryz je izjavil:

Najbrž ga moraš naročiti naročiti.

>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

sleby je izjavil:

A mi lahko na hitro kdo razlozi kaj je fora bridga, da ne bi mogel rešit s port forwardingom? Meni se ni dalo več ukvarjati z njimi in jih vsak mesec prosit, če mi vklopijo nazaj, zato sem si nastavil forward za tistih par portov, ki jih rabim.

Enostavno ni to to. Sploh, če moraš te porte nastavljati še čez horizont. In kako to, da se ti je bridge vsak mesec izklapljal?

feryz ::

Kaj pa je problem pri nastavljanju portov preko horizonta? Menda ne boš rekel, da je to neka umetnost?
Na horizontu imaš 5 nastavitev, na ruterju jih imaš petsto. Kaj se ti zdi bolj simpl za enega povprečneža?

socialec ::

T-2 mora biti v redu, še čakamo sicer preklop nekaj dni. Se nas je kralj usmilil, ker smo tudi vsega usmiljena vredni, boljše kot je (bila?) akcija, nekaj so dodali, da so se bridke solzice hitreje posušile. So obljubljali, da je ~1G d/u, samo iz te moke verjetno ne bo kompota, smo pa nekaj od podgan pregrizenih kablov napeljal, če se bo izkazalo.

Se mi pa zdi, da pri T-2 ne moreš kaj dosti nastavljati na routerju in da vežeš lastnega za dodatke.

sleby ::

Daniel je izjavil:

sleby je izjavil:

Enostavno ni to to. Sploh, če moraš te porte nastavljati še čez horizont. In kako to, da se ti je bridge vsak mesec izklapljal?

Lahko malce bolj razložiš zakaj to ni to?
Se strinjam, da nastavljanje preko horizonta ni ravno najbolj prijazna opcija, ampak vsaj dela potem tako, kot želiš.

Bridge se mi je izklapljal ravno zato - ker je po novem plačljivo. Njihova razlaga.

feryz je izjavil:

Kaj pa je problem pri nastavljanju portov preko horizonta? Menda ne boš rekel, da je to neka umetnost?
Na horizontu imaš 5 nastavitev, na ruterju jih imaš petsto. Kaj se ti zdi bolj simpl za enega povprečneža?

Ni umetnost, ni pa niti nekaj, kar bi sam želel uporabljati. Zraven tega si pa še zmeraj odvisen od zmogljivosti njihovega modema, saj še zmeraj mora posredovati promet naprej.

Da ti operater onemogoči nastavitev interneta po svoje....kje mi živimo.
Mogoče boste počasi pogruntali da si pri T2 ne cedita med in mleko.

Žalostno dejstvo je, da če ne bi imeli T-2, bi danes verjetno še vedno nažigali ADSL prek ISDN-ja:'(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

bm1973 ::

miko22 je izjavil:

Normalno na njihovi opremi.

Ko folk kaj zajebe, pa kliče helpdesk.

Nočejo tega dela.

Kupi si svoj router in daj njihovega v bridge...

bm1973 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Normalno na njihovi opremi.

Ko folk kaj zajebe, pa kliče helpdesk.

Nočejo tega dela.

Kupi si svoj router in daj njihovega v bridge...

mam svoj router. samo njihov ni v bridgu, ker mi hočejo to zaračunat. zato pa še malo...pa grem stran.

Gregor P je izjavil:

Žalostno dejstvo je, da če ne bi imeli T-2, bi danes verjetno še vedno nažigali ADSL prek ISDN-ja:'(

Pa dajmo potem še malo drugače obrnit. Če bi T2 še naprej delal optiko, bi jo tudi TS. Pa je bila vmes luknja nekaj let.

In T2 je dobil optiko praktično zastonj. Niso plačevali izvajalcev. Tako, da ko bo vse plačano, bodo carji. Prej ne. Pa jih še tako lahko kujete v zvezde.

Žalostno pri tem je, da TS ni začel delati optiko prej že sam od sebe, ne pa šele potem, ko jo je T-2 začel.

Ali je kateri drug ponudnik v naši bližini ali v EU začel to delat in zakaj ne?

socialec ::

Kaj je fascinacija nad nekim moraliziranjem glede optike?

Če ni kaj bolj koristnega razpravljati...

starfotr je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Pa dajmo potem še malo drugače obrnit. Če bi T2 še naprej delal optiko, bi jo tudi TS. Pa je bila vmes luknja nekaj let.

In T2 je dobil optiko praktično zastonj. Niso plačevali izvajalcev. Tako, da ko bo vse plačano, bodo carji. Prej ne. Pa jih še tako lahko kujete v zvezde.

Sj ne da je bil izvajalec del bivši lastnik T-2ja, Rešetov Gratel. Boš samemu sebi zaračunal? Pa point firme je še v imenu.
««
241 / 241
»
»»