» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
18 / 40
»»

podtalje ::

Načelno imaš vse vredu povezano.
Sem pa tudi že slišal, da je nekaterim delovalo, če so nastavitvah nastavili na kompozit, imeli priklopljeno na TV in je začelo delovati po restartu računalnika.

Da preveriš, če je poškodovan izhod iz grafične kartice, je najbolje, da najdeš kakšen TV s s-video vhodom in preveriš.

Vendar je veliko večja verjetnost, da je problem v konverterju iz s-video->composit.
Je že bilo nekaj takih primerov, ko je po zamenjavi tega konektorja začelo kazati barvno sliko.

Kot test lahko probaš tudi nekaj podobnega, kot je narisano na spodnji sliki:

Pin 3 in 4 poveži z manjšo žičko. To je principu isto kot s-video->composit konverter, le da je pri kupljenih kablih vmes vezan še kondenzator cca. 470pF)

acidek ::

Sem poizkusil opcijo nastavitve na composite ter znova zagnal računalnik, vendar slike v nobenem primeru ni na TV. Pa kaj se tile konektorji, kot sem ga kupil toliko razlikujejo al kaj ? na mojem sta s-video in činč pozlačena se pravi na drugi starni ni rumena barva, vendar mislim da to nebi smelo vpilvat. Kaj to morem zlotat gor to žičko ali žičko enostavno samo not dam
AMD ATHLON 64 3800+ X2, BIOSTAR NF4 AM2,1024 DDR2,
NG 7300GT, WD 250GB+160GB SEEGATE, SAMSUNG SYNCMASTER 710N

No takole sem poslikal, da vidite kakšen je ta konektor

Pa še povezano vseskupaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: acidek ()

Zgleda vredu.
Drugačče barva res ni važna, vendar pa ne veš točno, kaj je dejansko v konektorju.
Vse kaže na to, da od dveh kanlov (svideo) naprej speljan samo en kanal (kompozit).

Glede žičke pa za testiranje ni treba nič lotati, ampak jo samo vstaviš vmes, da narediš kontakt.
Razen seveda če bo delovalo in če hočeš narediti malo bolj trajno rešitev.

Sej to je glih to, ko pri teh konektorjih nikol ne veš a je razlika če je zlato al pa če je ena izmed barv :\ sem probal tole z žičko, slika jasno čista o barvi ne duha ne sluha. Nevem še kaj lahko sploh nardim.

Probaj dobiti drug konektor oz. si od koga iz tvoje okolice sposoditi.

Klemenn ::

jack25 ::

Ko sem na hitro preletu poste nisem zaznal,imam problem povezave pc na hdmi.Pc mi zazna tv sm na tv-ju mi ne pokaze slike mi napise no signal.Grafična GT 7600 tv Sony bravia.Lahko kdo pomaga ?

bosta92 ::

kupil bom LCD TV Funai A3207 in imam grafično XFX 7600GS - oboje je HDTV ready.
tv izhod na grafi je 7-pinski
kako bom lahko to povezal??

evo pa še skopirano z neta vhodi in izhodi TV-ja
Input(1): Scart In (RGB In), Audio Inputs(L/R)
Input(2): Video, Audio (L/R), S-Video
Input(3): HDMI Input, Audio Input(L/R)
Input(4): Scart(1): RGB Input, Video Input, TV Output, Audio Input/Output(L/R)
Input(5): Scart(2): RGB Input, Video Input/Output, Audio Input/Output(L/R)
Output(1): Video Output, Audio Output(L/R)

hvala za pomoč že vnaprej:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bosta92 ()

macgajver ::

Jack25 na enem izhodu priklopi navadn monitor na drugega tvoj hdtv nato naštimaj v windowsih drugi zaslon ga naštimej da se spoznata naštimej resolucijo in potem lahko monitor izklopš bo na hdtvju mogl delat.

bosta92 najbolje če povežeš iz dvi na hdmi ali pa vga kabel če ima vga priklop. Zvok je treba nažalost posebej zravn ulečt.

Mene pa zanima ena druga stvar zakaj če imam povezano iz pcja -- dvi hdmi potem slike po robovih malo mnjka imate tudi drugi podobno težavo? uporabljam windows xp.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

se pravi, da moram dobit pretvornik in dvi v hdmi???

bom vidu če bo pr tv-ju bi problema

kje se da pa dobit to zadevo?

aha
sej sm že dubu

pa to je najboljša kakovost potem???

To je dejansko digitalni prenos slike in bolš je težko.
vga je analogno.
lahko pa povežeš tud prek svideo je pa delč najslabše.

aha
hvala:))

robinzon ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem zamenjal Atijevo graficno z Nvideo 8600 GT od Gigabytea in od takrat naprej mi nikakor ne uspe spraviti slike na zaslon.
Povezava je sledeca:
Navaden TV z video in izhodom s chinch kablom(kompozitnim) povezem z racunalnikom v vhod na vivo adapterju Pb/AV in nato v graficno.
Vivo je bil prilozen graficni za priklop na TV.
Pozenem carovnik za povezavo s TVjem in nic ne dela. Slika se noce prikazati.

Vsak nasvet bi bil dobrodosel.
Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: robinzon ()

J4CK16 ::

Lep pozdrav!
Jaz imam sledeč problem in bi bil zelo vesel če bi mi kdo lahko pomagal, kako bi ga odpravil!
Imam grafično Nvidia Geforce 7600GT in tv sem preko s-videa priklopil na tv. Slika na tv-ju ni tako barvna kot na rač(zelo slabe rarve), k grem pa gledat film je pa slika dokaj vredu, samo vsake par sekund, k se film predvaja začne slika na nek način utripati med črnobarvo in barvno...
Slika res ni takšna kot bi mogla biti!!
TV je PHILIPS nova tv, drajverje imam verzija 93.71, res nevem kaj bi bilo narobe, priklop tv-ja na rač. sem poskusil na več načinov, samo napake nisem odpravil! na izhodu od grafičen nimam navaden pinski izhod! ampak imam 9 pinov, zraven sem dobil nek (konektor,razdelivec) na katerem imam potem izhod za navaden priključek, na katerega priklopim kabel in nato na scart od TV-ja. Nastavitve v control panelu sem vsemožno spreminjal, a nisem rešil problema. Ali je mogoče scart priključek "jebe" signal?

Če je kdo že imel podobne težave, in ve rešitev, bi bil zelo havležen!

Hvala, lp

trto ::

mene pa zanima neki

imam naštmano povezavo. Monitor nastavljen na dual view. Zanima me kaj morm narest da če jaz gledam filme na tv recimo, in ko recimo nekdo igra igre na pc, jaz to vse slišim v tv (zvok od iger)

nikicc ::

zdravo

mene pa zanima za povezavo pc z tv ...
in sicer mam gtafično ati rx1300
povezava bi bla z svideo kablom (pa me zanima če je res da če je ta kabl daljši se zgubi barva ... slišal sem namreč da na 10m dolgem se zgubi barva na krajšem pa ne ... je to res ali ne ??)

pa tud kak sploh nastavit da mam sliko na obeh ekranih ... če je možno bi pa še pol rad zrihtal da na primarnem zaslonu lahka delam kaj druga ...
se pravi da se film vrti samo na tv ne pa tudi na pc

se sm že kr neki prebral na to temo sam mi še kr ni nikakor ratalo zrihtat drugač kot da dam tv za primarni zaslon ker je pa zelo nepraktično

prosim za odgovore

lp niko
nikicc

nikicc ::

aja pa pozabo sm dodat

mam tudi zoom player ... pa nikakor ni mogoče nikjer nastavit na 2 zaslona niti v navadnih nastavitvah od pcja (če klikneš kr lasnosti na namizju)
niti nikjer v tem cristal conrtol centru od ati-ja
sam v tem centru pa so nastavitve za clon mode ... če bi lahka vsaj to usposobo da bi blo vsaj isto ko na compu če že ne gre da na compu neki druga delaš ....

že vnaprej se zahvaljujem za pomoč ...

lp niko
nikicc

Fim ::

Pozdravljeni!

Če se je morda kdo že srečal s sledečim problemom.
Imam Windows media center, Radeon 9600 Pro in TV Tuner WinFast PVR3000 DeLuxe. Ko gledam TV se obraz igralca, ko se le ta premika premika drugače, kot bi obraz nekako valoval, zadeva je vidna tudi na posnetkih gozdov, travnikov, se mi zdi tam kjer je veliko oddtenkov enake barve, najbolj pa moti na obrazih sploh, če je obraz večji del slike. Ko se glava igralca premakne se obraz premakne malo kasneje, kar vzvalovi, ne vem kako bi drugače lahko povedal.
DivX-e oz. posneti video se prikazuje v redu brez težav zato sumim TV Tuner. Gonilniko so zadnji z WinFast strani. Ali je morda kakšna nastavitev še na video kartici?

Vsak nasvet je dobrodošel,
Hvala

Sliši se kot problem z interlacingom (izmenično se izrisujejo lihe in sode vrstice slike). Preveri, če imaš kje nastavitev za de-interlacing.

Podtalje hvala za odgovor.

Ampak, ne najdem nič pametnega glede interlacing-a. Se mi pa zdi malo verjetno da bi bilo to, ker nagaja samo TV, video se predvaja odlično brez problema. Če bi bil problem v tem bi verjetno nagajalo povsod. Ali se morda video tretira drugače kot TV?!?

Kje pa bi te nastavitve morale biti. V ATI catalist control centru ne najdem nič podobnega? Za sam driver TV Tunerja ni nobnenih nastavitev. Windows media center te nastavitve tudi ne premore.

LP

Video je skoraj vedno progressive scan. Interlace pa so vsi običajni televizijski kanali.
Povej še, kakšen TV uporabljaš in resolucijo, ker večino navadnih CRT televizorjov pravilno prikazuje interlace.

Preveri, če so simptomi taki kot na spodnji slike - glej robove čelad:

Točne rešitve ti ne morem dati, ker nimam Windows media center in ne tunerja, lahko pa ti namignem
da deinterlace ponavadi opravlja aplikacija, ki predvaja video.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

Televizor je znamke EVELUX, drugače je kar dober. Resolucijo imam na desktop-u nastavljeno na 800x600 a sem jo že spreminjal in ni razlike.

Popačenja na sliki niso enaka kot na priloženi sliki. Bolj so podobna madežem, ki zavalovijo znotraj objekta (npr. obraz), ko se le ta premakne in ne črtam, če je npr. obraz miren, popačenja ni. Če je posnet gozd ali travnik (samo z določene razdalje) in se kamera premika je le ta popolnoma spacan - zelena lisa.

V detonatorju sem poskusil skoraj že vse nastavitve in nič ne pomaga, media centra pa tako nič ne moreš "štelati".

Da bi bil HW se mi zdi neverjetno saj ni tako slab:
P4 1,6 MHZ, 750 MB RAM, Radeon 9600 PRO, WionFast PVR3000 DeLuxe. Mislim, da bi tole vse skupaj moralo prikazovati TV sliko OK.

Kaj pa sam povezovalni kabel? Uporabljam S-video kabel, ki konvertira kabel v činč katerega nato priklopim na SCART tega pa v TV. Ali bi bilo boljše, če bi si nabavil samo S-Video kabel katerega bi vklopil v S-video vtič na TV?

LP

Z s-video kablom bi bila lepša slika, vendar dvomim, da bi odpravil problem.

Sam še vedno mislim, da je problem z deinterlacingom, še posebej zato, ker se to pojavlja samo ob premikanju.
Mogoče lahko narediš kakšen screenshot?

No name21 ::

jack25: Jaz imam enak problem.
Grafična GeForce 7600 GT,TV Samsung mi zazna,ko pa nastavim clone ali pa karkoli drugega, se pa na tv nič ne zgodi, piše no signal. Lahko kdo pomaga, s tem se ukvarjam že zelo dolgo časa. Poskusil sem pa miljon različnih priključkov in mi do sedaj še ni uspelo.
Hvala za pomoč

Sem poskušal priti do screenshot-a pa ne gre, se nič ne vidi, ker je potem še bolj vse spacano.
Včeraj sem spet poskušal s spreminjanjem resolucije v win, pa ni nič boljše. Mislim, da je še najboljša slika, če se prikazuje v oknu in ne na fullscreen. Vendar je to brez veze.
Poskusil sem tudi z različnimi dekoderji (CyberLink, NVIDIA) pa ni nič boljše. Sedaj uporabljam CyberLink.

Vse gonilnike imam zadnje verzije a bom danes poskusil z odstranitvijo gonilnikov za grafično kartico in ponovno instalacijo.

Dejanja v obupu ....:'(. Nimam več idej, da vse skupaj ne deluje oz. da je ta pacarija vse kar lahko dobim pa tudi ne morem verjeti.

LP

Odstranil sem gonilnike grafične kartice in namestil zadnjo verzijo Catalyst-a.
V nastavitvah sem dobil nove opcije za nastavljanje interleacing-a, kar je dobro, ni pa dobro da ne glede na to katero opcijo izberem je isto - slika je ponekod delno, ob premikanju objekta spacana, kot je bilo.

Ali morda kdo ve kaj pomenijo de-interleacing opcije: bob, adaptive, median.

LP

Ker sam postopek deinterlacinga ni optimalen, obstajajo različni načini za računanje progressive slike, vendar so razlike zelo majhne.
Sedaj že malo dvomim, da je problem interlacing.

Trocki ::

Problem! Imam Samsunga 32S81 ki ima poleg HDMI tudi VGA vhod. Na grafični imam samo dva DVI izhoda, tako da sem danes nabavil adapter iz DVI v VGA. Vklopim VGA konec v LCD, prižgem comp, počakam...tema, še malo počakam, vse isto. Tko da mi ni zdaj dosti jasno. A bi mogel prej nekako privpravit comp ali adapter jebe? Tema!

thr0l ::

Jaz imam tut probleme, prvič se ukvarjam s tem in sem totalen n00b, nikakor mi ne rata. Monitor imam lcd samsung, grafično geforce 7800gt in televizor, ki ima 2 scart priključka in tudi s-video.

Slikce:

(priključki na TVju)

Torej, priključeno mislim, da imam vse pravilno, v navodilih piše, da se da v SCART1. Probal sem tut s kablom s-video na TVju namesto scarta in je blo enako... brez uspeha. Sploh mi ne rata spravit slike na tv. Moral bi met na av3 sliko, ker imam tam tudi dvd ampak je samo moder ekran. Če resetiram - isto. Snel sem si tudi najnovejše driverje za grafično (94.24).

Tole mi odkrije v nastavitvah:

Zakaj HDTV? Bi moralo biti kaj drugega?

Za kakršenkoli nasvet vam bom zelo hvaležen, ker sem že čist obupal. Pa opažam, da imamo težave večinoma lastniki NVIDI. :(

Še nekaj:

To pomeni, da imam prav povezano? Zakaj potem ne dela? :(

- Pri meni je bil problem S-Video adapter a sem sliko imel vendar črno belo. Poskusi ga zamenjati.
- V nastavitvah izberi Clone, namesto Dualview

LP

Sem probal tut clone pa na žalost nič ne pomaga. Recimo če zaženem Run television setup wizzard:

Kaj bi se moralo zgoditi, ko kliknem "Preview" ? Se bi mogla pokazat slika na TVju? Ker se ne zgodi nič.

Vidim, da nihče ne ve... Mi lahko priporočate še kakšen podoben forum, kjer se ukvarjajo s tem?

Mislim, da zato ni bilo nebenega komentarja, ker nihče ni našel napake v tvojih nastavitvah.
Kar sem gledal, si vse nastavil pravilno in bi sliko moralo pokazati.

Preveri še, kakšno resolucijo imaš nastavljeno za TV (desni miškin klik in izberi v meniju).

Sam bi najproj poizkusil vzpostaviti povezavo prek S-video. Probaj preizkusiti povezavo tudi na kakšnem
drugem TV-ju. Možno pa je, da je tudi kaj narobe s samo kartico. Sam sem imel tak primer, ko mi je udarila
strela in ni več dajala slike, kljub temu da so driverji zaznali TV.

Hvala za nasvet!

Kakšno resolucijo pa moram imet naštimano za tv? Kje se pa to točno naštima? properties - settings - advanced - nvidia? Kje tam? Mislim, da sem imel 1280 x 1024 samo nisem čist siguren, zdaj sem še enkrat naložil driverje in ne morem pogledat. Sem probal tut na manjšem tv-ju pa tut ni hotlo prikazat sliko tako da sumim, da je nekaj narobe s stikalom tv-out na grafični.

Pod "nView display settings" klikni z desnim miškinim gumbom na sliko od TV-ja; tam kjer je izpisana številka 2 in odprl se ti bo meni.
Prebaj nastaviti na manjš resolucijo, čeprav mislim, da to ni problem.

Malo sumljivo je edino, ker ti kaže HDTV namesto TV.
Probaj še enkrat nastaviti TV format na PAL-B, oz. najprej na neko drugo vrednost in nato nazaj na PAL-B.
Povej še, če imaš možnosti izbire HDTV kot TV format.

Sam bi tudi poizkusil s starejšimi driverji (recimo 91.31).

Še ena možnost je, da uporabiš orodje TVtool, ki je namenjen nVidia karticam in omogoča direktno spreminjanje nastavitev.

Strg ::

mam fx5200 kartico pa mi v nastavitvah negre nastavit na dual view pa sn vse vreji prklopo. samo single display mi gre tam pa lehko dam na tv al pa na lcd samo. ki senastavi za dual view? mam pa na tv tooli nareto na dual view pa vseeno ni slike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Strg ()

dean444 ::

Na novem računalniku imam eforce 7300Gt in mi ne uspe na tv dobit barvno sliko. Je črnobela. Dam Pal b, vendar je še zmeraj črnobela. Ima kdo kako idejo kaj narediti da bo slika barvna.
xy

Pro meni je bil problem S-Video kabel. Vse sem poskusil, ko sem pa zamenjal S-Video kabel je slika postala barvna.

lp

in s čem si ga zamenjal
xy

DenIIs ::

Lep pozdrav ...

Sem mal preiskal tole temo, pa tud teme o LCD-jih pa podobnega problema (če se bo izkazalo da to je problem) kot ga mam jaz, še nisem našel ...

Priklopil sem laptop (nevem točno ker ACER z ATI-jevo grafično) na LCD TV (LG) ... vse deluje super, problem pa je v tem, da se ekran LCD-ja kar fajn (lahko bi se reklo kar zelo) segreje ... na netu sem našel informacije predvsem o tem, da se LCD-ji naj nebi greli, oz. le rahlo, zato me zanima kaj bi lahko bilo na tem ...

Povezal sem z VGA (laptop) -> DVI (TV) kablom, predvajal pa sem en HD (720p) posnetek ... vse skup je blo priklopljeno kakšne pol ure ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DenIIs ()

Moj lcd tud kr lepo toploto oddaja ce das roko blizu se kr fajn cut drgac pa ce ga imas v garanciji vrti filme 1080p in 720p cez dan potem celo noc in lepo zjutrej 9.00 ob kavici poglej rezultat ce bo lcd crknil ga neseš zamenjat če bo še kr brez težav prikazoval lepo sliko potem ti jo bo še kr nekaj let.

S-Video kabel je bil v bistvu pretvornik S-Video/Chinch. dobil sem ga enkrat zraven neke kartice, ne vem veča katere, v predalu se je valjal še en enak pretvornik (črne barve, problematičen je bil pa rumen), za vic sem ga zamenjal in slika je postala barvna. Nimam pojma v čem je špas a z rumenim kablom dobim ČB sliko s črnim pa barvno. Morda so kabli interno drugače povezani na chinch, nekaj mora že biti a nisem neki hardveraš, da bi to poznal. Tukaj je šlo predvsem za srečo. Če ne bi v predalu imel še enega pretvornika, ne vem kaj bi bilo - gledal bi ČB :(

Gledam pa še vedno totalno Blurry (zamazano) TV sliko, video pa je OK. Nisem še uspel zgruntati kje bi bil problem, MCE, grafična, TV tuner,...

lp

c00L3r ::

Tudi jaz imam doma prenosnika in TV, pa mi ne uspe dobit barve slike. Ampak ne bom vam zdaj razgalal kako imam zvezano, ker sem probal že vse možno in gre najverjetneje za problem s kablom. Zato imam 2 vprašanji:

1.) Kateri kabel naj kupim in kje da bo slika barvna? Točen model in v kateri trgovini, lahko spletna lahko fizična :D
2.) Zakaj pri vr**u ne delajo vsi ti kabli tak kot bi morali? Več standardov ali kaj? Ker se prebijaš skoz tiste nastavitve na grafični in na koncu ugotoviš naslednje: Daj na PAL-B, vse ostalo pusti na miru in če slika ni barvna rabiš drug kabel (vprašanje je kateri ;(( )

Po mojem bo vsak kabel (pretvornik S-Video/Chinch) dober, kateri se kupi pri nas. dobiš jih v Big Bang, Mercator, ... Obstajajo v obliki kakih 20 cm dolgih kablov (na eni strani S-video na drugi ženski chinch) ali v obliki kakih 5 cm dolgega plastičnega valja, kateri ima na eni strani S-Video na drugi pa ženski Chinch. Tudi takšni z moškim chinch obstajajo.

Mislim, da so problematični pretvorniki lahko tisti kateri so priloženi raznoraznim karticam. Po mojih izkušnjah. Lahko pa, da sem imel samo smolo s kablom in sem dobil defektnega - ampak defektov je malo morje.

Je pa seveda najboljše da se PC-TV poveže S-Video na S-Video a glej ga zlomka, če uporabim S-video kabel od grafikulje do TV-ja pri meni slike ni!?!? Ne vem zakaj, S-video kabel sem zabrisal nazaj v predal in uporabil pretvornik na Chinch, to pa dela OK. Drugih problemov preveč.

lp

Pa še nekaj.

Pri meni je na TV-ju SCART na katerega nato priključim 2 Avdio kabla iz SB-ja (levi in desni kanal) in rumeni video kabel iz grafične (S-Video/Chinch). Nobena druga opcija pri meni ne deluje - ni slike. ali so problem priključki na TV ali kaj drugega mi ni uspelo ugotoviti, sumim TV (Evelux).

lp

Na starem računalniku kjer sem mel 4 pinski prikluček na grafično je delalo ok. Tv Voyager.
Zdej je pa vmes še pretvornik ker je na grafični 9 pinski priključek in slika ni ok.
Je črnobelo če se vidi ekran ki je na računalniku. Če pa zavrtim film v BS playerju je barven ampak so kr neke motnje - podobno kot če bi imel slab signal tv programa
xy

barje ::

Predvidevam da je povezava med PC in TV pravilna saj dobim normalno sliko na PC in TV pri uporabi Winamp-a ali XnView-a. Če pa želim uporabiti Divx player (6.6) pa se slika na TV ne pokaže. Prosim za kakšen nasvet.
Lep pozdrav
««
18 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220233 (9746) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610343 (9404) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458575 (7970) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514258 (3765) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506279 (5184) bbobst

Več podobnih tem