Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

Zheegec ::
Kot prvo - amp! verzije v Sloveniji trenutno ni za dobiti, kot drugo pa Lol tudi tebi - klik
Menda pa bo prišla vodno hlajena Zotac 8800GT s Samsung čipi (namesto Qimonda), to so samo govorice.
Menda pa bo prišla vodno hlajena Zotac 8800GT s Samsung čipi (namesto Qimonda), to so samo govorice.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Pesimist ::
One final point is that the memory on the Zotac card is Qimonda HYB18H512321BF-10. These chips are rated up to 1.0GHz which means they are running within specification. In the past we have seen manufacturers use heavily overclocked (out of specification) chips on their special edition cards, so the fact Zotac have went for higher quality memory modules deserves special mention.
In kaj zaj ce je ni za dobit? Sej pa jo lahko narocis. Sploh se ne mudi da bi jo ze jutri mel. Jaz nerabim vodno hlajene. Ta na pahljaco mi je cisto ok nub
In kaj zaj ce je ni za dobit? Sej pa jo lahko narocis. Sploh se ne mudi da bi jo ze jutri mel. Jaz nerabim vodno hlajene. Ta na pahljaco mi je cisto ok nub

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Xtra ::
Ok, tuki je moj score v 3DMark06.Ni ravno 14k kot sem hotel, vendar me ne bo pobralo
:
http://service.futuremark.com/orb/resul...
Procesor je Q6600 na 3.0Ghz(9x333) in stock voltaža.
Rami so nenaviti, DDR2 800 herčni od Super*Talent.
Grafa je eVga GeForce 8800GT Superclocked Edition.Navita je na:
Core clock: 719
Shader clock: 1797
Memory clock: 1000
Procesor hlajen z heatpipe sistemom.Full load temperature so ble:
1# 87°C
2# 93°C
3# 91°C
4# 86°C
Grafa pa pride do 82°C max.
Zanima me samo a je pametno laufat na tej konfiguraciji.
LP

http://service.futuremark.com/orb/resul...
Procesor je Q6600 na 3.0Ghz(9x333) in stock voltaža.
Rami so nenaviti, DDR2 800 herčni od Super*Talent.
Grafa je eVga GeForce 8800GT Superclocked Edition.Navita je na:
Core clock: 719
Shader clock: 1797
Procesor hlajen z heatpipe sistemom.Full load temperature so ble:
1# 87°C
2# 93°C
3# 91°C
4# 86°C
Grafa pa pride do 82°C max.
Zanima me samo a je pametno laufat na tej konfiguraciji.
LP
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xtra ()

BluPhenix ::
Sawyer ....
1GHz oz 1ns ram je čisto ista stvar. Tako da ne piši bedarij. Pač ostali pišejo v ns, oni pa so napisali v GHz in zaradi tega zgleda oh in sploh ....
Problem je morda to, da kljub temu, da piše, da so rami 1ns pri nekaterih (Gainward) niso, so 1.4ns.
1GHz oz 1ns ram je čisto ista stvar. Tako da ne piši bedarij. Pač ostali pišejo v ns, oni pa so napisali v GHz in zaradi tega zgleda oh in sploh ....
Problem je morda to, da kljub temu, da piše, da so rami 1ns pri nekaterih (Gainward) niso, so 1.4ns.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Tr0n ::
Kot so nekateri ze povedali - dokler je temperatura GPUja pri teh 8xxx seriji dvomestna, se ne rabis prav nic sekirat.

Downcloackan memory? Ti malo mešaš pojme.
Ostali imajo memory nekoliko nabrit, ne pa downloackan.
Ostali imajo memory nekoliko nabrit, ne pa downloackan.

Hehe, bravo Sawyer.
ISTE čipe uporablja Gainward, celo Asus 8600GT OC jih uporablja. Referenčna kartica jih uporablja, eVGA, še enkrat Zotac AMP, XFX jih ima, tudi moja BFG jih ima.
Kako se reče??!!!
[edit]
Ostali imajo memory na referenčnih frekvencah nVidie, nekatere OC verzije pa ga imajo nekje med to referenčno hitrostjo in pa med frekvenco za katero so čipi (Qimonda HYB18H512321BF-10) specificirani s strani proizvajalca čipov. Zotac je pač šel do te meje, čez pa ne. Tisto o Zotac z (boljšimi) Samsung čipi so pa seveda zaenkrat samo še govorice.
Final point: JAZ sem imel prav in TI ne!
ISTE čipe uporablja Gainward, celo Asus 8600GT OC jih uporablja. Referenčna kartica jih uporablja, eVGA, še enkrat Zotac AMP, XFX jih ima, tudi moja BFG jih ima.
Kako se reče??!!!
[edit]
Ja ne. Ostlai pa majo downlckockan memory. Pa daj bodi pametn!
Ostali imajo memory na referenčnih frekvencah nVidie, nekatere OC verzije pa ga imajo nekje med to referenčno hitrostjo in pa med frekvenco za katero so čipi (Qimonda HYB18H512321BF-10) specificirani s strani proizvajalca čipov. Zotac je pač šel do te meje, čez pa ne. Tisto o Zotac z (boljšimi) Samsung čipi so pa seveda zaenkrat samo še govorice.
Final point: JAZ sem imel prav in TI ne!
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

Samsungovi čipi heh.
Očitno so na teh grafikah Quimonda in infineon rami. Glede na to, da imajo iste oznake, gre za enake RAM čipe, razlikujejo se le v imenu, pod katerim ga tržijo (kot ponavadi so verjetno narejeni v isti tovarni). Vse kar se razlikujejo tej rami so v hitrosti delovanja in ničemer drugem.
Kakorkoli obrneš ima Alien prav. Čipi so isti, samo drugo ime piše na njih. Ampak kot sem že napisal eni pišejo ns, Zotac pa so napisali 1GHz. In po tem kako reviewerji računajo GHz iz ns (za nekoga je 1.4ns ram 1.4GHz ...) se ne čudim, da jih kujejo v višave.
Očitno so na teh grafikah Quimonda in infineon rami. Glede na to, da imajo iste oznake, gre za enake RAM čipe, razlikujejo se le v imenu, pod katerim ga tržijo (kot ponavadi so verjetno narejeni v isti tovarni). Vse kar se razlikujejo tej rami so v hitrosti delovanja in ničemer drugem.
Kakorkoli obrneš ima Alien prav. Čipi so isti, samo drugo ime piše na njih. Ampak kot sem že napisal eni pišejo ns, Zotac pa so napisali 1GHz. In po tem kako reviewerji računajo GHz iz ns (za nekoga je 1.4ns ram 1.4GHz ...) se ne čudim, da jih kujejo v višave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Dr_M ::
kako so nekateri ustrajni.po imenu in oznaki ustrajajo, da kartice niso enake.
tisoc in prvic, referencne kartice so narejene pri istemu proizvajalcu po enakem nacrtu, za razlicne firme. nek proizvajalec se lahko odloci za drugacen dizajn, tudi z drugacnimi specifikacijami, ampak ni nujno da bo boljsi in sploh ne cenejsi od referencnega.
tisoc in prvic, referencne kartice so narejene pri istemu proizvajalcu po enakem nacrtu, za razlicne firme. nek proizvajalec se lahko odloci za drugacen dizajn, tudi z drugacnimi specifikacijami, ampak ni nujno da bo boljsi in sploh ne cenejsi od referencnega.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

Evo, to je res tista visoka mej tuki.Za kakšne 10 pik bi se še al s procesorjem skregat.Nad 720 GPU clock speeda pa driver freeza.
Eko 13522 pik: 3DMark06
To so dj temperature od procesorja na 3.0Ghz(333x9):
1# 71°C
2# 68°C
3# 68°C
4# 67°C
Mislm, d so dj v mejah normalne.Prej je blo premal termalne paste, pa se prenizki obrati venta, dj je max
Pa grafa:
Core clock: 718
Shader clock: 1795
Max temperatura je bla 82°C, kr pa tut ni panike.
Se pravi, so te temperature vredu, za vsakdanjo rabo?
LP
Eko 13522 pik: 3DMark06
To so dj temperature od procesorja na 3.0Ghz(333x9):
1# 71°C
2# 68°C
3# 68°C
4# 67°C
Mislm, d so dj v mejah normalne.Prej je blo premal termalne paste, pa se prenizki obrati venta, dj je max

Pa grafa:
Core clock: 718
Shader clock: 1795
Max temperatura je bla 82°C, kr pa tut ni panike.
Se pravi, so te temperature vredu, za vsakdanjo rabo?
LP

Kaj pa hlajenje?
LP
LP

T-Majo ::
www.kup.si je mal 8800GT za 220€, sicer nevem kira firma, verjetno kr ena X, vendar je vseen pocen, in se splača, ker itak je garancija. Baje jih bodo še dobili, samo ne vedo, kdaj.

men ni jasno, zakaj mam jest tok nizji SM 2.0 score v 3dmark 06, napram Q6600. Pri SM3.0 je razlika precej manjsa.

kotnikd3 ::
pr Demise.si dobijo grafe u torek. eno mam že od prejšnga četrtka rezervirano
im waiting

im waiting

OChack ::
še boščakov, če ih v preostanku sveta še ni na voljo hudo dvomim da bojo v sloveniji do torka, mogoče pa le :)
sam kokr poznam trgovine ti 2 mesca govorijo da prid jutri ker jutri bo pa že :)
sam kokr poznam trgovine ti 2 mesca govorijo da prid jutri ker jutri bo pa že :)
Int€l inside, IDIOT Outside

Kok mate kj navito grafo?Djte napisat, pa se kok mate procesor.Pr men je mel to kr vezo.
Zdel se mi je kukr, da grafa, če je preveč navita, so slabši fpsji in sem moral najti nekakšno sredino.Ta se je pa povečevala z frekvenco procesorja.A je možn?
Zdel se mi je kukr, da grafa, če je preveč navita, so slabši fpsji in sem moral najti nekakšno sredino.Ta se je pa povečevala z frekvenco procesorja.A je možn?

PlayTheGame ::
Uf, se vam pa greje ta Q6600 proc.
Jaz s svojim E6420 navitim na 3200 MHz ne pridem čez mejo 40°C pod full loadom. Kar se pa navijanja tiče, sem opazil kar presenetljivo velik pospešek pri navitju proc. iz 2800 na 3200 MHz, kar bi lahko pomenilo, da je pri tej grafi proc. rahlo ozko grlo. Bo treba počakat na 45nm penryne.
Grafične pa zaenkrat nisem nevem kaj navil (650/1850), ker enostavno ni potrebe, tudi pospešek ni bil tako velik kot pri procu. Ne gre se mi za te pike v 3DMarku, važno da najnovejše igre delajo na max.

MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

_GiZmO_ ::
Mojo imam 3DMark 06 stable navito na 745/1020,E6600@3,8 =13853 pik!
Tudi Crysis dela na HIGH!
Tudi Crysis dela na HIGH!

Kaj ste vsi navalili na te grafične :)
Ko jih zmanjka še Funtechu bom probu še kakšno dobit
Ko jih zmanjka še Funtechu bom probu še kakšno dobit

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Aha. :)
No, jaz sem tudi pri Funtechu naroco zadevo. So pa malce zvisali ceno (270€ s postnino).
No, jaz sem tudi pri Funtechu naroco zadevo. So pa malce zvisali ceno (270€ s postnino).

Hehe, pa kar izkoriščajo 8800GT manio... Še eno imam frej pri meni, cena še vedno istih 259€

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

kixs ::
Sem ob predstavitvi 8800GT racunal, da jo bom kupil... vendar sem potem raje rabljeno 8800GTS 320MB za 180€. Res je GT boljsa, vendar ne za 80€

kje?
Sem mislil kupit Samsung 275T... ko sem ga sprobal, sem videl, da ima prevec Input laga... tako zdaj ostajam na nizjih resolucijah (1280x)
Drugace pa ni spila, da ne bi dobro laufu (vsaj od zadnjih ne in DX9), poleg tega tudi moja platforma (CPU) ni vec bog-ve-kaj
Sem mislil kupit Samsung 275T... ko sem ga sprobal, sem videl, da ima prevec Input laga... tako zdaj ostajam na nizjih resolucijah (1280x)
Drugace pa ni spila, da ne bi dobro laufu (vsaj od zadnjih ne in DX9), poleg tega tudi moja platforma (CPU) ni vec bog-ve-kaj

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

Cveto ::
Hehe, pa kar izkoriščajo 8800GT manio... Še eno imam frej pri meni, cena še vedno istih 259€
Hehe, Alien kako potem, je frej, al ni?

Gears of War (pozabi na HIGH ali HIGHEST texture setting ter max post processing), Crysis (pozabi HIGH ali VERY HIGH), World in Conflict (pozabi na HIGH texture ali vec) itd...
Ce te ne moti dolocene stvari zmanjsat (no AA, medium teksture) na 1280x1024, potem bo 320 ok za par mescov. ;)
Ce te ne moti dolocene stvari zmanjsat (no AA, medium teksture) na 1280x1024, potem bo 320 ok za par mescov. ;)

GoW se mi ne dopade... Crysis dela na High cist OK (ne vem ali ima AA vklopljen - verjetno ne), WiC ne vem, ce bom spilal. Probal sem ga se na 7900GS, imam raje nekaj v stilu Warhammer 40K.
Vecina spilov (katere sem probal, ne vem na pamet) delujejo tudi na 1600x1200 in 4xAA cist BP. Sej ves
Kot sem rekel, ce bi menjal monitor, bi sel tudi na 8800GT, tako pa zaenkrat ni prave potrebe.
Tale bo dobra vsaj do poletja ali pa se kej zraven. Dokler se ne spomnim pametnega razloga, da menjam platformo za kaj mocnejsega - quad, itd.
Vecina spilov (katere sem probal, ne vem na pamet) delujejo tudi na 1600x1200 in 4xAA cist BP. Sej ves

Kot sem rekel, ce bi menjal monitor, bi sel tudi na 8800GT, tako pa zaenkrat ni prave potrebe.
Tale bo dobra vsaj do poletja ali pa se kej zraven. Dokler se ne spomnim pametnega razloga, da menjam platformo za kaj mocnejsega - quad, itd.

kixs97: crysis porabi v 1280x1024, high, 4x MSAA in 8x AF 460-480MB graficnega pomnilnika
verjamem ti, da se da brez AA in AF spilat na 320, ampak z pa ne, ker prevec steka.

nekikr ::
40 kosov sem danes dobil, 40 je bilo prodanih :D
Naslednja pošiljka 15. december.
RV670XT aka. 3870 od drugega tedna naprej na voljo v Funtechu. Glede na ceno je zelo, zelo dober nakup.
Naslednja pošiljka 15. december.
RV670XT aka. 3870 od drugega tedna naprej na voljo v Funtechu. Glede na ceno je zelo, zelo dober nakup.

Shegevara ::
nekikr, valda da je dobra. Odlična je. Za kakšno ceno se jih bo pa pri vas dalo dobit?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()

Pri njemu ne, ker je on supplier za njih, od kje pa misliš da je prišla današnja dobava za nekatere trgovine
Ste pa res nori s temi 8800gt, cela zaloga je šla že v prvem dnevu

Ste pa res nori s temi 8800gt, cela zaloga je šla že v prvem dnevu

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

JIM22 ::
Vidim da ste tle tud folk ki dobavla grafe. A ste za eno reklamno akcijo? Rabo bi GT za kak dva dni da jo navijem do konca in jo potem lahko tud sam prodam dalje. Zraven pa napišem suport by ......
Lahko tud že sprobano.

Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)

A ma še kdo eVGA Superclocked Edition 512MB grafo?Djte napisat kok ste max temp. dobil v full load.
LP
LP

MarkoMan ::
Pomoč prosim. 8800gt ne dela. Ko jo vstavim v ploščo, priklopim strom, zazenem comp, ventilator od grafe se pozene in kvik, kvik, kvik, windowsi se ne zazenejo. 5*kvik in nato se comp zazene na integrerani grafi. Kva bi lahko bilo? Napajalc je LC6550GP V2.0 , maticna je Foxconn K8M890M2MA-RS2H
Grafe ne zazna. Bios je najnovejsi, v biosu je edina moznost, ki vsaj malo lici na pci-e - linear PCIEX clock - pol je mozno nastavlat 100Mhz-150Mhz. Js nimam ideje vec...
Grafe ne zazna. Bios je najnovejsi, v biosu je edina moznost, ki vsaj malo lici na pci-e - linear PCIEX clock - pol je mozno nastavlat 100Mhz-150Mhz. Js nimam ideje vec...
vsak zacetek in zacetnik je tezek

krucymucy ::
bi me zanimalo za ceno ja...

MarkoMan: sesuje se pred nalaganjem Winsev, ali že prej? Gre normalno čez post? Mogoče je problem samo v Winsih, probaj s kakšnim Linux Live CD ali pa z drugim kompom... drugače pa ti bom probal danes zrihtat eno novo, če ne bo šlo drugače

Napajalc je drugače dovolj močen, jaz imam 420W in je OK... neumno vprašanje - saj dodaten PCI-e power si priključil

Napajalc je drugače dovolj močen, jaz imam 420W in je OK... neumno vprašanje - saj dodaten PCI-e power si priključil

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

nekikr ::
Cena za 3870 bo pomoje nekje 220€.....to bo funtech določil. Bo pa samo nekaj kosov prišlo, tako da se postavite v vrsto.

kixs97: Kar sem hotel povedat je, da se ze pri danasnjih igrah pozna, ce imas premalo pomnilnika na graficni. Naslednje leto lahko pricakujes se bolj hardwarsko zahtevne igre.
Jaz sem mojo pol leta staro 8800 GTS 320 prodal za 200€ in sedaj kupil 8800 GT za doplacilo 70€. Se je splacalo? Definitivno.
Jaz sem mojo pol leta staro 8800 GTS 320 prodal za 200€ in sedaj kupil 8800 GT za doplacilo 70€. Se je splacalo? Definitivno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Cveto ::
Zakaj nategnil? Cena 180-200€ je realna cena za 8800GTS320.
Še sploh po tem ko je prva evforija minila in smo ugotovili da 8800GT ne bodo tako poceni kot je najprej kazalo (nekje je bila cena celo samo 225€), pač pa so cene kar 270€ in več, pa še kartic ni na razpolago. In nenadoma je kar poniknil tisi val rabljenih 8800GT...
Še sploh po tem ko je prva evforija minila in smo ugotovili da 8800GT ne bodo tako poceni kot je najprej kazalo (nekje je bila cena celo samo 225€), pač pa so cene kar 270€ in več, pa še kartic ni na razpolago. In nenadoma je kar poniknil tisi val rabljenih 8800GT...

Cena rabljenih 8800GTS320 je trenutno okoli 220€ in bo verjetno tukaj nekje, dokler ne bo vec 8800GT na razpolago.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5502 (4344) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5239 (4231) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8648 (7735) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1898 (1898) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 12672 (12672) | PrimozR |