» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
16 / 30
»»

Quikee ::

Heh... sej lahko dosnemujes na RW gor dokler ta ni poln... potem pa ko bo poln pa vse posnames na disk zbrises RW in spet posnames nazaj... al pa uporabis kaki program za paketno zapisovanje ala InCD. Najboljse pa je da programov ne snemas sploh... pa pustis na HD.
Mt. Rainer je pa tak al tak ze pozablena tehnologija... in dvomim da bo kdaj sploh ozivela.

humanoid ::

Samo je škoda, ker tehnologija je že dobra. Imaš not plošček pa pobereš nekaj dol z neta pa direkt na CD ali DVD... meni je to bilo zmeraj zanimivo, že od Yamahe 3200E, ki jo še imam :) Ja INCd je dober, samo požre preveč prostora na mediju, tako da ti od 700MB bolj malo ostane :(

18k SIT za pekač pa če mi dela eno leto brez komplikacij (OK, rajši dve) bom zadovoljen, pol pa bom verjetno kupil kar bo aktualno ali HDDVD ali BlueRay ali nekaj tretjega.

EDIT: Ti vedno napišeš oznake medijev... ali to piše tudi na škatli, ko grem kupit medij? Ali ti to žele nerovi toolkiti pokažejo?
Pa še to, a moram biti pozoren na to, kje so bili mediji izdelani?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: humanoid ()

MID oz. MediaCode ne pise nikjer na skatli DVD-jev. Tako da ne ves kaj dobis tocno dokler tega medija ne kupis. Recimo TDK mediji so ze taki ko lahko dobis zelo dobre (YUDEN000T02) ali pa povprecne (CMC MAG. E01) medije. Nekatere lahko identificiras s tem kje so bili narejeni. Recimo ce pise gor Made in Japan je velika moznost, da so to Taiyo Yuden mediji.. in tudi ce niso Taiyo Yuden mediji so vecinoma vsi made in Japan zelo dobre kvalitete... recimo MXL RG03 ali pa MAXELL002.
Pod znamko Verbatim se prodajajo vecinoma mediji proizvajalca MCC.. izjema so le Verbatim pastel, ki so Taiyo Yuden.. in na skatli pise made in Japan. No Verbatimi MCC mediji pa so lahko made in Taiwan, India in Singapore... in v tem primeru je se kar vazno kje so bili narejeni. Najboljsi so made in Singapore potem Taiwan, najslabsi pa India.

Jaz vedno pisem celotne informacije o medijih... znamka + MID + poreklo (ce je pomembno). Ker ce bi rekel le znamko je primerljivo z tem kot da bi rekel le ime nekoga.. poznam pa 3 z istim imenom. Potem ostali ne bi vedeli na koga bi se to nanasalo a ne =) Zato je vazno da se reces priimek zraven. Isto je z mediji... Znamka + MID je isto kot ime pa priimek. Poreklo pa se potem dodatna informacija, ki je pri nekaterih medijih zelo vazna.

Aha, torej moram imeti pač srečo pri nakupu :)

Ja ne ni od srece odvisno... na internetu je kr dosti podatkov o tem kaj lahko pricakujes od katere znamke... oz. katere MID-e. Finta je da ne smes letet v trgovino in na blef nekaj kupit... ampak se najprej razgledas katere medije majo... potem pa gres na internet pogledat kaj o teh medijih. Recimo tukaj lahko pogledas to. Potem pa se mores vedet, kateri MID-i so dobri in kateri ne. No to velja v primeru ce kupujes kak medij za katerega ne ves tocno kaj pricakovat. Recimo za Verbatime si lahko ziher da so MCC... razen pastel medijev, ki so TY.. pac v vsakem primeru so dobri. =)
Ce noces komplicirat pa nekaj iskat pa kupuj le ene medije.. recimo Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan.. te dobis zdaj skoro ki hoces... v BOF, Big Bang jih majo 25 kom. za 3400

Med branjem opisov sem naletel na podatek o temperauri: Philips dela od 5 - 50°C če se spomnim primera, ko sem se taknil površine Lite_on CDRW_ja poleti in me je speklo, sem moral roko takoj umaknit, ker je bil toplejši od procesorskega hladilnika.... torej se lahko z DVD pekači obrišem pod nosom s peko poleti?
LG pa ima še slabši podatek, do 45°C

Matek ::

humanoid, saj se zadeva ne ogreje tako grozno, plošček je že vroč, sama enota se pa ne pregreva prehudo pomoje. In če je poleti ene 30 stopinj (kar je že veliko za naše kraje), dvomim da boš kar tako ogrel pečico še za 20 stopinj...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Letos poleti je bila pri meni prav kriza... ker je CD pekač Lite-On bil resnično vroč. Ko sem taknil hladilnik od CPU me ni speklo, ko pa sem taknil zgornjo površino pekača pa me je speklo in to zelo. Nad 5.25" enotami je bilo ohišje tolpo, nad napajalnikom pa ne tako hudo.

Heh... pri meni v sobi je nonstop med 20-25 stopinj.. poleti in pozimi.. not mam pa tudi 3 pekace in se nisem opazil da bi zaradi pregrevanja kateri zajebaval. Jaz se ne bi sekiral zaradi tega. =)

TheJack ::

Po mojih izkušnjah se CD/DVD enote grejejo bistveno manj če:

- so v primerno velikem in prezračenem ohišju (v mojem primeru recimo chieftec)

- niso čisto skupaj, ampak je med dvema enotama ena prosta reža

Kaj pa naj jaz ko mam 3 pekace pa 4 reze ? =) hehe
No sej lahko tudi kaki ventilator namontiras za hlajenje pekaca... to si mislim kmalu nabavit.

blblb ::

No jaz imam na izbiro tele dva pekaca in me zanima keri je boljsi ali bi mogoce biu v igri se kaksen drug?

M4163B.BB < LG
ND3520 < NEC

???

lp,
blblb

Na začetku sem tudi jaz med tema dvema izbiral :) trenutno zmaguje Philips, če ga bojo v štacuni meli, ga kupim, če ne pa LG :)

pingec ::

Memorex DVD-R 4.7GB CMC MAG. AE1 8x
A ma kdo izkusnje kej s temi? ker so zlo poveni pa na netu pise da so kr dobrim zej sm jih 10 vzel sam se nism mel cajta pect.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Poceni da so ? Kolko pridejo? CMC MAG. AE1 so se kr ok.. povprecni..

blblb ::

No pol bo pa LG padu :)
s philips-i imam pa slabe izkusnje tko da...
se mu bom tokrat izognil :)

lp, blblb

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blblb ()

1100 sem dal za njih so bi znizani za 20% v Bigbangu

pingec: Aja eh... sn mislo da so bolj poceni. Glede na to da so Verbatimi za 3400 SIT ne vidim razloga, da bi jih kupo =)

Trancedeejay ::

Intenso DVD mediji so v Audio Clubu tortica 10kom - 600sit.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

MEDENA ::

kje ?

60 sit za dvd-r ? kaj je to 2x speed ? :D

MEDENA: Ne niso 2x ampak so Intenso =) crap

AtaStrumf ::

Une memorex-e DVD+R 8x pita 10 kom. (CMC MAG E01) lahko dobiš tudi na bencinskih črpalkah za 990 SIT, tako da so kar občutno cenejši od Verbatimov. Recimo jaz, k sem kupil 50 kom Verbatimov za 7k bi lahko dobil 50 Memorex-ov za 5k, torej prišparam 2k, kar pa ni tako malo.

krneki ::

V JAE so pite po 50 kom Verbatim 8x (+ MCC003, - MCC02RG20) po 5772 SIT... Sm se glih učeri založil z nimi:D

A to v petrolovih črpalkah?

Da prisparas 700 sit pa se res ne splaca kupit Memorexe =)

Hja pi*de jedne tile JAE zdaj so pa spustil ceno al kaj ;((. Rinem u tisto njihovo zabačeno štacuno na rob civilizacije, da pri 50 komadih prišparam 2,8k glede na Tech Trade, ki mi je spotoma, en teden kasnej pa spustijo ceno, da bi verjetno lahko za približno isto ceno kot sem teden nazaj kupil pri njih kupil lepo spotoma v Tech Trade-u, ker so spustili glih za njihovo maržo cca 20-25% al pa prišparal še 1,2k. Just my luck I suppose ;(.

Zgodovina sprememb…

Hehe smola pac =)
Jaz sem tui poleti dal 4 jurje za 25 Verbatim 4x DVD-R... cez en tedn pa so pol stali 2700 =)

BaRtMaN ::

Oh, skomini. :D

Kateri so najhitrejši DVD mediji v Sloveniji? zanima me za oba + in -

verbatim 16x ...300 sit...absolutno preveč....men smartbuy 8x na 12x za 100 sit odgovarjajo :D

Kaj pa 12× medijev ni?
Ammmm smartbuy pa sem bom rajši stran držal, ker nočem spet poslušat motorne žage v račuanlniku.

hahaha.

vsak ma svoje.

Sem pogledal pri JAE za Verbatim... pa imajo 16× +R za 240 SIT :)
Potem pa imajo 8× za 115 SIT, če vzameš tortico po 50 oz 25 kosov.

Pri Comtronu pa je 25× +R Verbatim 4.190 SIT 8-O

V Bigbangu je 25× +R Verbatim 3.390 SIT

Vsi so namenjeni 8× peki.

humanoid: Ne 12x medijev ni... 12x je bla vmesna faza med 8x in 16x, ki ni trajala dolgo.. tako da so jo proizvajalci medijev preskocli ker so bili tak al tak dalec odzadi v primerjavi z proizvajalci pekacev. Se zaj so... poglej samo DL medije... edine medije kaj dobis so 2.4x.. medtem ko so pa imas pekace, ki lahko pisejo z 6x.. Isto je z DVD+RW 8x, kjer se medijev ni na voljo razen na Japonskem in katerih drugih Azijskih drzavah.

16x mediji pa zdaj pocasi prihajajo.. tako da lahko pricakujes kmalu kaksne TraxData 16x in Smartbuy 16x medije. Ter tudi MCC03RG20 oz. Verbatime 16x DVD-R.

Aja pa kolko sem vido so meli v JAE Verbatime 16x DVD+R 10 kom. za 2200.. tak da tako zelo strasno dragi pa spet niso. =) Je pa res da glede na to da sedaj dobis poceni Verbatim 8x DVD+R medije o cem drugem sploh razmislam ne.

Sam tolk da se popravim, da ne bo kdo mislil, da hodim še v prvi razred OŠ. Tistih 2,8k sem ne vem od kje potegnil, prihranek je bil namreč okoli 1,5k/50 kom., kar se pa sedaj bolj ujema z mojo z razlago, da bi sedaj v Tech Trade-u verjetno dobil za isto ceno kot prej tam.

AtaStrumf: Hehe.. ves da nisem niti opazo... glavno da sem dojel tvoj point =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Lime ::

Pri Comtronu pa je 25× +R Verbatim 4.190 SIT

Poleg pa 10 pack Verbatim +R in -R 8x po 1.490 :D

Verjetno so tisti 25 pack kakšna stara zaloga - stara cena.

LeQuack ::

Tisti 25 pack so Made in India, medtem ko so 10 packi Made in Taiwan.
Quack !

Sem si vzel čas in pregledal še ostale recorderje:

Plextor 716 je še vedno king of the quality! Saj so DVD mediji zelo lepo zapisani, nizek nivo napak, skoraj nič napak (popačenj, no). Nezmožnost pisanja s 16× hitrostjo zaradi neumnega Power Rec-a.

BenQ 1620... super drive, če želiš pisati hitro tudi na počasnejše medije... nisem ga zasledil v Sloveniji,, Avtera naj bi ga imela, pa ga ni na ceniku. Grd je.

Philips 1640... precej čudna žverca.. ni ne vem kako hiter, zelo dobro piše na DVD medije, CDRW mu delajo velike težave, dober za backup-at original muziko, overburn na CD 100 minut.

LG 4163... super beštja, hitro piše na DVD-je, odličen zapis, še kar poceni, overurn na CD do 95 minut. Podpira DVD-RAM medije.

NEC 3520... čudna stvar, piše kot sam hoče, zaradi novega čipseta kar malce omejen, ultra-super poceni 14880 SIT.

Potemtakem grem jaz po LG-ja. Če pa je BenQ cenejši, pa morda BenQ, ker njegovo 16× pisanje na 8× medije je enostavno fantastično.

Mediji:
Ugotovil, da se najbolj splača kupit Verbatim DataLife 8X medije ( MCC.....003) DVD+R. Oz. ( MCC.....004) 16× DataLife.
So poceni in kar sem videl zelo zelo dobri.

Tako, upam, da sem komu pomagal pri izbiri, če je izbiral med temi dvd reokrderji in mediji.
Moja izbira bo LG 4163B in Verbatim 8× mediji.
Če pa kje najdem BenQ in bo vsaj za 1500 SIT cenejši od LG-ja p verjetno tistega kupim.

Zgodovina sprememb…

humanoid:
LOL.... ce pa je Philips 1640 = BenQ 1620.... slabo si prestudiral ti to =) Hiter je pa isto ko BenQ 1620... samo tega v review-ih ne bos nasel... ker je firmware komaj na voljo kaksen mesec.

Pa Plextor ne King of Quality... kaj ti dela.. ce ga LG pa BenQ sibneta v marsikaterem pogledu... Res pa je da je Auto Strategy tehnologija zanimiva... ce se ti da vedno 3 DVD-je prakticno bek vrect. Glede na to da je podpora 16x pri Plextorju zanic.. mu jaz niti slucajno ne bi rekel King Of Quality.

Aja pa te prednosti kaj sem jih nastel glede LG proti Philips/BenQ teh ne najdes v nobenem review-u. Tudi review-i niso zanesljiv nacin ocenit DVD pekac... ker pride ven nov firmware in lahko vse postavi na glavo. Ce bi review-e nonstop update-ali pol bi lahko postavil realno oceno. Tako pa najboljse da si beres forume.

Zgodovina sprememb…

Ne bi rekel. nista ta dva drive-a enaka. Poglej si opis od benq, ima kar nekaj drugačnih stvari!
Tudi rezultati niso niti podobni.

Pa kaj ti me mas za norca al kaj ?? Kaj te mislis da se nisn vido folka z Philipsi pa BenQ firmware-om ?
Tukaj si poglej kaj tip uporablja... Ma BenQ-ja z Philips firmware-om. Torej ravno obratno..
Sej ti pravim... review ti sploh nic ne pove... za taksne informacije mors brat forume.

Zgodovina sprememb…

Ja, samo se mi zdi čudno, da drive-a imata precej različne rezultate... tudi, če imata enak čipset in ne vem kaj še, kdo pravi, da bosta enako delovala???? Noben. + ne bom uporabljal ne-originalnih firmware-ov, ker nočem garancije zgubit, tako da flashanje s Philipsovim odpade.

Sem tudi jaz bral forume, in sem zasledil kar nekaj ljudi z BenQ-ji, ki so bolj zadovoljni kot s philipsom (ta philips original iz škatle ni lih dober...) oz. sedaj nekateri menjajo z LG-ji, tako da bom tudi jaz kar na LG-ja šel.
BTW, tam na forumu sem zasledil kar nekaj ljudi, ki imajo po 10 in več drive-ov v računalnikih.... drag hobi je to.

Zgodovina sprememb…

Sej kdo je rekel da bi mogo z BenQ firmware-om flashat ?? Philipsov P3.2 firmware je zelo na nivoju najboljsega BenQ firmware-a... sploh ne vem od kod tebi informacije da bi naj Philips iz skatle ne bil tak dober... ??? ce je identicen BenQ 1620... in ne samo po chipsetu... ampak po vsem. Ce ti pojem "Philips is a rebadged BenQ" nic ne pove pol pa ne vem. Mislis da bi se jaz odlocil za Philipsa ce ne bi vedel da sta IDENTICNA ? Nisem se pa nobenega videl, ki bi rekel da bo odvrgel Philipsa in sel po LG-ja... prej bi rekel potem BenQ-ja.

In ce ze pravis kako razlicne rezultate mata... mi pokazi te rezultate.. ne pa kr tak nekaj govorit. Do zdaj sem z vsemi mediji kaj sem jih probal mel zelo podobne rezultate s tistimi ko majo BenQ-je.. tak da ne vem.
Glede na to da si se pred trenutkom govoril da nista si niti podobna .. kolko ti te lahko vrjamem kako fejst si si pogledal ti te forume ??

Pa to sploh ni drag hobi... ce v USA dobis pekace za drobiz (30$ z njihovimi rabati pa kaj te vem kakimi popusti se).. =)

Zgodovina sprememb…

OK pa sej ne recem da je LG slab... samo moje mnenje je da se Philipsa bolj splaca kupit.. zaradi tega ker ima podporo za take stvari kot LG nima... recimo hitrejsa peka na kar dosti medijev.. PI/PIF/Jitter skeniranje, zaradi tega ker podpira BenQ QScan in tudi prihajajoce novo orodje od BenQ-ja, ki bo primerljivo z PlexTools, zaradi zelo podobne kvalitete zapisovanja. Za zapisovanje na navadne DVD+-R je ziher bomba ta Philips... zaradi pocasnejega RW pa se potem bolj splaca LG.

pucvoler ::

Zadnje čase opažam da se DVD pekači vstrajno cenijo, pa me zanima ali se splača še malo počakati.

Tule dobiš Neca 3520 za 56€.
http://www.peluga.at/main.php?action=57&kakat=CDR
So mogoče cene brez MST?

Hodi še kdo v Avstrijo?
Bi se mogoče našla kakšna dobra duša ki se pelje mimo MB-ja in mi stvar prnesla? Prispevam nekaj za benz!
Dobiš me mail
Ne me poslušat!!!!!!

Hehe.. ja sej nonstop se cenijo.. cez nekaj casa bojo cene okoli 10 jurjev tak kot CD pekaci. Prav kriza mi je ko se spomnim da sem dal za LiteOn-a 411 150€ pred letom in pol =)

Hja, al pa jaz 35k za LG GSA-4081B (8x) pred dobrim letom. Kriza tole :D! Cene padajo tako zelo hitro, ker je že zelo blizu nova tehnologija z katero nas bojo spet lahko obiral: Blue Ray in HD-DVD.

tengo ::

Mene res zanima ker firmware se najbolj obnese za Nec 3520 in kje ga dobiš?? Hvala....
McLaren Mercedes se ve...

Merkur rulz. Danes zaidem v merkur na obali in je mel ogromno izbiro fujijev, 3 vrste DVD-R, 3 vrste DVD+R in se oba formata DVD(+-)RW, tud tiste DVD+R 8x 25kom majo sam so 4400sit. Pol pa ma še 3 vrste scratchproof TDKjev, verbatime tud ma, skratka ima več kot Špar, Comtron, Bigbang skupaj na Obali :). Zej bom sam še v Merkur hodu po Fujije pa Verabtime.

««
16 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28528298 (14057) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

169299612 (28714) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528216 (13167) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282393 (1684) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

898075 (5658) AtaStrumf

Več podobnih tem