Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
Glodko ::
Vprašanje glede republiške štipendije. Kok vas je že kej doblo odločbo in nakazan denar? Kolega je dobu že prejšen teden odločbo in denar, jst še do danes niti odločbe niti denarja (prvi letnik faxa)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glodko ()
mavec ::
Odločbo sem dobil drugi teden v novembru, kjer je pisalo, da je zavrnjena.
Je pa dejansko to malo mimo. Nekateri bodo štipendijo dobili šele v Januarju, medtem, ko nekateri že imajo štipendijo in ne odločb. Ne vem pa zakaj potem tarnajo, ko dobijo vse podatke letos sami, medtem ko v časopihi pišejo, da bi šlo vse hitreje če bi podatke dali sami. Pa ko je isti dre*, saj morajo tako ali tako podatke preveriti.
Je pa dejansko to malo mimo. Nekateri bodo štipendijo dobili šele v Januarju, medtem, ko nekateri že imajo štipendijo in ne odločb. Ne vem pa zakaj potem tarnajo, ko dobijo vse podatke letos sami, medtem ko v časopihi pišejo, da bi šlo vse hitreje če bi podatke dali sami. Pa ko je isti dre*, saj morajo tako ali tako podatke preveriti.
flasha ::
Hej,
No imam zoisovo štipendijo zdaj že drugo leto... pa me zanima kolk more bit moj končni uspeh letos da jo obdržim, namreč moj brat lahko zdaj odda vlogo (mlajši), in sem na enem listu prebral da moreš met povprečje ocen 4.5 (tu nekje), sedaj pa me zanima če to velja samo za tiste ki oddajajo vlogo prvič, al tudi za vse ostale (nas)
LP Nejc
upam da razumete kaj me zanima, drugače pa še kar vprašajte če vam kaj ni jasno
No imam zoisovo štipendijo zdaj že drugo leto... pa me zanima kolk more bit moj končni uspeh letos da jo obdržim, namreč moj brat lahko zdaj odda vlogo (mlajši), in sem na enem listu prebral da moreš met povprečje ocen 4.5 (tu nekje), sedaj pa me zanima če to velja samo za tiste ki oddajajo vlogo prvič, al tudi za vse ostale (nas)
LP Nejc
upam da razumete kaj me zanima, drugače pa še kar vprašajte če vam kaj ni jasno
PrimozR ::
4.1 je povprečje. Če si podpisal povprečje 3.0 oz. dober uspeh (tam nekje), te to ne gane. Velja ti pogodba. Za faks pa boš podpisal novo.
archer ::
Mene pa zanima glede Zoisove štipendije nekaj. Ko vpišem povprečje na koncu drugega letnika faksa v vlogo za pridobivanje štipendije v naslednjem letu me zanima če se upoštevajo ocene samo drugega letnika ali prvega in drugega skupaj oz. vseh do sedaj opravljenih izpitov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: archer ()
hvala vam za odgovor ampak še mi vseeno ni točno jasno.
ok konkreten primer:
- zoisovo štipendijo sem začel prejemat v šolskem letu 2006/2007 (1. letnik)
- sedaj me pa zanima kakšen moram imeti (najnižji) uspeh v letošnjem šolskem letu (07/08)? - ali z dobrim uspehom še obdržim štipendijo?
lP in brez zamere
hvala Nejc
ok konkreten primer:
- zoisovo štipendijo sem začel prejemat v šolskem letu 2006/2007 (1. letnik)
- sedaj me pa zanima kakšen moram imeti (najnižji) uspeh v letošnjem šolskem letu (07/08)? - ali z dobrim uspehom še obdržim štipendijo?
lP in brez zamere
hvala Nejc
Mavrik ::
Vzameš s predala pogodbo. Prebereš kaj piše, da moraš imeti dalje. Tisto velja. Ko boš podpisal novo pogodbo, bodo veljali tisti pogoji.
The truth is rarely pure and never simple.
Kakor ti piše v pogodbi, a imaš žal IIRC omejite prav dober uspeh. Poglej pa bo vse jasno. Takšna kot je pogodba, takšni so pogoji.
lambda ::
Hm ... kaj ni coizova štipendija namenjena nadarjenim dijakom oz. študentom? Za študente je kar visoka meja, priznam, saj je na nekaterih faksih težko doseči tako povprečje in tukj nimam kj rečt, ampak za srednje šole/gimnazije pa ... nekj ne štima v tem sistemu, če so marsikateri odličnjaki brez štipendij, coizovega štipendista pa skrbi ali je zahtevan dober ali prav dober uspeh.
N-E-O ::
Ma uspeh v šoli temelji bolj na delu, zoisovo pa dobijo lenobe z visokim iq-jem.
Nekaj v stilu: kaj ti bo papir z diplomo, če zna osnovnošolski heker več od tebe
Nekaj v stilu: kaj ti bo papir z diplomo, če zna osnovnošolski heker več od tebe
Follow the white rabbit.
Sej sem biased, sam vseen, če je to štipendija za nadarjene, nej bo za nadarjene, ne pa za piflarje...
lambda ::
Vsakdo, ki pri našem srednješolskem sistemu ni sposoben bit prav dober tudi brez piflanja in se ima za nadpovprečno nadarjenega, bi moral malce preuredit definicije nekaterih besed ...
ok... nevem kam vi hodite ampak pri nas gimnazija ni tako lahka kot vi pravite... v prvem letniku 2 (se mi zdi) da samo odlična - sedaj drugi letnik, ponavljamo že 4 test zaporedoma -> ok mal so profesorji pr*uknjeni.
Sem našel pogodbo kjer mi piše da rabim najmanj dober učni uspeh, ampak to je bla pogodba ki sem jo na začetku podpisal - sedaj pa me zanima če mi je z novim letom prišla v veljavo nova?
kot je rekel PIP, naj bo štipendija za nadarjene in ne za piflarje, ker mene boli kur*c za uspeh v srednji (do zadnega letnika), ker mi je važno samo da skoz prijem pa če mam srečo da obdržim štipendijo. Ker nevem kaj bo štipendija piflarju ki 12ur na dan preživi za knjigami (saj ja nebo mogo zaprait tega kar dobi :S).
LP
Sem našel pogodbo kjer mi piše da rabim najmanj dober učni uspeh, ampak to je bla pogodba ki sem jo na začetku podpisal - sedaj pa me zanima če mi je z novim letom prišla v veljavo nova?
kot je rekel PIP, naj bo štipendija za nadarjene in ne za piflarje, ker mene boli kur*c za uspeh v srednji (do zadnega letnika), ker mi je važno samo da skoz prijem pa če mam srečo da obdržim štipendijo. Ker nevem kaj bo štipendija piflarju ki 12ur na dan preživi za knjigami (saj ja nebo mogo zaprait tega kar dobi :S).
LP
Uf to ne, sam z relativno malo učenja furam skozi s prav dobrim uspehom (minimalno št. štiric z eno dvojko). Na živce mi grejo nepotrebne stvari, sploh za nadaljni študij. Kaj mi bo glasba, likovna, filozofija, psihologijo (ki pa sem jo začuda imel 4) pri strojnem faksu. Jah, splošna izobrazba, res je. Pa jo imam vseeno precej več kot nekateri z višjimi ocenami (moje mnenje, po tem, ko sem pri odličnakinji prebral refenerije). Da bi ti bila pa SŠ samo stopnička do faksa je pa brezveze. Ne muči prfoksov in se vpiši nekam, kjer boš lahko orpavljal razredni izpit. Naredi še maturo in pejt na faks.
Glede težavnosti, ne vem, za odličen uspeh bi mi ZELO težko zneslo ker sem tudi precej površen in delam idiotske napake. Pri piflarskih predmetih pa se mi ne da sedeti za knjigami 3 dni skupaj, če mi za pdb uspeh znese samo en dan. Pike bodo pa uporabne samo pri vpisu v študentski dom. FS bo itak imela ZELO nizko omejitev, če sploh (verjetno ne). Prav dober uspeh pa je relativno lahko doseči. Frend mi pa pravi, da je jeseniška (sam sem na kranjski) gimnazija precej lažja in bi bil tam đabe odličen... Ne vem.
Glede težavnosti, ne vem, za odličen uspeh bi mi ZELO težko zneslo ker sem tudi precej površen in delam idiotske napake. Pri piflarskih predmetih pa se mi ne da sedeti za knjigami 3 dni skupaj, če mi za pdb uspeh znese samo en dan. Pike bodo pa uporabne samo pri vpisu v študentski dom. FS bo itak imela ZELO nizko omejitev, če sploh (verjetno ne). Prav dober uspeh pa je relativno lahko doseči. Frend mi pa pravi, da je jeseniška (sam sem na kranjski) gimnazija precej lažja in bi bil tam đabe odličen... Ne vem.
Ah, pa ne. Raje Kranj kot pa Jesenice. V primerjavi mest. Pa tudi gimnazija je bolj prestižna v kranju. Tko je rekel frend. Meni je vseeno, glavno mi je, da sem pdb. Malo zaradi lastnega zadoščenja nekaj pa tudi zaradi tiste točke (čeprav to, kot sem prej rekel, le potencialno zaradi študenca).
Ziga Dolhar ::
Nisem mislil na krajevno izbiro, ampak na vrsto srednje šole.
Zame se je, recimo srednja ekonomska izkazala kot odlična rešitev, čeprav nadaljujem na Pravu in sem moral opraviti še maturitetni tečaj na gimnaziji.
Ti, ki te izjemno zanimajo računalniki pa to, bi verjetno lahko izbral srednjo "računalniško" (al kakorkoli se že imenuje kranjska iskra), in če bi želel nadaljevat na univerzitetnem nivoju, bi na poklicni maturi vzel še en splošnomaturitetni predmet.
Just a thought :).
Zame se je, recimo srednja ekonomska izkazala kot odlična rešitev, čeprav nadaljujem na Pravu in sem moral opraviti še maturitetni tečaj na gimnaziji.
Ti, ki te izjemno zanimajo računalniki pa to, bi verjetno lahko izbral srednjo "računalniško" (al kakorkoli se že imenuje kranjska iskra), in če bi želel nadaljevat na univerzitetnem nivoju, bi na poklicni maturi vzel še en splošnomaturitetni predmet.
Just a thought :).
https://dolhar.si/
Aja tko... Grem na strojni faks. Če bi delal iskro, bi verjetno zajadral pritu FE/FRI. FE ni slaba izbira a je glede na trenutne interese FS mnogo boljša. Itak pa v 8. razredu nisem imel pojma kako vse skupaj poteka. Če bi bil vedel, bi bil vedež pravijo :D
Skatey ::
jaz se včasih vprašam kaj bi lahko naredil še z vso energijo, ki jo zgubiš s faksom, ker moraš popravljati asistenta, ki narobe predava ali pa poslušaš o htmlju izpred 6let, pa se pogovarjaš s sošolcem o kakšni zadevi pa asistent posluša pa izjav, hm tega pa nisem vedel, da se da narediti -.-
sicer pa se mi za štipendije na gimnaziji zdi neumno to, da npr. to da sodeluješ pri n krožkih itaq nič ne šteje, če si pri dijaški, pa časopisu, pa spletni strani itd. ti to čisto nič ne pomaga za uspeh pri predmetih. pa četudi se na podlagi teh dodatnih stvari lahko celo odločiš kam boš šel naprej.
da ne rečem, da so me čisto razjezili na zoisovi zadnjič, ker so rekli da je kršitev moje pogodbe če dokončam semester v angliji in opravim ubistvu dva faksa, tudi v slo mi bodo priznali izpite. dokler se nisva po ene 10min prerekanju prišla do ugotovitve, da oni itak ne bodo nič spremenili. dobil bom štipendijo kot da bom v Lj, čeprav bom študiral dejansko na otoku. pa smeh, ko sem ji zatrdil da bom že imel dost visoko povprečje na našem faksu je bil tudi zabaven in da se je še bolj začela smejati, ko je dejansko videla na katerem faksu sem. in pol ko vpraša kje boš dobil denar, pa izjavim jah se bom že znašel, sej vi mi ga tako ne boste dali, pa se samo namuzne.
mislim da so čisto zabluzili s temi zoisovimi v zadnjem cajtu, itak jih kmal ne bo imel noben več.
sicer pa se mi za štipendije na gimnaziji zdi neumno to, da npr. to da sodeluješ pri n krožkih itaq nič ne šteje, če si pri dijaški, pa časopisu, pa spletni strani itd. ti to čisto nič ne pomaga za uspeh pri predmetih. pa četudi se na podlagi teh dodatnih stvari lahko celo odločiš kam boš šel naprej.
da ne rečem, da so me čisto razjezili na zoisovi zadnjič, ker so rekli da je kršitev moje pogodbe če dokončam semester v angliji in opravim ubistvu dva faksa, tudi v slo mi bodo priznali izpite. dokler se nisva po ene 10min prerekanju prišla do ugotovitve, da oni itak ne bodo nič spremenili. dobil bom štipendijo kot da bom v Lj, čeprav bom študiral dejansko na otoku. pa smeh, ko sem ji zatrdil da bom že imel dost visoko povprečje na našem faksu je bil tudi zabaven in da se je še bolj začela smejati, ko je dejansko videla na katerem faksu sem. in pol ko vpraša kje boš dobil denar, pa izjavim jah se bom že znašel, sej vi mi ga tako ne boste dali, pa se samo namuzne.
mislim da so čisto zabluzili s temi zoisovimi v zadnjem cajtu, itak jih kmal ne bo imel noben več.
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog
Kot sem reku je pa največji smeh 'štipendiranje tehničnih faksov'. S strani države baje. Kdo pozna kako tako štipendijo?
charlotte ::
Mene zanima glede republiške štipendije, letos sem namreč upisan v 1. letnik univerzitetne smeri, naslednje leto bi nadaljeval v drugi letnik visokošolske smeri, ali mi tako naslednje leto pripada še vedno štipendija (če zaprosim in imam pogoje) ali mi je ne dajo v takem primeru?
Mr_Globus ::
Pred menjavo smeri moraš dobiti soglasje štipenditorja, sicer kršiš pogodbo. Torej brez soglasja ne.
Gandalfar ::
A še vedno velja, da se najnižji dve oceni ne upoštevata? (če je kdaj)[:P]
Ni. Povprecje racunajo. Edini loophole, ki je da gledajo ocene ob izpisu kar pomeni da ce imas pogoje ze junija, gres lahko tezke izpite jeseni delat al pa kej kar si ze tolikokrat padel, da ves da bo itak 6 (.. ce sploh bo ;)
strictom ::
A je kje mogoče kak spisek za kadrovske štipendije?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Tomi ::
Bolj kot ne iščem mnenje glede sledeče situacije:
Po diplomi 2005 se nisem zaposlil in v letu 2005/2006 prejemal še dalje štipendijo na podiplomcu in se potem naslednje leto (2006/2007) vpisal v drugi letnik ter se decembra 2006 zaposlil. O tem se jih obvestil, tako da so mi štipendijo prenehalo nakazovati. V naslednje študijsko leto (2007/2008) se nisem vpisal, ker mi službene obveznosti ter strokovni izpit tega časovno niso omogočali (šolnino sem vseeno moral plačati - iz lastnega žepa).
Sedaj sem dobil od Zavoda dopis, da naj se zglasim pri njih zaradi pravic in obveznosti, kar sklepam, da pomeni, da želijo tisto štipendijo za leto 2006/2007, ki sem jo dobil, nazaj.
Če ima kdo podobne izkušnje, je realno, da bom moral plačati?
Ker pri sebi trenutno nimam bančnih izpiskov: koliko štipendij podiplomci dobijo do vključno decembrskega izplačila?
Po diplomi 2005 se nisem zaposlil in v letu 2005/2006 prejemal še dalje štipendijo na podiplomcu in se potem naslednje leto (2006/2007) vpisal v drugi letnik ter se decembra 2006 zaposlil. O tem se jih obvestil, tako da so mi štipendijo prenehalo nakazovati. V naslednje študijsko leto (2007/2008) se nisem vpisal, ker mi službene obveznosti ter strokovni izpit tega časovno niso omogočali (šolnino sem vseeno moral plačati - iz lastnega žepa).
Sedaj sem dobil od Zavoda dopis, da naj se zglasim pri njih zaradi pravic in obveznosti, kar sklepam, da pomeni, da želijo tisto štipendijo za leto 2006/2007, ki sem jo dobil, nazaj.
Če ima kdo podobne izkušnje, je realno, da bom moral plačati?
Ker pri sebi trenutno nimam bančnih izpiskov: koliko štipendij podiplomci dobijo do vključno decembrskega izplačila?
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Nik$on ::
Mene pa zanima za zoisovo štipendijo! Končujem osnovno šolo, tiste teste sem rešo zelo dobro, priznanj pa nimam glih veliko! Kakšne možnosti imam za štipendijo?
Looney ::
Nik$on odvisno kako dobro je tisto "zelo dobro"... če je visoko nadpovprečno potem jo dobiš brez pardona.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
darkolord ::
Ker te ona predlaga. In če te, potem jo zagotovo dobiš. Če te ne predlaga, pa se lahko na trepalnice postaviš, pa ti ne bo ratalo (oz je že zelo komplicirano)...
PIP a letos mi, ki gremo na faks, potrebujemo povprečje 4,1 ?
Nop, tko, kot je v pogodbi.
EDIT: razen, če so spreminjali pogodbo in si pridržujejo pravico, a bi nas v tem primeru morali obvestiti. Tega pa niso nardil. Tko da ne, dober morš bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Nik$on ::
Ker te ona predlaga. In če te, potem jo zagotovo dobiš. Če te ne predlaga, pa se lahko na trepalnice postaviš, pa ti ne bo ratalo (oz je že zelo komplicirano)...
Samo kaj ni po novem tako, da sam daš vlogo za štipendijo?
wtf?! ::
Hmm PIP... ravnokar sm zasledil tole, tko da bo treba verjetno imeti kar 4,1. Aja, povprečje ocen je mišljeno za vse 4 letnike in vse predmete?
Ne morjo tega narest ker mamo podpisano pogodbo za dober uspeh in niso nč obvestil.
EDIT:
Žurnal pač, neki bluzijo, kar sploh ni res, in sami sebe zajebejo s pravimi podatki v ISTEM članku.
EDIT:
Za stare Zoisove štipendiste pa bo po zakonu tudi še po 1. septembru 2008 do zaključka njihovega šolanja veljal stari pravilnik o štipendiranju. Letos bodo dijaki štipendijo prejeli 24. oktobra (najpozneje 9. novembra), študenti pa 23. novembra.
Žurnal pač, neki bluzijo, kar sploh ni res, in sami sebe zajebejo s pravimi podatki v ISTEM članku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
$%&/() ::
Sem na splošni gimnaziji in ima Zoisovo štpendijo. Zanima me, če jo izgubim z dobrim končnim uspehom.
mchaber ::
A ni tako, da na faksu podpišeš novo pogodbo, za katero moraš pa izpolnjevati nove pogoje?
.
Ja. Za na faks, za nazaj ne šteje :P
xerox odvisno, če v pogodbi to zadostuje, pol je ne izgubiš.
xerox odvisno, če v pogodbi to zadostuje, pol je ne izgubiš.
A kdo ve mogoče, a junija še dobimo štipendijo? Čez počitnice (julij, avgust in september) vem da ne.
mihajlo carr ::
sem v 9. razredu OŠ. zanima me a morm jst sam napisat prošnjo za štipendijo ali me mora kdo predlagat?
pa še neki me zanima. a mam kej možnosti da dobim štipendijo:
-vseh 8 let odličen
-na testih ne vem kakšne rezultate sem dosegu(bom še prašu)
-dobil nekaj bronastih priznanj
pa še neki me zanima. a mam kej možnosti da dobim štipendijo:
-vseh 8 let odličen
-na testih ne vem kakšne rezultate sem dosegu(bom še prašu)
-dobil nekaj bronastih priznanj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 9370 (251) | čigra |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6753 (3589) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9808 (7634) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5657 (4209) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13344 (11496) | alum |