Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
kumer ::
mitzila, tegale r61 dobis ceneje tukaj: in-sert.si
20 eur razlike ..
drugace pa mislim da je tudi zelo dobra izbira NF5B8ZY (glej isto stran zgoraj), razlika napram NF5DEZY je samo v L2 cache, verjetno je razlika v hitrosti zanemarjliva (naj me kdo popravi ce temu ni tako).
razlika v ceni pa je 90 eur kar pa ni vec tako malo
lp
20 eur razlike ..
drugace pa mislim da je tudi zelo dobra izbira NF5B8ZY (glej isto stran zgoraj), razlika napram NF5DEZY je samo v L2 cache, verjetno je razlika v hitrosti zanemarjliva (naj me kdo popravi ce temu ni tako).
razlika v ceni pa je 90 eur kar pa ni vec tako malo
lp
aja, tudi n200 ki ga omenjas je na in-sert.si cenejsi
TY2K3ZY
ocitno anea vec ni najcenejsi ponudnik...
LP
TY2K3ZY
ocitno anea vec ni najcenejsi ponudnik...
LP
Leks ::
Ja taveliki trgovci, že dolgo niso več najugodnejši, kajti po enostavni logiki, če se hoče manjši uveljaviti mora priti na trg z najnižjimi cenami.
Neka garancija z uspeh je nizka cena.
Neka garancija z uspeh je nizka cena.
mitzila ::
Hvala za informacije. Kaj pa porečete na zaslon - pri katerem se vam zdi boljši R61 ali N200?
hvala
hvala
Svizec69 ::
ločkjivost je enaka, r61 je boljši zato ker ima mat ekran, torej se ne blešči. čeprav sam tudi pri n200 nimam teh problemov, blešči samo pod enim zornim kotom, če pa malo premakneš ekran pa ne več.
Morph3us ::
Ogrevam se za nakup LENOVO ThinkPad R61 T7250.
Zanima me varnost nakupa in zaupljivost v tej trgovini In-sert. Mi lahko pove kdo svojo izkušnjo?
Hvala
Lp
Zanima me varnost nakupa in zaupljivost v tej trgovini In-sert. Mi lahko pove kdo svojo izkušnjo?
Hvala
Lp
Jaz kupil enega Lenova tam
bili zelo korektni, plačal sem po predračunu.
Blago je bilo na zalogi in naslednji dan pri meni.
Za naročilo sem jim poslal mail, nakar so mi poslali predračun.
Pa prosil sem jih tudi za dodaten popust in so mi ga celo dali cca 10 € :)
Sedaj pa bom verjetno še za kolega enega R61 vzel.
Lp
bili zelo korektni, plačal sem po predračunu.
Blago je bilo na zalogi in naslednji dan pri meni.
Za naročilo sem jim poslal mail, nakar so mi poslali predračun.
Pa prosil sem jih tudi za dodaten popust in so mi ga celo dali cca 10 € :)
Sedaj pa bom verjetno še za kolega enega R61 vzel.
Lp
Hardstyle ::
Kaj pa pravite na tega:
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...
Nova cena je mislim, da 870€ ali 970€ nisem prepričan(danes sem bil v bigbangu - europark) in so ga ravno imeli priklopljenega brez gesla pa sem lahko malo pobrskal po njem. Odzivnost je vredu,barve ekrana pravtako edino kar me je motlo je bil nenatančen touchpad ampak to mislim, da lahko iščem krivdo pri sebi. Baterija zdrži cca 1uro in pol.
Iščem pa prenosnik za delo v visual studio 2005,photoshop (na izi) in za ogled kakšnega filma (divx,dvd) ter da igre laufajo na medium (fifa,nhl,nfl). Budget pa MAX. 1000€ oz. čim več za čim manj denarja:)
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...
Nova cena je mislim, da 870€ ali 970€ nisem prepričan(danes sem bil v bigbangu - europark) in so ga ravno imeli priklopljenega brez gesla pa sem lahko malo pobrskal po njem. Odzivnost je vredu,barve ekrana pravtako edino kar me je motlo je bil nenatančen touchpad ampak to mislim, da lahko iščem krivdo pri sebi. Baterija zdrži cca 1uro in pol.
Iščem pa prenosnik za delo v visual studio 2005,photoshop (na izi) in za ogled kakšnega filma (divx,dvd) ter da igre laufajo na medium (fifa,nhl,nfl). Budget pa MAX. 1000€ oz. čim več za čim manj denarja:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Svizec69 ::
če zdrži baterija cca. 1rco in pol je potem to neka zelo slaba 8 cellična baterija! Delova sicer 9 celična pri zelo podobni konfiguraciji zdrži več kot 3 urce pri splošni uporabi!
Poglej si še mogoče tale zadnja dva: KLIK KLIK
Edino kar je da moreš v avstrijo po njega, garancija pa je itak internacionalna in jo lahko uveljavljaš pri nas. Meni je zdanji model zelo dober in če bi se zdaj odločal bi ga verjetno vzel.
Poglej si še mogoče tale zadnja dva: KLIK KLIK
Edino kar je da moreš v avstrijo po njega, garancija pa je itak internacionalna in jo lahko uveljavljaš pri nas. Meni je zdanji model zelo dober in če bi se zdaj odločal bi ga verjetno vzel.
mtosev ::
Sem pred nakupom tega prenosnika. Komentarji??
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
aodius ::
Prenosnik imam okoli 3 mesece, vse igra kot mora, se ne greje preveč, baterija drži dolgo, en minus je teža,baterija "strli" malo ven, zaslon je vredu in celo Crysis (demo) igra na medium dx10 brez zatikanja.
Osebno si zasluži 8 (dal bi deset samo teža je en minus, nima DVI izhoda, in malo cena)
Ti ga toplo priporočam.
Osebno si zasluži 8 (dal bi deset samo teža je en minus, nima DVI izhoda, in malo cena)
Ti ga toplo priporočam.
http://www.gregorsalobir.si/
Morph3us ::
Še malček nasvetov bi prosil.
Bolj ko gledam po in-sert.si in več testov ko preberem bolj sem v dilemi katerega naj kupim.
Ne morem se odločiti med:
1. ThinkPad R61
2. 3000 N200
Torej se splača dodati 60€ k 2. modelu, da ima le ta procesor T8300 z 3MB namesto T7250 z 2MB in pa da ima ta 1 palčko z 2GB in en dveh 2x1GB?
1. model ima grafično nVidia Quadro NVS 140M 128MB ter baterijo 6 Cell Lithium-Ion , 2. pa GeForce Go 7300 256MB ter baterijo 6cell Li-ion (je to ista kot v prvem modelu?).
Prenosnika predvsem potrebujem za delo z grafiko (Adobe programi), filmi, web in pisarniška dela igranje iger je drugorazredno.
Torej bi prosil še za kako mnenje.
Hvala
LP
Bolj ko gledam po in-sert.si in več testov ko preberem bolj sem v dilemi katerega naj kupim.
Ne morem se odločiti med:
1. ThinkPad R61
2. 3000 N200
Torej se splača dodati 60€ k 2. modelu, da ima le ta procesor T8300 z 3MB namesto T7250 z 2MB in pa da ima ta 1 palčko z 2GB in en dveh 2x1GB?
1. model ima grafično nVidia Quadro NVS 140M 128MB ter baterijo 6 Cell Lithium-Ion , 2. pa GeForce Go 7300 256MB ter baterijo 6cell Li-ion (je to ista kot v prvem modelu?).
Prenosnika predvsem potrebujem za delo z grafiko (Adobe programi), filmi, web in pisarniška dela igranje iger je drugorazredno.
Torej bi prosil še za kako mnenje.
Hvala
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Morph3us ()
Yossarian ::
Hitro, še danes po možnosti, bi rabil priporočilo, kje se da v Mariboru ali na Ptuju kupit ugodno kakšen prenosnik. Cena maksimalno 900 EUR. Zaradi določenih okoliščin spletna prodaja ne pride v poštev. Računalnik bo namenjen za domačo rabo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
rename, jaz bom verjetno vzel r61 ker je vsaj po mojem narejen bolj kvalitetno (bolj kvalitetna plastika, kovinski tecaji zaslona, mag. kletka, tipkovnica proti politju).
oba sem gledal v trgovini eden ob drugem in me n200 ni pritegnil
mislim, da ima r61 mat zaslon, n200 pa svetlec kar je lahko dodatna ovira, kaksna pa je razlika v procesorju pa ne vem, neka bistvena verjetno ni
morda lahko razmislis tudi o NF5DEZY ceprav spet verjetno razlika ni velika
edenpac, v mb imas comtron, rolan, mojatrgovina, big-bang....
LP
oba sem gledal v trgovini eden ob drugem in me n200 ni pritegnil
mislim, da ima r61 mat zaslon, n200 pa svetlec kar je lahko dodatna ovira, kaksna pa je razlika v procesorju pa ne vem, neka bistvena verjetno ni
morda lahko razmislis tudi o NF5DEZY ceprav spet verjetno razlika ni velika
edenpac, v mb imas comtron, rolan, mojatrgovina, big-bang....
LP
zcetrt ::
Ne mislim oporekati kakovosti tečajev monitorja... Ampak, tečaji drugih znamk niso nujno vedno plastični. Le pod plastičnim pokrovčkom so. Še pri Gericomu je tako.
4.
Backup22 ::
Sam sem kupil NF5DEZY. Sem zelo zadovoljen (sploh kvaliteta izdelave in monitor). Dobil sem ga za 1.100€ (4% dodatni popust). Skratka, priporočam ThinkPad serijo.
//
Yossarian ::
Kumer, hvala, saj za te trgovine vem. Mislil sem bolj konkreten predlog za to ceno
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
to bo pa tezko ker nimam pojma kaj imajo kje na zalogi
backup, ali si to nabavil v enaa kot si dal link ali kje drugje
lp
backup, ali si to nabavil v enaa kot si dal link ali kje drugje
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kumer ()
neycz ::
Kupujem prenosni računalnik in me zanima kateri bi bil najboljša izbira po vašem mnenju. Stane pa lahko tam nekje okol 600 eurov max. 650 eurov. Hvala za odgovore.
backup
zakaj si se odlocil za ta model (NF5DEZY) in ne za NF5B8ZY, razlika je samo v L2 cache - razlika v hitrosti je zanemarjiva (ali morda ni tako)
ali si se za popust dovoril preko maila oz kako drugace...
lp
zakaj si se odlocil za ta model (NF5DEZY) in ne za NF5B8ZY, razlika je samo v L2 cache - razlika v hitrosti je zanemarjiva (ali morda ni tako)
ali si se za popust dovoril preko maila oz kako drugace...
lp
Shad0wM4n ::
Js bi si pa rad kupu v Avstriji oz. Nemčiji HP Paviliona, ker ga pri nas ni mogoče dobiti. Gledano sem in tja, se mi zdi najbolj primeren glede razmerja kakovosti,učinkovitosti/cena.
Kateri model priporočate ter katere trgovine se splača obiskat? Ma kdo kj izkušenj s tem?
Pripeljal bi mi ga lhk tud kolega k dela v Nemčiji, tk da to ni problem...
Gledal sem pa prenosnike za okol 1000€, največ 1200€.
(Mora biti Intel duo core, hdmi izhod), npr. http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?pr...
Hvala
Kateri model priporočate ter katere trgovine se splača obiskat? Ma kdo kj izkušenj s tem?
Pripeljal bi mi ga lhk tud kolega k dela v Nemčiji, tk da to ni problem...
Gledal sem pa prenosnike za okol 1000€, največ 1200€.
(Mora biti Intel duo core, hdmi izhod), npr. http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?pr...
Hvala
Backup22 ::
kumer - razlika je nekje 50€ (60€ dejanske razlike, ampak pri obeh odšteješ 4% popust, pa si na 50€). Ja, razlika je samo v 1Mb L2 predpomnilnika + 0.1 Ghz in v RAMu. Novejši ima samo eno palčko (2Gb) - kar pomeni, da ima 1 slot še prost, kar je zame prednost (bom 1Gb čez nekaj časa dokupil). Pomnilnik se bo podražil in zdi se mi, da je to kar velika prednost. Če boš v starešjem modelu hotel imet 3Gb pomnilnika, boš moral eno palčko prodat in dokupit 2Gb, kar je na koncu kompenzira teh ~50€. Sicer bi pa slej kot prej teh 50€ itaq nekjke zunaj za šankom pustil, tako da... Če te kaj zanima, kar piši na mail...
//
Ima DELL recovery partition?
aodius ::
Moj ima, particija D. Kaj za boga si naredil?
http://www.gregorsalobir.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aodius ()
Nic saj se ni prisel. Samo me je zanimalo.
@backup22
Jaz sem že kupoval pri UBUYO.AT in ni bilo nikakršnih problem, razen tega da sem moral banki plačati mastno provizijo, tako da je na koncu bila že vprašljiva smotrnost nakupa :)
Trgovina je bila pa zelo korektna, blago sem dobil preko GLSa v navedenem času. Plačat sem pa moral po predračunu, ker je šlo blago v tujo državo
Lp
Jaz sem že kupoval pri UBUYO.AT in ni bilo nikakršnih problem, razen tega da sem moral banki plačati mastno provizijo, tako da je na koncu bila že vprašljiva smotrnost nakupa :)
Trgovina je bila pa zelo korektna, blago sem dobil preko GLSa v navedenem času. Plačat sem pa moral po predračunu, ker je šlo blago v tujo državo
Lp
simonsimon ::
Kupujem prenosnik zgolj za pisarnisko delo, surfanje po internetu in gledanje filmov.
Zanima me ce je treba kaj posebej vedeti za ta spodni model prenosnika..display, procesor, baterija(npr. prebral sem da so baterije slabse pri toshibah)
Kakrsnokoli mnenje in izkusnje bi bile dobrodosle.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
hvala
Zanima me ce je treba kaj posebej vedeti za ta spodni model prenosnika..display, procesor, baterija(npr. prebral sem da so baterije slabse pri toshibah)
Kakrsnokoli mnenje in izkusnje bi bile dobrodosle.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
hvala
Razek ::
Kupujem prenosnik za gledanje filmov, basic stvari (internet, msn, word in slicno), sem ter tja kak spil na lanu, tudi kakega novejsega ampak laptop ne bi bil namenjen za igranje, bi pa bilo dobrodoslo da jih zadovoljivo poganja, do zdaj sem pregledal kar nekaj laptopov, sem se prakticno za enega ze odlocil, ampak nekaj ljudi mi je reklo da se mi bolj splaca kupiti intela kakor pa amd, ali je res razlika tako velika?
Gledal sem pa sledeca laptopa, prosil bi za kak nasvet, oz ce ma kdo izkusnje z njimi.
6550
9580
ty
Gledal sem pa sledeca laptopa, prosil bi za kak nasvet, oz ce ma kdo izkusnje z njimi.
6550
9580
ty
schnobel ::
zanima me ta prenosnik ki je trenutno v hofru. specifikacija je taka:
Intel Pentium Dual-Core Prozessor T2330 (1,6 GHz, 1 MByte Cache)
3 GByte RAM
160 GByte Festplatte
nVidia GeForce 9300M G
15,4-Zoll-Display (16:10, 1280 x 800 Pixel)
Integrierte Webcam mit Mikrofon
Achtfach Multinorm DVD-Brenner
WLAN 802.11n-Draft, Fast Ethernet, Modem
4in1Cardreader
3 x USB 2.0, kein Firewire
biometrischer Fingerabdrucksensor
Windows Vista Home Premium
MS Works 9, Medion Home Cinema Suite, Nero Essentials u.a.
Bullguard Internet Security (90 Tage Update=
USB-Maus, Tragetasche
Preis: 699 Euro-------> ali je to za kupit. rabil bi ga za taka bolj kot ne ''normalna opravila'' kot so surfanje po netu,msn,kej v wordu,muska,filmi...kdaj kakšna starejša igra. Prosim če pokomentirate, pa prosim brez tistih besed...ja to je medion, to ni dobr...pokomentirajte tko kot da bi bil dell al pa toshiba, se pravi rečte glede konfiguracije!!!!
Hvala!
Intel Pentium Dual-Core Prozessor T2330 (1,6 GHz, 1 MByte Cache)
3 GByte RAM
160 GByte Festplatte
nVidia GeForce 9300M G
15,4-Zoll-Display (16:10, 1280 x 800 Pixel)
Integrierte Webcam mit Mikrofon
Achtfach Multinorm DVD-Brenner
WLAN 802.11n-Draft, Fast Ethernet, Modem
4in1Cardreader
3 x USB 2.0, kein Firewire
biometrischer Fingerabdrucksensor
Windows Vista Home Premium
MS Works 9, Medion Home Cinema Suite, Nero Essentials u.a.
Bullguard Internet Security (90 Tage Update=
USB-Maus, Tragetasche
Preis: 699 Euro-------> ali je to za kupit. rabil bi ga za taka bolj kot ne ''normalna opravila'' kot so surfanje po netu,msn,kej v wordu,muska,filmi...kdaj kakšna starejša igra. Prosim če pokomentirate, pa prosim brez tistih besed...ja to je medion, to ni dobr...pokomentirajte tko kot da bi bil dell al pa toshiba, se pravi rečte glede konfiguracije!!!!
Hvala!
Zheegec ::
Konfiguracija je za to ceno super. Samo se pač ne da tako komentirati, kot Toshibo, HP, Dell, Sony, ker so to pač druge znamke in imajo drugačna ohišja, baterije, ekrane,... Prenosnik je samo malo več kot konfiguracija.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Fuzzy ::
jst se zdej odločam za laptopa. Skrajna meja je 1000eur.
sm gledu lenovo 3000 v200.
Všeč mi je k je mejhn, pa lahek. gor bom vrgu Kubuntu, tk da ne sme bit ATi grafika.
a poznate mogoče kko alternativo temu, k jst nism dost najdu...
HVALA vam!
sm gledu lenovo 3000 v200.
Všeč mi je k je mejhn, pa lahek. gor bom vrgu Kubuntu, tk da ne sme bit ATi grafika.
a poznate mogoče kko alternativo temu, k jst nism dost najdu...
HVALA vam!
Ai!
shivom ::
Zanimam se za nakup prenosnika. Gledal sem malce ponudbo, reklame. Ne rabim nekaj zahtevnega, pripravljen bi bil plačati nekje do 700 Eur. Kaj pravite na tega, akcija v Hoferju v četrtek Akcija-Hofer
http://www.slohipnoterapija.org/
http://www.slohipnoterapija.org/
damirez ::
Men se zdi ta prenosnik TOP za ta denar.
- Celo 3gb rama
- dosti diska
- lep design
- najnovejša serija grafične kartice
- ogromno dodatante opreme, ki nanese tudi čez 100€
- ugodna cena
- Celo 3gb rama
- dosti diska
- lep design
- najnovejša serija grafične kartice
- ogromno dodatante opreme, ki nanese tudi čez 100€
- ugodna cena
Ima pa slabi CPU.
Popolnoma primeren ceni prenosnika. Prenosniki v rangu do 700€ nima noben bolšega, saj omembe vredno bolšega ne, da o drugih stvareh sploh ne govorimo.
Po specifikaciji sodeč bi kar bil za tale denar, drugo pa je, kako je kaj ohišje, tipkovnica,...
Bi ga moral prej malo stestirat, da vidiš če ti odgovarja.
@damirez
sej rami so že tolk poceni da 3GB ni neki "wau" zalogaj za nakupit
Jaz sem nabavil dodaten 1GB za 30€.
Lp
Bi ga moral prej malo stestirat, da vidiš če ti odgovarja.
@damirez
sej rami so že tolk poceni da 3GB ni neki "wau" zalogaj za nakupit
Jaz sem nabavil dodaten 1GB za 30€.
Lp
Kaj si zdej utaknil v eno stvar, to je že res ampak 30 evrov za 1gb več rama, 30 evrov za rahlo bolšo grafično, 30 evroc za torbo, original programska oprema z visto.... Na konc nanese kr dost.
parasit ::
Ejte, men se zdi to prav nakup do 700 eur, 3gb rama v prenosniku za to ceno :)
HP 6720s T5470 (GR650)
HP 6720s T5470 (GR650)
To je to!
ivi ::
Zivjo.Oglasam se vam kot novopeceni uporabnik foruma in sicer z dilemo kaj kupiti. Namizni računalnik še nekako znam zbrati pri prenosnikih pa zmrznem. Vem sicer, da se je pametno izogibat hišnih prenosnikov ala tronote in podobnih, zato se nekako odločam med bolj priznanimi znamkami kot so lenovo, hp, toshiba, dell pa vendar prosim za mnenje katera firma je vredna zaupanja (poleg lenova, ki naj bi bil itak zakon) saj po mojih informacijah naj bi bili prenosniki relativno pokvarljivi ne vem pa če to drži.No da ne bom preveč težil pa grem na bistvo:
- proračun max 950 Eur (bolje manj)
- možnost nakupa na obroke
- ali se splača vzeti prenosnik v bigbangu z njihovo garancijo se zgodi za obdobje 6 let
- prenosnik bi bil uporabljen za internet,poslušanje mp3-jev, ogledu filmov, zelo redko pa za igre pa še to za nezahtevne
PS: Za pravopisne napake ne odgovorjam prav tako za mankajoče črke, ki so posledica difekne tipkovnice.
- proračun max 950 Eur (bolje manj)
- možnost nakupa na obroke
- ali se splača vzeti prenosnik v bigbangu z njihovo garancijo se zgodi za obdobje 6 let
- prenosnik bi bil uporabljen za internet,poslušanje mp3-jev, ogledu filmov, zelo redko pa za igre pa še to za nezahtevne
PS: Za pravopisne napake ne odgovorjam prav tako za mankajoče črke, ki so posledica difekne tipkovnice.
Dell 1520 6464 je super. Edino me moti da GPU nima temp monitorja.
Hardstyle ::
parasit: baterija mislim, da ni nevem kak dobra. Grafična je tud vprašanje z tistimi 384mb shared memory kako bi se obnesla ob kakšni bolj zahtevni aplikaciji. OS pa je FREE DOS :) Torej zravn ne dobiš licenčnih Windowsov (dodatni strošek) - razen, če si uporabnik linuxa.
glede garancije v bigbangu pa je tisto res super. Ker če kaj crkne ti plačaš samo cca 30% vrednosti ostalo pa pokrije trgovina oz. nekdo drug. Vsi pa vemo, da je hardware v prenosnikih zelo drag, sploh kakšni ekrani itd.
glede garancije v bigbangu pa je tisto res super. Ker če kaj crkne ti plačaš samo cca 30% vrednosti ostalo pa pokrije trgovina oz. nekdo drug. Vsi pa vemo, da je hardware v prenosnikih zelo drag, sploh kakšni ekrani itd.
Lonestar ::
Zdravo!
Sem v lovu za laptopom in sem se zapicil v Dellovo XPS serijo, ki pa je pri nas hudo drazja kot v tujini. Zato me zanima, kako bi se lahko do teh laptopov clovek dokopal v Avstriji/Italiji. Kje so kaksne trgovine, oz. kako bi se dalo zadevo narocit glede na to, da Dell kaj dosti vec od direktne prodaje ne pozna.
Hvala za odgovor!
Sem v lovu za laptopom in sem se zapicil v Dellovo XPS serijo, ki pa je pri nas hudo drazja kot v tujini. Zato me zanima, kako bi se lahko do teh laptopov clovek dokopal v Avstriji/Italiji. Kje so kaksne trgovine, oz. kako bi se dalo zadevo narocit glede na to, da Dell kaj dosti vec od direktne prodaje ne pozna.
Hvala za odgovor!
parasit ::
Hardstyle kaj pa ta HP 6715s (NBQ005), konkurenca ponuja samo 1 gb rama, ali pa max 2 pri njih imajo 3gb rama sedaj v akciji. Glede na to da gre za novejšo serijo z TL-60 2.0Ghz procesorjem, mislim da je tu res huda cena, tudi baterija je tu boljša, ter 160 gb rama. poleg tega pa še ima Windows Vista, sicer Basic, ampak, za to ceno?
To je to!
|Luka| ::
Vem da je bilo že n-krat obdelano, vendar...pripravljam se na investicijo (cca do 1k5 €) za nakup prenosnika (preferiram IBM/Lenovo, sem pa odprt tudi za druge firme). Služil bo kot primarni računalnik v našem gospodinjstvu, zato naj bi bil dovolj dober za uporabo Pisarne, sem ter tja bi moral prežvečiti tudi kakšno igro, skompajlat kak program, obdelat kakšno risbo v A-CADu, skratka "a-la desktop"...
Opažam da IBM nima v repertoarju 17" zaslona (dočim HP 8710p to ima). Poleg tega me zanima kako je z wireless povezljivostjo (vseh prenosnikov), ker bojda imajo nekateri prenosniki s tem težave...?
Aja, pa še to kako je s strani Linux distrotov podprt hardware (Ubuntu npr.)?
LP Luka
Opažam da IBM nima v repertoarju 17" zaslona (dočim HP 8710p to ima). Poleg tega me zanima kako je z wireless povezljivostjo (vseh prenosnikov), ker bojda imajo nekateri prenosniki s tem težave...?
Aja, pa še to kako je s strani Linux distrotov podprt hardware (Ubuntu npr.)?
LP Luka
smilyxx ::
Jst pa iščem notebook za okol 1200 eurov, namenjen primarno za službo (battery life ja zelo pomemben). Uporablaj pa se bo tudi za kakšno obdelavo fotografij pa za kakšen fil pogledat.
Lp
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
@ Luka
problem z slabšim sprejemom signala so imeli določeno obdobje Lenovo/IBM prenosniki, takrat ko so še za ekran, kjer je tudi antena, dajali magnezijevo ploščico. Sedaj pa je ni več, nesto tega pa ima dve anteni razpotegnjeni na različno stran ekrana (ena zgoraj, druga ob strani) tako da lovi optimalno.
Meni truntno lovi skozi 2 armirani hišni plošči (od routerja sem v višinski razliki cca 4m, v vodoravni smeri pa cca 5m). Imam pa navaden SMC router z 1 navadno 360 anteno. Signal imam pa 40%.
Da še smilyxxu povem da mi baterija zdrži ogled cca 150 min dolgega filma.
Lp
problem z slabšim sprejemom signala so imeli določeno obdobje Lenovo/IBM prenosniki, takrat ko so še za ekran, kjer je tudi antena, dajali magnezijevo ploščico. Sedaj pa je ni več, nesto tega pa ima dve anteni razpotegnjeni na različno stran ekrana (ena zgoraj, druga ob strani) tako da lovi optimalno.
Meni truntno lovi skozi 2 armirani hišni plošči (od routerja sem v višinski razliki cca 4m, v vodoravni smeri pa cca 5m). Imam pa navaden SMC router z 1 navadno 360 anteno. Signal imam pa 40%.
Da še smilyxxu povem da mi baterija zdrži ogled cca 150 min dolgega filma.
Lp